פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מים בברך וקוצר נשימה לבעל עבר לבבי
    א
    06/05/2009

שלום רב,
    כתוצאה ממים בברך, ניתנו לבעל עבר לבבי התרופות הבאות:
    Lornoxicam 8mg -פעמיים ביום(בוקר וערב)
    LANSO PRASOLE 30 mg - פעם ביום
    לאחר 7 ימים היה קוצר נשימה חמור.

בביה"ח רופא אחד חשב שיתכן ויש קשר ורופא אחר לא חשב כך.

1) האם תרופות אלו עלולות לגרום לקוצר נשימה, או לגרום\להחמיר בעיות לבביות קיימות?

2) האם תרופות אלו סותרות תרופות אחרות?

3) הטיפול היה אמור להיות ל-10 ימים ובאם יש שיפור להמשיכו. האם היה כדאי להמשיכו ולא להפסיק לאחר המקרה?

4) ישנה אפשרות לתת זריקה(אולי קורדיזון?). האם זה יכול לגרום שוב לקוצר נשימה, או לבעיות אחרות?

5) האם מים בברך אמור להדליק נורה אדומה לאנשים בעלי אירועים לבביים קודמים. מה היא הסיבה לכך?

6) מה יכולה להיות הסיבה לקוצר הנשימה.

7) איזה טיפול לריפוי הברך מומלץ לאדם בעל עבר לבבי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מים בברך וקוצר נשימה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/05/2009

הסבות למים בברך הן רבות ומגווונות. בגיל המבוגר אין קשר בין מים בברך לבעיות לב. התרופות שהזכרת lornoxicam הידועה בארץ בשם xefo היא תרופה אנטי דלקתית, בתופעות לוואי שהיצרן מציין לא נרשמה אפשרות של קוצר נשימה, גם לא בין התופעות הנדירות ששכיחותן מתחת ל- 1%.
    עם זאת, מספר תרופות אנטידלקתיות אחרות יכולות להגביר או לעודד הופעת התקפי אסטמה שהם לפחות מבחינת התחושה - קוצר נשימה. LANSOPRASOLE מיועדת לדכא יצירת חומצת קיבה ובכך להוריד שכיחות של צרבת או כאבים דמויי אולקוס המופיעים בשכיחות נמוכה עקב שימוש ב-xefo. גם כאן לא מוזכר קוצר נשימה כתופעת לוואי.
    למרות כל האמור וכפי שכתוב בדף הנלווה לכל תרופה - כמעט כל תופעת לוואי אפשרית -
    אם אין הסבר ברור אחר לתופעת קוצר הנשימה, יש מקום להפסיק את השימוש בתרופות ולראות מה קורה. כן אפשר להזריק קורטיזון לברך אם האבחנה הסבירה היא דלקת או כאב על רקע שנויים נווניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת אחוזי נכות
    מיכל
    05/05/2009

שלום
    אבקש לדעת האם ניתן לפנות אל מי מכם כדי לקבל תעודה רפואית ובה הערכה שלהם את אחוזי הנכות ככל שקיימים לצורך הגשתה לועדה רפואית.
    אין הכוונה לחוות דעת שניתנת להגשה לבימ"ש אלא כשלב ראשון מוקדם יותר.
    ככל שכן אבקשה לדעת מה העלות של הערכה כזו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת אחוזי נכות

הוספת תגובה

• אחוזי נכות

ד``ר אליהו ליברטי
    05/05/2009

אינני עורך חוות דעת פרטיות, ואינני רושם תעודות שונות המעריכות את שיעור הנכות, לא מטעם הנפגעים ולא מטעם הנתבעים. אני ממונה מעת לעת כפוסק מומחה מטעם בתי משפט שונים, (מינוי המוצע ע"י השופט הדן בתיק או מינוי בהסכמת עורכי הדין של שני הצדדים) רק אז אני כותב חוות דעת. בצורה כזו אני שומר על נייטרליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה סיבובית שניה בברך
    עידן
    05/05/2009

