מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברךעינת12/11/2009
אני בת 39, מזה שנה סובלת מכאבים בברך ימין בזמן עלייה במדרגות, הליכה בשיפוע למעלה, בזמן קימה מישיבה. הברך חורקת בעת כיפוף, לאחרונה אני נמנעת מלעלות במדרגות כי הכאב והרגשת השיפשופ בין העצמות גדול. אם אין לי ברירה, אני עולה בצורה שאני נוטה את משקל הגוף על הרגל השמאלית שדוחפת למעלה.
עשיתי בדיקת אולטראסאונד, חוות דעת אורטופד שקיבלתי - שחיקת סחוס בברך והפנייה להשתמש בגרב אלסטית מיוחדת.
ברצוני לדעת: איזה עוד בדיקה ניתן לעשות כדי לדעת בוודאות מה הבעיה? אילו טיפולים יש לשחיקת סחוס? האם ניתוח הוא בלתי נמנע בעתיד? או שמא כדאי להקדים לעשותו, בשל הגיל וההתמודדות לאחר הניתוח?
אודה לתשבותך.
עינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ12/11/2009הבדיקה הגופנית וצילומי הרנטגן, מלמדים בברור אם קיים נזק סחוסי משמעותי בברך, ובדרך כלל, אין צורך בבדיקות נוספות.
הטיפולים השכיחים לשחיקת סחוס הם טיפולי פיזיותרפיה וחיזוק שרירים התומכים בברך, שמירה על משקל תקין, טיפול תרופתי נוגד דלקת לפרק זמן קצר, והזרקות לברך.
בדרך כלל לא מומלץ לבצע ניתוח החלפת ברך בגילך הצעיר יחסית, היות והניסיון הרפואי מלמד, כי ככל שהמנותח צעיר יותר, הוא נוטה לשחוק את התותבת מהר יותר, לעיתים, תוך מספר מועט של שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
עינת29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסולאיילת11/11/2009
שלום,
אח שלי סובב את הקרסול לפני 5 ימים, היה אצל רופאת משפחה לפני 4 ימים והיא נתנה לו "צפורל" ל-שבוע ,4 פעמים ביום 500 מ"ג, האם אפשר להפסיק את האנטיביוטיקה? ולמה היא נתנה את זה?
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול
ד``ר סוזנה הורוביץ12/11/2009יתכן שאחיך קיבל "צפורל" עקב דימום סביב הקרסול, וקיומו של חשש שחיידק "יתיישב" באזיור הדמם, ויגרום לזיהום.
רצוי ליטול אנטיביוטיקה במשך 5 ימים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור ליברטי.. השתגעת???ארית07/11/2009
ב 5 ל נובמבר ענית למישהו וכתבת כי מפרק מחזיק 15 עד 29 שנים...
29 שנים?????? ימות המשיח הגיעו, ?? הרי היום מדובר על עד 15 ומחצית הזמן הזה ברביזיה...
ההשתגעת היה בצחוק כמובן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארית
ד``ר אליהו ליברטי07/11/2009שלום אירת
אכן כתבתי בטעות עד 29. בטוח שהשתגעתי או לפחות הייתי תחת השפעה עמוקה של סמים בעת ההקלדה. ועכשיו ברצינות, בדקתי ואכן זה מה שהקלדתי. כמובן שמדובר ב- "פליטת קולמוס" או בפשטות טעות הקלדה בה הוקלד 9 במקום 0. לטובת הקוראים החדשים אחזור בקיצור.
מפרקים מלאכותיים מחזיקים בממוצע 15 שנה (טווח שכיח 12-18שנה). בפרקטיקה היום יומית אנו רואים לעיתים מנותחים שכבר אחרי כ- 10 שנים זקוקים לניתוח נוסף ובקצה השני של הסקלה - אנשים שגם כעבור כ- 20 שנה עדיין מתפקדים לא רע.
אנשים צעירים ונמרצים שעברו השתלת ברך או ירך "גומרים" את המפרק מהר. מבוגרים המנהלים אורח חיים רגוע יאריכו את חיי המפרק המלאכותי עד לסביבות 20 שנה.
כמובן שיש הרבה גורמים אישיים המשפיעים על אורך חיי המפרק המושתל. בין הגורמים המקצרים את חייו ראוי להזכיר - עודף משקל, מחלות ראומטיות, אוסטיאופורוזיס, שגרת חיים לא ידידותית למפרק המושתל, כמו חקלאים ועובדי כפיים הממשיכים בפעילות מלאה או ספורטאים מורעלים שאינם מוכנים לוותר וממשיכים כאילו כלום לא קרה, כן יש גם כאלה.
