מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בברךלילך24/03/2009
לפני מס' חודשים עברתי בדיקת אולטרסאונד עקב כאבים מאחורי הברך. (בגלל היותי בהריון לא נעשה רנטגן).
נתגלה ממצא אנאקואי מאורך בגודל 0.5X2.5 ס"מ ללא זרימת דם בתוכו המתאים לציסטה פופליטאלית ע"ש בקר.
לדברי האורתופד לא ניתן לנתח באיזור זה מחשש לזיהום, אי אפשר לתת אינטיביוטיקה בגלל ההריון והומלץ על טיפולי פיזיותרפיה.
בינתיים עברתי הפסקת הריון, סיימתי את טיפולי הפיזיו ויש לי מוגבלות בתנועה בברך, אני לא מצליחה ליישר אותה לגמרי, בנוסף לכאבים חולפים.
האם באמת בשום פנים ואופן לא ניתן לנתח באיזור זה??
מה ההמלצה להמשך טיפול במקרה זה?
יכול להיות שהציסטה ממשיכה לגדול?
אשמח לקבל המלצה לאורטופד ברך, אני בקופ"ח כללית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
ד``ר אליהו ליברטי25/03/2009בדרך כלל אין צורך לטפל ישירות בציסטה, הציסטה היא לעתים קרובות תוצאה של בעיה בתוך הברך, אחרי שהבעיה בתוך הברך תפטר הציסטה תרד בנפחה ויש סכויים טובים שהיא תפסיק להפריע. פיסיוטרפיה ודאי לא תעזור, תשקלי יחד עם האורטופד שלך לעבור ארטרוסקופיה לברך לברך, חוסר אשפרותת ליישור סופי של הברך מאד מחשיד לבעיה במניסקוס שאותה צריך לפתור קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לילך25/03/2009האם קרע במיניסקוס מאבחנים רק ב- MRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברצועה הצולבתיוגב23/03/2009
שלום אני בן 22 סובבתי תברך במשחק כדורסל לפני שנה וחצי בערך עברתי בדיקת MRI והתגלה אצלי קרע ברצועה ACL. במשך השנה וחצי האלו עד היום לא עברתי ניתוח והברך הסתובבה לי עוד 7 פעמים. סביר להניח שנקרעו לי שם עוד דברים עכשיו? ועוד שאלה.... האם אורטופד כללי יכול להפנות אותי לניתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועה הצולבת
ד``ר סוזנה הורוביץ24/03/2009לנוכח האמור בשאלה, אני ממליצה שתיגש לבדיקה ולהחלטה בדבר המשך טיפול לאורטופד/ית ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגול במים לחיזוק הברכיים
יעל17/08/2009האם יש תרגילים שניתן לבצע באופן עצמאי במים לחיזוק הברך לאחר ניתוח לשיחזור הרצועה הצולבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגול עצמי
יעל18/08/2009שלום שלומית,
ישנם תרגילים רבים שניתן לבצע באופן עצמאי במים, אך חשוב מאוד לפני שמתחילים בתרגול העצמי להתייעץ עם פיזיוטרפיסט שיתאים את התרגילים לבעיה הספציפית.
אני שולח לך רשימה של תרגילים רק שתקבלי מושג מה ניתן לעשות במים.
בהצלחה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סוזנה הורוביץ
ד``ר סוזנה הורוביץ19/08/2009הדבר תלוי בטכניקה הניתוחית, ובאופן שהמנתח משקם את החולים שהוא ניתח.
לכן, הנכון הוא שתתייעץ עם הרופא שניתח אותך, והוא ידריך אותך לגבי פיזיותרפיה במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקהדליה23/03/2009
שלום אורטופד אמר לי כי את זריקת הקורטיזון מזריקים לסחוס הברך לעומת זאת אורטופד אחר אמר שאסור לחלוטין להזריק לסחוס אלא באזורים אחרים בברך? שאלותי:1. מי מבין השניים צדק? 2.האם לגיד הברך ניתן להזריק במידה ויש כאבים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת קורטיזון
ד``ר סוזנה הורוביץ24/03/2009לא מזריקים דבר לתוך הסחוס בברך.
