פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים אוסטאו - כונדרוטיים ב-patel
    מאיר
    18/07/2009

אני בן 61 , משקלי כ- 140 קג.

בשל כאבים בברך ימין, עברתי צילום רנטגן בשתי הברכיים.

התשובה מפינוח הצילומים היתה
    ============= אוסטאו - כונדרוטיים ב-patella וב-fossa intercondylaris ..

מה משמעות הדבר, מה המגבלות שיש על מי שסובל מזה, ומה ההתפתחויות הצפויות לעתיד .

בתודה, מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאיר

ד``ר אליהו ליברטי
    19/07/2009

המשמעות היא שקיימים שנויים נוניים - שנויי שחיקב בברך, למשקלך ודאי השפעה נכרת על מצבך, המצב רק יחמיר עם הזמן, אם תגיע למצב שאתה סובל מאד , כדאי שתבדק אצל מומחה ברכיים שיבדוק אותך יעיין בצילומים ויחליט אם כדאי לנתח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לקרע במיניסקוס
    עופר בורוש
    15/07/2009

שלום,
    לאחר זמן רב שרבתי עם הקופת חולים שיממנו לי בדיקת MRI בגלל כאבים חזקים שקיימים אצלי בברך מזה חצי שנה, ביצעתי את הבדיקה בברך שמאל ומצורפת התשובה של הבדיקה...
    אני סטודנט ונכנס עכשיו לתקופת בחינות וגם אין תורים קרובים לאורטופד שטיפל בי.
    אני לא כל כך מבין את החומרה של מה שיש לי(אם בכלל) מהפענוח, ואני אשמח לתגובה עניינית בנושא.
    כמובן שאני אלך גם לאורטופד לכשיתאפשר לי אבל חשוב לי להבין מה יש לי וכמה זה חמור...
    תודה רבה לכל המגיבים.
    עופר

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לקרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• עופר בורוש

ד``ר אליהו ליברטי
    19/07/2009

עופר שלום, נדמה לי שכבר עניתי לך בעבר, מכל מקום לדעתי אתה צריך לעבור ארטרוסקופיה לברך, מדובר בקרע של מניסקוס, הניתוח לא דחוף ותלוי במידת ההפרעה והכאבים שלך, בהצלחה - ד"ר ליברטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ליברטי.
    אריק
    13/07/2009

אני בן 33 .

כתוצאה מתאונה נפגעתי בברך,שלאחריה אובחן ע"י MRI נזק לסחוס המפרקי .

בניתוח שבוצע הוברר כי הנזק הוא:

1.MFC נזק דרגה 4

2.סולקוספמורלי נזק דרגה 3

3.פטלה דרגה 1.

אני לאחר כשנה מהניתוח עדיין יש כאבים בעיקר בצד הפנימי של הברך וגם באזור הפיקה.ישנן נעילות של הברך לאחר ישיבה או שכיבה ממושכים עד שנשמע קליק.

בבדיקת MRI נוספת שביצעתי לפני כחודשיים עדיין נראים נזקים לסחוס המפרקי .

בליטה קורטיקלית בקוטר 4 מ"מ בקונדיל הפמורלי המדיאלי.

עם אותות חריגים בסחוס המכסה כמעט לכל עובי הסחוס בסמוך,כמו כן מופיעים אותות חריגים מינמליים בסחוס המכסה את האספקט הקידמי של של הקונדיל הפמורלי הלטרלי.

לציין כי אני אחרי טיפולי פיזיו אשר הופסקו כי אין שיפור בכאבים.

בבדיקה נוספת אצל אורטופד לפני כחודש הוא מסר כי הרגל עדיין חלשה הבדל של 2.5 ס"מ בהיקף השריר,ולפי שפתו גם GIVING WAY SENSATION .ורגישות בסדק המפרקי המדיאלי ויותר על פני הMFC .

מה עלי לעשות? אני עדיין בחור צעיר הייתי מתאמן בעבר באופן סדיר וכיום אני לא מסוגל לרוץ,קושי בעליית מדרגות,בבוקר הרגל כאילו עייפה ולוקח לה זמן" להתעורר".
    האם מותר לשים מגן ברך מסויים ואם כן איזה?

בתודה מראש
    אריק
    אריק

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ליברטי.