שלום רב.
    להפתעתי ראיתי שאת עונה על תשובות גברת הורביץ שמעתי שאת מנתחת מעולה
    שאלתי היא לאחר שסובבתי את הברך באימון כדורסל פעם שניה בשנתיים .בפעם הראושנה היה ACL קרע חלקי ולא שיחקתי שנה (טיפול שמרני.).חזרתי לשחק השנה אלא שחודש לפני שמסתיימת עונת הכדורסל סובבתי את הברך אני כבר חודשים בטיפול פיזוטרפיה ואופניים יש נפיכות קלה ואין עדיין ישור עד הסוף עדיין .נשאבו לי ביום הפציעה 60 CC
    וטיפול של כדורים נגד דלקת .. הרופא טוען שצריך לבצע אורתוסקפיה ותבסס על MRI משנת 2007 על קרע חלקי ב ACL הוא יבצע שיחזור במהלך הניתוח האם זה הגיוני לעשות שיחזור רצועה בהתבסס על צילום ישן? האם עושים שיחזור רצועה ACL ללא צילום..
    אני לא יודע מה להסכים עם הרופא אני כבר לא מאמין ברופאים הלא בכירים מרגיש שפן נסיונות
    מה לעשות הלאה לעשות רק ארתוסקפיה? או ארתסוקפיה +שיחזור

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה סיבובית שניה בברך

הוספת תגובה

• פגיעה סיבובית שניה בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    06/05/2009

סביר שבפגיעה השניה נגרם נזק נוסף ל- ACL.
    ההחלטה על ביצוע שחזור רצועה אינה מתבצעת על סמך צילומי הדמיה, אלא היא נגזרת מהבדיקה הקלינית, ועל יסוד מצב ה- ACL כפי שנצפה במהלך ארטרוסקופיה ברך.
    לסיכום, ניתן לבצע ארטרוסקופיה ברך, ואם במהלכה ימצא נזק מלא או כמעט מלא של ACL, ניתן יהיה להמשיך בשחזור הרצועה באותו ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לטיפול אצלך....

עידן
    06/05/2009

אפשר לראות אותך באופן פרטי ויש החזר מקופת חולים כללית לבעלי כללית מושלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך מאוחור
    ג'ק
    30/04/2009

שלום
    לקראת סוף שרות מילואים ארוך החל להופיע כאב בברך מאחור בעיקר לאחר ישיבה או בעת כיפול הברך עד בסוף ,
    לאחר ישיבה עוברים כ 3-4 צעדים עד שהכאב נעלם, מה זה יכול להיות?
    יש לציין אני בן 36 בשרות הסדיר סבלתי מנפיחות בברך לאחר מסע של 75 ק"מ ולאחר כמה שנים בתאונת אופנוע פרקתי את אותה הברך.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך מאוחור

הוספת תגובה

• כאב בברך מאחור

ד``ר סוזנה הורוביץ
    01/05/2009

סביר שהופיעו סימנים של עומס יתר בברך שכבר הייתה פגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצריך התיחסות\בדיקת רופא או רק מנוח

ג'קי
    05/05/2009

תודה על התשובה
    האם לדעתך זה מצריך התיחסות\בדיקת רופא או רק מנוחה?
    ג'קי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    06/05/2009

אם הכאבים ממשיכים, יש צורך בבדיקת אורטופד/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ג'קי
    07/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפרק הירך
    לאה
    27/04/2009

שלום ,

אני בת 70 , לפני 14 שנה עברתי ניתוח של החלפת מפרק הירך
    לפני כשלושה חודשים התחתח להרגיש כאבים באזור המפרק , עם קושי לדרוך על הרגל וצורך להעזר במקל הליכה . בזמן מנוחה אני לא חשה בכאבים .
    לאחר ביקור אצל שני רופאים וביצוע צילום רנגן בדיקה של מיפוי עצם ו-CT הובחנה שחיקה התחלתית של הפרוטזה שגורמת לדלקת מקומית . אין צורך בביצוע ניתוח .
    אני לוקחת כבר חודש ארקוקסיה 90 מ"ג (קבלתי לחודש וחצי ) עשיתי גם דיקור סיני על פי המלצת הרופא , אך אני לא חשה בשיפור. אני חןשבת לבצע גם הידרוטרפיה .
    האם קיימות המלצות נוספות ,

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפרק הירך

הוספת תגובה

• לאה

ד``ר אליהו ליברטי
    28/04/2009

אני מקווה שהכאבים שלך זמניים והם לא ילכו ויחריפו, זאת למרות שתחושת הבטן שלי לא כזאת. בשלב זה כל הבדיקות שעשית שוללים התרופפות של הפרוטזה וזה נותן תקווה מסויימת שהכאב אולי בכל אופן על בסיס דלקתי והוא אמור להיגמר. בכל אופן מבחינת הטיפול השמרני אין לי יותר מה להציע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח בברכיים
    שירה
    27/04/2009

שלום
    רציתי לשאול באילו סוגי ספורט ניתן להתאמן לאחר ניתוח בברכים

הוספת תגובה

• לשירה

ד``ר אליהו ליברטי
    27/04/2009

תלוי איזה ניתוח, מה הנזק שנמצא ומה עשו בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס
    שרית
    27/04/2009

שלום, בגיל 1 לאחר חיסון MMR החלו כאבים אודם ונפיחות בברך שמאל. לאחר חשדות רבים במהלך 6 השנים הבאות ובליעת אינספור כדורים וזריקות קורטיזון הוחלט לנתח. בגיל 7 נותחתי בארטרוסקופיה ושבוע לאחר מכן עברתי ניתוח סינובקטומי עם פתיחה נרחבת של הברך. בגיל 15 הופיעו שוב כאבים ונותחתי שוב בארטרוסקופיה. כיום אני בת 28.5 שנתיים לאחר הריון ולידה ו 4 חודשים אחרי ניתוח ארטרוסקופיה נוסף מוגבלת מאוד, סובלת מכאבים איומים וקשיים רציניים בהליכה קליקים בלתי נסבלים חלקם נשמעים מאוד וחלקם מלווים בכל צעד (נעזרת בקביים). עשיתי MRI נוסף 4 חודשים לאחר ניתוח וזה הפיענוח: התוויה קלינית: מעקב לאחר ניתוח.
    מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים מתונים עד מתקדמים במדור המדיאלי. מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את הקונדיל הפמורלי המדיאלי בקוטר 3 מ"מ במישור הצדדי פנימי עם בצקת לשדית סוב- כונדראלית בסמוך אשר לא הודגם בברור בבדיקת ה MRI הקודמת. מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים התחלתיים במדור הלטרלי עם אי סדירות של הקורטקס המכסה בקדמת
    הקונדיל הפמורלי הלטרלי. מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים מתונים במדור הפטלו פמורלי.
    מודגם פגם קורטיקלי באספקט הקדמי צדדי של המשטח הפירקי הפמורלי יתכן שינוי פוסט ניתוחי.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם שינוי ניווני בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. המניסקוס הלטרלי בעל מראה דיסקואיד ללא עדות לקרע.
    המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה בבורסה הסופרה פטלרית עם עיבוי של הסינוביום ממצא המחשיד לסינוביטיס אשר לא הודגמה בבדיקת ה MRI הקודמת ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
    כרגע עומדת בפני התלבטות קשה האם לנסות לנתח שוב בארטרוסקופיה או האם לעבור החלפת מפרק ברך. אודה לכם על עצתכם. שרית

