מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבסס חוזר - סינוס פילונידליגיא22/02/2018
היי,
הסוגיה חזרה מס' פעמים (זו הפעם ה3-4 בשנה וחצי האחרונות). הבנתי שניתוח הוא אחת הדרכים המובילות לטיפול בבעיה, אך הבנתי שיש אחוזי הישנות מדאיגים - ושהניתוח לא סימפטי כלל בלשון המעטה.
שמעתי ממס' מקורות שיש אפשרות לטפל בסוגיה גם באמצעות הסרת שיער באזור בלייזר (אני לא שעיר במיוחד ובכל זאת),
האם יש בכך הגיון טיפולי?
המון תודה מראש,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילו סינוס
פרופ` חיים ראובני24/02/2018להערכתי ניתוח הוא האופציה המועדפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים על העורזוהר22/02/2018
אני בהירה ומנומשת, יש לי על העור כמו כתמים לבנים, הם לא בולטים מהעור ולא בולטים ממש לעין. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים
פרופ` חיים ראובני24/02/2018יש מספר רב של בעיות בעור עם כתמים לבנים
ממליץ להתייעץ עם רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטוזיס באמה ביטוח לאומידן20/02/2018
שלום
לפני 4 שנים הוציעו לי 7 נקודות . אחת קרטוזיס באמה
באסזל סאל קרצינומה
בזמנו הרופא אמר שמגיע לי על כך 10 אחוז נכות בביטוח לאומי שכחתי מזה . היום שהצטברו לי בעיות נכות ברגליים הגעתי ל-89 אחוז.-וחסר לי שבריר אחוז .
האם נותנים בביטוח לאומי על הקרצינומה או על הצלקת.?
אני שואל אם להגיש הבקשה כיוון שהצלקת היום בקושי נראית ,איזה איקס בגודל ס"מ בערך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
פרופ` חיים ראובני24/02/2018אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת יתוש שלא עוברתהלנה20/02/2018
בקיץ עקץ אותי יתוש בשוק הרגל, העקיצה לא עברה ומאז יש לי מעין גולת עור. זה לא כואב או מגרד, הגוון של הגולה ורוד יותר מהגוון הרגיל של העור. זה נורמלי? יש מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה
פרופ` חיים ראובני24/02/2018כל פצע שלא עובר דורש בדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוליטיס שהתפשט בכל הגוףחסוי18/02/2018
שלום,
לפני כמה חודשים אובחנתי כחולה פוליקוליטיס, שהופיע לי בגב.
לקחתי דואק ודרמקס שעם הזמן שיפר את זה.
בשבועיים האחרונים התחיל להופיע לי נגעים של פוליקוליטיס בכל חלקי הגוף: ברגליים, בחזה ובפנים.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל לפני חודש טופלתי באנטיביוטיקה אוגמנטין ובסטרואידים עבור מחלה שהייתה לי.
אני מרגיש ממש כאילו אני מותקף על ידי חיידק כלשהו שתוקף לי את זקיקי השיער. יש לציין שלא גלחתי שום איזור שהותקף אז איו סיבה שיהיה פוליקוליטיס שם.
הלכתי לרופא עור שרשם מינוציקלין.
אני לא מעוניין להתחיל טיפול אנטיביוטי ארוך טווח סתם.
1)האם יש דרך לוודא שבאמת חיידק מסויים תקף אותי ושרק אנטיביוטיקה יכולה לעזור?
2)האם יש אפשרויות טיפול נוספות להתפשטות כזאת של פוליקוליטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוליטיס
פרופ` חיים ראובני24/02/2018נראה לי שאת מקבלת טיפול מיטבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד וקילוף מתחת בעינייםמיכל16/02/2018
שלום רב,
אני סובלת מזה שנה מהתפרצויות של גרד וקילופים באיזור העיניים.
כל פעם מדובר בשטח אחר מסביב לעין וזה מגרד מאוד עד שמתקלף ואז חוזר ומתפרץ באיזור אחר.
פגשתי כבר שני רופאי עור- האחד אמר שזה המבנה של העין שלי אך זה נשמע לא הגיוני מה גם שעכשיו יש לי התפרצות גם מעל קו הריסים בעין אחת..
הרופא השני שלח אותי לאלרגולוג.
ממה שקראתי ברשת זה נראה כמו אסטמה של העור..
אנא עזרתך, אני כבר מיואשת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בעיניים
פרופ` חיים ראובני18/02/2018לצערי לא ניתן לאבחן עפ״י תמונוות
מהסיפור שלך יתכן ויש לך רגישותך לאיפור או
ממליץ לחזור לרופא העור להערכה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזציה - וטיפול בעור יבשיאנה15/02/2018
היי,
במהלך היריון ראשון התפרצה אצלי פרחה ואדמומיות בפנים עם פצעים ...אמרו הורמנלי
אחרי הלידה הובחנתי שזכיתי ברוזציה מאז אני משתמשת בקיעות במשחה ROZEX.
האם זה גורם ליובש בפנים?
האם יש נזק בשימוש ממושך? אני כבר כ6 שנים עם זה?...ברגע שמפסיקה יוצאים לפצעים קטנים..מה אפשר לעשות לשיפור מראה העור?הוא מאוד יבש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה
פרופ` חיים ראובני18/02/2018זה לא פשוט
אנא פני לרופא עור שיתחיל טיפול מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה יכולים להופיע נקודות חן בכל מקום בגוף וגם על איבר המיןדודו15/02/2018
זה מה שרציתי לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
פרופ` חיים ראובני18/02/2018שאלה טובה
תשובה לא ידועה... גנטיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים האיבר המין האם זה הרפס?אנונימית14/02/2018
שלום, אני בת 17, לאחרונה הופיעו לי פצעים באזור איבר המין. בהתחלה חשבתי שזה פצעים מגילוח אך הם נהיו כואבים יותר ורציניים יותר ולפי קריאה באינטרנט הבנתיש זה עלול להיות הרפס.. מצורפת תמונה אשמח לכיוון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים באיבר מין
פרופ` חיים ראובני15/02/2018לא ניתן לתת יעוץ ע"ס תמונות .. אנא חזרו לרופא המטפל להמשך מעקב ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קטן באיבר המיןחסוי13/02/2018
היי הופיע לי פצע קטן באיבר מין וזה כבר חודש ככה ולא עובר..אצרף תמונה להחמחשה ארצה לדעת מהזה ואם זה יעבור לבד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באיבר מין
פרופ` חיים ראובני15/02/2018לא ניתן לתת יעוץ ע"ס תמונות .. אנא חזרו לרופא המטפל להמשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוםם.ץ
חסוי15/02/2018אני לא נמצא אצל אף רופא בקשר לזה..רציתי קודם לשאול פה לדעת פחות או יותר מהזה ?או שזה סתם פצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלנוס במצח וברקותחנה13/02/2018
שלום לכולם..יש לי היפרפיגמנטציה במצח וברקות..עשיתי ביופסיה והסתבר שזה ליכן פלנוס סובטרופיקוס..מה זה אומר?? זה ממש לא אסתטי ומדכא..יש טיפול לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן..
פרופ` חיים ראובני15/02/2018הסיבה לליכן פלנוס לא ידועה .
לעיתים המחלה נעלמת תוך שנה + ..
אנא המשיכי מעקב וטיםל אצל הרופא המאבחן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים וגרד בכפות הידיים בת 6מתו12/02/2018
שלום.
הבת שלי בת 6. בריאה בדרך כלל. גרים בנגב, באיזור יבש מאוד.
לפני כארבעה חודשים, בסוכות, במשך כמה ימים, התחילה להתגרד ממה שנראה כמו עקיצות יתוש רגילות, ובעיקר אחרי הלילה, אבל לאט לאט הן התחילו להופיע גם בשעות היום, וגם מ תחת ל חולצה ארוכה ופתאום כשסתם יושבים בלי שום שנראהיתוש או יצור שמגיע לעקוץ.
ללא חום והכל בסדר, בריאה לחלוטין, ומדי כמה שעות צצה לה עקיצה חדשה, מתנפחת, מאדימה ומגרדת. בפנים ובזרועות בעיקר.
מאז נעלמו העקיצות אבל הגרד בידיים, שהיה מאוד נקודתי בהתחלה, התפשט על שתי כפות הידיים, התייבש ומאוד מגרד כל הזמן. המצב כרגע, כפי שניתן לקאות בתמונות הוא של ידיים מגרדות, עם יובש, קילופים, פצעים ובחלקים מסוימים כבר גם הפכו למעין נקודות לבנות שלא נעלמות.
דיברו איתנו על סקביאס, על אטופיק דרמטיטיס, על אקזמה.
טיפלנו בסטרואידים, במשחות ומה לא ואין פתרון.
ממש נשמח לעזרה
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות
פרופ` חיים ראובני15/02/2018לא ניתן לאבחן עפ"י תמונה..
מוזמנת לבדיקה והערכה קלינית ( גם בבאר שבע )..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת פיגמנטציה באיבר המיןבחור10/02/2018
שלום, האם מישהו הצליח להעלים את הפיגמנטציה, הויטיליגו באיבר המין? הלכתי לרופא עור הביא לי איזה משחה וזה לא עזר כמובן.
זה לא מגרד ולא כלום אבל מבחינה אסטתית מעצבן מאוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטילגו
פרופ` חיים ראובני11/02/2018יש מצב... אבל אין בטחון
ממליץ לפנות לרופא עור לבדיקה אבחון וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלנוס שהתפתח כתוצאה מתוסף תזונהרימונה10/02/2018
לפני כ-8 חודשים נטלתי תוסף תזונה hns של חברת "סולגאר" אשר כביכול מטרתו לחזק את השיער, הצפורניים והעור.לאחר כ-4 חודשים מאז השימוש (2 פעמים ביום לפי ההוראות) הופיע אצלי גרד ביד ימין ובהמשך התפשט לכל הגוף עם סימני פצעים סגולים, בקיצור כל הגוף היה עם גרד וסימנים. בעקבות כך אושפזתי בבי"ח למשך 14 יום ובדיקה עורית זיהתה "ליכן פלנוס + מרכיב נוסף שלא ידוע).
טופלתי בסטרואידים ומשחות ובהמשך קיבלתי "ניאוטיגזון 25 מ"ג. לאחר חודשיים וחצי שאני נוטלת את הניאוטיגזון הופיעה אצלי נשירת שיער מרובה מאוד וזה מדאיג אותי מאוד. השאלה שלי היא כמה זמן אני צריכה לקבל את הניאוטיגזון וכיצד אפשר אם בכלל להפסיק את הנשירת שיער האדירה. (אני פוחדת להתקרח). האם הסיבה לכל הבעיה שלי זה התוסף תזונה הנ"ל והאם אפשר לבצע בדיקה במעבדה שתוכיח זאת? אודה מאוד להתיחסותך לבעיה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער..
פרופ` חיים ראובני11/02/2018ממליץ לחזור לרופא המטפל להבהרות.
רק הוא מכיר את התמונה הקלינית והסיבה לטיפול כולל תופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים על עור הגוףשלום10/02/2018
לאחרונה יש לי בידיים פסים לבנים וגם בברך.
מה זה אומר בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים
פרופ` חיים ראובני11/02/2018תיאורך יכול להטעות ואיננה תחליף לבדיקת רופא. ממליץ לפנות לרופא עור לבדיקה אבחון וטיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)