נכנסתי לרישום בתאריך שציינת ותקנתי את הטעות. תודה על הערתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ברך מלאכותי -בקשה להבהרותמנחם ב.05/11/2009
לדר ' שלום!
אמי בת 64 והומלץ לה להתקין מפרק ברך מלאכותי.
מה משך ההחלמה מניתוח כזה עד הליכה סבירה ללא כאבים?
האם הרכבת מפרק מלאכותי בברך היא פעולה שניתן לעשותה רק פעם אחת בחיי אדם?
מה קורה ליכולת התנועה שהיא חדלה לתפקד אחרי 10-15 שנים ?
בברכה, מנחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ברך מלאכותי
ד``ר אליהו ליברטי05/11/2009ניתוחי החלפת ברך נחשבים לניתוחים טובים עם סיכויי הצלחה גבוהים. כעבור15-20שנה ניתן לחזור ולהחליף את המפרק אך הפעם הוא יחזיק מעמד כ- 10 שנים בממוצע. משך ההחלמה כ- 3-4 חודשים. מתחילים לדרוך על הרגל המנותחת תוך שימוש בהליכון כבר למחרת הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח ACLשלומי04/11/2009
שלום ד"ר ליברטי,
בבדיקת MRI לפני שנתיים גילו קרע מלא ב ACL. לא רציתי לעבור ניתוח אך הכאבים התגברו ויש לי מגבלה גדולה מאד בעליית מדרגות ומוגבלות בתנועה.
אני פעיל בספורט אירובי, רכיבה על אופניים והליכה, בסיום האימון הברך עיפה ודי כואבת.
אני גם די סובל מכאבים ומדקירות חזקות שמביאים אותי לפעמים לכמעט נפילה.
בצעתי אורטוסקופיה ע"י דר כרכבי מבית חולים רמב"ם לפני חודשיים.
מצ"ב הממצאים לאחר ניתוח האורטוסקופיה -
הניתוח די עזר לי, אך עדיין היתה בעיה של חוסר יציבות אם כי הדקירות חזרו בצורה פחותה
להלן ממצאי הניתוח האורטוסקופיה שעברתי לפני ארבעה חודשים -
ממצאים של קרע ניווני נרחב של המניסקוס החיצוני עם שינווים ארטרוטיים קשים במדור הפנימי ןיותר קשים במדור החיצוני, בנוסף קרע מלא ישן של ה ACL.
בוצעה הטריה של המניסקוס החיצוני, קונדרופלסטיה של LTP ושטיפה יסודית.
ברופא נוסף שהתיעצתי אתו( ד"ר אדמוני ) אמר כי מכיוון שאני לא מתפרנס מכדורגל ולכן ממליץ על חיזוק שריר התאומים, חיזוק הברך ושחיה בבריכה או ספינינג ולא ללכת לניתוח.
מה דעתך? מה אחוזי ההצלחה והאם המצב יכול להחמיר לאחר הניתוח?
לדברי דר כרכבי ממליץ על הניתוח ואומר שיש לי עוד הרבה שנים לחיות ולא צריך לסבול.
מבקש לשמוע את השקפתך בנוגעלניתוח?
תודה רבה לך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד``ר אליהו ליברטי05/11/2009הברך שלך כבר די הרוסה לפי תאור הממצאים בארטרוסקופיה. גם אם תעבור ניתוח לא מומלץ שתמשיך בסוגי הספורט שציינת. לכן כדאי לך להתאפק עם הניתוח ולראות איך אתה מסתדר בחיי יום יום. רק אם גם אז יהיו לך כאבים יהיה מקום לשקול ניתוח.זאת עצה כללית שלא חייבת להיות נכונה. תלוי בן כמה אתה, מבמה אתה עובד, מה הברך עושה לך כרגע. האם יש לך מאורעות של מעידה - "בריחה" של הברך בהפעלת מאמצים סיבוביים, מה רמת חוסר הפעילות הספורטיבית שאתה מוכן להשלים עמה, ועד הרבה גורמים שיחד יתנו תשובה אחראית יותר. אני מניח שזה מה שד"ר אדמוני עשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בקיפול הברך לאחר ריצהמוטרד04/11/2009
שלום, אני בן 27 שרץ הרבה, ונוהג גם לטייל הרבה עם משקל על הגב.
לאחרונה, אני מרגיש כאבים חדים בצד שמאל (מאחור) של ברך שמאל כשאני מקפל את הברך. הכאבים מורגשים לאחר ריצה (על מכשיר בחד"כ), ומקשים מאוד על הליכה וירידה במדרגות.