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס

הוספת תגובה

• הוספת מידע

שרית
    27/04/2009

יש לציין ששנה לפני הניתוח האחרון ניסינו למנוע את הניתוח על ידי פזיותרפיה, הידרותרפיה (על מנת לחזק את השריר ה 4 ראשי) כדורים: ארקוקסיה, קוקסי, אורטופן, בטרן. זריקות כרבולת (הופסקו לאחר הזריקה השניה בעקבות כאבים עזים) דבר מהם לא עזר ואז הוחלט לנתח שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשרית

ד``ר אליהו ליברטי
    27/04/2009

הברך שלך אכן הולכת לכוון הרס מתקדם של המשטחים הסחוסיים בעקבותיהם לבטח תצטרכי ניתוח החלפת ברך. ברור כי גיל 28.5 הוא גיל צעיר ביותר ויש לעשות כל מאמץ לדחות הניתוח עד כמה שאפשר. כל שנה דחיה היום זה שנה דחיה במועד בו תזדקקי לניתוח או ניתוחים נוספים שתמיד יהיו פחות מצלחים מהראשון ויחזיקו פחות זמן. לדעתי ארטרוסקופיה נוספת תעזור מעט מאד אם בכלל.
    האם עשית נסיון להשתמש במחוכי ברך שונים. מכל מקום אם לא תהיה כל ברירה בצעי את ניתוח החלפת הברך אך לאחר מכן התייחסי לברך שלך בכבוד ובזהירות כדי שהניתוח הבא יהיה ממש בעוד הרבה שנים. העצה שנתתי מסתמכת רק על מה שכתבת. חשוב שתפגשי מומחה לברכיים שייתרשם באופן ישיר ממצבך הרפואי בהווה לפני החלטה סופית על ביצוע הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לארתוסקופיה וכאב ברך
    קנטור
    26/04/2009

שלום
    לאחר תקופה של ריצה התחילו כאבים באחת הברכיים.
    בוצע רנטגן ומיפוי עצמות ללא תוצאות
    בMRI התגלתה ציסטה ונוזל מוגבר .
    לאחר פגישה עם אורטופד הומלץ לי על ניתוח אורתוסקופיה לסילוק הציסטה.
    ההערכה שלו היא שהציסטה הזעירה היא זו שגורמת לכאב ונמצאת באזור שבו אני מתלונן על כאבים- בחלק החיצוני של הברך ב"שקע" .
    הכאב עצמו מופיע בזמן פעילות, בזמן ישיבה. בא בגלים.
    זה נמשך כבר מעל חצי שנה ואני רוצה להיפטר מהכאבים . פזיותרפיה לא עזרה .

האם סביר שהציסטה היא הגורם לכאבים?
    הכאבים החלו להופיע לראשונה לאחר ריצות עם מאמץ יחסית גבוה, השאלה היא אם זה קשור. בMRI נמצא נוזל מוגבר, הציסטה ורצועה צולבת מעט בלתי סדירה. לא דברים חריגים יותר מידי.

אם לא נוציא אותה- היא תעלם לבד? כמה זמן זה לוקח?

האם להערכתכם אורתוסקופיה תטפל בבעיה לצמיתות?

מהם אחוזי ההצלחה ומהו משך ההחלמה מניתוח שכזה?

תודה רבה ויום טוב!

הוספת תגובה

• ארטרוסקופיה וכאב בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    26/04/2009

במידה והציסטה נוצרה כתוצאה מעומס יתר בברך, אז עם הורדת העומס הציסטה תיספג בהדרגה במהלך השבועות או החודשים הבאים, ואין צורך בהתערבות ניתוחית.
    במידה ומדובר בציסטה הנובעת מקרע פנימי של מניסקוס חיצוני (לטרלי), אין מנוס אלא לבצע ארטרוסקופיה של הברך לטיפול בקרע של המניסקוס.
    אחוזי ההצלחה של הארטרוסקופיה לכריתה/תיקון מניסקוס, הם גבוהים. זמן החלמה אצל חולים שאני מנתחת הוא בממוצע כשבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבת הבעיה

קנטור
    27/04/2009

לא היתה פגיעה במניסקוס ולכן סביר להניח שהציסטה הופיעה עקב עומס
    תוך כמה זמן היא אמורה להעלם במקרה הזה?

אני לא רץ כבר חצי שנה והכאבים עדין קיימים
    האם את ממליצה לבצע את הניתוח ולהוציא את הציסטה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבת הבעיה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    01/05/2009

צ'יסטה אינה הבעיה עצמה, אלא סימן לנוזל בברך.
    הכאבים אינם נובעים מהצ'יסטה, אלא מהבעיה שיש לך בברך ושגורמת לנוזל מוגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך שמאל
    טניה
    22/04/2009

אני חיילת בת 18.7
    הייתי היום אצל אורטופד לברכיים וזה הממצאים שלו
    טווח חסר ישור חלקי, חריקות PFJ, כאב בדק פרק לטרלי ממוקד, מניסקאלים +-LM

ושלח אותי לצילון ומיפוי עצמות..
    מזה אומר אשמח לדעת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך שמאל

הוספת תגובה

• כאב בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    22/04/2009

האורטופד חושד ככל הנראה שיש לך קרע במניסקוס בברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארתרוסקופיה
    דוד
    21/04/2009

שמי דוד בן 24 מאזור המרכז.

לפני כארבעה חודשים התחלתי לרוץ לאחר הפסקה ממושכת. הריצות התארכו באופן מתון וההרגשה, גם בברכיים, הייתה טובה.

כחודשיים לאחר מכן התחלתי להתאמן באומנות לחימה. מספר שבועות אחרי תחילת האימונים החלו כאבי בירכיים, שהלכו והחריפו, בזמן הריצה. כיוון שסבלתי בעבר מכאבי בירכיים החלטתי להפסיק לאלתר את הריצות עד שיתברר מה הגורם לכאב, או לחילופין שזה יחלוף.

לפני כשבועיים, לאחר שהכאב חוזר לאחר כשני קמ' בכל נסיון לשוב ולרוץ, הלכתי לאורטופד בירכיים. אציין כי גם את אימוני הלחימה הפסקתי לא מזמן.

בפגישתי אצל האורטופד ביצע לי הנ"ל מס' בדיקות (כיפוף הברך, הליכת צפרדע וכו') ושאל היכן הכאב. ידעתי להצביע באופן יחסית כללי על החלק התחתון של הברך שכן הברך אינה כואבת בד"כ במנוחה. כמו כן פרסתי בפניו את סיפורי.

הממצאים כמו שכתובים בטופס הבדיקה: "רגישות מתאימה לjumper's knee ובאבחנה מבדלת תסמונת פליקה סינוביאלית בצד הפנימי.

יותר בשמאל- lt.tendinitis, patellar "

הרופא המליץ על ארתרוסקופיה בברך שמאל (הכואבת יותר מן השתים).

שאלתי: האם לדעתך, ע"פ סיפור המקרה, האבחנה הגיונית וסבירה. ואם כן האם נכון "לרוץ" לארתרוסקופיה? האם יש סיכונים בביצוע ההליך? האם ניתן תוך כדי ההליך לשפר את האבחנה ולטפל בהתאם? ולבסוף, האין זה משהו שמנוחה ארוכה לא תעביר?

תודה מראש על הסבלנות שבקריאת ההודעה... ועל התשובה....

לקביעת תור
    סגירה
    ארתרוסקופיה

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2009

הטיפול הארטרוסקופי ב jumpers knee קל לביצוע אך לא פעם הכאבים חוזרים ומופיעים גם לאחר הניתוח.דהיינו קשה למנתח להיות בטוח שיפתור את הבעיה, זאת בניגוד למשל לקרע במניסקוס או ברצועה בהם הבטחון שלנו שהבעיה תפטר גבוה מאד. פליקה סינוביאלית הוא ממצא שכיח ולא בטוח שהוא האחראי לכאב. לכן, בהנחה שהאבחנות נכונות ולא מדובר בבעיה אחרת, ובמידה ואתה יכול להרשות לעצמך הפסקה נוספת ארוכה מכל פעילות מאומצת 3-4 חודשים, כדאי מאד להתאפק ולא לנתח. רק אם הכאבים ישובו ויופיעו לאחר ההפסקה גש לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפרק ירך שמאל
    רינה
    21/04/2009

