מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מפרק ירך - סוגי משתליםיהודה15/04/2009
שלום נאמר לי שהסבה לכאבים שאני סובל בירך באה משחיקת סחוס.
איזה סוגי משתלים יכולים לאפשר חזרה לפעילות ספוטיבית(כמו כדורסל) ואם כן, תוך כמה זמן מהנתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק ירך
ד``ר סוזנה הורוביץ18/04/2009סוגי ספורט אינטנסיביים כגון כדורסל, או כדורגל, אינם מומלצים לאחר ניתוחי החלפת מפרקים, היות וקיים סיכון גבוה להתרופפות מהירה של המשתל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךליאת14/04/2009
שלום רב,
לפני יומיים הרמתי משקל יחסית כבד, כבר בשלב ההרמה הרגשתי כאב חד בברך ימין, ממש הרגשה כאילו הברך קורסת. מאז כאבים רצינים באיזור, קושי לעמוד, כאבים בישיבה ועוד.
יש לציין כי בשנה האחרונה סובלת מנקעים חוזרים בקרסוליים ואי יציבות בקרסוליים.
מאוד מודאגת מהמצב. אשמח להכוונה ראשונית ולדעתך (לקרר את האיזור?)
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ15/04/2009אני ממליצה לקרר את האיזור, ואם בתוך מספר ימים הכאב אינו פוחת, יש צורך בבדיקת אורטופד/ית ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאחורי הברךאורנה12/04/2009
שלום,
לפני כחודשיים, בעת צעידה (הייתי צועדת 3 פעמים בשבוע במשך כשעה), הרגשתי כאילו "נמתח" לי משהו מאחורי ברך שמאל, בצד החיצוני.
מאז, אני סובלת מכאב מתמיד, בעיקר בעת יישור הרגל (לא כואב במנוחה). הייתי אצל אורטופד שלא פתר לי כל בעיה, רק שלח אותי לפיזיותרפיה והמליץ על חשמל. באולטרסאונד שנעשה לא נצפתה כל בעיה (בייקר ציסט).
אני הולכת כפעמיים בשבוע לפיזיותרפיה, אך בינתיים אין כל שיפור. יש לציין שהכאב אינו קבוע, ישנם ימים שכואב מאד וכאלה שפחות. אין יום שאני לא סובלת מהכאב בדרגה זו או אחרת. מה הייתם ממליצים??
בברכה וחג שמח - אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר סוזנה הורוביץ
ד``ר סוזנה הורוביץ15/04/2009יתכן שנמתח לך גיד או רצועה צידית חיצונית בברך.
במקרה כזה, ההחלמה לוקחת זמן הנמדד בחודשים, ובדרך כלל, הפיזיותרפיה עוזרת.
יתכן גם שנוצר אצלך קרע במניסקוס החיצוני בברך.
במקרה כזה, הפיזיותרפיה לא תפתור את הבעיה.
שורה תחתונה, עלייך להיבדק אצל מומחה/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת ברכייםאלי11/04/2009
אשמח לקבל עיצה כיצד למצוא את המומחה הטוב ביותר באיזור תל-אביב לניתוח החלפת ברכיים לאדם בן 75.
תודה , אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח החלפת ברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ12/04/2009יש מספר מומחים/יות טובים מאד באיזור תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בLCL- שאלהרוכב אופניים09/04/2009
שלום,
לפני חודש איבחנו אצלי קרע כנראה חלקי בLCL, אני עושה פיזיוטרפיה אבל כלום לא עוזר ולא מוריד את הכאב
קניתי סד מיוחד לרגל וגם הוא לא עוזר.
רציתי לדעת האם הרצועה הזו מתאחה אי פעם? האם יש סיכוי להירפא ולחזור לשיגרה? האם יש עוד דברים שאני יכול לעשות שיעזרו לי לזירוז ההחלמה?
בנתיים זה כבר למעלה מחודשיים הכאב (עד האיבחון לפני חודש).
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ב- LCL
ד``ר סוזנה הורוביץ12/04/2009עקרונית, קרע ב- LCL אינו גורם לכאבים, אלא לאי יציבות צידית קלה.
