מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברך מספורטטל12/06/2009
שלום אני בן 15 ואני משחק כדורסל ויש לי כאבים בבירכיים כל פעם שאני מתחיל לשחק
או לרוץ או כל מאמץ עים הבירכיים איך אני יכול לרפא את הכאב או להפחית אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך מספורט
ד``ר אליהו ליברטי12/06/2009עליך להבדר ע"י אורטופד, רצוי מומחה ברכיים, רק אחרי אבחנה לסיבת הכאבים שלך אפשר יהיה להציע לך מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא מוסברים בברכייםחיילת11/06/2009
שלום, אני חיילת בת 19, "ג'ובניקית"... עושה תפקיד פקידותי ולא לוחם...בעלת פלטפוס ובחודשיים האחרונים, יש לי כאבים ברגל. לפני 8 חודשים נפגעתי בברך מבזנ"ט (איפשהו בקורס)עקב נפילה עליו וסבלתי מכאבים במשך חודש, וגם אז לא יכולתי לחזור לתפקוד מלא מבחינת כושר מכיוון שבעת מאמץ סבלתי מכאב חד אך חלש. לא המשכתי להתאמן כדי למנוע החמרה של הכאב, ולצערי הרב לא הלכתי להבדק. הכאב נעלם ויכולתי לחזור בשלב מסויים לכושר מלא . לפני כחודשיים החלו לי רגישויות במפרקים של אותה הרגל ופניתי לרופא היחידה להפניה למומחה. עקב אי פתיחת המרפאה.. ניגשתי לתור לאחר חודשיים(היום...), המצב החמיר ולא מדובר רק ברגישות אלא בכאבים ממשיים בברך (שנפגעה אז קלות), הכאבים בשאר המפרקים נעלמו או הופחתו עד רמה נמוכה של כאב. הסברתי לרופא על הקושי שלי בעמידה (ללא תנועה.. לא מדובר בהליכה) ממושכת... מקסימום 10 דק', עלייה במדרגות, הליכה ממושכת ואפילו כאבים במנוחה. הרופא נגע באזורים שונים בברך ואמר שהוא לא מצליח לאבחן מה יש לי ברגל... הוא כתב (בשפה רפואית.. חיפשתי תירגום) שאין סימנים לבעיית שחיקה ובעיה עם הסחוס אלא רגישות מפרקית, פנימית-חיצונית. קיבלתי למרוח וולטרן, לעשות מדרסים חדשים ולעשות פיזיוטרפיה פעם בשבוע למשך חודשיים וחצי.
אני לא יודעת כמה אוכל לסבול את הכאבים (בדברים שגרתיים כמו עמידה ממושכת... אני מרגישה לחץ על הברך כאילו אם יתווסף עוד קצת היא תתפרק לי או משהו). הרופא טוען שהוא לא ממהר לעשות צילומים וMRI כדי שאני לא אקבל סתם קרינה מהדברים האלו. לחכות חודשיים וחצי לא יהיה מאוחר מדי? הכאבים האלו יכלו להופיע במפרקים האחרים והנה הם הופיעו לי בברך שנפגעה.
אבקש חוות דעת, תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לא מוסברים בברכיים
ד``ר אליהו ליברטי12/06/2009נראה שאין קשר בין החבלה שאת מתארת לכאבים במפרקים שונים ובברכיים שהופיעו באון ממשי חדשיים לאחר החבלה. המשיכי בטיפול הרופא הצבאי, אם זה לא יספק אותך תשקלי התייעצות עם אורטופד חיצוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... גם אני חושבת שאין קשר
חיילת13/06/2009גם אני חושבת שאין קשר בין הפגיעה לעכשיו בגלל שחלף הרבה זמן ולא היו הפרעות אבל מפתיע אותי שזה האזור העיקרי שכואב לי בו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברךיעקב11/06/2009
שלום לכם ובעבר כתבתי לכם קיבלתי מכה בפיקה מלפני ארבע שנים עד היום סובל מכאב קשה ואיכות החיים של ירודה אובחן חתיכה קטנה של עצם שנשברה ונוצר לי בליטה בפיקה בבדיקת הc.t נמצאו ציסטות אני אחרי שתי אורטוסקופיות שלא עזרו אני הגעתי למסקנה שהעצם יצרה דלקת ובסופו של דבר פצעה את הסחוס למה הכאב בלתי נסבל...אני בחור צעיר בן 27 לא מצליח בחיים וסובל מהברך מה ניתן לעשות קשה לי להתפרנס והאם אפשר לעשות להחליף איזה חלק שככה אני כבר יתחיל לחיות........?בתודה קובי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני בברך
ד``ר אליהו ליברטי11/06/2009במכתבך אין מספיק אינפורמציה רפואית כדי לתת לך עצה מבוססת או כיוון פעולה. אני לא בטוח שהברך היא האשמה היחידה בכל המצב שלך, אני מציע לך לפנות לרופא האורטופד שלך בקופת חולים ולבקש ממנו להפנות אותך למרפאת הברכיים בבית החולים הקרוב אליך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב כרוני בברך...?
יעקב11/06/2009ד"ר ליברטי בקצרה אומר ניסית ים של דברים שלא עזרו להפחית או לשפר את הכאב הכרוני ארבע שנים חוץ מזריקה לברך שעדיין לא הציעו לי השאלה שלי למי לפנות לאורטופד שוב או למרפאת כאב מה אתה ממליץ......בקצרה עקב הכאבים איכות חיי ירודה האם יש פתרון....??? אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךעינבר10/06/2009
האומנם שיש לי לפעמים כאבים חזקים ולא יכולה להתכופף למטה
בנוסף רציתי לדעת אם זה קשור לסקרואיליאיטיס ?
מהו הטיפול במקרים אילו ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד``ר אליהו ליברטי10/06/2009פורום זה עוסק בבעיות מפרקים ובעיקר ברכיים ואת שואלת בנושא גב ועמוד שדרה. כדאי לחפש את אינןוהפורום הנכון לשאלותייך. כדי לא להשיב את פנייך ריקם, כתשובה לשאלתך - הממצא אינו קשור לסקרואילאיטיס. הטיפול בסקרואילאיטיס הוא בעיקר תרופתי בתוספת פיסיוטרפיה ופעיתות מתאימה כמו שחיית חתירה למשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא בבקשהרעות09/06/2009
שלום רב
עשיתי CT בטן ואגן
ונכתב שינויים ניוונים ובלט דיסק בגובה L5 -S1 ו- L4-L5
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא בבקשה
ד``ר אליהו ליברטי10/06/2009ראו שיש לך שני דיסקים בולטים בין החוליות התחתונות בעוד השדרה מותני. זה לא פריצת דיסק. אם לא כואב לך זה לא צריך להטריד אותך ולא צריך לעשות כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס - האם חייבםי ניתוחרועי07/06/2009
שלום רב,
מבדיקת mri ומהבדיקה הקלינית נראה שיש לי קרע במינסוקס המדייאלי. ועל כן המליץ לי הרופא על ארתרוסקופיה.
האם זוט הדרך היחידה או שמא אפשר לשקם את המניסוקוס באמצעות פיזיוטרפיה בלבד או טיפולים אחרים.?
ואם מוכרחים ניתוח - מה משך המגבלות ומשך ההחלמה לאחריו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס
ד``ר אליהו ליברטי07/06/2009הדרך היחידה לתקן קרע במניסקוס הוא ניתוח אטרוסקפיה. קרע במניסקוס לא מתאחה לבד ופיסיוטרפיה אינה מביאה להעלמות הקרע. מצד שני לא כל קרע במניסקוס מחייב ניתוח. יש קרעים קטנים וקרעים במיקום או צורה כזו שהם לא כואבים. אותם אין חובה לנתח. בשורה התחתונה - אם כואב לך ואתה סובל ורופא אורטופד עליו אתה סומך קבע שצריך ניתוח ארטרוסקופי אז גש ובצע אותו. לכל היותר גש להבדק ע"י אורטופד אחר עליו קבלת המלצות בתחום הברכיים לקבלת חוות דעת נוספת לפני בצוע הניתוח. ממוצע החלמה מניתוח ארטרוסקופי של תיקון קרע פשוט במניסקוס הוא 2-3 שבועות. בתקופת ההחלמה אתה הולך בדריכה מלאה אבל כואב ולא נוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לאחר ניתוח לשחזור ACLלילי04/06/2009
עברה כשנה מאז עברתי ניתוח לשחזור רצועת הACL ,מצבי השתפר מחוסר יציבות מוחלט-גם לאחר הניתוח-למוגבלות חלקית:אני לא יכול לרוץ,לרדת\לעלות מדרגות בקלות,לשבת על הברכיים,ויש לי גם כאבים חזקים ברגל(בעיקר בצד הברך)לאחר עמידה ממושכת.טווחי התנועה אופטימליים.כמו כן הרגל המנותחת רזה יותר ביחס לאחותה הבריאה,רציתי בבקשה לשאול:האם זו שאלה של זמן או שזה בערך המצב האופטימלי אליו אוכל להגיע, האם בעצם זה מצריך פיזיוטרפיה אינטנסיבית על הרגל, שהעדרה גורם לבעיות הנ"ל או שפשוט הזמן יעשה את שלו?
יש לציין שהפעילות היחידה שאני עושה כרגע זה ללכת הרבה ברגל.
תודה מראש,מישל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לאחר ניתוח לשחזור ACL
ד``ר אליהו ליברטי04/06/2009מבחינת היציבות של הברך המצב הקיים לאחר שנה הוא המצב הסופי הקבוע של הברך. מבחינת היקף שרירי הירך, רצוי להמשיך בעבודה עצמית מכוונת לפתוח שרירי הירך הקדמי והאחורי ( 4 ראשי + המסטרינגס) אם תסתפק בפעילות יומיומית בלבד אז ההבדל בין שני הירכיים יכול להשאר שנים רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה בסחוסים בברכייםשימי27/05/2009
שלום רב
לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש כאב בברך שמאל. בצילומ רנטגן שנשלחתי לעשות נסתבר על פי האורטופד כי יש לי שחיקה בסחוסים בשתי הברכיים ובברך השמאלית הכואבת יותר המוגבלת בתנועה. היתה גם דלקת ושחיקה גדולה יותר.
האורטופד רשם לי אקרקוסיה ואמר שאין מה לעשות מעבר לזה.. אלא לחזק את שרירי ה 4 ראשי שאת זה אני עושה.
אני חייב לציין שאני בריא ועוסק בספורט לרבות ספורט ימי - גלישת רוח
למרות שלקחתי את הארקוקסיה. הכאבים פחתו אבל לא נעלמו. התנועה במספר ובתנוחות מסויימות כואבת מאוד. ואני די חסר אונים.
אודה להתייחסותך
תודה רבה מראש וחג שמח
שימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקה בסחוסים בברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2009לצערי, כשמופיעה שחיקת סחוס בברך, אין טיפול טוב לבעיה, ולא ניתן להחזיר את הסחוסים.
אם תחול החמרה, רצוי לגשת לטיפול אורטופדי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרוסקופיה - שאלה נוספתדבי26/05/2009
ראשית תודה על התשובה לשאלתי הקודמת.
אני מוטרדת מכך שכולם מייחסים חשיבות רבה לפיזיוטרפיה לאחר ארתרוסקופיה בברך ואילו האורטופד הבכיר שניתח אותי אמר שלא צריך.
כרגע איני יכולה לבצע כיפוף מלא של הברך בגלל גודש שבולם אותי.
יתכן והאורטופד טועה ואני מפסידה זמן יקר שלאחריו יכולים להיווצר הידבקויות?
יש לציין כי הוסר קרע מהמיניסקוס לפני 13 ימים.
תודה רבה, דבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ד``ר סוזנה הורוביץ27/05/2009ראי תשובותיי הקודמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בגלל חשד לקרע במינסקוסאלי26/05/2009
שלום
לפני כ3 שבועות עברתי ניתוח ארטרוסקופיה בגלל חשד לקרע במינסקוס הפנימי , בניתוח לא נראה נזק אנטומי , אולם נראה lig mucosum שנכרת . מה זה אומר ? יותר מ20 יום אחרי הניתוח אני מתקשה ללכת לא יכול לישר את הרגל או לכופף לחלוטין והרגל נפוחה מאוד , בבדיקה לפני שבוע הרופא אמר שהניפחות בגלל הניתוח ושבביקורת הבאה בעוד 3 חודשים אכנס אליו בריצה . האמנם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלי
ד``ר אליהו ליברטי07/06/2009שלום אלי אני שם לב שעד עתה לא קבלת תשובה. אני מקווה שבזמן שחלף המשכת להחלים והשאלה כבר לא אקטואלית. מכל מקום ה- lig mucosum הוא איבר נורמלי בברך. הוא שארית מהתקופה בה היינו עוברים. אין לו שמוש בחיי יום יום, המנתח שלך כנראה צפה בו שנוי שלדעתו מפריע לך ולכן כרת אותו. ברך נפוחה וכואבת 2-3 שבועות אחרי ארטרוסקופיה הוא ממצא לא מפתיע ולא מדאיג. נכון שזה לא קורה בכל הניתוחים אך אם זה קורה, זה לא אומר שמשהוא לא בסדר. מאחל לך המשך החלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לאחר ארתרוסקופיה בברךדבי26/05/2009
שלום רב,
לפני 12 יום עברתי ארתרוסקופיה בברך עקב קרע במיניסקוס. הקטע הקרוע הוסר ואני הולכת היטב על שתי רגלי. המנתח מסר כי אין צורך בפיזיוטרפיה אלא רק זמן וסבלנות.
כעת אינני יכולה לבצע כיפוף מלא של הברך ונמסר לי שזה כנראה עקב גודש ובצקת לאחר ניתוח טרי.
שאלתי היא:
האם בצקת אחרי ניתוח היא דבר טבעי שחולף מעצמו עם הזמן?
האם אוכל לחזור לכיפוף מלא של הברך ללא פיזיותרפיה?
תודה מקרב לב, דבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוסקופיה ברך.
ד``ר סוזנה הורוביץ26/05/20091. כן.
2. יתכן שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעינוח MRI בברךעידן25/05/2009
שלום רב נפצעתי בברך בפעם השנייה אם לפי ה MRI אני יכול לחזור לשחק כדורסל מקצועני אשמח אם תסבירו לי מה אומר ה MRI.
נעשת השוואה לבדיקה קודמת מתאריך 3.4.2008:
1.עמדה תקינה של עצמות הברך עם עוצמת אות שמורה.
2.מבנה תקין של הסהרון הלטרלי.הסהרון המידאלי נראה קטום בעיקר באיזור הגוף. רושם של קרעים בקרן האחורית של סהרון זה. התבלטות קלה של נוזל סינבאלי באספקט הלטרלי מתחת לסהרון הלטרלי בין LCL ובין הקונדיל הטיביאלי הלטרלי . אין מדובר בציסטה פארא מניסקאלית טיפוסית.
3 מבנה תקין של LCL,MCL,PCL וגידי הפלטה והקוודרציפס .ה-ACL נראה בעל מהלך אופקי מאוד. הרושם הוא שחלה החמרה בהשוואה לבדיקה קודמת ונראה שהקרע באינסרציה העליונה של ה ACL הוא למעשה כמעט שלם לגמרי . האינסרציה התחתונה נראית שמורה.
4 מבנה תקין של המפרק הפטלו -פורמלי .
5 ריבוי מתון של נוזל סינוביאלי בעומק הגומה האינטר קונדילרית הפמורלית האחורית.
6 ריבוי מתון של נוזל בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי הלטרלי .כמו כן ריבוי נוזל סביב הקונדילזים הטיבאלים והפורמלים.
7 ריבוי של נוזל סינובאלי בשומן התת פיקתי על שם הופה.
מה עושים ע"פ תוצאות ה NRI מה המלצה שלך ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ26/05/2009לפי בדיקת MRI, קיים חשד לקרע של מניסקוס מדיאלי (פנימי), וחשד לקרע כמעט שלם של ה-ACL (הרצועה הצולבת הקדמית).
אם הבדיקה הקלינית תאמת את תוצאות בדיקת MRI, ואתה מעוניין להמשיך לשחק כדורגל, יהיה עליך לעבור ניתוח ארטרוסקופי לשחזור ACL ולתיקון הקרע במניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפקרון24/05/2009
שלום בני בן ה17 נפל מהסקייטבורד לפני שבוע ובלם את הנפילה עם המרפק ,אין לו כאבים רק ביומיים הראשונים היו כאבים,ובהתחלה הוא לא יכל בכלל לעשות תנועה במה שקשור להזיז את הזרועות , עכשיו הוא כבר יכול יותר לשחרר,השאלה שלי איך אפשר לזרז את תהליך הריפוי,הוא עומד לקבל טיפולי פיזותרפיה אבל בכל זאת אני ארשום את ההבחנה שהאורתופד רשם שבוע אחרי השבר לצורך מעקב:
נחבל במרפק ימין,אובחן שבר בצוואר הרדיוס מטופל ללא גבס עם מתלה.
גפיים רגישות ונפיחות ניכרת באספקט לאטרלי של מרפק ימין , טווח 90-25,ללא חסר נאורוסקולארי באצבעות.
האורתופד אמר שזה עניין של 3 שבועות עד שהשבר יתאחה האם לפי הנתונים הנ"ל שבר מתאחה מעצמו תוך תקופה של חודש מיום הנפילה?
האם תזונה\פעילות גופנית קשורים להחלמה של השבר.
והאם בכללי יש טיפול תרופתי\אלטרנטיבי או כל דבר אחר שמזרז איחוי שברים.
תודה ריבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק
ד``ר אליהו ליברטי31/05/2009שלום רבקה, נדמה לי ששאלתך לא נענתה למרות ששאלות גולשים מאוחרים יותר נענו. מכל מקום, אני מקווה שתעזרי בתשובתי. אין שום אמצעי בדוק ומוכח לזירוז קצב ריפוי שברים. הבעיה במקרה של בנך אינה איחוי השבר עצמו, כי זה יקרה תוך שבועות ספורים, אלא שחזור טווח התנועה הנורמלי. התנועה הכי קשה להשגה אחרי שברים כאלה היא תנועת היישור המלא של המרפק ולאחריה תנועות הסיבוב של האמה סביב צירה כשהמרפקים צמודים לגוף. לשם כך נחוצה פעילות מודרכת במכון פיסיוטרפי, יש להקדים ככל האפשר בפעילות כזו ולהרבות בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הירך ובברך שמאלמשה22/05/2009
אני בן 31 חולה קרון. בשנה האחרונה ישנו כאב ברגל שמאל שמתחיל מהמפשעה ונמשך עד לברך
בבדיקה שערכתי לפני יומיים למיפוי עצמות נאמר לי על ידי הבודק שישנה בעיה באזור הגב התחתון ובאזור מפרק הירך . לעיתים הכאבים מתגברים והשרירים ברגל נתפסים עד למצב שאי אפשר ללכת.
אשמח לקבל חוות דעת מכם ואת דעתכם בנוגע לטיפול אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך ובברך שמאל
ד``ר סוזנה הורוביץ24/05/2009על פניו נראה שמדובר בבעיה במפרק הירך השמאלי.
על מנת להשיבך מעבר לכך יש צורך בבדיקתך הקלינית ובעיון בצילומי ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים עקומותלינוי21/05/2009
שלום שמי לינוי אני בת 23 ומשנולדתי יש לי ברכיים עקומות שנוטות הצידה כפות רגליי ישרות אבל הברכיים נוטות הצידה וזה מאוד מזעזע פעם חשבתי שאולי זה בגלל שאני בחורה מאוד מאוד רזה מטבעי שאולי מרוב שהרגל ממש ממש רזה אז הברכיים זזות אבל כבר הרבה זמן שאני מסתכלת ושמה לב שזה לא קשור ואני הרבה בודקת באינטרנט עם זה דבר שמוכר והבנתי שלא אני חושבת שנולדתי פגומה כי זה ממש עקום ובגלל זה אני לא יכולה ללכת לים ולשום דבר כי הם נוטות הצידה אני ממש בדיכאון בגלל זה אני לא יודעת מה לעשות. מאוד הודה לכם אם תסבירו לי אם יש בכלל בעיות כאלה הרבה או שזה מקרה פגום ונדיר ואם יש לזה טיפול שאפשר ליישר מה שלא נראה לי אבל מאוד מאוד אשמח לתשובה מיידית מכיוון שזה מאוד מאוד חשוב לי זה הורס לי הרבה בחיי ואני שרויה בדיכאון מזה. תודה רבה לינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים עקומות
ד``ר סוזנה הורוביץ24/05/2009אני ממליצה שתפני לבדיקת אורטופד/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)