מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברך על רקע מפרק ירךדנה16/09/2009
שלום,
יש לי כאב בברך באותה הרגל שבה הסחוס שחוק במפרק הירך.
הכאב קשור לתנועת מפרק הירך, מופיע במצבי רוטציה של המפרק,
למשל בפישוק הרגל, מרגישה כמו משיכה לכיוון קדמת הברך.
האם דחיה של ניתוח החלפת מפרק הירך עלולה לגרום לנזק ממשי בברך ?
(בכוונתי לדחות את הניתוח במספר שנים בשל גילי הצעיר יחסית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך על רקע מפרק ירך
ד``ר אליהו ליברטי16/09/2009הבעיה בירך אינה גורמת לבעיה בברך. נכון לעיתים קרובות בעיה במפרק הירך מקרינה כאב לכוון הירך הקדמית לפעמים עד הברך אך אינה גורמת לבעיה של שחיקת הברך וכו'. רצוי לבדוק את הברך ולברר אם קיים כאב ממקור הברך עצמה ומה ניתן לעשות. דחי את ניתוח הירך ככל שתוכלי, זה לא יזיק לברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העידוד !
דנה16/09/2009הכירורגיה כל כך דומיננטית במחוזותינו שאני זקוקה מאד לתמיכה הזאת.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון אחר לירך ??
רחל04/10/2009כמה צעירה את?
אני בת 27, עם מפרק ירך פגוע. מומחים בארץ שלחו אותי לניתוח בחו"ל. זהו ניתוח משמר למפרק שדוחה להרבה שנים את הצורך בהחלפת מפרק. אם נראה לך שזה רלוונטי לך ואת צריכה יותר מידע את מוזמנת לכתוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה צולבת קידמיתרפאל09/09/2009
אני בן 37 ובמהלך משחק כדורסל קרעתי (בין יתר הנזקים) את הצולבת הקידמית - לפני כחודשיים.
יש לציין כי לפני הפציעה פעילותי הספורטיבית כללה: פעמיים בשבוע ריצה, פעם שבוע כדורסל, ובפעם בשבוע אימון קאראטה.
אני רוצה לחזור לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה והאורטופד שלי אמר שניתוח שיחזור זו הדרך היחידה.
מצ"ב תשובות ה MRI שקיבלתי
שמעתי שהצלחת שניתוחים אלו מוטלת בספק. מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאל
ד``ר אליהו ליברטי11/09/2009ברור שאתה צריך לעבור ניתוח שחזור הרצועה ותיקון שאר הנזקים ככל שניתן. הצלחה בניתוח מוגדרת א. שלא היו סיבוכים מיוחדים במהלכו ב. אתה מסוגל לחזור לחיי יום-יום בצורה מלאה, כולל ספורט קל. זה מושג במרבית הניתוחים. מדובר ניתוח עם אחוזי הצלחה גבוהים - כשההצלחה מוגדרת כפי שרשמתי.
לחזור לספורט אגרסיבי לברכיים כמו כדרסל וקרטה אני לא ממליץ, גם אם הניתוח יוכתר בהצלחה מלאה. ספורטאים מקצוענים שעברו ניתוח כזה וחזרו לשחק תמיד יורדו בביצועים, והם למעשה מקריבים את בריאות הברך שלהם בשביל הספורט. אנימתאר לעצמי שאתה לא חתום על חוזה שיצדיק את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לזרובאיתן09/09/2009
רציתי לשאול אם ניתן לעבור בדיקת MRI כאשר על הרגל מותקן מכשיר לזרוב? אשמח בבקשה אם תעזרו לי לגבי תשאלתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אליאזרוב
ד``ר אליהו ליברטי11/09/2009את המכשיר המציא רופא רוסי ולכן השם הנכון הוא איליאזרוב. לשאלתך, חשוב שלא יהיה במכשיר שום חלק הנמשך למגנט. כדי לספק את יצר הסקרות שלך, קח מגנט חזק וקרב אותו לטבעות, לפינם הנכנסים לגפה, לכל אחד מהברגים, אם אין שם חומר מתמגנט אין בעיה. ההמלצה שלי היא, במקום לערוך נסיונות, שאל את הרופאים במחלקה האורטופדית בה הורכב המכשיר. אתה לא הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוקשות בברכיים מקורשי09/09/2009
כאשר אני ישן עם מאוורר דולק בחדר בקייץ אני מתעורר באמצע השינה עם ברכיים תפוסות
גם בחורף יש נוקשות קלה מהקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל 39
ד``ר אליהו ליברטי09/09/2009קור עז גורם לכולם נוקשות במפרקים, יש אנשים רגישים במיוחד, כמוך אולי, שאפילו מאורר או מזגן במכונית משפיע. זה לא מחלה ולא דורש טיפול. דאג להתכסות לפחות בסדין. לילה טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורטל06/09/2009
היי אני בת 22,אני סובלת כבר כמה חודשים מכאבים ביד שמאל(עכשיו זה גם עבר לכאבים ביד ימין) הייתי אצל אורטופד ובלי לעשות יותר מידי בדיקות הוא החליט שזה דלקת בגידים שתיתי כדורים בשם אורקוקסיה משהו כזה..והם לא עזרו לי בכלל.הגעתי למצב שבקושי יכולתי להזיז את היד ממש כאילו כל חלק הזרוע נרדם לגמרי.בנוסף לזה קשה לי להרים להחזיק דברים.אני מחזיקה את אחיני למשך 2 דקות וכבר מרגישה כאבים מה זה יכול להיות?מה עושים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר סוזנה הורוביץ08/09/2009יתכנו סיבות שונות לכאבים ולסבל שאת מתארת.
האפשרויות המתאימות ביותר לתיאורך, הן כי מדובר על כאב עיצבי ממקור צווארי, או כי מדובר בדלקת של גיד המרפק (המכונה "מרפק טניס").
על מנת לאבחן את הבעיה בפועל, עלי לבדוק אותך קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כונדרומלציה של הפיקהרותם04/09/2009
הנני סובלת מבעיות ברכים כבר שלוש שנים ובהתייעצות עם הרופא האחרון נקבע כי הבעיה שאני סובלת ממנה היא כונדרומלציה של הפיקה (חשוב לציין שע"י בדיקת MRI נקבע כי יש לי גם קרע ישן חלקי של הACL). הרופא אמר שהטיפול היחידי הוא ע"י תרגילים, מדרסים, וברכיות..והשאלה שלי היא:
1) האם זו הדרך היחידה לטיפול? כיוון שאני כבר חצי שנה עושה פיזוטרפיה ואין שינוי משמעותי
2)האם יהיה ניתן לחזור לפעילות כמו ריצה? ואם כן מתי?
3)האם התחלה של פעילות אינטנסיבית מעכשיו פרט לכאב עלולה לגרום לנזק נוסף?
4)יש לי כאבים בשני הברכיים אומנם לא במידה שווה..האם הגיוני שבשניהם אני סובלת מכונדרומלציה? והאם אין שום משמעות לקרע ברצועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
ד``ר אליהו ליברטי05/09/20091. למעשה התשובה היא כן. אפשר להוסיף שחיית חתירה כפעילות אירובית.
2. לא מומלץ - שחייה.
3. כן, המשך השחיקה.
4. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בפיענוח בדיקהרוני01/09/2009
אחרי שבר מאמץ ואחרי בדיקת מיפוי וסיטי, הופניתי לmri . הממצא:
"באספקט האחורי של הדיפיזה הפרוקסימלית של הירך... מתחת לגובה הטרוכנר הקטן מודגם גופיף היפואינטנסי זעיר בגובה 2 ממ באזור אחיזת גיד האדוקטור ברוויס אל הפמור מתאים להסתידות שהודגמה היטב בבדיקת ה- ct. מודגמת האדרה מינמלית של הגיד באזור ...ממצא העשוי להתאים לthigh splint כרוני, ללא עדות לבצקת לשדית בסמוך או לאורך הירך.. ללא עדות לשברים. פרקי הירכים המודגמים תקינים. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית דו"צ. המבנים הנוירו וסקולרים הנצפים מודגמים שמורים".
