מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברכייםעמרי04/10/2009
שלום, אני בחור צעיר בן 25, בעברי הייתי מתאמן בא"ק באופן תחרותי וקבוע, ארבע אימונים בשבוע במשך שש שנותיי בתיכון. מעולם לא סבלתי מכאבי ברכיים, לאחרונה חזרתי להתאמן ולרשונה אני סובל מכאבים. אלו לא כאבים שמגבילים אותי זה יותר כאילו אני מרגיש את הרך, אין לי נפיחות בברך או הגבלה של התנועה.
יש לציין כי אני מתאמן באצטדיון על משתח ריצה או על דשא.
השאלה שלי האם להפסיק להתאמן או להפסיק? מה אליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמרי
ד``ר אליהו ליברטי05/10/2009חשוב קודם לאבחן בבדיקה ע"י אורטופד, מה מקור הכאבים ומה הבעייה ולפי זה להציע לך פתרון. גש לבדיקת אורטופד ברכיים. אם יהיו לך עוד נתונים ותרצה להתייעץ, פנה שנית לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לברך שמאל, לאחר כאביםשרה זהבי02/10/2009
כשישה חודשים אני סובלת מכאבים במפרק רגל שמאל בשל שינויים, הכאבים מושכים לברך ולשוק, מאחר וסבלתי גם מאי ספיקה בורידים, עברתי לפני כעשרה חודשים טיפול בזריקות במכון מור.
היום יש לי נפיחות מתחת לברך עם כאבים דמוי פצע פתוח רק כאשר אני נוגעת במקום הוא מאוד כואב ומזרים כאבים כלפי מטה.
אני מוטרדת, מה עושים?? מה זה יכול להיות.
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בברך שמאל
ד``ר סוזנה הורוביץ02/10/2009סביר שהנפיחות אינה תוצאת שינויים ניווניים במפרק רגל שמאל, אשר מקרין לברך ולשוק.
יתכן שהנפיחות נוצרה בעקבות טיפול באי ספיקת וורידים, ויתכן כי סיבה אחרת.
מכל מקום, יש צורך בבדיקה קלינית של הרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורסל.....02/10/2009
אני משחק כדורסל זמן רב,אני בן 17 וחצי.
מזה שלושה חודשים אני מתאמן חזק ולאחרונה הופיעו לי כאבים באזור ברך שמאל ,כאבים בזמן הליכה וברגל ימין מתחת לברך בצד ימין,אני נח כבר שבוע ועדיין לפעמים יש כאבים שאני לא עושה פעילות,רק בזמן הליכה .
יש סיכוי שזה כאבי גדילה למרות הגיל המאוחר יחסית ולמרות שאני לא ממש צומח הרבה בשנה.?
הבנתי שכאבים באזור הרגליים יכולים להיות מעקמת בגב,הגב שלי ישר והחוליות לפי מה שהרגשתי ישרות ,בחיים לא היו לי כאבים גב כל שהם,האם בכל זאת יש סיכוי שיש עקמת קלה או משהו כזה?
יש לי עוד שבועיים אחרי סוכות תור לאוטופד עד אז אשמח לתשובה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורסל
ד``ר סוזנה הורוביץ02/10/2009לאור גילך, קשה להניח כי מדובר בכאבי גדילה בברכיים או בהקרנה מהגב.
סביר יותר, כי המדובר בכאבים על רקע עומס יתר, מעין "שברי מאמץ".
בכל מקרה, יש מקום לבדיקתך הקלינית, על מנת לקבל אבחנה ממוקדת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירכייםרות02/10/2009
בת 54 סובלת מזה כשנה מכאבי בירכיים עזם. המלתצ האורטופד לעשות בהרדמה ניקוי חלקייקי עצם. כמו כן בעלת עודף משקל. ברצוני לדעת מה דעתכם לגבי נעלי אפוס או NBT או דיקור סיני.
אני לא מעונינית לעשות ניתוח זה. כמו כן שמעתי על טיפול של ביוניקר, דיקור סיני.
אבקש את חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ02/10/2009נעלי אפוס או NBT יכולים לחזק את השרירים המאזנים של הרגליים, והדבר יכול לשפר מעט את ההליכה ולהוריד מעט מהכאבים.
גם דיקור סיני יכול להוריד במעט את הכאבים בברכיים.
אני ממליצה לך לנסות ולהוריד ממשקלך על ידי דיאטה מאוזנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול בחג עם כאבי ברכיים
ארי03/10/2009אני בן 42 וסובל כבר 12 שנה משחיקה בסחוס שהחמירה בשנתיים האחרונות. אני בכושר גופני טוב- אני שוחה באופן קבוע, מתאמן בחדר כושר ועושה יוגה. הכאבים הם תקופתיים ונדמה לי שהם מתגברים בחילופי עונות.
חברים שלי יוצאים לטיול בחול המועד ליודפת והר עצמון במסלול הכולל עליה ארוכה אך לא קשה מאוד, ההליכה אורכת כ5 שעות. מכיוון שבזמן האחרון הברכיים כואבות לי, ברור לי שיכאב לי גם בטיול. בהנחה שאני מוכן לסבול את הכאב על מנת להינות מנופי ארצנו ומהחברה, האם אני גורם לעצמי נזק לטווח ארוך? והאם תחבושות אלסטיות יוכלו לסייע לי לעבור את הטיול בשלום? או שעלי לוותר על חוויה זו?
תודה ומועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ07/10/2009מהליכה לא נוצר נזק לברכיים לטווח ארוך.
אפשר להשתמש בברכיות סיליקון לתמיכה לברכיים, אך רצוי להקפיד ולהשתמש בהן רק בזמן עומס גבוה, אחרת הן תגרומנה לדלדול השרירים סביב הברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוםבצקת- גבי01/10/2009
שלום .עברתי בדיקת MRI והתוצאה היא קרע ורטוקלי בקרן האחורית של המיניסקוס הלטרלי.
הרופא המליץ לי על ניתוח ארתוסקופיה ואמר שרק אחרי שהוא יכנס לברך הוא ידע מה לעשות
האפשרויות הן:
1. אם הקרע ממש קרוע אז הוא יחתוך אותו ויוציא אותו,מה שיגרום בעתיד שחיקה מהירה יותר של הסחוס
2. אם הקרע לא ממש קרוע ואפשר לתקו אז צריך לתפור אותו וההחלמה ארוכה יותר ולא יהיה אפשר לדרוך על הרגל במשך 4 שבועות.
שאלתי היא בעצם מה אתה ממליץ לעשות לעשות תפרים בקרע או שיוציא את הקרע ?
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ01/10/2009אני רואה את הדברים עין בעין עם הרופא המטפל.
קרי, הניתוח המומלץ תלוי באיך נראה הקרע, האם הוא נמצא קרוב לאזור אספקת דם בברך, וזאת ניתן לראות רק במהלך הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברךקובי01/10/2009
שלום לכם אני סובל כבר כמה שנים מכאב בברך לאחר טראומה חבלה מנפילה רציתי לדעת אם בדיקתct לברך מראה לנו פגיעה סחוסית...כי טוענים שאין לי בעיה מכנית בברך וזה נכון אני מניע אותה טוב ומתהלך טוב ללא חריקות אבל חי עם כאב קשה בלתי נסבל מה ניתן לעשות....?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ01/10/2009CT אינו הבדיקה האופטימלית לברור הפגיעה בברך.
רצוי להיבדק אצל אורטופד/ית מומחה לברכיים, והוא יוכל, לאחר בדיקתך הקלינית, להמליץ על ההדמיה האופטימלית עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסקוס+AVULSION של ACL +בן30/09/2009
שלום,
לאחר מיפוי עצמות התקבלו הממצאים הבאים:
"הממצאים בברך שמאל חשודים לקרע במינסקוס לטרלי יחד עם AVULSION של ACL מחיבור טיביאלי.
לא ניתן לשלול גם פגיעה קלה ב- MEN LIGAMENT.
מומלץ המשך טיפול ע"י MRI או ארטרוסקופיה"
1. מה המשמעות מהממצאים הנ"ל?
2. מהם הטיפולים הסטנדרטיים?
3. אם צריך ניתוח - מהי משמעות השיקום? זמן, חזרה לתפקוד מלא וכדומה.
אצטיין כי זאת פגיעת ספורט (כדורסל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן
ד``ר אליהו ליברטי30/09/2009אם אתה עדיין סובל מכאבים הפתרון הוא ניתוח ארטרוסקופיה. בממוצע זמן ההחלמה לחזרה לתפקוד רגיל הוא 3 שבועות, חזרה לספורט אחרי 6-8 שבועות. מה יהיה במקרה הספציפי שלך תלוי בממצאי הניתוח ובמה שיבוצע בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בברכייםגולן30/09/2009
שלום רב!!!