ההזרקה מתבצעת בתוך הפרק שבין הסחוסים.
רצוי לא להזריק לגיד, היות וזריקה כזו יכולה לגרום להחלשותו של הגיד, ובסופו של דבר לקריעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה ורעד בברכייםחווה23/03/2009
שלום דר הורוביץ רקדתי בעומס יתר במסלול הכשרת רקדנים וכעבור 3 שבועות חשתי שריפה וכאבים ב2 הברכיים מאז הפסקתי כמעט לחלוטין לרקוד עושה פיזיוטרפיה דיקור הידרותרפיה אבל יש חריקות ורעדים בברכיים כל הזמן גם שלא בפעילות .עדיין יש תחושת שריפה תחושת אי נוחות למרות שבמיפוי דלקת קלה בברך ימין הפחות כואבת וכמובן גם קנאקים מה יש לי מדוע עדיין הכל עובד וכואב לאחר 4 חודשי מנוחה האם העצב נפגע ואם כן מה עוד נתן לעשות תודה תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה ורעד בברכיים
ד``ר סוזנה הורוביץ23/03/2009הבעיה נראית כתוצאה של עומס יתר על הברכיים.
בדרך כלל במקרים מסוג זה, לוקח לברכיים מספר חודשים על מנת להתאושש.
בשלב זה אני ממליצה לך להמשיך בטיפולים שאת עושה.
היה ומצבך לא ישתפר גם בחלוף הזמן, יהיה עליך להיבדק אצל אורטופד/ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בברך שמאלחייל22/03/2009
שלום רב. אני חייל ביחידה קרבית כבר שנתיים וחצי יש לי בעיה של כאבים חזקים בברך השמאלית. הכאבים התחילו לפני כשנה וחצי אחרי המסע כומתה שבמהלכו הופעל לחץ חזק על הברך. אחרי אותו המסע הכאבים לא מפסיקים עד היום. הברך כואבת תמיד, יש הרגשה של אי נוחות כאילו משהו מפריע, לא מדובר בכאבי תופת. הברך כואבת בזמן הליכה, ישיבה, שכיבה חוץ מכה תנוחות שכיבה מסויימות. הייתי אצל מס אורטופדים צבאיים עשיתי צילום רנטגן ומיפוי הפניות ולא נמצעה שום בעיה. קשה מאוד לתפקד ככה, כי למרות שהתרגלתי לכאב הזה זה עדיין מאוד לא נוח, כמו כן אני לא יכול לרוץ כי אחרי ריצה הברך כואבת הרבה יותר. מה אפשר לעשות בכדי לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחייל
ד``ר אליהו ליברטי22/03/2009שלום, אני מנחש שמדובר בבעיה של שחיקת הסחוס מתחת לפיקה. כמובן שאינני בטוח לחלוטין באבחנה כי לא בדקתי אותך ולא בחנתי מיפוי וצילומים שעשית. שחיקת סחוס הפיקה רשומה בקיצור בשפה רפואית כ- CMP האם זה מש שרשום באבחנה שלך בתיק הרפואי. אם כן אז לצערי אין טיפול של "זבנג וגמרנו". הטיפול חייב לכלול פטור ממושך מריצות ומסעות, וטיפול פיסיוטרפי במכון +טיפול שלך מידי יום ולהרבה זמן. במידה ומדובר בבעיה אחרת לא אוכל להגיב כי אין לי מספיק נתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חייל23/03/2009תודה רבה על התשובה. הפחד שלי הוא מזה שזה יכול להיות משהו בלתי הפיך. מכיוון שהבעייה קיימת כבר מזה שנתיים וכל הזמן הופעל על הברך לחץ. או שאפשר לחכות אם זה עוד חצי שנה עד סיום השירות ואפשר יהיה לפתור זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שניה לחייל
ד``ר אליהו ליברטי23/03/2009כיוון שאינני יודע בבטחון מה יש לך לא אוכל לקבוע מה מידת הנזק בעתיד והאם אפשר לחכות עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוארטיריטיסביל18/03/2009
כידוע... טראומה שנגרמת לברך מתחילה תהליך של הזדקנות מואצת של הברך, האם זו אחת הסיבות להתלקחות של אוסטאוארטיריטיס? האם נמצאו הבדלים ברמות שחיקת הסחוס בין מי שקרעו צולבת קדמית ועברו שיחזור לבין מי שלא עברו? האם נכונה הטענה שבכל מקרה הברך כבר עלתה על מסלול בעיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטריטיס
ד``ר סוזנה הורוביץ19/03/2009אוסטאוארטריטיס זהו תהליך הזדקנות מואצת של הברך, שלעיתים יש בה התלקחויות של נפיחות וכאבים.
