מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפוסאבי כהן26/01/2009
שלום רב ד''ר אליהו ליברטי לאחרונה נתקלתי במכון ששמו "אפוס" ולטענתם ניתן ע"י נעליים מיוחדות להרפא מכאבי ברכיים?! אני סובל בשתי הרגליים למרות שאני עושה ספורט על בסיס יומי, הכאב הוא לא ברמה בלתי נסבלת, שאלתי - האם יש משהו באותו "אפוס" והאם זה יכול לפתור אותי מתחושת הכאב לחלוטין. תודה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי אפוס
ד``ר אליהו ליברטי27/01/2009הנעליים מתאימות רק לסוג מסויים מאד של בעיות וגם אז הן עוזרות רק בעת השימוש בהן וזמן קצר לאחריו. לאנשים הזקוקים לטיפול ניתוחי הנעליים לא ימנעו טיפול זה. אינני יודע מה הבעיה אצליך והאם נעליים כאלה בכלל מומלצות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התתיעצות בקשר לטיפול אצל כירופרקטאלון25/01/2009
אני בן 22 עם כאבי ברכיים באים והולכים מזה כשנתיים שלוש בחודשיים האחרונים הכאבים התעצמו ומפריעים לי בפילות ספורטיבית. ביקרתי אצל רבים מטובי האורטופדים בשנתים האחרונות ואיש מהם לא ידע לומר לי בוודאות מה מקור הבעיה והמליצו על מנוחה ופיזיוטרפיה. זה עזר בהתחלת הדרך אך היום כבר לא מורגש שזה עזר. האורטופד האחרון שבדק אותי המליץ על טיפול אצל כירופרקט.הכאב הוא בפינות הפיקה,בעיקר בצד התחתון הפנימי ובגיד הפיקה. הכירופרקט טען שהכאבים הם -פיקה-ירך ונובעים לדעתו מהיצמדות של רקמה לטרלית בצד החיצוני של הברך לפיקה או לסחוס בשל העובדה שלטענתו לא מגיע לרקמה זו מספיק דם (אבחנה הרבה יותר מדוקית מאשר קיבלתי מאורטופד כשלהו) ושיטת הטיפול היא פציעת הרקמה באמצעות חיכוך חיצוני עם מקל ואז להזרים דם לאזור על ידי חיבור מחטים עם אלקטרודות לברך בוולטאג' גבוה ורצוף + טייפינג לאחר הטיפול הטיפול במסגרת דו שבועית למשך חודש ואז הערכת מצב. בינתים עברתי טיפול אחד ובימים אחריו הכאבים מעט גברו. שאלתי היא אם שיטת הטיפול והאבחנה נשמעים סבירים בהתייחס למצבי. בתודה רבה מראש, אלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלון
ד``ר אליהו ליברטי25/01/2009כרופא מערבי המטפל בשיטות הקלסיות של הרפואה המערבית, שיטות הטיפול שתארת לא מוכרות לי ולא אוכל לחוות דעתי לגביהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
אלון25/01/2009אם כך תוכל רק לומר אם נשמע לך סביר שהבעיה בברך היא שלא מגיע די דם לרקמה והיא "נדבקת" לפיקה או לסחוס, והאם חידוש הזרמת דם לאזור בדרך זו או אחרת יכול לפתור את הבעיה? באמת אודה לך מקרב לב אם תוכל לייעץ בעניין כי יש לי לא מעט ספקות בעניין ואורטופדים כפרופ הלפרין ועוז הדר לא נתנו לי פתרון קונבנציונאלי חלופי. בתודה רבה מראש אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שניה לאלון
ד``ר אליהו ליברטי26/01/2009האבחנה שקבלת נראית לי מוזרה. תופעה של חוסר אספקת דם הגורמת להדבקויות של רקמות רכות של הברך איננה מוכרת לי.כאבים על רקע אספקת דם לא טובה לברך קיימים, אך מדובר באספקת דם לא טובה לעצם עצמה. דבר הניתן לבדוק במיפוי עצמות או ב- MRI. התופעה קרויה AVN. אינני חושב שאתה צריך לרוץ לבצע בדיקות אלהו אלא רק לאחר שהסיפור שלך והבדיקה הגופנית יחשידו בקיום בעיה כזו. בסיכום עליך להיבדק ע"י מומחה לברכיים שימצא את הבעיה או יחליט על הבדיקות הנחוצות לאבחון הבעיה ולפי התוצאות יוחלט באיזה כוון ללכת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיעוד וזכויותיהודה24/01/2009
בו 61 עבר ניתוח להחלפת מפרק ירך וכרגע הוא נמצא בהרצפלד בשיקום אנו מעוניינים להחזיר אותו הביתה איזה עזרה בשיקום ופיזיוטרפיה ניתן לקבל דרך הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהודה
ד``ר אליהו ליברטי25/01/2009אנא ברר בסניף הקופה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום נפלתי על הברך כרתו לי את הפיקהיעקב גל24/01/2009
אני רוצה לדעת אם יש תשובה למי שכרתו לו את הפיקה ברגל אם יש טיפול או ניתוך שיקומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר סוזנה הורוביץ
ד``ר סוזנה הורוביץ24/01/2009לא ניתן להחזיר את הפיקה למקומה, או להשתיל כל דבר אחר במקומה.
דרך הטיפול היחידה היא לחזק את שרירי הירך, על מנת להשיג תפקוד טוב יותר של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת שורש כף ידסוזי24/01/2009
שלום!!! אני פרקתי את שורש כף היד שלי ובנוסף קרעתי את הרצוע העיליונה (ככה הסביר לי רופא מומחה מהקופה) הוא המליץ לי לשים תומך לשורש כף יד ולחזור אליו בעוד כחודש. במידה והכאבים יחלפי אז הוא ממליץ להשאיר את היד ככה ואם לא אז הוא ממליץ על ניתוח אבל גם הדגיש שלניתוח הזה אין סיכויי הצלחה גבוהיים. רציתי להתייעץ עם עוד מומחה ולדעת האם יש עוד פתרונות על מנת להחזיר את העצם למקומה היות ואני חושבת שאם יעברו הכאבים והוא לא ימליץ על ניתוח יכול להבצר מצב שאם אני ירים משהוא כבד או יעשה תנועה לא נכונה הכאבים יחזרו ככה שהבעייה לא באמת תיפתר (תתכנו אותי אם אני טועה) חשוב לי לציין שאני בחורה צעירה (בת 24) שכל החיים שלי עוד לפניי אם זה בית ניקיונות, ילדים ועודה וכו'... ככה שאני עוד יפעיל את היד הזאת עוד הרבה (זאת גם היד הדומיננטית שלי) אשמח לקבל חוות דעת נוספת, תודה מראש, סוזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר סוזנה הורוביץ
ד``ר סוזנה הורוביץ24/01/2009לצורך מתן מענה יש צורך בממצאי הבדיקה הקלינית, שלא מפורטים בשאלה.
בכל מקרה, אני ממליצה שתתייעצי עם אורטופד מומחה בניתוחי כף יד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית כיפוף לאחר נפילהרעיה22/01/2009
שלום, נפלתי לפני שבועיים ומאז אני לא יכולה לכופף את הרגל בכלל. בתוצאות הצילום ראו שאין שבר. אתמול עשיתי אולטרה-סאוונד והאורתופד שלי יוכל לקבל אותי רק עוד שבוע, ובינתיים איני יכולה לקפל את הרגל, ואני מרגישה תזזוזות בברך, כאילו משהו לא מחובר בברך טוב. בתוצאות האולטרה סאוונד כתוב: גידים qudriceps ,patellaris הודגמו המשכיים. לא הודגם נוזל בורסלי. רצועות MCL ו LCL הודגמו המשכיים. בקרו הקדמי של מניסקוס מדיאלי הודגם פס היפואקוגני החשוד לנזק מניסקלי . מנסקוס הלטרלי הודגם תקין. באיזור פצה לא הודגם ממצא דומה לגוף זר. אשמח לדעת מה דעתך, ומה דרכי הטיפול. תודה!
ד``ר סוזנה הורוביץ22/01/2009הבדיקה העיקרית לברור הסיבה לכאבים ולחוסר כיפוף של הברך היא הבדיקה הקלינית, אך לא פרטת בשאלתך את ממצאיה.
בדיקת האולטרסאונד שעברת אינה מקדמת את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילו ת גופנית מומלצתביל21/01/2009
הרצועה הצולבת ניתקה ממקומה ועלי לחזק את שריר הירך, מצד שני בארטרוסקופיה נמצאו שקיעה של סחוס הפיקה, נאמר שם על שינויים כרונדומ.....שכחתי את המושג , בדרגה 2. לחיזוק הירך רצויות אופניים, יחד עם זאת זה לא רצוי לבעלי בעיות סחוס, אז מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית מומלצת
ד``ר סוזנה הורוביץ22/01/2009רכיבה על אופניים אינה גורמת לנזקים לסחוס של הפיקה. נהפוך הוא, חיזוק של שרירי הארבע ראשי נותן תמיכה טובה יותר לפיקה, ולברך בכלל.
רק תשתדלי לרכב נכון על האופניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
ביל23/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד בורסיטיסשולי21/01/2009
אני בת 60. בגלל כאבים בירך (בורסיטיס) קיבלתי טיפולים באולטרה סאונד. קיבלתי כבר 10 טיפולים. כמה פעמים ניתן עוד לקבל? שמעתי דעה שצריך להגביל טיפולים באולטרה סאונד. שמעתי דעה אחרת, שניתן לעשות עד 20 טיפולים ואפילו ללא הגבלה. אז מה נכון ומה מקובל? שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרה סאונד בורסיטיס
ד``ר סוזנה הורוביץ22/01/2009ניתן לבצע יותר מ- 10 טיפולי אולטרסאונד, אלא שאם לאחר 10 טיפולים אין כל שיפור בכאבים, אינני רואה טעם בביצוע טיפולים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך...יעקב21/01/2009
קיבלתי מכה בפיקה לעצם נוצרה גבשושית קטנה אין שום שבר סחוס תקין מיניסקוס תקין רצועות תקינות אבל שלוש שנים סובל מכאב שהפך לכרוני כברתי שני אורטוסקופיות אין פתרון הכאב הוא בפיקה עצמה הכאבים בעיקר בעמידה כאב לסירוגין הולך ובא ולפעמים טיפת כאב אין אבל רוב שעות היום עם כאב...האם מישהו יכול לעזור אודה לו מאוד בתודה קובי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ22/01/2009ראה תשובות לשאלותיך הקודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה במיניסקוסיהודית20/01/2009
במיפוי עצמות שבוצע בעקבות נפילה הודגמה קליטה מוגברת לאורך מדור הלטרלי של טיביאל פלטו משמאל ואפיקונדיל מניסקיאלית לטרלית ופגיעה ברצועה mcl. מה מהות הממצאים ומה הטיפול המתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה במיניסקוס
ד``ר סוזנה הורוביץ22/01/2009סביר שאופן קרות הטראומה הייתה מתיחה של הברך ל-X מוגבר, שאז נוצרת מתיחה של הרצועה הצידית הפנימית, וחבלה במשטח העליון של השוק החיצונית, כשלעיתים מתלווה לכך גם קרע של המיניסקוס.
אם הבדיקה הקלינית מאשרת את ממצאי מיפוי עצמות, יש מקום לשקול ביצוע ארטרוסקופיה של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה בסחוסאני20/01/2009
שלום אני אישה בת 50 + התברר לי שיש לי שחיקה בסחוס רציתי לדעת האם אני יכולה להמשיך לעשות הליכה?היא מועילה?ספורט בכללי הוא טוב? והאם תחבושת אלסטית לברך עוזרת במצב כזה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאני
ד``ר אליהו ליברטי20/01/2009שלום אני, הליכה ספורטיבית נמרצת ומרובה בודאי תגביר את שחיקת הסחוסים בברך. מומלץ לבחור בספורט שאינו בו משקל הגוף אינו נישא ע"י הברכיים ועם זאת הוא ספורט בו ניתן להגיע למאמץ אירובי הרצוי מבחינות רבות. במקופ ראשון ההמלצה היא שחייית חתירה או שחיית גב. במקום שני והרבה פחות טוב זה אופניים, ללא התנגדות גדולהכשהכסא מכוון גבוה כך שהברך מגיעה כמעט ליישור מלא בנקודת הקיצון. במקופ שלישי פעילות עם המכשיר האליפטי, קרוי גם סקי, בחדר הכושר. המכשיר בו עומדים על שני משטחים המופעלים כשתי דוושותוהידיים אוחזות בשתי ידיות מעין מקלות הסקי. שתי ההצעות האחרונות חייבות להתבצע במינון נמוך לזמנים לא ארוכים. שחיה כמה שאת רוצה או מסוגלת.לדעתי תחבושת אלסטית לא תעזור למניעת שחיקת הסחוס. היא יכולה לעזור בשימוש לזמן קצר להורדת כאבים בימים רעים. תשובות מדוייקו יותר המותאמות לך ספציפית יכולות להינתן רק לאחר בדיקתך ובחינת צילומי רנטגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוי עצמות לאחר נפילה על תותבת הירךאורליה20/01/2009
שלום, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח להחלפת מפרק הירך השמאלי, לפני 3 חודשים נפלתי על הצד וקיבלתי מכה באזור התותבת. בעקבות כך נעשה לי מיפוי עצמות של כל השלד והתשובה היתה: "הודגמה קליטת יתר בעמו"ש מותני L5 דו צדדי. היפרמיה וקליטה מוגברת באיזור טרוכנטר גדול סביב התותבת בפרק ירך שמאל. כמו כן במשטחי ברכיים, פרקי כפות רגליים. בסיכום - אין לשלול התרופפות או תגובה פוסטטראומטית סביב התותבת. שאר הממצאים מתאימים לשינויים אוסטוארטריטים." איזה מצב התשובה מתארת ומהו הטיפול שאמור לבוא בעקבות המצב הזה, אם בכלל. תודה על התשובה. אורליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוי עצמות לאחר נפילה על תותבת הירך
ד``ר סוזנה הורוביץ20/01/2009מיפוי עצמות מתאר מצב של חבלה בירך עם משתל של מפרק הירך. הוא אינו מסביר אם נוצרה התרופפות של המשתל או שבר סביב המשתל. האמירה שאין לשלול כאמור, היא חסרת משמעות אופרטיבית.
הטיפול בך צריך לשקף את מצבך הקליני. למשל, האם את הולכת היטב על הרגל ללא כאבים חזקים בירך או בברך, או האם התנועות של מפרק הירך הן טובות, וכיוצ"ב.
אם את מאד מתקשה ללכת מאז הנפילה, או אם הופיעה הגבלה משמעותית בתנועות מפרק הירך לעומת המצב שלפני הנפילה, יתכן שיש מקום לשקול החלפה חוזרת של מפרק הירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברךאילת19/01/2009
שלום רב. עברתי תאונת דרכים לפני כחצי שנה ובעקבות כך נשלחתי לבדיקת MRI בברך שמאל. קיבלתי את התוצאות אך איני מבינה דבר, אשמח אם יעזרו בהסבר. במכתב: באספקט האחורי בפלטו הטיביאלי המידאלי קיים שבר תת קורטיקלי, עם הארכת זמני הרפיה תוך לשדי. מוקד קטן של הארכת זמני הרפיה תת קורטיקלי בקונדיל הפמורלי הלטרלי. קרע בגוף המניסקוס המידאלי, משתרע אל הקרן האחורית. קרע בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי, הנוגע בשול העליון. ה ACL קרוע בחלקו המרכזי. האם אצטרך ניתוח בברך? ואם כן אז לאיזה ניתוח אזדקק ומה המגבלות? מקווה שתוכלו לעזור לי, ותודה מראש, אילת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
ד``ר אליהו ליברטי19/01/2009הי איילת, תצטרכי ניתוח ארטרוסקופיה רק במידה ויש לך כאבים או הפרעה בברך ולא בגלל תוצאת ה-MRI. בבדיקה ראו איזורים החשודים לחבלה בעצם, אולי שברים קטנים. כבר חצי שנה עברה מיום התאונה שברים אלה כבר התאחו והיוםקרוב לודאי שלא צריך לטפל בהם. הבדיקה גם מראה פגיעה במניסקוס הפנימי ופגיעה ברצועה הצולבת הקדמית. אלה נ זקים המטופלים בניתוח ארטרוסקופי. תמיד צריך להביא בחשבון שבדיקת MRI לברך אינה מדוייקת. הנזקים רשומים בפענוח אולי קיימים ואולי לא. ייתכן שיש גם נזקים שלא נראו ב- MRI אך ייתגלו בארטרוסקופיה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילת
דוד20/01/2009הומלץ לי כמדומני באתר זה על חומר בשם וונדרמומיו הוא טבעי ומזרז מאד איחוי ןהחלמה מתאונות וחבלות רופא המשפחה שלי אישר לי את השימוש בו והוא עזר לי מאד בהזדמנות זו תודה למי שהמליץ\ה לי דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתרונות וחסרונות מגן ברךביל18/01/2009
לפני חודש ארטורוסקופיה, צולבת ניתקה ממקומה, כיום חודש אחרי פזיותרפיה, כבר הולכת, מעמיסה משקל, צליעה קלה, הישור קרוב למלא, מידי פעם, בריחה של הברך. לאיכולה להתרגל לתופעה שמפחידה אותי מאוד, הטענה הרווחת היא שרצוי לחזק שרירי ירכיים ולא להשתמש במגן ברך משום שמגן כזה גורם לשרירים להתבטל ו"לצאת לנופש". האם זזזזה נכון? האם יש מגן שלא יגרום לשרירים למעול בתפקידם? הייתי רוצה כזה בשל תחושת הבטחון, אני חוששת ללכת ועושה זאת בזהירות גדולה מן המתבקש, מה מומלץ? ובנוסף, גילי 48, האורטופד שלי כמעט התפלץ כשהעליתי אפשרות שיחזור, בכלל שמתי לב , עברת גיל 40 ...אין טעם ... רצוי לקנות חלקת קבר... האם אלה שמתפקדים ללא רצועה עלולים לסבול מהתבלות מוקדמת של הברך??? האורטופד שלי אמר שאין הבדל בקרב מי שעברו את גיל 40 , ומצבם של המשןחזרים דומה למצבם של אלה שאינם מששששששוחזרים מבחינת הזדקנות הרגל, האמנם? מה אתה ממליץ לאנשים בגילי, אנא ענה ככל שתוכל... אני בדילמה. ידוע לי שהשששיקום ממושך אני מוכנה לשאת בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרונות וחסרונות מגן ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ18/01/2009כחודש לאחר הניתוח, כשהברך עדיין חלשה ולא מאוזנת, יש קושי להחליט אם את צריכה או לא צריכה שחזור של רצועה צולבת קדמית. רצוי להמתין כחודשיים נוספים בטרם החלטה בעניין זה.
גיל 48 אינו מהווה הוריית נגד שחזור רצועה צולבת קדמית, במיוחד אם את אשה פעילה וספורטיבית.
מגן ברך אכן גורם לדלדול של שרירי הירך, אך אם הברך שלך אינך יציבה ואת עלולה ליפול, רצוי להשתמש מגן ברך מיוחד לברכיים עם אי יציבות של רצועה צולבת קדמית. מגן ברך פשוט לא יתאים לצרכייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PES-ANSERINUS TENDITIS KNEEאיילה17/01/2009
ד"ר ליבריטי שלום, אבקש את עזרתך. מזה חודש ימים אני סובלת מכאבים חזקים סביב ברך ימין. בבדיקה אצל אורתופד הועלה חשד ל- PES-ANSERINUS TENDITIS KNEE. בצילומי רנטגן של הברך נכתב "שינויים ארטריתיים קלים". אבקש לקבל תשובות למספר שאלות: 1. מה היא המחלה? 2. מה הם הסימפטומים? 3. איך מאבחנים את המחלה מלבד בדיקה גופנית? 4. האם קיימת בדיקת הדמייה לאבחון, ומה היא בדיקת ההדמיה המומלצת ביותר לשם כך? 5. מה הם הטיפולים המקובלים וכמה זמן לוקחת ההחלמה? בתודה, ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאורה
ד``ר אליהו ליברטי18/01/2009במידה והאבחנה נכונה אזי מדובר בדלקת באיזור הכניסה של 4 גידים לחלק העליון הפנימי של השוק. מדובר בדלקת של גידים אלה באיזור ההתחברות שלהם לעצם השוק. זה לא במפרק הברך עצמו. האבחנה נעשית רק בבדיקה ידנית. אין אפשרות "לראות" דלקת כזו בצורה ברורה בשום אמצעי הדמייה. מצד שני, הבדיקה הידנית בידיים טובות היא מאד אמינה. השינויים הארטריתיים הקלים שנראו אינם שייכים לאבחנה וכנראה גם לא כואבים בשלב זה. הכאב שלך אמור להיות קצת מתחת לברך, כשתי אצבעות מתחת לפיקה לכוון פנים. הכאב מופק במישוש האיזור ולחיצה על עצם השוק בסמוך לברך מעל נקודת אחיזת הגידים. . הטיפול המקובל הוא תחילה כדורים נוגדי דלקת לתקופה של כ- 10 ימים, אם לא עזר מספיק, לשקול אם מוצדק להזריק קורטיזון מקומי (שאין לו תופעות לוואי מיוחדות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPES-ANSERINUS TENDITIS KNEE
איילה20/01/2009ד"ר ליברטי שלום, תודה על תשובתך המקיפה. אבקש את התייחסותך לשאלת ההחלמה והשיקום: 1. אני מקבלת כבר 5 ימים 2 כדורים של Cataflam ביום. הכאבים החזקים ממשיכים ללא הפסקה יום ולילה (בלילה אפילו יותר חזקים) והם משוככים רק במידה מעטה על ידי 3-4 כדורים ליום של אלגוליזין פורטה. כמה זמן לוקחת ההחלמה, ואיך אפשר לזרז אותה? 2. אורטופד הפנה אותי לפיזיותרפיה לביצוע תרגילי QUAD. האם תרגילים אלה מתאימים למצבי? 3. כמו כן, כיצד עלי לנהוג ביום יום? האם לשכב במיטה ולהמעיט בתנועה כדי שהמקום יתרפא, או אולי דוקא לחזור לפעילות רגילה ככל האפשר על אף הכאבים? תודה, ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)