אני בחור בן 25
לפני כ-4 שנים אחרי ריצה התחילו לי קליקים בברכיים, חשבתי שזה בסדר וזה יעבור.
לא רק שזה לא עבר גם התחילו להתלוות לקליקים כאבים קלים.
הלכתי לברר מה זה, ואמרו לי שזה קשור למבנה פיקה שלי ובנוסף בגלל שיש לי פלטפוס והלוקס ואלגוס זה מעמיס על הברכיים כי הם הבולמים היחידים.
השאלה שלי היא איזה טיפול אני צריך???
ואם יש אורתופד מומלץ באיזור המרכז?
תודה רבה, גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים בברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ30/09/2009בדרך כלל, קיומם של קליקים כואבים מלמד על חוסר איזון של השרירים סביב הברך.
במקרה כזה, הטיפול המומלץ הוא בפיזיותרפיה, המכוונת לחיזוק ואיזון השרירים.
זו כמובן הכללה, ועל מנת לאבחן את מצבך, אוכל לבדוק אותך קלינית במרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם.....29/09/2009
האם דלקת ברקמות כתוצאה מעומס יתר עלולה לגרום לכאבים בברך ??אם כן מה ההשלכות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומס יתר וכאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ30/09/2009עומס יתר יכול ליצור דלקת ולגרום לכאבים בברכיים.
אם בנוסף, נוצרים, או קיימים, שינויים ניווניים ברך, עומס יתר יגרום לזירוז הרס הסחוס של הברך, עד כדי הצורך בניתוח להחלפת כל מפרק הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור סוזנהמוטי27/09/2009
אז את אומרת שבכל מקרה עדיף לעשות ת'ניתוח לשחזור הרצועה וזה לא קריטי אם זה יהיה עוד שנה שנתים?
ועוד שאלה יכול להיות שיש לי קרע במינסקוס ואין לי כא בים בברך? או שזה מתבטא בכאבים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועה צולבת
ד``ר סוזנה הורוביץ27/09/20091. נכון.
2. מנתוני השאלה, לא סביר שהנך סובל כבר כעת מקרע במניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועה צולבתמוטי27/09/2009
שלום אני בן 22 וחצי לפני כשנתים וחצי סובבתי ת'ברך ויש לי קרע בACL . כרגע אני לא משחק משחקי כדור אלא מסתפק בריצה. האם יש דחיפות בניתוח? במידה וארצה לעשות אותו עוד שנה שנתיים האם אחוזי ההצלחה יהיו שונים או משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועה צולבת
ד``ר סוזנה הורוביץ27/09/2009הדחיפות שיש בניתוח נובעת מכך שהברך שלך אינה מאוזנת, והסיכון במצבך לסבול מקרע של מניסקוס או לפגיעה בסחוס של הברך, הינו גבוה יחסית.
בנוסף, עם הזמן יווצר עומס גבוה יותר על שאר הרצועות בברך, והן ימתחו מעבר למידה הרצויה.
בכפוף לנ"ל, ניתן לבצע את הניתוח גם בעוד שנה-שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI באגןשי24/09/2009
שלום עברתי לא מזמן MRI ויש כמה דברים שנראו לי מוזר בעין אני ישמח אם תוכלו להגיד לי אם זה אמור להיות ככה
רואים כאילו שהחלק הימני ברגל ארוך יותר משמאל
------ הודעת מערכת --------
ניתן להעלות את התמונה לפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI תוצאות
שי24/09/2009יש בליטה קלה במעבר בין הראש והצואר של הפמור השמאלי שיכולה להתאים לפמור אצטבולום Impingment מסוג cam אין לראות קרע בלברום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר
ד``ר אליהו ליברטי24/09/2009זה בגלל הבדלי זווית צילום. קבל את הפענוח ככתבו. אם מה שראית היה נכון אז הרופא המפענח שהוא רדיולוג מומחה היה ודאי רואה את זה ומציין את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי ממש מה זה אומר
שי25/09/2009זה מה שמצאו לי בMRI אבל לא הבנתי מזה ?
זה דבר נורמלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI המשך התוצאות שנמצאו
שי25/09/2009קבלתי היום בצהורים את מה שכתוב
והדבר היחיד שנמצא היה יש בליטה קלה במעבר בין הראש והצואר של הפמור השמאלי שיכולה להתאים לפמור אצטבולום Impingment מסוג CAM אין לראות קרע בלברום
אין לראות פגם סחוסי באצטבולום או במפור
חיפשתי בכל האינטרנט לא הצלחתי להבין מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר
ד``ר אליהו ליברטי25/09/2009יש לך בליטה של עצם שנוגעת בעצם אחרת בסוף טווח תנועה מסוימת בדרך כלל תנועת פיסוק רחב או סיבוב של הירך. הבליטה יכולה לגרום לכאב או הגבלה בסוף הטווח. לא נשמע מדאיג ולא דורש טיפול אלא אם ההפרעה גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה גם יכול לגרום ?
שי03/10/2009דבר ראשון תודה רבה ד"ר
האם יש סיכוי שזה יגרום לכאבים לוקרן גם בירך
ואם זה ג יכול לגרום לכאבים בהליכה ?או בריצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"ר.....21/09/2009
אני במצב דיי נואש.
אני נמצא בהכנה לצבא ובעוד חצי שנה יש לי גיבוש מאוד חשוב בשבילי.
אני מתאמן קרוב ל7 חודשים ולפני כארבעה וחצי חודשים התחלתי להתאמן יותר מדי ולהעמיס על הגוף המון וכתוצאה מכך הייתה לי פציעה לא ברורה,כאבים מתחת לברך ימין בצד ימין כאב שבא באמצע הפעילות ומאזנחתי,הגעתי לאוטופד והוא בדק לי את הרגליים עם הידיים על ידי מישוש ואמר שיש לי חולשה בעצמות וצריך לנוח בין שבועיים לחודש,מתי שיעלמו הכאב,התחלתי לחזור לפעילות אחרי שלושה שבועות ומאז אני מתאמן בצורה ממש בינונית לא יותר מ4 קילומטר ועם חימום ומתיחות מאוד קפדניים לפני ואחריי ו3 ריצות בשבוע עם מנוחות ותזונה נכונה.הוא נתן לי גם לקחת נורופן ולמרוח וולטרן שלוש פעמים ביום.
כשהייתי אצל הרופא באותה תקופה היה לי גם כאב שבא והולך לעיתים רחוקות והוא מתחת לברך שמאל כמוו גיד כזה בצד הימני החיצוני,מחבר בן השריר האחורינ לתאומים בצד ימין ברגל שמאל.
בקיצור פה ושם ממש לעיתים רחוקות יש לי איזה כאב כזה שבא לשנייה ונעלם באזור הברכיים פעם בכמה ימים ואתמול עשיתי אימון כוח לרגליים ,אימון דיי קשה ,והיום קמתי בבוקר(היה קר בליה) ובכיתה פשוט באמצע הישיבה התחילו כאבים שבאים ממש בקטנה ונעלים מהרסביב ברך שמאל ברגל השמאל ,מצד ימין לברך כאב פנימי כזה ובאותו מקום שציינתי (הגיד) מאוחר הברך.
הכאבים באים ונעלמים במהירות ולא מרבים להופיע.
הגעתי לבית,חממתי את המקום עם שקית מים רותחת את שני אזורי הכאב,וגם עשיתי קירור עם קרית קרח בשני אזורי הכאב ושום עם שקית חמה והכאבים דיי נעלמו בזמן הישיבה(בזמן עמידה או פעילות הם לא מורגשים כמעט).