אשמח לתרגום בגוף הסרט.. האם רק שבר מאמץ או משהו מעבר? האם אני מוגבלת ממאמץ גופני כלשהו או אפשר לחזור לעשות ספורט? (בכמות המינמלית שבמילא אני עושה...:))
קבעתי תור לאורטופד אבל ה"יפנית" שקיבלתי מחייבת תרגום ..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ד``ר אליהו ליברטי05/09/2009הסתיידות בגיד בנקודת אחיזתו בעצם הירך על רקע דלקת כרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת ברךאיתן01/09/2009
ברצוני לשאול שאלה לגבי המשך טיפול...עברתי לצערי ת''ד אם אופנוע כתוצאה מכך פרקתי ברך שבבית חולים הבחינו בקרע מלא של כל הרצועות בברך פגיעה בעצב התחתון מהברך עד אצבעות הרגל וכתוצאה מכך כף רגל עליונה משותקת חלקי עקב פגיעה בעצב. אני כרגע מאושפז בבית חולים לאחר ששמו לי את המיתקן לקיבוע הרגל (ע''ש לזרוב...פיתופיקס) ומחכה לצילום הMRI ברצוני לשאול אם במצב כזה יש סיכוי לרצועות להתאחות מעצמם ללא צורך בניתוח ואם יש מצב שכף הרגל תחזור לתפקד והעצב יחזור לאיתנו? נאמר לי כי מדובר בפציעה קשה מאד וטראומטית לרגל? היתכן?בתודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אינכם עונית לשאלתי.היא חשובה לי
איתן10/09/2009רופאים יקרים למה אינכם עונים לשאלותיי...תשובותיכם חשובות לי ומאד דחופות אנא ממכם ענו לי בבקשה.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתן
ד``ר אליהו ליברטי11/09/2009ברור שעברת פגיעה מאד קשה. כדי לתת לך תשובה אחראית צריך לעיין בבדיקות רבות כמו EMG
MRI, לדעת מתי הייתה הפציעה, האם יש התקדמות כלשהיא מבחינת השיתוק מרגע שנפגעתה, האם העצב קרוע ממש או רק נמתח, ועוד שאלות רבות. צריך לעבור על מסמכים רבים, גליון האשפוז וכו'
ובנוסף לכל אלה לבדוק אותך, רק אז אפשר להשמיע הערכה שיש לה סיכוי להתממש, "למרוח אותך"
ולהגיד לך שיהיה בסדר זה ממש לא נכון לעשות. לייאש אותף ולאמר לך שתשאר במצב דומה לזה שבו אתה היום בלי שיש לי נתונים מספיקים זה גם לא בסדר. זו הסיבה העיקרית שלא קבלת תגובה עד היום. אי אפשר לתת לך תשובה אמיתית בהתכתבותבאינרנט.
במקום לרוץ לייעוצים מיותרים ולבזבז זמן וכסף, שב עם הרופאים המטפלים בך. הם לא יסתירו ממך דבר. גם אם התשובה שהשתוק הקיים יישאר תמיד הם לא יסתירו זאת ממך. אני מקווה שזה לא המצב, אך אם כן תצטרך לקבל את זה, להיערך לצורת חיים אחרת, בחירת מקצוע מתאים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב העצב
איתן13/09/2009ראשית תודה על התשובות הכנות והישרות. שנית העצב שלי עבר מתיחה ולא קריעה יש סיכוי שיחזור לעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתן
ד``ר אליהו ליברטי13/09/2009למרות תשובתי הקודמת אתה מנסה להמשיך "לסחוט" תשובות ממני. אני לא אומר זאת בטון שלילי. אני מבין את הלחץ והדאגה שלך ואת הרצון האדיר שלך לשמוע מילה טוב. עם זאת להשמיע מילים טובות חסרות בסיס זה לא הוגן. הדבר רק יגרום לך לנפילה קשה יותר בהמשך, כך שאני עדיין בדיעה שעליך לפתח דו שיח פתוח עם הרופאים המטפלים בך. באופן עקרוני אם העצב רק נמתח אז יש סיכוי להחלמתו. מתי ואם בכלל לא אוכל לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מכל הלב
איתן14/09/2009אני שוב רוצה להודות לך על התשובה הכנה והישירה. בכל מקרה אני די בטוח שניפגש בשלב הבא אני יגיע ב''ה לתל השומר ואוכל לומר לך תודה על התשובות. אני מטופל של משרד הביטחון כך שאני יגיע אליכם. חג שמח ושנה טובה ורק בריאות!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקות במפרק SCJמתן31/08/2009
יש לי מין פריקה כזאת במפרק ה-SCJ (הבריח אם אני לא טועה)
בשתי הכתפיים עכשיו זה לא כואב לי ולא מפריע לי חוץ מזה שזה עושה קליקים כשאני מרים את היד מעל 70 מעלות מהגוף בערך
אז השאלות שלי הן:
1-האם הבעיה הזו תוריד לי פרופיל\סעיף בצבא?
2-אני יכול לעשות משהו כדי שזה יעבור?
3-זה יכול להתפתח או שזה יתחיל לכאוב יותר מאוחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן
ד``ר אליהו ליברטי01/09/2009מדובר במפרק ACJ, בד"כ כלל לא מוריד פרופיל ולא מפריע. אם לא כואב לא צריך בפעולה מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות...
מתן01/09/2009אני מדבר על sternoclavicular joint, הפריקה שלי היא בין עצם הבריח לבית החזה, משהו כזה.
אבל תודה בכל מקרה D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן
ד``ר אליהו ליברטי02/09/2009אותה תשובה גם לגבי sternoclavicular joint. אני מניח שמדובר בפריקה קדמית שהיא הפחות בעייתית. אם מדובר בפריקה אחורית בוודאי שמוצדק להוריד פרופיל. ייתכן שיוחל גם להוריד בשל הפריקה הקדמית. בכל מקרה , כבר הרבה זמן שאני לא יושב בוועדות רפואיות של צה"ל וקשה לי להעריך מה יחליטו. הערכתי שהפרופיל לא ירד או ירד מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מתן03/09/2009כן זו הפריקה הקדמית...
ואמרתה בציניות שהלא היתה בוועדות רפואיות הרבה זמן או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן
ד``ר אליהו ליברטי03/09/2009לא, לא בציניות, בוועדות רפואיות צבאיות אינני יושב כבר הרבה זמן. בנוסף לעבודתי כאורטופד מומחה ומנתח פעיל, אני משמש כמומחה רפואי הממונה ע"י בתי המשפט לשם קביעת נכויות בעקבות תאונות דרכים, תאונות עבודה וכו' הנושא שלך מוכר לי היטב. למעט הפגם האסטטי של הבליטה שיש לך באיזור הפריקה הקדמית, לא צפוי שזה יעשה בעיות מיחדות. לכן גם הורדת הפרופיל לא משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בברךגבי30/08/2009
עברתי MRI ותוצאה הראת כי יש לי בברך ימין בצקת
אני אצטט. " בצקת לשדית פיקלית בקדמת הפומור הדיסטלי"
שאלתי היא:
מה זה אומר?
האם צריך ניתוח ? או טיפול תרופתי?
לתגובתך אודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בברך - גבי
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009בשפה פשוטה "בצקת" פרושה עודף נוזלים או לחץ נוזלים. במקרה שלך מדובר בלחץ או נוזלים בחלק הפנימי של הברך, ב- "תפוח" של העצם העליונה. על פי התיאור לא נראה שאתה זקוק לניתוח. אני בספק אם מה שמצאו זה הגורם לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוסגבי30/08/2009
עברתי בדיקת MRI והתוצאה היא קרע ורטוקלי בקרן האחורית של המיניסקוס הלטרלי.
מה עושים במצב כזה?