אני מקווה שלא נגרם נזק בלתי הפיך לברך (יש לי עוד כוונה לרוץ הרבה ולטייל בעתיד :)).
מה זה יכול להיות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בקיפול הברך לאחר ריצה
ד``ר אליהו ליברטי05/11/2009לא ניתן על פי תיאור לקבוע אבחנה. זה יכול להיות כל דבר דלקת גידים קרע במניסקוס, סתם מתיחה או התכווצות שריר וכו' גש להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח ארתרוסקופיהיניב03/11/2009
שלום עברתי לפי 3 שבועות ניתוח להסרת קרע במינסקוס
שאלה, נפיחות ושטפי דם האם זה בסדר שיהיו
שאלה נוספת התנועה:
כיפוף עדיין לא מלא ומרגיש שמיתר תופס ולא נותן לכופף אותה
עד הסוף האם זה בסדר בשלב הזה
כמה זמן דורש להחלמה מלאה
תודה יניב
יש לציין שאני מאמץ אותה בתרגילים עם משקולת וכדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
ד``ר אליהו ליברטי03/11/2009איפוא המנתח שלך????
סה"כ מה שאתה מתאר נשמע סביר. אבל רופא מתאים חייב לראות את הברך שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפענוח ממצאי בדיקת MRIמיואש03/11/2009
שלום רב, אשמח בפיענוח הבדיקה, כלומר מה מומלץ לטיפול נכון.
חשוב לי לציין שאני בעל אופי ספורטאי והייתי מעוניין להמשיך בפעילויות שכאלה:
1. קרע אורכי אופקי אלכסוני המגיע למשטח המפרקי התחתון בקרן האחורית ובגוף האחורי והאמצעי של המניסקוס המדיאלי, מלווה בצקת ותגובה דלקתית קלה ברקמות הרכות הסמוכות.
2. קרע חלקי אינטרסטיציאלי לאורך הרצועה הצולבת הקדמית.
3. קונטוזיות אינטראמדולריות וסובכונדרליות באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי ושל הפלטו הטיביאלי המדיאלי.
4. ציסטת בייקר זעירה.
אשמח בתגובה,
כפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיר
ד``ר אליהו ליברטי03/11/2009הממצא העיקרי, שהוא כנראה גם המפריע לך ביותר, זה קרע במניסקוס הפנימי. לגבי הרצועה, יש צורך לבדוק אותך ולשמוע מה הברך עושה לך כדי להחליט אם בכלל צריך לעשות משהו לרצועה.התחושה שלי - לא. ברור שאתה צריך לעבור ארטרוסקופיה לתיקון הקרע במניסקוס הפנימי ולבדיקה ונסיון AHPUR AK של שאר הנזקים המתוארים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אליהו ליברטי שלום
מיואש03/11/2009שלום ד"ר, מאחר ופעילותך הינה באיזור המרכז, אני אשמח אם תמליץ לי על רופא ומנתח באיזור חיפה.
כמו כן האם קיים ניתוח ארתרוסקופיה בהרדמה מקומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיר
ד``ר אליהו ליברטי03/11/2009אני באופן עקרוני נמנע מהכוונת חולים למומלצים שונים. ההרדמה היא כללית או חצי גוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה בפענוח של הממצאיםעצם מעצמי02/11/2009
סיבת הפניה: כאבים במפרקים שונים וכן בכפות הידיים.
ממצאים:הקליטה בע"ש בלתי סדירה.
נראתה הדגשה של חיבור צלע 10 אחורית משמאל לחוליתה.
נראתה הדגשה של החיבורים הקוסטו-כונדרלים בצלעות מימין ומשמאל.
יש לציין קליטה בולטת בגג האצטבולום דו-צדדי.
נראו קליטות מוגברות במפרקים: כתפיים (קליטה דיפוזית), חיבור ה-
מימין. כמו-כן קליטות בגלילים מרוחקים של MCP3- מימין ו CMC1
אצבעות 2,3 משמאל.
ל- מטטרסוס TMT4 - במיפוי כפות הרגליים נראתה הדגשה של חיבור ה
שניהם מימין. MTP2 הרביעי וכן
הדגשה קל של הפטישון הפנימי משמאל.
שאר השלד תקין.
סיכום:הממצאים במיפוי מתאימים לשינויים ארטריטים במקומות
שתוארו.
הממצאים בבית החזה נראים מינורים בבדיקה הפלנרית, אך בולטים
בבדיקה הטמוגרפית- יתכן קונטוזיה ישנה. בשל ממצאים אלה, מומלץ
לברר את השאלה של אוסטאופורוזיס, בעזרת בדיקה של צפיפות עצם, אם
לא בוצעה עד עתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם מעצמי
ד``ר אליהו ליברטי02/11/2009בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקה מאד רגישה המצביעה על כל מקום בו ישנה פעילות של העצם. כל מקום בו יש דלקת או שחיקה או שנויים נווניים כתוצאה מהשחיקה יראה קליטה. בדרך כלל המיפוי כל כך רגיש שהוא מצביע גם על מקומות בהם יש פעילות העצם ועעדיין לא כואב שם. מה שטוב בבדיקה שלך שאין ממצאים מסוכנים החשידים לגידולים או מחלה קשה אחרת. האזורים השונים המראים קליטה אצלך הם על רקע שנויים הקשורים לגיל ומתפתחים עם השנים. הטיפול הוא בד"כ בתרופות נוגדות דלקת או בזריקות לנקודות כאב ממוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים מהתעמלותגלית נ.29/10/2009
אני בת 36, 10 חודשים לאחר לידה. עם עודף משקל של כ-15 קילו. לפני כחודשיים הצטרפתי לחוג התעמלות אירובית- 3 פעמים בשבוע. החלו לי בשבועיים האחרונים כאבי ברכיים גם בהליכה ובמנוחה. כאבים קלים עד בנוניים, לא שמצריכים תרופות. לפני כן הרגשתי כאבי ברכיים רק בעליה במדרגות, ורופאת המשפחה אמרה שזה מעודף המשקל.שיעור ההתעמלות כולל גם ריצה במקום, קפיצות עם הרמת הרגל למעלה, וכפיפות ברכיים. הנחתי שההחמרה היא מההתעמלות, לכן אני ממשיכה בשיעורים ב"עדינות"(פחות קפיצות, וכיפופי ברכיים עדינים יותר). שאלתי:
1. האם עלי להבדק עי' אורטופד לפני שאני ממשיכה בהתעמלות כלשהיא?
2. האם הכאבים אמורים לחלוף עם הירידה במשקל?
3. האם יתכן שגרמתי לי נזק משמעותי בברכיים?
בתודה מראש, גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד``ר אליהו ליברטי31/10/2009שלום גלית. כשהאוטו שלך מקולקל את לוקחת אותו למספרה? כנראה שלא. אז למה כשהברכיים שלך כואבות את הולכת לרופא המשפחה ולא לאורטופד. ובכן, נראה על פי סיפורך שמדובר בבעייה של שחיקת הסחוס במדור הקדמי של הברכיים (סחוס הפיקה). כדי לאבחן בוודאות - גשי לאורטופד. כם כך הדבר , זה לא קשור לעודף משקל. עלייך לקבל טיפול פיסיוטרפי לחיזוק הראש הפנימי של שריר ה-ארבע ראשי בירך. התעמלות אירובית במקרה זה מחמירה את המצב ומגדילב את הנזק. בפיסיוטרפיה ידריכו אותך מה התרגילים והפעילות המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךמירי28/10/2009
אני בת 57, סובלת כבר מספר שבועות מכאבים בברך שמאל שמגבילים אותי מאוד אפילו בהליכה.
אורטופד העלה אפשרות של קרע במיניסקוס ושלח אותי למיפוי עצמות ספקט. לדבריו לא שולחים ל-MRI לבעיה כזאת כי גילו של-MRI יש רגישות יתר באיתור של קרע במיניסקוס. אני לא מבינה איך מיפוי עצמות יכול לבדוק קרע במיניסקוס כי לפי מה שקראתי מיניסקוס זה סחוס ולא עצם.האם מיפוי עצמות ספקט יכול לאתר קרע במיניסקוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ28/10/2009חשוב לקחת בחשבון, כי לשתי הבדיקות אין מהימנות של 100%, ושתיהן יכולות "לפספס" קרע במניסקוס, או להדגים קרע שאינו קיים במציאות.
מיפוי עצמות יכול להדגים קרע במניסקוס באמצעות הדגשה של הדלקת, אשר נוצרת סביב הקרע במניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך
מירי28/10/2009תודה על תשובתך המהירה. האם לאחת מהבדיקות יש יתרון על פני השניה?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ03/11/2009בדיקת MRI נחשבת כבדיקה המהימנה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למניסקוס, פענוח תוצאת מיפוי עצמרפי28/10/2009
שלום,
עברתי מיפוי עצמות SPECT בעקבות חשד לקרע במניסקוס.
להלן התוצאות, אשמח אם תעזרו לי להבין במה מדובר:
"קליטה מוגברת מוקדית בברך שמאל בקונדיל לטרלי של הפמור (OCL?), בטיבייה פלטו מדיאלי ואחורי (טראומה, אין לשלול נזק ב-ACL).
שאר השלד תקין"
מה מהות הנזק עליו מצביעה הבדיקה?
האם יש קשר למניסקוס?
לציין שהברך פחות כואבת כעת (הפגיעה אירעה לפני שבועיים), אולם עדיין אינה מתיישרת באופן מלא (טווח מוגבל).
תודה,
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ28/10/2009ראה שסבלת מחבלה בברך, בעיקר בחלק החיצוני של הברך מצד הירך, ובחלק הפנימי של הברך בצד של השוק.
בנוסף, יתכן שנוצר לך נזק ברצועה הצולבת הקדמית בברך.
לא הודגם בבדיקה קרע של מניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגורמים לקרע במיניסקוס.איתי28/10/2009
שלום רב
שאלתי היא האם מצב של עלייה מכריעה לעמידה באופן אינטנסיבי יכול לגרום לקרע במינסקוס?
כוונתי היא האם שימוש מוגבר במפרק הברך( עם וללא עומס ) כתחליף להתכופפות של הגב בגלל קיבוע בעמוד שדרה יכול לגרום לנזק במיניסקוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגורמים לקרע במיניסקוס.
ד``ר אליהו ליברטי28/10/2009הגורמים הטראומטיים היכולים לגרום לקרע במניסקוס הם בדרך כלל חבלה סבובית של הברך, קורה בדרך כלל במהלך משחקי כדור שונים, סקי ועוד. מדובר בתנועה בה מופעלים כוחות סבוביית על הברך, כף הרגל נשארת ללא תנועה על הרצפה בעוד שהירל מבצעת תנועה סבובית ומפעילה כוחות פיתול על הברך. למרות שזה המנגנון האופייני ןהנפוץ, קיימים קרעים רבים הנוצרים ללא כל סיבה ידועה וללא כל טראומה הזכורה לחולה. גם קימה מכריעה עמוקה יכולה להפוך קרע קטן שאינך מודע לו לקרע יותר גדול. אין טעם לחיות בחד מתמיד ולא לעשות כלום במטרה למנוע קרע. המשך בשגרת חיים נורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניווניים במניסקוס המדיאליד``ר אליהו ליברטי27/10/2009
שלום
עקב כאבים עזים בברך נשלחתי לבדיקת תהודה מגנטית:
הרצועות שמורות.שינויים ניווניים במניסקוס המדיאלי,ללא עדות לקרע ברור. שינויים טנדינוטים באזור המאחז לפתלה של גיד הקוואדריספס וגיד הפתלה ושינויים המתאימים לפרא פטלאר בורסיטיס.
1.מה משמעות המימצאים
2.איך מטפלים
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ27/10/20091. משמעות הממצאים היא שנוצרה דלקת סביב גיד הפיקה בברך.
2. אם בדיקת MRI תואמת את ממצאי הבדיקה הגופנית, הטיפול הינו שמרני, המשלב טיפול תרופתי עם טיפולי פיזיותרפיה לברך.
אם אין שיפור לאחר הטיפול השמרני, יש צורך בבדיקה גופנית נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רחל27/10/2009האם מגהגלופלקס יעיל במקרה שלי? האם זריקות כלשהן יכולות לעזור , ואיזה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל
ד``ר סוזנה הורוביץ28/10/2009אינני ממליצה על הזרקות במקרה שלך, היות והן עלולות לגרום לך לנזק של גיד הפיקה.
גם מגהגלופלקס לא יעזור במקרה זה, היות ולא מדובר בנזק לסחוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הממצאים באולרסאונד ברכייםחבי26/10/2009
MCL - מימין הודגמה אי סדירות סונוגרפית של ה-MM כולל תהליך ציסטי בקוטר 0.7 ס"מ
משמאל הודגמה היצרות ה-MM
אני בת 40 ובעלת עודף משקל.
מה המשמעות של הממצאים והאם אני יכולה להמשיך בביצוע הליכות במכשיר הליכה למרות שאח"כ הכאבים מתגברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבי
ד``ר אליהו ליברטי26/10/2009הממצאים לא אומרים הרבה, זאת לא אבחנה שניתן לעבוד לפיה. בכלל בדיקת אולטראסאונד לברכיים מאד לא מדוייקת לגילוי ממצאים בעומק הברך. לא ניתן על סמך מעט האינפורמציה שספקת לדעת מה באמת מציק לך ואיזה פעילות מותרת לך. הבדיקה מעלה, בניסוח מאד לא ספציפי, בעייה כלשהיא ברצועה בצד הפנימי של הברך ובמניסקוס הפנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)