הוספת תגובה

• אריק

ד``ר אליהו ליברטי
    13/07/2009

שלום אריק, הבדיקות שעברתה מצביעות על פגיעה קשה בסחוסי הברך. לצערי אין לרפואה היום תשובות טובות לחידוש או השתלת סחוס. קיימת שיטה של השתלת סחוס במקרים של נזק ממוקד ומוגדר וזה לא מתאים לך. אתה פשוט צריך לשמור על הקיים וזמן רב ככל האפשר. אינני ממליץ לך על שום ספורט המאמץ את הברכיים כמו הליכה ספורטיבית ריצה אופניים וכו' אלה רק יגמרו לך את הברך מהר יותר. אני ממליץ על שחייה בה תוכל לשרוף קלוריות לפתח סיבולת לב/ריאה, לחזק שרירים וכל זאת ללא נזק משמעותי לברך. תמשוך בצורה כזאת כמה שאפשר יותר שנים. ניתן גם להיעזר בזריקות לברך שהתפרסמו בשם "זריקות כרבולת" זה יכול קצת להאריך את משך השנים עד לרגע בו תצטרך ניתוח להחלפת הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים.
    שרון
    11/07/2009

שלום ד"ר סוזנה .
    בצעירותי התרסקה לי הפיקה ברגל שמאל עקב תאונה והיא הוצאה ולמרות הכל החיים נמשכו כולל צבא וכל השאר.
    לפני כחמש שנים החלקתי במדרגות וקרעתי חלק מהרצועה בברך ימין ונותחתי אורטוסקופיה.
    כיום קשה לי ללכת יש לי כאבים בשתי הברכיים ולפעמים אני לא מסוגל לעלות מדרגות אני מרגיש כמו איש זקן מה עוד שלפני מספר שנים אורטופד יעץ לי לא לנגוע בברך שמאל ללא הפיקה .
    עלי לציין שבשתי המקרים אלו היו תאונות עבודה.
    שאלתי ראשית מה נותר לי לעשות כיום מבחינה רפואית ,ושנית האם אני יכול להגיש החמרה לביטוח הלאומי?

אודה שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים.

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    13/07/2009

מבחינה רפואית, תוכל להיעזר בטיפולי פיזיותרפיה.חשוב גם שתשמור על כח השרירים של הרגליים ועל טווחי תנועה של הברכיים. לצורך טיפול שמעבר לכך, עלי לבדוק אותך קלינית.
    מבחינת הביטוח הלאומי, עלי לעיין בדו"ח הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי, ולהשוות אליו את מצבך כיום על פי בדיקתך הקלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PERTIS החלפת מפרק?
    עדי
    11/07/2009

שלום
    42 עברתי ניתוח פרטיס ירך ימין בגיל 9 פלטינה .ובגיל 12 הוצאת פלטינה,-עברו 30 שנה,קיצור של כ 1.2 ס"מ .(תפקוד מלא +. + מדרסים כל השנים)
    בשנה האחרונה כאבי גב תחתון בצד ימין. מלווה בכאבים באזור הירך. המפרק ו.המפסעה.
    האורתופד אומר שלא נשאר כמעט סחוס(נאמר לי כבר 10 שנים אחרונות...אבל היו פחות כאבים)
    מבקש לשאול:
    א.האם ואילו כדורים \אמצעי החלשת כאב מומלצים?
    ב.פעילות ספורטיבית-כן\לא איזה ?
    ג.כיצד ועפ"י מה עלי להחליט על ניתוח ,ואיזה?
    ד.האם כדאי ""למשוך"" כמה שיותר או שנעשה נזק בלתי הפיך?
    ה.האם שיטותואו טיפולים אלטרנטיביים ישנם ואיזה אם מומלצים?
    ו.מעיון במאמרים ותמונות של "עשה ואל תעשה" בדיוק התנוחות של "האל תעשה "הינם מחלישי כאב???
    ז.מאחר ואני לאחר ניתוח פרטיס...........וזו לא תהיה החלפת מפרק רגילה מה המלצה בנושא זה?
    תודה עדי

לקביעת תור
    סגירה
    PERTIS החלפת מפרק?

הוספת תגובה

• Pertis החלפת מפרק

ד``ר סוזנה הורוביץ
    11/07/2009

א. תרופות נוגדות כאב ותרופות אנטי דלקתיות.
    ב. מותר לשחות.
    ג. אם אתה סובל מכאבים קשים וקושי ניכר בהליכה, זהו לכאורה הרגע לבצע ניתוח. סביר שהניתוח שמתאים לך הוא החלפת פרק הירך.
    ד. כבר נגרם לך הרס בלתי הפיך למפרק הירך.
    ה. אינני ממליצה על כך במקרה זה.
    ו. השאלה אינה ברורה.
    ז. לבצע את הניתוח במרכז רפואי המתמחה ובעל ניסיון רב בביצוע החלפות מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפרק הירך
    רינה
    10/07/2009

גיל 60

יש לי לחץ מטריד בירך שמאל בדיוק במיפרק שגורם לנימול והירדמות לאורך הרגל

בצילום רואים שחיקה במפרק

האם זה לניתוח או שיש דברים מקדימים - אני בטיפול כירופרקט כבר הרבה זמן ולא עוזר.

ניסיתי גם דיקור ושיטות נוספות - הכל לשוא

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מפרק הירך

הוספת תגובה

• החלפת מפרק ירך

דורית אלון
    30/07/2014

לאחר בדיקת MRI הומלץ לי ניתוח להחלפת מפרק הירך.

קראתי שיש אפשרות להגיע למפרק מלפנים, שיטה שכרוכה בפחות כאב פחות טראומה לגוף פחות הגבלה בתנועות לאחר הניתוח ושיקום קל יותר. האמנם?
    מה הסיכונים בשיטה זאת? מה החסרונות?

תודה על התשובה המקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית

ד``ר אליהו ליברטי
    10/07/2009

שלום רונית. אינני מאמין בדיקור או ברפואה אלטרנטיבית. לפתרון בעיות שחיקת מפרקים או בעיות בריאותיות אחרות שהן על רקע מכני. יש מקום לרפואה האלטרנטיבית בכלל אמצעי הטיפול אך זה לא נושא הדיון כרגע. במקרה שלך הבעיה העקרית נובעת כנראה מהגב התחתון. זה גורם לכאב באיזור מעל העכוז, בערך במקום בו לגברים יש כיס אחורי במכנסיים בו הם מחזיקים בדרך כלל ארנק. משם הכאב יורד לאורך הירך האחורית כלפי מטה ובמקרים מסויימים להגיע ממש עד כף הרגל. קיימות מפות כאב הידועות לאורטופדים לפיהם ניתן לקבוע בדיוק גבוה את מקום הבעיה בעמוד השדרה. כאב כזה לא נובע ממפרק הירך. מפרק הירך כואב ממש במפשעה מלפנים והוא לא גורם לנימול והירדמות הרגל. ייתכן כי גם מפרק הירך שחוק במידה מסויימת אך לפי תאורך זו לא הבעיה המציקה לך כרגע. עלייך להבדק, לקבל אבחון נכון ולפי זה להחליט מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים
    שרון
    09/07/2009

שלום לרופאים.
    אני בן 53 כשהייתי בן 17 עברתי תאונת אופנוע והפיקה השמאלית התרסקה לי ומאז אני בלעדייה .
    לפני כחמש שנים החלקתי במדרגות וקרעתי חלק מהרצועה בברך השמאלית ועברתי ניתוח ארטוסקופיה ,בשנה האחרונה יש לי כאבי ברכים איומים בקושי אני הולך ובקושי עולה מדרגות.
    שני הפגיעות היו תאונות עבודה וקבלתי 10% על שמאל ו10% על ימין.
    שאלתי מה ניתן לעשות מבחינה רפואית והאם אני יכול להגיש החמרה בגין המצב כיום.?

אודה .
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים

הוספת תגובה

• שרון

ד``ר אליהו ליברטי
    09/07/2009

מדור זה עוסק בבעיות רפואיות המעניינות את כלל הגולשים. זה לא המקום לדבר על אחוזי נכות ואו להעריך האם ניתן להגדילם. לשם כך עליך להמציא את כל החומר הרפואי שיש לך , לעבור בדיקה נוספת על ידי אורטופד מומחה שיכתוב לך חוות דעת (זה עניין די יקר) ואז לקבל הערכה שעל פיה תוכל להחליט איך לנהוג הן מבחינה רפואית והן מבחינה משפטית. אל תפנה אלי בנושא זה כי אני כותב חוות דעת מומחה רק על פי מינוי בתי המשפט או על פי מינוי מוסכם בין הצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד משותקת
    אדוה
    09/07/2009

אני עושה ספורט כל יום במכון כושר ונשנעת על המכשירים בעזרת היידים אני מחזיקה את עצמי.. הבעיה היא שיד ימין שלי תמיד נורא כואבת אחרי זה וכאילו משותקת כזאת..
    הבעיה היא שגם כשאני קמה אני מרגישה את היד שלי משותקת כי כנאאה אני יושנת עלייה או משהו..
    רציתי לשאול אם זה מסוכן?
    ואם אפשר לעשות עם זה משהו?
    כי התחושה ממש לא מנעימה ומבהילה

לקביעת תור
    סגירה
    יד משותקת

הוספת תגובה

• אדוה

ד``ר אליהו ליברטי
    09/07/2009

את כנראה גורמת ללחץ על עצב או כלי דם בהשענות שלך. קרוב לודאי שזה לא מסוכן. כדי לתת לך תשובה טובה יותר עלייך להבדק, אולי לעבור בדיקות מיוחדות המגלות לחץ על עצבים ולפי זה להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברך
    חני
    09/07/2009

ד"ר יקר ,
    יש לי ארבע שאלות שאינני מוצאת תשובה לגבי האחת מהן ,
    לאמא שלי יש שחיקת סחוס חמורה בשתי הברכיים עד כדי כך שהמצב מחמיר ומתחיל להישחק לה הסחוס בירך מפני אופן ההליכה שלה , הייתי אצל כמה וכמה רופאים אך כולם בפה אחד המליצו על ניתוח באופן חד משמעי.
    היא נורא פוחדת מהניתוח מפני שהחברות שלה אמרו לה שהיא עלולה להיות נכה לאחר הניתוח.
    השאלות שלי הן:
    1 - האם יש הבדל משמעותי בין ניתוח באופן פרטי לבין ניתוח בביה"ח ממשלתי ?
    2 - האם בביה"ח פרטי משתילים פרוטזה יותר "טובה או מתקדמת" מביה"ח ממשלתי?
    3 - האם יש רופא שהינך ממליץ עליו באיזור הצפון?
    4 - יש אפשרות להיוועץ לגבי שני רופאים מומחים פרטיים שביקרנו אצלם?

מודה מראש על כל תשובה שתתקבל ומתנצלת על "מתקפת השאלות"

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס בברך

הוספת תגובה

• חני

ד``ר אליהו ליברטי
    09/07/2009

1. אין הבדל משמעותי בין השנייםלמעט זמן המתנה ארוך יות בממשלתי, בבתי חולים ציבוריים אחוז הזהומים גבוה יותר מהפרטיים, בבית חולים משלתי אינך יודעת מי ינתח ואינך יכולה לבחור את המנתח בו את מעוניינת. התוצאות הסויותדי דומות למעט כאלה שסבלו מזהום. מדור זה אינו אמור להמליץ על רופא זה או אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברך

חני
    10/07/2009

ראשית תודה על התשובה , אך לא השבת לי לגבי השתל או הפורטזה אם יש סוגים שונים והאם פרוטזה מבית ג'ונסון היא באמת הטובה מכולם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חני

ד``ר אליהו ליברטי
    10/07/2009

הפרוטזות השונות נותנות כיום תוצאות דומות של כ-15 שנים טובות. אין הבדל משמעותי ביניהן. כל אחד מאמין ברבי שלו ובפרוטזה בה בחר להשתמש. הגורם הכי חשוב הוא שלמנתח נסיון וטכניקה ניתוחית טובה. בחירתת המנתח ומקום ביצוע הניתוח הם הגורמים הקריטיים. המנתח כבר יבחר את הפרוטזה שבידיים שלו נותנת את התוצאה הטובה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות על התשובה , עזרת לי מאוד

חני
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכים בעקבות ריצה
    יהודית
    06/07/2009

אני בת 44 והתחלתי לרוץ כ5 ק"מ 3 פעמים בשבטע,

לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים סביב הברך בריצה, אני רצה על המדרכה, מעט עליות,
    משקלי תקין.

האם להפסיק לרוץ? האם הבעיה ביא סוג הנעל?
    אולי זו בעיה של שריר מכווץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכים בעקבות ריצה

הוספת תגובה

• כאבים בברך בעקבות ריצה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    06/07/2009

כל אחת מהאפשרויות שהעלית יכולה להיות נכונה.
    על מנת לתת תשובה פרטנית יותר, יש צורך בבדיקת מומחה/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמק בברך
    סופי
    05/07/2009

שלום
    לבעלי בן 46 אובחן ע"י מיפוי עצמות שיש לו נמק בברך, איך מטפלים? והאם מנוחה זו אכן התרופה הנכונה
    אודה על תגובתך
    ספי

לקביעת תור
    סגירה
    נמק בברך

הוספת תגובה

• נמק בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    06/07/2009

אופי הטיפול תלוי בגודל של הנמק בברך.
    לעיתים המנוחה מספקת, ולעיתים יש צורך בניתוח ארטרוסקופי בברך מלווה בקידוח של האיזור הנימקי, על מנת לאפשר אספקת דם מהירה יותר לעצם.
    רצוי להתייעץ עם מומחה/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלקות בין הפיזיוטרפיסטית לרופא
    דויד
    05/07/2009

שלום,
    אני בן 76 ובוצע בי ניתוח להחלפת ברך לפני כחודש.
    לאחר שבועיים בבית חולים הופנתי לשיקום כיוון שהתקשתי ביישור הרגל וכיפופה וכמובן שגם בהליכה.
    לאחר כשלושה שבועות בשיקום נאמר לי על ידי מחלקת הפיזיוטרפיה שכנראה ויש בעיה עם הניתוח כיוון שהרגל לא מצליחה להתיישר ( זווית של 20 מעלות) למרות כל הטיפולים.
    לעומת זאת, לטענת הרופא, המצב תקין וצריך לעשות המון פיזיוטרפיה.

רציתי לדעת האם לאחר קצת יותר מחודש ימים זה סביר שלא ניתן ליישר את הרגל ויש הרבה כאבים ?

הוספת תגובה

• יישור של הברך לאחר ניתוח החלפת ברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    05/07/2009

אחרי חודש עדיין יתכנו כאבים.
    בדרך כלל, בשלב זה של הדברים יישור הברך אמור להיות טוב יותר מאשר המצב אצלך.
    אם לא יחול שיפור בתוך זמן קצר, יהיה עליך לשוב ולהתייעץ עם הרופא המנתח, אם אין מקום לבצע בדיקה ויישור של הברך תחת הרדמה כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר דם לעצם
    בן חמו לאה
    05/07/2009

בעלי , חש כאבים בירך הרגל .
    בבדיקה מיפוי עצמות התגלה חוסר דם לעצם , ריכוז פתולוגי בולט בראש פמור ימין אופייני לAVN .
    אני יודעת שהבעיה הנ"ל יכולה להיות מאלכוהול השאלה האם אסור בכלל לשתות אלכוהול
    מאיזה כמות של אלכוהות נוצרת הפגיעה הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר דם לעצם

הוספת תגובה

• בן חמו לאה

ד``ר אליהו ליברטי
    05/07/2009

אם מדובר באלכוהוליזם של ממש יש בעייה וישנם הרבה מאש סיבות מדוע עליו להיגמל. אם מדובר בשתיית כוסית באירועים או נסיבות חברתיות אין בעיה. נכון שאצל אלכוהוליסטים רואים את התופעה בשכיחות גבוהה יותר, אך רבים מהסובלים מתופעה זו אינם אלכוהוליסטים כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצם.
    יפה
    05/07/2009

לאחרונה עברתי בדיקת מיפוי עצם,והתשובות נשלחו לביתי.
    נאמר שם כי: ישנה קליטה מוגברת בקרסול ובכף רגל שמאל,וקליטה מעט מוגברת בטיביה משני הצדדים.
    לא הצלחתי להבין למה מתכוונים.
    האם תוכלו לפרש לי את הנאמר?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצם.

הוספת תגובה

• יפה

ד``ר אליהו ליברטי
    05/07/2009

מיפוי עצמו היא בדיקה רגישה שמגלה כל איזור שיש בה פעילות של עצם. הבדיקה מראה גם איזורים של דלקות אפילו קלות וכל איזור בו קיימת בנייית עצם. רוב האיזורים בהם מראית קליטה אינם משמעותיים ולא צריך לעשות דבר. גשי עם הבדיקה לרופא שלך, הוא יודע מדוע שלח אותך לבצעה. אולי הוא רוצה להווכח שהכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

יפה
    06/07/2009

על התייחסותך לבעייתי.
    אשמע בעצתך.
    ושוב תודה מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירכיים
    דניאל
    05/07/2009

הבעיה בבירכיים שלי, ע"פ האורטופד היא שפיקת הברך אינה נמצאת במקום (הבעיה מתקיימת בשתי הבירכיים) היה ברצוני לדעת האם אופניים זה ספורט שניתן לבצע עם הבעיה הנ"ל ולא יחמירו את הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    בירכיים

הוספת תגובה

• לדניאל

ד``ר אליהו ליברטי
    05/07/2009

תלוי באיזה דרגה הסטייה, תלוי מה מצב הסחוסים שלך בהווה, אופניים לא ישפרו את מצב סחוס הפיקה, במקרה הטוב הם לא יעשו נזר. אם המצב לא חמור, אתה יכול להמשיך לרכב בצורה מתונה, לא לההפך לפריק של אופניים, ספינינג וכו' אלא פעילות מתונה ללא התנגדות גבוהה בפדלים, כשהכסא מכוון גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה