מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברכיים חזקים...דיאנה08/02/2009
שלום רב, מזה כארבעה חודשים יש לי כאבים חזקים בברכיים, אני מאמינה שכל זה התרחש בגלל שלא רכבתי נכון על אופניים (במשך שנה).מה שאמרו לי הרופאים שבברך שמאל הפיקה נוטה ימינה ובברך ימין הפיקה נוטה שמאלה, כלומר הן מתנשקות ושהשינוי נגרם עקב מעמסה כלשהי...(הנני בחורה גבוהה יחסית - 1.76) עליי לציין שניסיתי הרבה תרופות נגד דלקות וכאבים אך שום דבר לא עזר לי, הכאב שלי לרוב קשור לכיפופים של הרגל, עליה במדרגות, עמידה ממשוכת.כרגע אני מטופלת בפיזיוטרפיה כבר כחודש ולא מרגישה שום שינוי. אני ממש חסרת אונים עכשיו ואינני יודעת מה לעשות - לפנות לרופא פרטי/ לבקש ניתוח או משהו אחר... האם תוכלו להגיד לי מה לעשות במקרה שכזה, מה אתם הייתם ממליצים? המון תודה מראש, דיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים חזקים
ד``ר סוזנה הורוביץ10/02/2009סביר שהכאבים אכן נגרמו עקב רכיבה לא נכונה על אופניים.
במקרה זה, טיפול במשך חודש בפיזיותרפיה הוא קצר מדי על מנת להסיק מסקנות, ויש צורך בטיפול של מספר חודשים.
אם למרות הכל הכאבים ימשיכו, יהיה אז צורך בבדיקה חוזרת של אורטופד/ית ברכיים על מנת להחליט על המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ארטרוסקופיהמיקי08/02/2009
שלום רב! פניתי לפני כשבועיים לפורום המצויין הזה בכדי לקבל חוות דעת על תוצאות MRI (הבדיקה נערכה בעקבות החמרה במצב לאחר ארטרוסקופיה וחוסר התקדמות בהחלמה), קיבלתי תשובה מד"ר אליהו ליברטי ועל כך אני מודה לו. בתוצאות ה-MRI נראה כי ישנה מתכת בחלק המדיאלי של הברך, מבירור עם האורטופד המנתח שצפה בדיסק הבדיקה ובתוצאות הוא סבור כי יש סיכוי שאלו שבבי שייבר (המכשיר ש"מגלח" את המניסקוס). לשאלתי מה עושים קיבלתי תשובה מעורפלת ולכן אני פונה אליכם בשנית. האורטופד נתן לי המשך טיפול באטופן 600 על מנת להתמודד עם הכאבים והדלקת שנוצרה, אך השאיר אותי עם סימן שאלה האם כך המצב אמור להראות חודשיים וחצי לאחר הניתוח אני חייל העומד להשתחרר מהשירות בקרוב (נפצעתי בקורס צניחה) ורציתי לקבל חוות דעת נוספת על מנת להבין איפה אני עומד והאם אצטרך לעבור ניתוח נוסף לטיפול במצב. אני מוגבל בהליכה עם כאב בחלק המדיאלי של הברך, נפיחות קלה (ירדה ככל הנראה בגלל האטופן) מוגבל בטווחים עדיין, מתקשה בפיזיותרפיה (אין התקדמות). שאלתי היא כמה זמן אפשר למשוך את המצב ככה עם טיפול באטופן ולראות אם המצב ישתפר? האם קביל שיישארו שבבי מתכת מהניתוח בברך? האם יש לי סיבה לדאגה? כי ממה שהבנתי מהאורטופד שלי הפיזיותרפיה אמורה לפתור את הבעיה ושעדיין צריכים להיות סובלניים. הפיזיותרפיסט שלי לא מסכים איתו כי הוא רואה שאני סובל בתרגילים קלים מאוד אפילו. מה עושים??? מודה על התייחסותכם מקרב לב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד``ר אליהו ליברטי08/02/2009אם שבבי המתכת תקועים באיזה פינה בברך ולא מסתובבים חופשי אז הם לא מפריעים ואין סיבה לעבור ארטרוסקופיה נוספת רק כדי להוציא אותם. קרוב לודאי שהתמשכות הכאבים אינה בגלל שבבי המתכת. נדמה לי שאתה כבר 3 חודשים אחרי הניתוח. זה זמן מספיק כדי להחלמה מהארטרוסקופיה. המשך המתנה לא ייתן הרבה.
לדעתי זה הזמן שתשב עם המנתח שלך או עם מומחה ברכיים נייטרלי אחר. צריך לעבור ביסודיות על דו" הניתוח שעברת, לראות תמונות מתוך הניתוח או דיסק הקלטה של הניתוח (אם בוצעו), לראות את ה- MRI שבצעת, לבדוק אותך ביסודיות, לשמוע מה מפריע לך. רק אז אפשאר לקבל החלטה אחראית איך ולאן להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI של ברך ימיןיהונתן04/02/2009
שלום, לפני כחודשיים נפצעתי בכדורגל בברך. היו כאבים חזקים והלכתי בהתחלה עם קביים. לאחר שבוע הפסקתי ללכת עם קביים והופנתי לבדיקת MRI . לפני כשבוע ביצעתי את הבדיקה וזהו הפענוח: תהודה מגנטית לברך ימין: הבדיקה בוצעה עקב חבלה סיבובית של הברך. הבדיקה בוצעה בסדרות קורונליות T1,T2 fat sat, סגיטליות PD,T2 fat sat, ואקסיאליות T2 fat sat. יש קרע מורכב עם מרכיב ורטיקלי המערב את הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. הרצועות הצולבות (PCL,ACL),הקולטרליות (MCL,LCL), גידי הקוודריספס והפתלה מראים אות עובי רגילים. אין נוזל תוך מרפקי. לא הודגמו פגמים סחוסיים פוקליים בשלושת המדורים. לשד העצם מראה אות רגיל. לסיכום: קרע מורכב המערב את הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם מרכיב ורטיקלי. עכשיו השאלות של הןי: האם אני צריך לעשות ניתוח בברך? בעוד כמה זמן אני אוכל לחזור לשחק כדורגל? אני אמור ללכת לכל מקום עם ברך חבושה בתחבושת אלסטית? תודה רבה על העזרה ויום נעים, יהונתן שחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI של ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2009מהפענוח עולה שאתה סובל מקרע במניסקוס בצד הפנימי של הברך.
למזלך, לא קרעת את רצועות הברך.
אני ממליצה לך לעבור ארטרוסקופיה ברך, שלאחריה, צפוי שתוכל לשוב לפעילות ספורטיבית בתוך שבועות ספורים.
אין צורך רפואי בחבישה אלסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתף קפואהשושי04/02/2009
באפריל שנה שעברה התחלקתי ונישענתי על אחת מהידיים שלי . התחלתי מיד להרגיש כאב בכתף שלאחר מיספר שעות החמיר ביום למחרת הלכתי לחדר מיון שם לאחר שעשו לי בדיקת רטגן נאמר לי שאין לי שבר. נתנו לי כמה כדורי כאבים הכאבים הישתפרו אך עדיין היו לי כאבים כאשר עשיתי תנועות מסוימת הישפע על התנועה לא יכולתי לשחות. פניתי שוב לרופא שלא היה מודאג ממצבי. אנחנו גרים בקנדה ובאוגוסט טסנו לחופשה לישראל . סחבתי את המיזודות וכשחזרנו מצבי הוחמר מאד טווח התנועה התדרדר מיום ליום וגם הכאבים. פניתי לרופא קיבלתי תרופה להורדת הדלקת ופניתי לפיזיו שרק החמיר את המצב . נאמר לי שיש לי כתף קפואה. קיבלתי זריקת קורטיזון שעזרה לכאבים את התרופה לקחתי מ12 לנובמבר עד עכשו הכאבים נירגעו טווח התנועה לא הישתפר. המירשם לתרופה ניגמר ליפני יומים הכאב חוזר לי יש לי עיקצוצים באצבעות ו יד אחת מתחממת והיד הפגוע קרה. אני גרה בקנדה הרחוקה ולא מצליחה למצוא מה עלי לעשות עכשו אשמח לכל עיצה אפשרית זאת הופכת לבעיה כרונית אני בת 42 עם ילדים צעירים אשמח לישמוע דעה או עיצה. בתודה מראש שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף קפואה
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2009המקרה אינו מאפשר מתן תשובה בלא בדיקה קלינית, היות ויתכן שמדובר בפגיעה בכתף, או בגידים של הכתף, או בעמוד שדרה צווארי, או בהיצרות מוצא כלי דם של היד ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לאורטופד/ית מומחה לבדיקה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך -דחוף בבקשהיעל03/02/2009
שלום, הייתי מבקשת לדעת מהם הטיפולים לכאבים בברך שמאל בייחוד בכיפוף-פשיטה. לאחר בדיקת אורטופד הוגדרה כ-osreoarthritis of knee . וסימני חריקה מאחורי הפיקה. האם ניתן לטפל כך שהמצב יחזור לקדמותו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2009במידה ומדובר בשלב התחלתי של שינויים ניווניים בברך, הטיפולים השמרניים הם שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית מתונה, וחיזוק שרירי הירכיים שמאזנים את הברכיים ושמורידים מהעומס שנופל על הברכיים בזמן פעילות.
בכל מקרה, המצב לא יחזור לקדמותו, היות והנזק שנגרם לסחוס בברך, אינו הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
יעל05/02/2009תודה רבה על תשובתך. איזו פעילות גופנית מומלצת ומאיזו להימנע? האם טיפול כירופרקטי יכול לעזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית מתונה
ד``ר סוזנה הורוביץ06/02/2009למשל הליכה, רכיבה על אופניים וכדו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל ללכת לאחר החלפת שני מפרקיםשכטר יצחק03/02/2009
ד"ר מכובד.אני בן 63.בשלוש השנים האחרונות עברתי החלפת שני מפרקיי ברך ולפני 12 שני קיבוע קרסול ימין. ביטוח לאומי קבע לי 70% נכות לצמיתות.ע"פ חוק במשרד התחבורה מ-60% נכות צמיתה מגיע תו נכה.כאשר פניתי אליהם קיבלתי תשובה ואני מצטט במלואה. אין במסמכים הרפואיים שצרפת כדי לקבוע כי תנועתך בדרכיםללא רכב עלולה לערער את מצבך הרפואי.חייב לציין כי לאחר בדיקה לפני חמש שנים במשרד הבריאות המכון לבטיחות בדרכים הוגבלתי למנגנון הגה מלא משום תפקוד לקוי מאוד של רגליי. קראתי במקורות נוספים כי אמנם מצב הברכיים מוטב לאחר הניתוח אולם לעולם לא יהיו כמו לפני. שאלתי היא איפה האמת ומי צודק. האם אני יכול לחזור ולהיות כמו לפני הניתוחים ומשרד התחבורה צודק או שנראה כי הליכת יתר תזיק לי ואסור לי ללכת כאדם רגיל ובריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת שני מפרקים
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2009אינני סבורה שהליכה מזיקה במצב שלאחר החלפת שתי הברכיים.
לאחר החלפת מפרקי הברכיים, מצבך צפוי להיות טוב יותר, עם פחות כאבים ועם הליכה טובה יותר, מאשר לפני הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותאוסנת02/02/2009
שלום האם ניתן לקחת כדורי שינה ברוטיזולאם או זופיקלן לפני שינה יחד עם טרמדקס שכן בעלון מצוין שיש להיועץ ברופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2009אסנת שלום, פורום זה מיועד לליבון בעיות שאלות וכו' בנושא מפרקים ובעיקר ברכיים. הפני את שאלך לרופאת המשפחה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה חוזרת לבקשתךאוסנת02/02/2009
שלום רב, האם לקיחת 40 מ"ג אומפרדקס בצהריים כאשר פעמיים ביום בבוקר ובערב נוטלים ארט 50 פוגע באפקטיביות של ארט 50 ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסנת
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2009אינני בקיא בתגובות בניתרופתיות של ארט 50, אינני נוהג לרשום תרופה זו לחולי. שאלי את הרופא שרושם לך ארט 50. מצטער שלא עזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לקבלת תשובה להודעתי מה31.1שרית02/02/2009
אודה לקבלת תשובה להודעתי מה-31.1 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2009לצערי אינני מאתר שאלה שלך מ- 31.1.09, אנא נסחי שוב או העתיקי ושלחי מחדש את השאלה המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים ומיפוי עצמותתומר01/02/2009