לפיכך יש לבדוק אותך קלינית, ולשלול קיומו של נזק נוסף בברך, כגון קרע של מניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור המיניסקוס לאחר ניתוחנגה08/04/2009
שלום לך,
בתי עברה לפני שלושה וחצי חודשים ארתרוסקופיה , בה שחזרו לה את הרצועה הצולבת הקדמית וחתכו לה חלק קטן מהמיניסקוס שלא ניתן היה לתפירה.
השיקום שלה מלווה ע"י פזיוטרפיסט צמוד , אבל בכל פעם שהיא מאמצת יותר את הרגל , כמו הליכה מרובה יותר , או התחלה של ריצה בזמן האחרון , כואבת לה הברך באיזור המיניסקוס.
שאלתי: האם יכול להיות שיש עוד קרע במיניסקוס שמשום מה לא טופל בארתרוסקופיה , או שהכאב נורמלי ונובע מכך שלברך לוקח זמן להסתגל לעובדה שחלק מהמיניסקוס נכרת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח
ד``ר סוזנה הורוביץ09/04/2009עקרונית הדבר יתכן, אך יש צורך בבדיקה קלינית על מנת להשיב לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס המדיאלירונית08/04/2009
שלום רב,
לפהי כשלושה שבועות היתה לי נפילה שלוותה בכאב חד בפנים הברך, מאז יש לי נעילות אותן אני מצליחה לשחרר.הייתי אצל אורטופד אשר קבע לי תור לארתוסקופיה בעוד חודש וחצי. שאלתי: האם נהוג לעשות ארתוסקופיה בלי לבצע קודם MRI?תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס המדיאלי
ד``ר סוזנה הורוביץ09/04/2009היווצרות נעילות בברך מהווה אינדיקציה ברורה לארטרוסקופיה ברך, גם אם תבוצע בדיקת MRI והיא תראה שהכל תקין לכאורה.
לכן, במקרה שלך, בדיקת MRI היא מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחדליה רול07/04/2009
שלום
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח בשל קרע במניסקוס. עד היום שנתי נודדת בשל כאבים בברך. פניתי להתיעצות נוספת ונשלחתי לעשות מיפוי ברכים ספקט.
על פי הממצאים "קימת קליטה מוגברת בלטראל טיביאל פלטו מימין. כמו כן קיימת קליטה מוגברת בעוצמה גבוהה באספקט מטאפיזרי לטראלי קדמי של טיביה פרוקסימלית מימין - טראומה?תהליך אחר?
לדברי האורטופד עלי לקחת מגה גלופלקס ולעשות פיזיוטרפיה לברך. לאחר הניתוח עשיתי פיזיוטרפיה אינטנסיבית ביותר.יש לי טווח כמעט מלא אבל כאבים קבועים המתגברים בזמן נהיגה
לשאלתי אם לא ניתן להקל עלי מידית נענתי בשלילה. השאלה אם יש עוד דבר שניתן לעשות והאם ייתכן שהכאבים מעידים על ניתוח לא מוצלח?
אודה על תשובתכם
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד``ר סוזנה הורוביץ09/04/2009מה הפרוצדורה שבוצעה בברך במהלך הארטרוסקופיה בברך?
בת כמה את?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס וקרע במיניסקוסאבי פדידא02/04/2009
בן 38...קיבלתי מהכה עזה במרכז פיקת הברך בשנת ,98 החלו תופעות של כאב (דקירות) בברך צד שמאל יכולתי להמשיך בפעילות ספורטיבית אגרסיבית (כדורסל כדורגל).בשנת 2000 תוך כדי משחק כדורסל הייתה לי תופעה של סיבוב הברך שחזרה על עצמה פעמיים או שלוש לאורך השנה.בשנת 2001 הומלץ לי לבצע ארתוסקופיה לתיקון קרע במיסניקוס.גם לאחר הניתוח הכאבים נמשכו ועדיין יכולתי לבצע פעילות ספורטיבית בשנת 2006 הכאבים התגברו והפכו לביתי סבילים כאבים פיקת הברך ובצד.ביצעתי ארתוסקופיה נוספת והובהר לי שי לי נזק בדרגה 3 בסחוס/מיניסקוס הלתראלי.
אני מנסה לקבל דרך הצבא טיפול בחומצה היאלורנית אך הצבא טוען כי הזרקת חומצה היאלרונית לאוכלוסיה מתחת לגיל 40 ובעיות ברכיים עקב טראומה לא הפקטיבית
האם יש אמת באמרה זו והיכן ניתן להשיג מידע בנושא???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס וקרע במיניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ04/04/2009הזרקת חומצה היאלרונית יכולה לעזור, בחלק מהמקרים, גם בנזק סחוס טראומטי, וגם אצל אנשים מתחת לגיל 40.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניסק בברך שמאלאנונימית29/03/2009
שלום רב לרופאיי הפורום אני עברתי ניתוח לפני 5 שנים בברך עקב מיניסק והכאבים חזרו שוב עברתי בדיקות מיפוי עצמות וצילום ברך לאחר הבדיקות רופא אחד מציע ניתוח חוזר והשני מציע לחזק את שריר הברך בבית על ידיי תרגילים.. מה אתם ממליצים לי לעשות? בתודה מראש ויישר כוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנדרוש
ד``ר אליהו ליברטי31/03/2009תלוי מה האבחנה היום. אם החשד הוא לקרע חוזר במניסקוס אז ארטרוסקופיה חוזרת הגיונית. אם האבחנה היא בעיקר כאב קדמי של הברך בשל שחיקת פיקה אז פיסיוטרפיה היא הדרך הנכונה. אם האבחנה לא ברורה ואת לא נורא סובלת, כדאי לנסות טיפול פיסיוטרפי קצר ולשפוט לפי התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת MRI ברך.אריק28/03/2009
לאחר ארטרוסקופיה בברך אשר בוצע מיקרו שברים ובה נמצאו הנזקים הבאים : 1.נזק דרגה 4 בMFC. 2.נזק דרגה 3 סולקוספמורלי. 3.נזק דרגה 1 בפטלה. היום לאחר כ 9 חודשים אחרי הניתוח עדיין כאבים עזים בעליית מדרגות ,רגל כבדה בבקרים,קשה מאוד לרוץ יש לי לאחר ישיבה או שכיבה ממושכת נעילות של הברך עד שנשמע "קליק" וזה משתחרר. בוצע לי MRI ברך אשר תשובותיו הם: בקונדיל הפמורלי המדיאלי מודגמת בליטה קורטיקלית קטנה בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי הפנימי,עם אותות חריגים בסחוס המכסה בסמוך וסדק כמעט לכל עובי הסחוס בסמוך. מודגמים אותות חריגים מינימליים בסחוס המכסה את האספקט הקידמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי ,קרוב לGROOVE הפמורלי. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית. מה הפרוש של תשובה זו. אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי
קנטור28/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ28/03/2009משמעות התשובה היא שעדיין קיימים נזקים סחוסיים משמעותיים באיזורים בהם בוצעו מיקרו-שברים.
לא נמצאו נזקים נוספים בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקה עקב כאבים בברךקנטור26/03/2009
שלום
לאחר שהופיעו כאבים בזמן ריצה, ולאחר מכן גם במנוחה, ביצעתי רנטגן ומיפוי עצמות שיצאו תקינים
לאחר בדיקת MRI נמצא כי-
1. הרצועה הצובלת הקדמית מעט בלתי סדירה אך ללא עדות לקרע בעובי מלא
2. תהליך ציסטי קטן ממוקם באספק האחורי תחתון של כרית השומן על שם הופה, יתכן ציסטה גנגליונית זעירה.
3. נוזל בכמות מעט מוגברת במפרק
הכאבים הם בזמן הליכה וריצה, ובזמן נהיגה או סתם ישיבה
אשמח למעט אינפורמציה על פירוש הבעיה והטיפול הנדרש
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקנטור
ד``ר אליהו ליברטי27/03/2009הממצאים המצויינים, בהנחה שהם אכן קיימים, לא צסבירים בהכרח כאבים כפי שאתה מתאר. מה אומר האורטופד שבדק אותך ידנית. בדיקה כזו בידיים מיומנות נותנת המון אינפורמציה. בדיקת MRI נותנת אינפורמציה מוטעית באחוזים גבוהים. עד כדי 50% צהאבחנות ב- MRI אינן נכונות. מדהים לא!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
קנטור28/03/2009מדהים..ואף מעציב. חשבתי שזאת בדיקה די אמינה
האורטופד חשב שהגיד שרץ בחלק החיצוני של הברך מתחכך עם עוד גורמים והמליץ על פזיוטרפיה שעובדת על מתיחות וחיזוק שרירי הירך בעיקר בחלק החיצוני (בין הברך לאגן)
זה לא כל כך עזר
איזה טיפול לדעתך כדי לבצע מכאן והלאה?
מה לגבי הנוזלים והציסטה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך שמאלמיכל טאלר26/03/2009
שלום לכם.
בחודש וחצי האחרונים אני עוברת פיזיותרפיה לברך שמאל, ולמרות זאת יש לי לפעמים כאבים חזקים בברך. שאלתי את הפיזיותרפיסט האם התרגילים אמורים לעזור הוא ענה לי ש כן. עד עכשיו לא עשו לי צילום כדי לראות מה קורה שם.
שאלתי האם כדאי להפסיק את הפיזיותרפיה ולחזור לרופא או לנסות להמשיך ? אודה לכם על תשובה, תודה ויום טוב מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד``ר אליהו ליברטי27/03/2009כלל לכ ברור מה בכלל יש לך, מה האבחנה? לא לכל דבר מתאים טיפול פיסיוטרפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרוסקופיה ירךאדוה25/03/2009
שלום, יתכן ואצטרך לעבור ארתרוגרפיה במפרקי הירך כתוצאה מבעיה בלברום (הוסבר לי שעצם האגן לא מהווה כיסוי מלא לראש הצוואר). הרופא השתמש במונח CAM.עברתי MRI ואני שוקלת התערבות כירורגית. הגיע לאוזניי שיש אפשרות לעבור את התהליך דרך הנרתיק ובכך השיקום קל יותר ואין חתכים. האם ידוע לכם על שמו של הרופא,הבנתי שיש רק אחד בארץ שמנתח בדרך זו. יש לי בעיה בשתי הירכיים והייתי מאוד רוצה לעבור את זה כמה שיותר קל. תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוסקופיה ירך
ד``ר סוזנה הורוביץ28/03/2009ניתוחי לפרוסקופיה (ניתוחי מצלמה לבטן) מתבצעים דרך הנרתיק.
ניתוחי מפרקים (ארטרוסקופיה) מתבצעים ישירות לתוך המפרקים, כגון מפרק ירך, ברך ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמק בברךפרח25/03/2009
במיפוי עצמות התגלה אצל חברה שלי בשנות ה-50 לחייה נמק בברך.
נאמר לה שעליה להמתין עוד חודש לבדיקה נוספת כדי לראות אם הנמק גדל, קטן או שומר על גודלו, ורק אז להחליט על טיפול כלשהו או על התערבות כירורגית.
האם יודעים מה הגורמים האפשריים להיווצרות הנמק, מה עלול לגרום להחרפת המצב, וכפועל יוצא מאיזו פעילות (או חוסר פעילות) יש להימנע כדי לשפר את המצב?
בתודה מראש,
פרח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמק בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ25/03/2009הגורם לנמק הוא חוסר אספקת דם לעצם.
העמסת משקל רב על איזור עצם נימקי, יכול לגרום להתמוטטות העצם, ולהרס הפרק החולה ממחלה זו.
על מנת להימנע מהחרפת המצב, אני ממליצה שלא לבצע פעילות גופנית וללכת כמה שפחות על הרגל החולה.
לעיתים המחלה מסתיימת בעצמה, ולעיתים יהיה צורך בהתערבות ניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)