ד"ר ליברטי שלום

אני בת 53, כשלושה חודשים סובלת מכאבים במפרק הירך, בעיקר בהליכה, לאחר התעמלות ובמצב שינוי תנוחה, כגון קימה משכיבה לעמידה או מישיבה לעמידה. בצילום רנטגן לא היה כל ממצא. במיפוי עצמות התגלתה אוסטופוניה קלה בצואר הירך. טיפול באטופן וארקוקסיה לא שינו המצב. האם בדיקה כגון מיפןי עצמות תראה אבחנה נוספת? . אגב טיפול בדיקור מקל לעיתים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במפרק ירך שמאל

הוספת תגובה

• תשובה לרינה

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2009

רצוי לבצע מיפוי עצמות בעיקר לבדיקת מצב אספקת הדם לראש עצם הירך. ושלילת פתולוגיה בעצם עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה קדמית + קרע במיסיקוס
    נחום
    20/04/2009

לאחר בדיקת MRI הובחן אצלי קרע ברצועה קדמית ( בצילום הרצועה לא רואים אותה בכלל) + קרע במיניסקוס

מדובר על פציעה ישנה שבעקבות תאונת עבודה( כתוצאה מתזוזת הברך ונפילה של מספר מדרגות הוחלט על ביצוע MRI )
    בזמן הליכה קורה שהברך זזה (חוסר יציבות בעיקר אחורה)

האם כדאי לבצע ניתוח לשחזור הרצועה או במידה ומשאירים מה הנזק שיכול להיות

בתודה מראש
    נחום

הוספת תגובה

• נחום

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2009

אין תמיד חובה חובה לבצע ניתוח שחזור רצועה.הניתוח מומלץ לצעירים יחסית (עד 45-50) שיש להם ברך לא יציבה והם עדיין פעילים בצורה קלה לפחות במחינה ספורטיבית. כדי לקבוע ספציפית אם הניתוח מומלץ עבורך - רצוי שתבדק ותתיעץ עם אורטופד מומחה ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להמלצתכם

נחום
    25/04/2009

תודה על המלצה (אגב אני בן 36 ) לגבי קרע ברצועה ובמניסקוס

בהמשך להמלצתכם יש לי עוד שאלה

כתוצאה מקרע במניסקוס וברצועה מה הנזק נוסף שעלול להגרם לברך במידה ומשאירים את זה כמו שזה . והאם יכולל להיות קשר בין שניהם (זאת קרע אחד גרם לקרע השני )

תודה מראש

נחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בברך שמאל
    טניה
    20/04/2009

שלום..
    אני חיילת בת 18.6 יש לי בעיה בברך שמאל
    במקור אני שחקנית כדורעף שיחקתי 6 שנים ולפני כ8 חודש גילו לי שיחקה בפיקה ודלקת בברך והאורטופד אמר שאין מה לעשות עם זה ואמר לי לקנות תחבושת עם סילקון מה שעשיתי.
    עשיתי קורס קדם צבאי 3 חודש ולפני כחודש עשיתי טירונות שלא ממש ריחמו עלינו שם והיה לנו שיעור מד"ס שבזמן האימון הי רגע שהרגשתי כאב עז בברך ומאז אני בקושי הולכת.
    בטירונות הכריחו אותי ללכת כי אמרו לי שלא אעבור טירונות ורק עכשיו אחרי 3 שבועות מתחילים להתייחס לזה ברצינות