בעבר עברתי באותה ברך ניתוח של לטראל ריליס שיחרור הרצועה מהפיקה ,האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009אין קשר. בראשון עברת ניתוח שתפקידו לאזן את הפיקה. בשני מדובר בקרע במניסקוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב לעבור ניתוח?
גבי30/08/2009האם חייב לעבור ניתוח?
ואיזה סוג של ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבי
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009אין חייב לעבור ניתוח. אם יש לך כאבים כדאי לעבור ניתוח ארטרוסקופיה כדי להקטין הכאבים ומנוע הגדלת הנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
גבי30/08/2009האם הניתוח הוא מסובך? כמה זמן החלמה ? האם אפשר לחזור לפעילות ספרטיבית לאחר מכן?
אני מתנצל שאני מציק בנושא פשוט אני סובל ממש מכאבים ואני רוצה לדעת בדיוק מה לעשות.
תודה לך על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבי
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009אלה שאלות שאתה צריך להציג למנתח שלך או לרופא ששולח אותך לניתוח. באופ כללי, ניתוח לא מסובר, אם זה רק קרע במניסקוס - החלמה 2-3 שבועות. חזרה לספורט - חודש וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ארתרוסקופיהאייל30/08/2009
שלום רב,
שמי אייל, אני בן 26, ולאחר מספר בדיקות רופא ובדיקת MRI, נמצאו בברך שלי:
קרע ב ACL, קרע במיניסקוס הלאטרלי והמדיאלי, בנוסף לגופים חופשיים בברך.
הומלץ לי על ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית ותיקון המיניסקוסים, על מנת לחזור לפעילות יומיומית וספורטיבית תקינה, כיוון שאני סובל מכאבים וחוסר יציבות אפילו בפעולות הפשוטות ביותר.
יש לי מספר שאלות בנוגע לניתוח:
האם הניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית והטיפול בקרעים במניסקים מתבצעים באותו הניתוח?
האם הטיפול בגופים החופשיים מתבצע גם הוא באותו הניתוח?
האם ביצוע הדברים במקביל מסבך ומגביר את הסיכונים בניתוח?
האם ביצוע כל הפעולות הללו בניתוח אחד, מאריך את הניתוח וכתוצאה מכך מגביר את הסיכון שבו?
מהם הסיכונים בניתוח ומהם סיכויי הצלחתו?
לגבי ההחלמה מהניתוח, לאיזו רמת פעילות אפשר להגיע בשבוע שלאחר הניתוח בפרט, ובחודש שלאחריו בכלל?
תודה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009כל הפעולות שציינת מבוצעות באותו ניתוח. כל פעולה נוספת הנעשית בברך מאריכה את זמן הניתוח אך, אין לכך משמעות מיוחדת, תיאורטית ככל שהניתוח ארןך יותר כך רמת הסיכון עולה אך אין לכך משמעות אמיתית. כל הפעולות שציינת מבוצעות "על הדרך" והזמן העיקרי מוקדש לשחזור.
הסכונים העקריים הם סיבוכי הרדמה, הסטטיסטיקה מדברת על אחד לכל 250,000 הרדמות בהן יש סבוך רציני ומשמעותי המסכן חיים. אחד ל- 12,000 מקרים של זיהום. סכויי ההצלחה גדולים אך קח בחשבון שלא יהיה מומלץ לך לחזור לספורט אתגרי או תחרותי גם כשהניתוח יצליח. שב עם המנתח שלך ושאל אותו שוב את כל השאלות ששאלת כאן. אלה שאלות שכל מנותח צריך לדעת את התשובות עליהן וחובת המנתח שלך (על פי החוק) לשבת ולהסביר לך את על הסיכויים והסיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש למילים: ארטפקטים חיצונייםשושנה30/08/2009
שלום רב,
אודה לקבלת הסבר על המלל הבא, המציג תוצאות של צילום רנטגן של הברכיים:
ארטפקטים חיצוניים. מבנה גרמי נראה שמור.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנה
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009הצילום עצמו תקין, בצילום מודגמים ממצאים מסויימים שהם תוצאה של פגם בטכניקה של הצילום או בכל שלב אחר. מדובר בממצאים שאינם קיימים במציאות אלא תוצאה של הפרעה טכנית כלשהי. לאלה קוראים ארטיפקטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בברך במשחק כדור רגליוני29/08/2009
שלום רב,
אני בן 33 , גובה 1.84 (אולי זה חשוב לחתך המיניסקוס לשאלתי בהמשך.......), לאחר משחק כדור רגל , באיזה שהו שלב סובבתי מעט את הברך...ואני מרגיש "קנקים" כשאני מפעיל כח של יציאה מהמקום , אך אין לי בעיה של לישר או לכופף את הרגל , יש לציין שאני משחק טניס בצורה מקצועית ועד היום לא היו לי שום בעיות בברכים , האורטופד מומחה שלח אותי לאולטא סאונד ואני עדיין לא חזרתי אליו עם הממצאים , קבעתי תור לעוד שבוע , ואשמח לקבל הסבר עד אז , להלן הממצאים:
בחלק החיצוני של המיניסקוס מדיאלי הודגם פס אופקי היפואקוגני בגודל של 0.65 ס"מ- חשד לקרע (כמה אחוז זה מכל הסחוס הזה....? ),
בחלק החיצוני של המיניסקוס לטרלי הודגמה ציסטה בגודל 0.3 ס"מ ,
וכמות קטנה של נוזל לא צלול בבורסה,
כרגע אני חודש וחצי אחרי הפגיעה , ללא כאבים בכלל , אך אני מרגיש "קנקים" בכל מקום שאני מפעיל לחץ גדול על הברך למשל בירידה /עליה במדרגות או בכניסה לרכב כשיש צורך להסתובב מעט על מנת להיכנס למושב...., בהליכה רגילה הכול בסדר , אני ניזהר , אך כבר חולם על לחזור לפעילות ספורטיבית..
האם יש תרגילים לחיזוק החלק הזה? (עמידה על רגל אחת בשיווי משקל למשל? ) , עיסוי לברך...או תרופות מסויימות?
בתודה מראש
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009הבדיקה מעלה ממצאים החשודים לקרעים במניסקוס. אם אתה משחק טניס מקצועי ואין לך כאבים אין סיבה לטיפול ניתוחי - ארטרוסקופיה. הספורט שאתה מבצע מספיק לחיזוק השרירים. אין תרגילים לחיזוק המניסקוס עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לאיבחון....
יוני30/08/2009דר' אליהו , לא רשמתי שהיום (לאחר המקרה) אני יכול לשחק טניס.....נכון להיום אני הולך רגיל ללא בעיה...אך כשאני מעמיס על הברך עומס כגון " יציאה מהמקום" או סיבוב מהיר....אני מרגיש קנקים בברך.....הליכה מהירה גם לא מפריעה לי.....מה דעתך?
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
ד``ר אליהו ליברטי01/09/2009שלום יוני , שם המשפחה שלי הוא ליברטי והפרטי אליהו, לכן הכינוי המקצועי הוא ד"ר ליברטי ולא ד"ר אליהו. לעניינך. קנקים בברך כשלעצמם אינם סיבה ליזום ארטרוסקופיה. אם לא כואב לך , המשך בפעילות השגרתית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ארטרותיים בפרקי ירכייםפזית28/08/2009
שלום רב
יש לי שאלה, מה זה אומר שינויים ארטרותיים בפרקי הירכיים?
הרופא אמר שבדר"כ צריך לעבור ניתוח..מה זה אומר ומהם דרכי הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזית
ד``ר אליהו ליברטי30/08/2009שנויים ארטרוטיים בעברית פשוטה הם נזקי בלאי למפרק. נזקים אלה מתפתחים לאורך שנים רבות. רק אם בדרגה הגורמת לכאבים מתמידים ופגיעה ממשית באיכות החיים אז מוצע ניתוח. גם אז יש לשקול בן כמה החולה, מה מצב הריאותו הכללי ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)