אולי זה לא נשמע רציני אבל ירדתי בכושר בגלל הפציעה ואני רציתי להתחיל ולהגביר עומסים כדי להיכנס לכושר לקראת הגיבוש ואני מאוד פוחד לגרום נזק וגם פוחד שאצטרך לנוח שוב מספר שבועות(ז פוגע ממש בכושר הגופני),וכיוון שאין לי את האפשרות בשבוע הקרוב להגיע לרופא אני מאוד מקווה להתייעץ איתך כאן ,מה לעשות,האם חייב מנוחה,קירור או חימום של המקום ובאיזה תדירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד``ר אליהו ליברטי22/09/2009לא עושה לי רושם שיש לך משהו רציני בברכיים, לא נראה שמדובר בקרע של מניסקוס או רצועות או משהו דומה. נראה שאתה מאד אמביציוני ואתה רוצה להגיע מהר ולכושר גבוה. זה מוביל לכל מיני דלקות וכאבים שאתה מתאר. לפעמים זה גם מוביל להתפתחות שברי מאמץ אך זה לא המקרה שלך כי שברי מאמץ כואבים במקומות אחרים. אני מציע שתוריד קצת מעומס האימונים שלך. אם יש לך מספיק זמן עד הגיוס - עדיף אפילו 6 שבועות של בטלה גמורה ללא אימונים ואז להתחיל שוב בצורה מאד הדרגתית. אי אפשר בבת אחת לההפך ל- superman. אני מניח שהאורטופד שלך ידע להדריך אותך. בהצלחה, גיוס נעים. אין סיבה לפניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
.....22/09/2009אז זהו שהענייין הוא שחזרתי לפני חודש להתאמן ואני עוה 3 ריצות בשבוע בלבד,והריצות בחודש הזה היו דיי קלות! לא עברתי את ה4 קילומטר ועשיתי 4 קילומטר זה היה בקצב איטי של 21-22 דקות,בסה"כ האימונים קלים ואני מעלה זאת לאט לאט ועושה לפני הריצה הליכה 5 דקות,ריצה 5 דקות ,10 דקות מתיחות מקיפות וחזקות, אחרי הריצה 5 דקות ריצה קלה,2 דקות הליכה ומתיחות של 10 דקות ממש חזקות ושומר על תזונה ומנוחה מספקת.
הכאבים כרגע נעלמו כמעט לגמרי והיום לדוגמא הרגשתי כאב קטנטן מאוד פעם אחת וחוץ מזה לא הרגשתי שום כאב,אם הכאבים לא ימשכו אפשר להתאמן,אימונים חלשים ?
איך אפשר לטפל נגיד בדלקת , שקיות קרח,שקיות מים חמים,בנגי,וולטרן,כדורים?
אשמח לשמוע,תודה רבההה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד``ר אליהו ליברטי23/09/2009יוסי אינני יכול להמליץ לך איך לטפל כשלא בדקתי אותך ואינני יודע בדיוק מה יש לך. התשובה הקודמת שקבלת ממני היא רק השערה שלי על פי הסיפור שלך. אתה עומד לפגוש את הרופא שלך, המקרה שלך לא נראה מסובך, הוא יוכל אחרי שיבדוק אותך לתת לך את כל התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום ותודה על התשובות
.....23/09/2009ועוד משהו קטן,אם זו דלקת מה צריך לעשות,קרח,בנגי,וולטרן,אמבטיות חום ?
האם זה מסוכן ויכול לפגוע בעתיד גם ,יכול להיות כרוני ומתמשך?
אני רק עוד שבוע אהיה אצל הרופא,וזהו אני נח בינתיים ואשמח לטפל בזה בבית במה שצריך ואשמח לשמוע מה אפשר ומה צריך לעשות במקרה של דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחה ברצועהשחר21/09/2009
סוזנה שלום רב,
לפני כ 10 ימים, במהלך משחק כדור סל מתחתי רצועה בברך (ע"פ אבחנת אורטופד מומחה), הברך היתה נפוחה מאוד בהתחלה אך הנפיחות נעלמה והכיפוף עדיין קצת מוגבל עם מעט כאבים.
האם אחרי מקרה כזה צריך להשתמש בשירותי פיזיותרפיה? או לבצע מתיחות וחיזוק עצמי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחר
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2009יש בברך מספר רצועות. איזה מהם מתחת? באופן כללי טוב לקבל טיפול פיסיוטרפי לחיזו ואיזון שרירי הירך הקדמיים והאחוריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי.....20/09/2009
היי,אני מתאמן זמן ר ב לצבא וחשוב לי מאוד לשמור על הברכיים.
פעם בתקופה אני מרגיש איזה כאב קטן כזה שנעלם מיד זה אומר משהו?מחייב שיש משהו בברכיים גם אם זה כאב לזמן ממש קצר?
וסתם רציתי לדעת גם אם אין איזו שהיא פציעה בברך האם טוב אחרי אימון לשים קרח נגיד ל10 דקות זה לא יפגע?
והאם גם אם אין פציעה טוב לשים מגני ברכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עע
ד``ר אליהו ליברטי21/09/2009לא נראה שיש לך בעיית ברכיים הדורשת טיפול. לא טוב להשתמש במגיני ברכיים ללא סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)