בס"ד שלום רב, אימי בת 55, בריאה בד"כ, מזה זמן סובלת מכאבים בברך שמאל מהצד החיצוני. עומדת הרבה על הרגליים במסגרת העבודה. בשל הכאבים הופנתה ע"י רופא המשפחה למיפוי עצמות כולל SPECT לברכיים. "הודגם מוקד של קליטה מוגברת במדור פנימי של קונדיל פמורלי מדיאלי מימין, הממצא יכול להתאים ל-osteochondritis dissecans קליטה מוגברת נוספת הודגמה בטרוכנטר הגדול משמאל. בורסיטיס? טראומתי? פרט לממצאים הנ"ל לא הודגמה פתולוגיה גרמית" 2 שאלות - 1. הכאב הוא בברך משמאל, מה פשר הממצא מימין? 2. האם הממצא בטרוכנטר קשור לכאבים בברך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים ומיפוי עצמות
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2009הממצא בברך השניה מתאים לנזק ממוקד של הסחוס. אין קשר בין הממצא בטרוכנטר לכאבים בברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך ימיןאמיר01/02/2009
שלום, מזה זמן רב (כשנה וחצי) אני סובל מכאבים בברך ימין, בגיד החיצוני מאחורי הברך. הכאבים הופיעו עקב תרגיל שביצעתי ובו קיפלתי את הברכיים למעבר למקסימום. כשיישרתי את הברכיים לאחר התרגיל הן השמיעו המון קליקים ברצף וברך ימין נתפסה לי במצב של בערך 75 מעלות ללא יכולת לדרוך או להזיז למשך כשבוע. כמו כן מאז ועד היום אם אני או אורטופד תוך כדי בדיקה נוגע בגיד הוא מאוד כואב והכאבים ממשיכים גם כמה שעות לאחר שאני נוגע בו. לאחר פיזיוטרפיה שביצעתי הכל חזר להיות בסדר והתגייסתי לשירות קרבי לפני שנה. במהלך ההכשרה חזרו הכאבים אך הפעם הם מוגברים. שוב שלחו אותי לפיזיוטרפיה אך ללא הועיל. הכאבים לא מפסיקים ואף מגבילים אותי מאוד בריצה (עד כדי הפסקת ריצה עקב כאבים בזמן ולאחר הריצה), ובעמידה ממושכת. במהלך המסעות שעשיתי הכאב אף התפשט עד לאיזור הפנימי של המפשעה ברגל ימין מה שגרם לי לקשיים בהרמת הרגל ובהליכה. ביצעתי מיפוי SPECT אך ללא אבחנה. היום קיבלתי תשובות של MRI אך גם הן ללא ממצאים. מקריאה של התוצאות אני רואה שיש התייחסות למניסקי, רצועות צולבות וצדדיות, סחוס פיקה ומנגנון יישור, אות מח עצם וללא נוזל מוגבר משמעותית במפרק. אך אין התייחסות לגיד שכואב לי שהוא המקור לכל הבעיות והכאבים. איזו בדיקה כדאי לי לעשות ומה היא דעתכם? תודה רבה רבה לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שאולי תעזור
אמיר01/02/2009כ"כ אציין כי באחד התרגולים עם פיזיוטרפיסט הוא ציין כי יתכן שישנה דלקת שהתפשטה ואף עלולה לעלות לי לגב מה שהתברר כנכון מכיוון שהיום אני מוגבל בזמן העמידה שלי- לאחר עמידה של כשעה אני חייב לשבת מכיוון שיש לי כאבים מאוד מאוד חזקים בגב התחתון מצד ימין (הצד של הברך שכואבת). בנוסף ההרגשה שלי לאחר ריצה היא כאילו הברך שלי רפויה (כמו אצבע שרוצים לעשות בה "קליק") ובורחת\משוחררת לי מהרגל. בצבא אני מרגיש שיותר רוצים להוריד לי פרופיל ולהשקיט אותי וזה ממש מתסכל ולכן אני פונה אליכם אולי סוף סוף יימצא הפתרון. שוב תודה רבה!! ושבוע טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאמיר
ד``ר אליהו ליברטי01/02/2009מאיר אמנם השתדלת לתת את מירב האינפורמציה כדי שאעזור לך אך לצערי זה לא מספיק.עצם העובדה שבדיקת MRI ומיפוי לא מצאו בעיה מיוחדת מעידה שמדובר בבעיה אותה צריך למצוא בפגישה ממשית עם אורטופד ולאחר בדיקה ידנית שלו. לצערי לא אוכל לעזור במקרה זה דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים בברך -המשך בנושא זריקהנורית31/01/2009
שלום, האם הרגשה של זרמים וביעבוע בברך מעידים על נוזלים בברך למרות שלא ניכרת נפיחות משמעותית .מתחת לברך בצד שמאל ישנה נפיחות מסוימת כנראה מריכוז נוזלים או מהשמנה.בבדיקת mri אובחנה בצקת.האם בצקת נכללת במינוח נוזלים בברך ומהו הטיפול האם זריקת קורטיזון או שאיבת נוזלים עשויה לעזור? נ.ב. חברתי סבלה מכאבים בברך ומתחת לברך.אורטופד מסוים לא איבחן נוזלים ונתן כדורים ממשפחת nsaid אך הכאבים לא פסקו הבעיה נפתרה לאחר שרופא נוסף שאב נוזלים מהברך. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה נוספת לנורית
ד``ר אליהו ליברטי02/02/2009מצטער משום מה לא ראיתי את שאלתך , אין צורך לשלול שנית. ראשית התיאור שלך אינו מתאים לנוזלים בברך. נוזלים בברך בשלב ראשון גורמים להתנפחות הברך ובשלב שני לכאבים ואף הגבלה בתנועה. במינוח בצקת בבדירת MRI אינו מכוון לנוזלים בברך אלא לנוזלים ברקמה רכה ולעיתים לבצקת של מח העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהנורית31/01/2009
שלום 1.האם זריקת קורטיזון בסחוס של הברך שמטרתה להועיל פוגעת למעשה בסחוס? 2.בעבר היה לי כאב בברך בלבד בזמן מנוחה ובעליה במדרגות כעת כואבת לי בנוסף הרגל. המיקום של הכאב מתמקד מאזור שמתחת לברך ועד כף הרגל.בתחילה היו לי זרמים באזור זה ובאזור כף הרגל(בכף הרגל ולעיתים בכב כף הרגל אני סובלת מזה שנים מידי פעם בזרמים שלא קשורים לסכרת) האם יש קשר בין הכאב בברך לכאב ברגל מתחת לברך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
ד``ר אליהו ליברטי01/02/2009זריקות בודדות כמעט ולא משפיעות לרעה על הסחו, הן מורידות דלקת וכאבים ומאד עוזרות. רק ממש מספר רב של הזרקות (10-20) יביא לפגיעה ממשית בסחוס. כאבים מתחת לברך אינם קשורים לבעיות בתוך הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באמצע הלילהבועז31/01/2009
אני בן 57. מזה כשבועיים אני מתעורר באשמורת האחרונה עם כאב חזק בברך שמאל, בצד הפנימי התחתון של הברך. שמתי לב שאם אני קם והולך הכאב נעלם או יורד משמעותית. גם כרית חמה גורמת לירידה בתחושת הכאב -כאילו שהקור בלילה וחוסר התנועה תורמים למצב. הכאב התחיל בתקופה שבה עברתי לאימון אירובי ארוך יותר אבל אין לי אינדיקציות לקשר ישיר בין הופעת הכאב לאימון הגופני. בגלל שהכאב לא רק שלא מתגבר במאמץ אלא אף נעלם, אני מניח שלא מדובר על שחיקת סחוסים. בימים האחרונים אני מרגיש את האזור רגיש גם בשעות היום (לא אותו כאב שמופיע לקראת סוף הלילה ומעיר אותי. לאחר הליכה וכרית חמה אני ממשיך בשינה). מה לדעתכם יכולות להיות סיבות לכאב. באיזה כיוון לחפש? תודה, בועז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באמצע הלילה
ד``ר אליהו ליברטי01/02/2009כאבי לילה במעוררים מתוך שינה עמוקה חייבים התייחסות ובירור יסודי. לדעתי אתה צריך להיבדק ע"י אורטופד, רצוי מומחה ברכיים + צילום רגיל. בהמשך לשקול בדיקות דם ומיפוי עצמות. אחד הדברים הראשונים שיש לשלול הוא מצב הו קיימת הפרעה באספקת הדם לעצם. קרוי AVN.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI לאחר ארטרוסקופיהמיקי27/01/2009
היי... ב-23/11/08 עברתי ארטרוסקופיה ונמצא מניסקוס דיסקואידי (נכרת חלקית בניתוח). עברתי בדיקת MRI ב-23/01/09 לאחר סיבוך בברך ימין. במשך כל התקופה לא התקדמתי בפיזיותרפיה וסבלתי מכאבים, האורטופד הפנה אותי ל-MRI ולהלן התוצאות: מספר רב של ארטפקטים עקב מתכת בחלק המדיאלי של הברך(???). מצב לאחר כריתה חלקית של המניסקוס דיסקואידי מדיאלי. יש סינוביטיס פרי- מניסקיאלית משמעותית. יש לחץ ע"י סינוביטיס על הרצועה הצאדית המדיאלית. לא הודגם קרע חדש במניסקוס המדיאלי שעבר רזקציה חלקית. מודגם נוזל מוגבר בברך. המניסקוס הלטראלי הרצועה הצאדית הלטרלית תקינים. אין בצקת עצם במדור הלטרלי. יש מעט בצקת עצם באזור האנפרורי של הקודאיל הפימורלי המדיאלי ומעט בצקת עצם בטיביה הפרוקסימלית. הסחוס המפרקי וסחוס הפיקה שמורים. 1. מה הבדיקה אומרת? 2. האם אצטרך לעבור שוב ארטרוסקופיה לטיפול במצב? אודה על תשובתך בהקדם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיקי
ד``ר אליהו ליברטי27/01/2009היי מיקי. שלושה חודשים לאחר ארטרוסקופיה זה כבר זמן בו היית אמור להרגיש טוב. האמת היא שתשובת ה- MRI מראה שהמנתח שלך עשה עבודה טובה. מתשובתך לא ברור לי מה לא בסדר בברך היום, האם יש הגבלה בתנועה? האם הברך מתנפחת מעת לעת ומתמלאת נוזלים? איפוא כואב ? מתי כואב? מהם המתכות שראו בבדיקת ה- MRI, האם נותחת בעבר בברך זו? מה הממצאים היום בבדיקה הידנית של הברך? כל אלה שאלות חשובות והבדיקה הידנית היום חשובה מכולם. זאת וודאי לא ניתן לבצע דרך האינטרנט. ככלל, וכבר אמרתי זאת פעמים רבות לפונים אלי ולחולים שלי, בדיקת MRI אינה בדיקה מדוייקת לברך, לאיברים אחרים היא מצויינת אך דווקא בברך אחוז הפספוסים שלה גדול, אין תחליף לשיחה עם החולה ובדיקה ידנית. באשר לבדיקה הספציפית שלך - היא מדברת על רקמה הקרוייה סינוביה שהיא גם במצב דלקתי וגם גדלה מעבר לממדים הרצויים. קשה לקבוע חד משמעית על פי הנתונים שבידי כרגע אם יהיה צורך בארטרוסקופיה חוזרת, אך אם אתה ממש לא מסתדר נראה שלא יהיה מנוס מכך. זאת על מנת לכרות את הרקמה העודפת ואולי לתקן פגמים וליקויים שלא נראו בבדיקת ה- MRI. בסיכומו של דבר מומלץ שתגיע לבדיקה אצל מומחה ברכיים שתבחר על מנת לקבל חוות דעת נוספת על הטיפול המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים לשאלה
מיקי28/01/2009היי... אכן לא ציינתי את מצב הברך, אז המצב הוא כזה: מבחן מקמוריי חיובי,קושי בתנועה הגבלה של 30 מעלות ביישור,נפיחות,רגישות גבוהה למישוש, קושי בכפיפה וכאב משמעותי בדריכה. (מבדיקה של אורטופד לפציעות ספורט) לגבי המתכת עולה השאלה מניין הגיעה מתכת לברך כי מלבד הארטרוסקופיה שעברתי ב-23/11/08 לא עברתי ניתוח בברך זו. האם אפשרי שנשארה מתכת בברך מהארטרוסקופיה? תודה מקרב לב, מיקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שניה למיקי
ד``ר אליהו ליברטי29/01/2009אם לקבל ולהסתמך על ממצאי הבדיקה הידנית של אורטופד אחר (כל אורטופד מבצע את הבדיקה הידנית קצת אחרת ומפרש אותה על פי נסניונו) ובהסתמך על תוצאות ה- MRI, לדעתי אתה בנקודה בה אתה צריך ללכת לארטרוסקופיה נוספת. הסיכוי שבניתוח הקודם הושארו חלקי מתכת בברך שלך קרובים לאפס אלא אם כן נשבר בניתוח מכשיר כלשהו בתוך הברך ולא הצליח להוציא חלק מהשברים. ממש סיכוי נמוך,שאל את המנתח שלך אם היה אירוע כזה, מכל מקום צילום רנטגן פשוט יגלה כל פיסת מתכת גם אם מאד קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)