המצב הוא שמתי שאני הולכת יש לי קליקים חזקים מהברך, הברך שלי נפוחה והייתה לפני כן גם כחולה מאוד. כרגע שלחו אותי לפיזיותרפיה ונתנו לי כדורים לדלקת
    ורק ב22 יש לי מומחה ברכיים ואני במנוחה בבית עד אז
    התחלתי לעשות פיזיותרפיה.. ואחרי הפזיותרפיה אני לא יכולה לישון כי מאוד כואב לי..הוא אמר לי שהוא חושב שיש לי קרע במניסקוס החיצוני

הממצאים של הרופאים עד עכשיו הם
    רגישות באיזור של הפטלה ובאספקט קידמי של הטיביה, קרפיטציה במשוש קל של הפטלה, כיפול 100-110 מעלות, ישור 160 מעלות. מעט נפיחות

והאבחנות
    pain un joint-knce

אשמח לייעוץ ולעזרה..
    אני בתפקיד שאני צריכה לעמוד כל היום על הרגליים
    ואם זה באמת קרע מה אני אמורה לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בברך שמאל

הוספת תגובה

• לטניה

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2009

אם הבעיה היא רק שחיקת סחוס הפיקה אז סביר להניח שאחרי שלב הטירונות הכאבים ידעכו. אם מדובר בקרע במניסקוס תצטרכי לעבור ארטרוסקופיה לברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית ברכיים
    שמעון
    19/04/2009

אמא שלי סובלת מבעיה מברך שמאל שלפי בדיקת סיטי זאת שחיקת סחוס..היא מאד מיתקשה בהליכה ונעזרת בחפצים בדרך כדיי להתקדם בהליכה. כל כובד הגוף הולך לכיוון רגל שמאל ומעמיס על הכאבים שלה. היא לא מוכנה לישמוע על שום טיפול פולשני ואפילו לא ללכת לרופא לבדיקה . גם בדיקת הסיטי נעשתה בקושי רב..מה ניתן לעשות בנידון? זה מאד מעיק עלי לראות אותה כך..מבקש את עזרתכם.

תודה רבה שמעון

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ברכיים

הוספת תגובה

• תשובה לשמעון

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2009

הבעיה אינה רפואית ממש אלא בעיה להביא את אמך להסכים לטיפול. הטיפולים שאינם בתחום הפולשני כוללים - מחוכים וחגורות שונות, תרופות, מקל הליכה או הליכון. כשאלה לא עוזרים היא תצטרך לפנות לקבלת טיפול פולשני כמו זריקות או ניתוחים. במידה והיא לא תסכים אז היא תשאר עם כאביה ומוגבלותה אך זו בחירה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות ההודעה הקודמת של יהודה
    ביל
    15/04/2009

האם אחרי החלפת מפרק ירך או ברך...ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ? הכוונה לחשש מפני שחיקה.
    שאלה שניה: האם בבתי חולים ציבוריים החלפת מפרק היא מונחית מחשב או רק בפרטיים כמו מדיקל סנטר?

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ירך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/04/2009

הניתוחים מונחי מחשב מתבצעים על ידי חלק מהמנתחים, ולא על ידי כולם, בלי קשר להיות בית החולים ציבורי או פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לביל

ד``ר אליהו ליברטי
    21/04/2009

מידת ההצלחה ומידת הדיוק בניתוחים מונחי מחשב עדיין אינה אינה שונה באופן עקרוני מהתוצאות המושגות במדידה ידנית ומשימוש באביזרי הנחייה מכניים (jigs). הגורם החשוב ביותר להצלחה הוא בחירה מוצלחת של מנתח ובחירת מקום ניתוח המבטיח סכוי נמוך יותר לזיהומים. המערכות הממוחשבות למרות היותן מאד מתקדמות (אני חוזר בימים אלה מכנס אורטופדי בינלאומי ביפן בו ראיתי מערכות יפהיפיות לניתוחים ממוחשבים) הן עדיין בחיתולייהן. שם דבר לא יכול עדיין להחליף את הנסיון והחוש הקליני של המנתח בבצוע כוונון עדין של פרמטרים שונים בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה