מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע בACL ומה עוד?אייל13/08/2009
שלום רב, שמי אייל ואני בן 26
לאחר חשש לקרע ב ACL בברך שמאל כתוצאה מפציעה לפני כמה שנים וכאבים מתמשכים לאחרונה, נשלחתי לבדיקת MRI שהניבה את הממצאים הבאים:
מודגם קרע מלא כרוני של רצועת ה-ACL
ממרכז רצועה עד אזור אחיזתו הפמורלי.
גדם הרצועה מודגם במנח הוריזונטלי בגומחה האינטרקונדילרית.
מודגמת תזוזה קדמית ניכרת של הטיביה .
מודגם כיפוף של רצועת ה PCL ללא עדות לקרע של הרצועה.
שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים תקינים.
מאחורי רצועת הPCL מודגם גופיף היפואינטנסי בקוטר 3 מ"מ , ייתכן הסתיידויות או שבב קורטקס מנותק .
.( דרשה השוואה לצילומי הרנטגן (חתך קורונלי 18 סדרה 4 , סגיטלי 16 סדרה 3, קורונלי 50 סדרה 5
מודגם קרע אלכסוני בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי קרוב לשורש המניסקוס אשר מודגם מנותק ללא תזוזה.
מודגם קרע הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי קרוב לשורש המנסיקוס אשר מודגם מעובה ובעל שוליים לא סדירים.
בציר מודגם שבב מניסקיאלי מנותק ומורם קדמית לשורש המניסקוס ומדיאלית לרצועת הPCL
בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 13-14 סדרה 3, סגיטליים 15-16 סדרה 7, קורונליים 15-16 סדרה 4)
גוף המנסיקוס המדיאלי מודגם קטום.
מודגם שבב מנסיקיאלי מנותק מאחורי ולטרלית לקרן הקדמית של המניסקוס בקוטר 1.4 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונליים 6-8 סדרה 4) ובקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 10-17 סדרה 7)
מודגם חשד לגופיף היפואינטנסי מנותק נוסף מדיאלית לשפה החופשית של הקרן הקדמית של המניסקוס הלטרלי בקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטליים 16-18 סדרה 3) ובקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונליים 8-9 סדרה 4)
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית .
מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.4 ס"מ.
השאלות שלי הן כאלה:
נראה שיש פגיעות רבות, אך לא כל כך מובן לי מהן מלבד הקרע הודאי ב ACL, מהו הנזק הנוסף שיש בברך?
האם ניתן לתקן את הנזק ואיך?
בוודאי שאני אחזור עם התוצאות לאורטופד ברכיים, אך בינתיים, תוצאות הבדיקה מדאיגות ואשמח להסבר נוסף מוקדם יותר מהתור לאורטופד.
האם יש דחיפות שלא לחכות זמן רב ולנקוט בפעולה מיידית?
והאם עליי להימנע מפעילויות יומיומיות של הליכה וכדומה?
תודה מראש על ההתייחסות, מצטער על אורך ההודעה,
אבל אני מודאג מאוד
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ב- ACL
ד``ר סוזנה הורוביץ13/08/2009אתה סובל מקרע מלא של רצועה צולבת קדמית (ACL) ומקרעים בשני המניסקים בברך.
יתכן שקיימים גם נזקים קלים בסחוס של הברך, וגופים חופשיים בברך, שנוצרו כתוצאה מאי יציבות הברך שלך.
קרוב לוודאי, שתזדקק לניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית, ולטיפול ניתוחי בקרעים במניסקים.
אין תכיפות לביצוע פעולה מיידית. אתה יכול ללכת, ואתה יכול לרכב על אופניים ולשחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אייל13/08/2009תודה רבה על התשובה, יש לי מספר שאלות המשך בבקשה.
האם הניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית והטיפול בקרעים במניסקים מתבצעים באותו הניתוח?
האם הטיפול בגופים החופשיים מתבצע גם הוא באותו הניתוח?
האם ביצוע הדברים במקביל מסבך ומגביר את הסיכונים בניתוח?
מהם הסיכונים בניתוח ומהם סיכויי הצלחתו?
לגבי ההחלמה מהניתוח, לאיזו רמת פעילות אפשר להגיע בשבוע שלאחר הניתוח בפרט, ובחודש שלאחריו בכלל?
תודה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםמורן12/08/2009
שלום..
אני בחורה בת 26 אשר סובלת מזה 7 שנים מכאבי בירכיים ביצעתי בעבר פיזיותרפיה שלא עזרה כלל ביצעתי הרבה בדיקות והאחרונה היתה השבוע MRI כאשר התוצאה היא:
מודגם קרע הוריזונטלי מינימלי בהיקף הקרן הקדמית של המניסקוס הלטרלי.
מודגמת ציסטה פרא-מניסקיאלית זעירה בצמוד לאספקט הלטרלי של הקרן בקוטר 1 מ"מ.
מודגם חשד לקר רדיאלי בשפה החופשית של גוף המניסקוס הלטרלי אשר מודגם קטום (חתך קורונלי 16 סדרה 4, 42 סדרה 5).
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
כל השאר תקין.
אודה לך אם אפשר קצת הסבר מה זה אומר..
תודה מראש מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ13/08/2009בדיקת MRI מדגימה חשד לקרעים קטנים במניסקוס, בצד החיצוני של הברך.
אם חשד זה יאושש בבדיקתך הקלינית, כדאי לשקול ניתוח ארטרוסקופיה של הברך, שבמהלכו בודקים את הברך בראיה ישירה, ומנקים את הקרעים הקטנים במניסקוס, אם אלה אכן קיימים.
בדרך כלל, לאחר פרוצדורה זו, מותרת דריכה מלאה, והמטופל משוחרר לביתו בו ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
מורן13/08/2009האם ההחלמה של הניתוח היא קלה וניתן לחזור לתפקוד רגיל?
בבדיקה אצל הרופא הוא אמר שיש לי שחיקה של הפיקות מאחר ואין לי הרבה סחוס כנראה וזו בעיה גנטית כי זה בשני הרגליים. בבדיקה גופנית כאשר שכבתי במיטה עם רגל ישרה הוא לחץ בשני צידי הברך וביקש שהפעיל שריר ונשמע רעש מהברך של חריקות ממש.
האם הדברים שהרופא אמר תואמים את הבדיקה?
בבדיקה לא כתוב שיש בעיה עם הסחוס או הפיקות.
לבעיה זו יש פיתרון? ואם כן מהו?
בתוצאות הבדיקה ששלחתי בהודעה הקודמת רשום רק על קרעים, ציסטה ואיזה נוזל שלא ברור לי אם הוא תקין..
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד``ר סוזנה הורוביץ22/08/2009ראי התשובות לעיל.
בנוסף, גם אם יש רגישות של הפיקות, אין בהכרח משמעות הדבר שחיקה של הסחוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סוזנה בהמשך לתגובתך...
מורן בניסטי16/08/2009תודה רבה על התשובה המהירה
ברשותך שאלתי שאלה נוספת באותו ההקשר אם אפשר לקבל תשובה אודה לך מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובבתי את הברך במשחק כדורגלד``ר אליהו ליברטי11/08/2009
שלום,
לפני 3 שבועות סובבתי את הברך במשחק כדורגל,
ביצעתי MRI ולהלן התוצאות:
"נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר.
המניסקיי שמורים ללא קרע.
יש קרע מלא של הרצועה הצולבת הקידמית.
הרצועה הצולבת האחורית שמורה.
יש סיגנל מוגבר מסביב לרצועה הצידית המדיאלית ובין הסיבים.
שינויים דומים נראים גם מסביב לרצועה הצידית הלטרלית.
יש מוקד של בצקת עצם עם שקע אוסטיאוכונדרלי בקונדיל הפמורלי הלטרלי מעט קדימה מאיזור נושא משקל.
יש בצקת עצם בטיביה המקורבת האחורית בעיקר בצד הלטרלי אך גם צד המדיאלי.
יש מוקד של בצקת עצם בצד המדיאלי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי סמוך ומעט דיסטלית למוצא הרצועה הצידית המדיאלית.
הסחוס המפרקי שמור פרט לאיזור הדחיסה בקונדיל הפמורלי הלטרלי.
לסיכום:
תפליט מפרקי.
קרע מלא של ה ACL עם חבלת עצם משנית ב LFC וב LTP.
קרע חלקי קל של ה MCL עם חבלת עצם ב MFC וב MTP.
קרע חלקי של ה LCL עם בצקת מסביב.
אין מזהים קרע חד משמעי במניסקיי."
מה חומרת הפגיעה?
האם חייבים לנתח?
אודה להמלצה על אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלירן
ד``ר אליהו ליברטי11/08/2009Sorry for answering in english. I am staying abroad and do not have a Hebrew keyboard. First you will have to wait 6-8 weeks until your knee will heal from the trauma and be ready for an operation. You will have to be cheked at the end of 8 weeks in order to decide if an operqtion is a must. My impresion is that the answer will be positive
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעבים חזקים לאחר פעילות מוגברתווג'י11/08/2009
האורטופד אמר שאין לי סחוס אל פי צילום רגיל. יכול להיות שיש אצעים אחרים כדיי לראות אם המימצע הנ"ל נכון ומדוייק ? אני פשוט לא יכול ללכת יותר מ5 דקות הליכה פשוט מתחיל כאב שרק לאחר מנוחה אני יכול להמשיך לתפקד ללא כאב וחוזר חלילה מה אפשר לעשות בבקשה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ11/08/2009צילומי הרנטגן מדגימים היטב נזק סחוסי בברכיים.
לכן, בדרך כלל אין צורך בבדיקות נוספות.
כמובן, שתוכל להיבדק ולקבל חוות דעת נוספת ממומחה/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבירכיים ואוסטופורוזיסעופר מרדכי07/08/2009
אני בגיל 47 כפות הרגליים קרסו ושני הברכיים עם בעיות רציניות
האם יש לזה קשר ישיר מאוסטואטריטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ11/08/2009יתכן קשר לאוסטרוארטריטיס.
נדיר שיש קשר לאוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקות במפרקמודאג06/08/2009
שלום רב,
אני בן 24, יש לי חריקות במפרק של כתף ימין, זה התחיל רק לפני שלושה ימים, אני מדבר על חריקות ממש ולא "קליק" שזה משהו נורמלי, החריקה גם גורמת לכאבים ביד ובכתף, אין הגבלה בתנועות היד, אך יש רק חריקות שגורמות גם לכאבים, האם זה יכול להיות שיש לי בעיב במפרק? שחיקת סחוס? הוא דבר כזה יכול לחלוף (כי אני בגיל צעיר ולרוב זה קורה בגיל 50+) ?
לציין כי אני רזה מאוד , 53 ק"ג, גובה 168 ס"מ, ובתקופה האחרונה (ב- 20 יום האחרונים) יש לי חוסר תיאבון כתוצאה ממצבי מתח ודיכאון (אני בתקופה האחרונה לא מרגיש טוב מבחינה בריאותית, וזה משפיע על המצב שלי, מכניס אותי למתח ודיכאון), אני אוכל רק 2 ארוחות בממוצע, הארוחות קטנות, אפשר לומר שזו תזונה לקויה.
לציין גם אני לא מפעיל עומס על המפרק, אני גם לא עובד, לא מבצע פעילות גופנית.
(בדיקת דם שעשיתי לפני שלושה חודשים היתה תקינה לחלוטין )
לכן האם כבר מומלץ לעשות צילום רנטגן? או זה יכול לחלוף? והאם תזונה לקויה ומשקל נמוך יכולים לגרום לחריקות במפרק?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקות במפרק
ד``ר סוזנה הורוביץ11/08/2009לאור גילך הצעיר, לא נראה שמדובר בשחיקת סחוס בכתף.
סביר יותר, שהחריקות יחלפו כלעומת שבאו.
יש להמתין כחודש מאז תחילת החריקות, לפני שניתן יהיה להמליץ על צילומי רנטגן של הכתף.
יתכן שישנת בתנוחה לא נוחה, ולכן הכתף רגישה וכואבת.
יתכן גם, שלנוכח חוסר פעילות גופנית, ומשקל מאד נמוך, נוצר דלדול ניכר של השרירים סביב הכתף, שגורם לחוסר איזון של התנועה בכתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- THIROGLOBULUN בדיקה זו מתייחסת למהבתיקה05/08/2009
THIROGLOBULUN בדיקה זו מתייחסת למה?מה בודקים?מה מחפשים ומה הערכים לגביי הבדיקה ,תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבתיקה
ד``ר אליהו ליברטי14/08/2009שאלתך אינה שייכת לפורום זה. כדי לא להשאיר אותך ללא מענה אני שולח לך לינק לאתר בו תקראי (לצערי באנגלית, אך אנגלית פשוטה) תשובה לכל שאלותייך. כיוון שאני בטוח שלא הכל באתר נכון לגבייך,
עלייך להתייעץ עם הרופא ששלח אותך לבצע הבדיקה ולשאול אותו מה הוא מחפש ובמה הוא חושד. (התוכנה באתר הפורום כאן אינה מאפשרת לשלוח מילה שאורכה עולה על 65 תווים, לכן הכנסתי רווחים בתוך הלינק שיש לחזור ולבטלם. אחר כך להעתיק את הלינק בשלמותו בשורת הכתובת בדפדפן שלך, אם הוראותי נשמעות לך כסינית, העזרי באחד הצעירים בסביבה) בריאות שלמה ובהצלחה. ד"ר ליברטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבירכיים וברגלייםעופר מרדכי05/08/2009
אובחנתי כסובל מאוסטואטריטיס ואוסטופורוזיס ישנם בעיות חמורות בבירכיים רצועות קרועות ושינויים ניוונים בדרגה 2 כמו כן מנח של שתי כפות הרגליים השתנתה ומלווים בכאבים האם יש קשר בין הדברים ואם יש מה לטפל חוץ מהאורטופד שצריך לשחזר את כפות הרגליים וטיפולי אוטרוסקופיה לבירכיים בתודה מראש עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבירכיים וברגליים
ד``ר אליהו ליברטי05/08/2009לדעתי עליך לעבור טיפול ארטרוסקופי לברך. לדעתי זו הפעולה ממנה תשיג את התועלת הרבה ביותר, אם כי גם בארטרוסקופיה לא ניתן לפתור הכל. למשל בעיות שחיקת סחוס ונזקי בלאי יישארו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים מתגבריםדורון05/08/2009
שלום,
לפני שנה התחילו לי כאבים הולכים וחוזרים בברכיים הרופא יחידה שלח אותי להיבדק אצל אורטופד ששלח אותי לעשות בדיקת מיפוי עצמות.
עשיתי את הבדיקה ולפי התוצאות נאמר לי שהכאבים הם תוצאה של עייפות, מאמץ ועומס על הברכיים למרות שהכאבים עצמם לא באו בהכרח אחרי שאימצתי את הברכיים.
במשך הזמן הכאבים בברך ימין התחגברו גם מבחינת התדירות וגם עוצמת הכאב.
היום כבר כמעט שאין זמן שבו אני לא סובל מהברך.
בנוסף לכאבים, בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש הגבלה בתנועה של רגל ימין אני כמעט ולא מסוגל לכופף אותה וליישר אותה לגמרי
כתוצאה מכך עלייה במדרגות הפכה לי לסיוט.
כמו כן, הרבה פעמים אני מרגיש חוסר יציבות ומגיע למצבים שאני מאבד שיווי משקל וכמעט נופל.
בימים האחרונים התחלתי להרגיש גם כאבים כתוצאה ממגע בצד הימני החיצוני של הברך בנקודה מסוימת.
כשחזרתי לאורטופד לביקורת הוא המליץ רק על פיזיוטרפיה לברך ולא נתן לי בדיקה נוספת למרות שאת המיפוי עצמות עשיתי לפני יותר מחצי שנה וסוג הכאבים מאז כבר הספיק להשתנות ולהתגבר.
נ.ב. לאחר שהומלץ לי לא לאמץ את הברך הפסקתי לאמץ אותה לתקופה ארוכה של כמה חודשים אך הכאבים עדיין נמשכו.
אם יש למישהו מושג ממה יכולים לנבוע הכאבים אשמח מאוד לשמוע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון
ד``ר אליהו ליברטי05/08/2009כאבים במדרגות בדרך כלל נובעים משחיקה של סחוס הפיקה והטיפול הכמעט יחידי הוא פיסיוטרפיה.
זה לא מסביר תחושת אי יציבות עד כדי כמעט נפילה. מומלץ שתבדק ע"י מומחה ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות שומן לברכייםמאיה03/08/2009
יש מחקר חדש על זריקות שומן מיוחד לברכיים זהו מחקר של האונב' י-ם והטכניון יש לכם אולי מידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות שומן לברכיים.
ד``ר סוזנה הורוביץ04/08/2009לא מוכר לא ידוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב ברך באמצע משחק כדורסלד``ר אליהו ליברטי03/08/2009
לפני בערך 7 שנים סיבבתי את הברך באמצע משחק כדורסל והברך התנפחה ונוצר לי מים בברך עשיתי מספר בדיקות והרופא אמר לי שמתחתי רצועה ושאני ינוח זה יעבור לבד אבל מאז סיבבתי את הברך לפחות עוד 6-7 פעמים עד היום וכל פעם היה ל מים ברך ולא יכלתי ללכת שבועיים - שלושה והרופאים אמרו שהם לא מוצאים משהו חריג והברך שלי הייתה חלשה והייתה מסתובבת בקלות ולפעמים הברך הייה נתפסת לי מקופלת בכאבי תופת ואם הייתי רוצה ליישר אותה הייתי צריך לעשות זאת בכוח עד שיצא לי קליק חזק מהברך ורוב הכאבים היו בברך ימין בצד הפנימי .... השאלה שלי היא כזאת מה הבעיה שיש לי בברך ואם יש בעיה האם אפשר לראות אותה בבדיקות עכשיו גם כשעברו כמה שנים? אני אודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ04/08/2009סביר שאתה סובל מקרע של רצועה צולבת קדמית בברך, ויתכן שגם מקרע של מניסקוס בברך.
רצוי להיבדק אצל אורטופד/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בברך שמאלחנן02/08/2009
ביקרתיי אצל אורתופד ושאבו מהברך 90 סמ"ק של נוזל נקי לטענת הרופא,לאחר 4 ימים עדיין ישנה נפיחות וקשיי קיפול של הברך,אני מטופל גם בתרופה אנטי דלקתית אטופן 400 פעמיים ביום.
האם אחריי 4 ימים עדיין צריכה להיות נפיחות?או שזה יכול להיות תקופת החלמה ארוכה יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בברך שמאל
ד``ר סוזנה הורוביץ04/08/2009לא ברור משאלתך מה גילך, האם סבלת מטראומה או מחלה בברך, ואיזה.
כך או אחרת, לאחר שאיבה של נוזל רב מהברך, עדיין תהייה תפיחות של הברך למשך תקופה של כשבועיים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אות חריג במניסקוס מדיאלייוסי29/07/2009
ד"ר שלום!
הנני בן 22, ונפצעתי לפני 4 שנים בברך ימין בעת משחק ספורט. כאשר שחקן נפל עם ברכו מאחורי ברך ימין שלי. לאחר הנפילה סבלתי מכאבים עצומים ונפיחות כמו בלון ברגל והתהלכתי בקושי בצליעה. הגעתי לבית החולים ונמצא לי קריש דם בוריד שטחי. לאחר תקופת התאוששות התחלתי לחזור להליכה בעזרת טיפולי פיזיותרפיה אינטנסיביים. אך במשך תקופה ארוכה לאחר הטיפולים הכאבים לא חדלו וערכתי בירור מקיף. ביצעתי בדיקת MRI שהדגימה "אות חריג הוריזנטלי בהיקף הקרן האחורית של מניסקוס מדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומתאים לשינוי עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר"
כיום אני עדיין סובל מקושי מסויים בביצוע פעולות כגון עליית מדרגות, עמידה ממושכת (שלאחריה הרגל מתנפחת לי מאוד) וכאבים באזור מאחורי ברך ימין.
ברצוני לדעת מהי משמעות תוצאת הבדיקה? האם החבלה הינה הגורם לאות חריג זה? מהן דרכי הטיפול המומלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אות חריג במניסקוס המדיאלי
ד``ר סוזנה הורוביץ30/07/2009הבדיקה מדגימה שהברך תקינה.
הנפיחות שקיימת מאחורי הברך, מקורה הוא כנראה שארית של בצקת שנגרמה עקב קריש דם.
אני ממליצה עם חיזוק שרירי הירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםאלמוני012329/07/2009
שלום רב,
מזה כלמעלה מ4 שנים הנני סובל מכאבי ברכיים בעיקר בברך ימין, בעבר עברתי תאונת דרכים ולדעתי זה בגללה.
הייתי אצל מספר אורטופדים כולם טענו שאין לי כלום, חלקם שלחו אותי לפיזיוטרפיה חלקם הביאו לי מדרסים, הציעו לבצע צילומים ובדיקות דם זריקות וכדורים. ניסיתי את רוב הדברים ההגיוניים כמו צילומים בדיקות דם פיזיוטרפיה ומדרסים, אך שום דבר לא ממש עזר.
פניתי לרופא המשפחה שלי והוא הציע לבצע מיפוי עצמות, שאלתי היא האם זו הבדיקה שבאמת יכולה להאיר את המקרה, או שרופא המשפחה לא ממש מבין בענייני אורטפדיה ולכן לא מומלץ לבצע אותה ולהישמע לחוות הדעת של הרופאים המומחים, רופא המשפחה אמר שיש לבצע את הבדיקה הנל ואחר כך במידה ולא ימצא דבר לבצע עוד בדיקות יותר רציניות, בינתיים הוא היחידי שבאמת התייחס לבעיה שלי ולא "נפנף" אותי עם מרשם לכדורים או משהו כזה..
עלי לציין שהנני סובל מהבעיה שבדרכ מורגשת ומתגברת בזמן מאמץ כמו ריצה ממושכת של 20 ויותר או שימוש במכשיר סטפר במכון או עמידה ממושכת וכד, גם במצב של עמידה רגילה למשל בזמן המקלחת הנני מרגיש מעין תחושת אי נוחות וכבדות בברך ימין, אני מרגיש צורך לקפל את הרגל כל פעם או לעמוד על הרגל השנייה, משהו ממש מוזר..
מצטער על השאלה הארוכה אבל מה עלי לעשות?
במידה וכן לעשות מיפוי עצמות.. מהי הבדיקה האם היא כואבת או מסוכנת?
תודה רבה
אודה להתייחסותך ולתשובתך בנושא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ30/07/2009רצוי לבצע בדיקת מיפוי, שיכולה לגלות אם קיימת דלקת או נזק אחר לברכיים.
בדיקה חד פעמית זו אינה גורמת לנזק והיא אינה מכאיבה.
לאחר ביצוע הבדיקה, אני מציעה שתפנה עם התוצאה לבדיקת אורטופד/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלמוני012302/08/2009הרופא לא רשם ספקט, האם זה קריטי?
כמו כן איך מבצעים את הבדיקה והאם היא כואבת, דבר אחרון האם עלי לבצע את הבדיקה לאחר מאמץ וכשהברכיים כואבות או שזה לא משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי עצמות
ד``ר סוזנה הורוביץ04/08/2009רצוי שהבדיקה תהייה מיפוי עצמות SPECT.
הבדיקה אינה כואבת.
אין משמעות אם הברכיים כואבות יותר או פחות בזמן הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך - בדיקת MRIאורית29/07/2009
בני החייל סובל מכאבים בברך ומתחתיה בזמן מאמץ
הוא סבל מדלקת חריפה בברך לפני כ14 חודש בזמן מסלול מאומץ ביחידה קרבית
הדלקת טופלה באיחור ומאז המשיך לסבול מכאבים לסירוגין
נמצא בתחילת קורס קצינים וממשיך לסבול מכאבים
בוצע MRI שתוצאותיו נראות חיוביות בעיקר פרט לשתי הערות:
1. קיימת ציסטה גנגליונית קטנה לאורך גיד הקוודריספס בחלקו הדיסטלי
2. מודגמים שינויים טנדינוטים לאורך גיד הקוודריספס בחלקו הדיסטלי
מה זה אומר והאם המשך מאמץ פיזי לא יגרום לנזק בלתי הפיך
בברכה
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ההודעה הקודמת
אורית29/07/2009צ"ל קיימת ציסטה גנגליונית קטנה לאורך הרצועה הלטרלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית
ד``ר אליהו ליברטי29/07/2009הממצאים שציינת אינם בדרגה הדורשת טיפול ניתוחי ואינם מפריעים להמשך פעילות גופנית, אם יימשכו הכאבים בצורה רצינית עדיף שייבדק ע"י מומחה ברכיים לקבלת החלטה מבוססת מה לעשות ואם בכלל צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)