הטענה שבכל מקרה הברך עלתה על מסלול בעייתי, היא נכונה בחלקה בלבד.
לעיתים הרצועה נקרעת בלי טראומה גדולה לשאר מרכיבי הברך, ואם מבצעים ניתוח מוצלח של שיחזור רצועה ובכך מונעים טראומות נוספות לברך, פוחת הסיכון להתפתחות ארטריטיס מוקדמת של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לסוזנה....
ביל19/03/2009אבל... כיוון שהברך יציבה לא נעשה לי שיחזור רצועה האם התשובה שלך תקפה גם במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברך רעד ושריפה
חווה22/03/2009שלום דר הורוביץ רקדתי בעומס יתר במסלול הכשרת רקדנים וכעבור 3 שבועות חשתי שריפה וכאבים ב2 הברכיים מאז הפסקתי כמעט לחלוטין לרקוד עושה פיזיוטרפיה דיקור הידרותרפיה אבל יש חריקות ורעדים בברכיים כל הזמן גם שלא בפעילות .עדיין יש תחושת שריפה תחושת אי נוחות למרות שבמיפוי דלקת קלה בברך ימין הפחות כואבת וכמובן גם קנאקים מה יש לי מדוע עדיין הכל עובד וכואב לאחר 4 חודשי מנוחה האם העצב נפגע ואם כן מה עוד נתן לעשות תודה תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירית
ד``ר סוזנה הורוביץ23/03/2009שחזור מתבצע כשהברך אינה יציבה. בכפוף לכך, התשובה לעיל תקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםיעל17/03/2009
שלום רב סובלת מכאבי ברכיים בשל עומס יתר ממחול מיפוי הראה דלקת קלה בברך ימין למרות שעקר הכאב בשמאל הפסקתי לרקוד מטופלת בפיזיותרפיה דקור וכעת הידרותרפיה עדיין כאובה והרגל מרגישה כתותבת רופא אחד טען לשחיקת סחוס האחרים אמרו שיכולה לחזור בהדרגה לרקוד יש לי כל הזמן רעידות פנימיות בתוך הברכיים גם בעת מנוחה האם אכן יש לחי שחיקת סחוס או לא והאם חזרה למחול לא תחמיר השחיקה איזו בדיקה מראה חד משמעי על שחיקת סחוס תודה מכל הלב יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד``ר אליהו ליברטי17/03/2009בדיקה ידנית בחדר הרופא (רצוי אורטופד שתחום עיסוקו העיקרי הוא ברכיים) + צילומים רגילים בעמידה יתנו את מירב האיפורמציה. לא צריך בדיקות מורכבות כמו מיפוי או MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 50 ברגל אחת ושינוי ציר ברךביל17/03/2009
לטענת האורטופד על גבול התקין, עדיין , וולגוס מעט מוגבר, כיוון שאינני רוצה להגיע לניתוח ישור שבו ישברו לי את העצמות... האם יש מחוך למניעת המשך השינוי, אינני חולמת שבגיל זה משהו יתיישר...האם יש טיפול אחר? אם כן מהו המחוך ואם אפשא פרטים אודותיו, יש לי גם שחיקת סחוס דרגה 2... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירית
ד``ר אליהו ליברטי17/03/2009המחוכי השונים לא אפקטיביים, הם בעיקר מפריעים בשימוש ולא עוזרים ממש. אם שנוי הציר הוא על גבול התקין, לא הייתי ממליץ כל טיפול מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוחביל14/03/2009
אחרי ארטרוסקופיה, קרע מלא בצולבת קדמית ושינויים כונדרומלציים דרגה 2 ב LTP מה פרוש הממצא האחרון? האם כשאגיע לדרגה 4 אצטרך להחליף מפרק? אני בת 49..... מה אפשר לעששששששות כדי להאט הקצב , הורדתי משקל ואני מחזקת שרירים, האם מותר ללכת בנחת הליכות ארוכות? האם אופניים מותרות או להסתפק בהליכה במים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירית
ד``ר אליהו ליברטי14/03/2009שלום אירית. פרוש הממצא האחרון אומר שיש לך ששחיקה בדרגה שניה במדור החיצוני של הברך. זו לא שחיקה חמורה. הליכות לצרכי יומיום והליכות ארוכות בזמן טיולים וכדומה אינן מוגבלות. תמשיכי את חייך כרגיל. באשר לספורט. מומץ ספורט שאינו מעמיס את הברכיים. כמו שחיה, התעמלות בקבוצה לחיטוב הגוף ללא הקטע האירובי של הקפיצות. אופניים עם התנגדות מעטה,פילטיס ואפילו המכשיר האליפטי - סקי, בחדר כושר. מה לא מומלץ - הליכה או ריצה ספורטיבית קצבית למרחקים גדולים כולל הליכון בחדר כושר. אינם מומלצים. הורדת משקל - יופי זה מאד יעזור ולא רק לברכיים. יהיו שימליצו לך על תוספי מזון שונים כמו מגגלופלקס וכו' אני לא מאמין בזה. למטופלי אני נוהג להגיד שזה לא יזיק אך ספק רב אם יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, נרגעתי
ביל15/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך שמאללירון09/03/2009
שלום, בת 21, כבר מספר חודשים סובלת מכאב בברך שלא נובע מפעילות ספציפית. אני מרגישה כאב חד שמופיע בפתאומיות ונמשך פרק זמן של מספר דק', ועובר כמו שהגיע. הכאב מגיע גם כשאיני עושה דבר וגם בעת הליכה. בזמן האחרון מופיע הכאב בכל פעם שאני מתאמצת והולכת מס' דקות. כמו כן מופיע כאב חד שנמשך הרבה זמן ברגל שבין הברך לכף הרגל. הייתי אצל אורטופד והוא רשם: הגבלה ניכרת בגלישה של הפיקה. הרופא הפנה לפזיותרפיה ולא עשה שום צילומים. הביקור אצל האורטופד היה מזמן עוד לפני שהכאבים האחרונים הופיעו, אז שאלתי היא חוץ ממה שהרופא רשם, עפ"י מה שרשמתי מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלו? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך שמאל
ד``ר סוזנה הורוביץ10/03/2009לא ניתן לייעץ במקרה זה מבלי שאבדוק אותך קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברכייםללא שם09/03/2009
בהרבה שנים האחרונות אני סובל קשות מכאבים בשני הבירכיים וקשה לי לעמוד מישיבה עד לנעילת הברכיים ,יש לי מסמרים ופלטינג בפמור כך שהמסמר האחרון מקובע בקצה הקרוב לברך ושם לפעמים הכאבים קשים מנשא לפעמים אני ניתקע בעיקר תוך כדי שכיבה וקימה בבוקר וקשה לי מאוד להזיז הרגל רק לאחר "שיכנועים בכוח "ולפעמים תוך כדי כאב אני מצליח איך שהוא להזיז אותה ולהביא עצמי למצב של כפיפה נאותה של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אין תשובה היא תשובה נאותה למה אפ
ללא שם10/03/2009אחד לא עונה לי תודה על כל פנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI בעקבות חבלה בברךיעקב החושש06/03/2009
שלום לכולם, אני יעקב בן 20, ונפצעתי לפני חצי שנה מסיבוב ברך שמאל, מאז אני סובל מכאבים חזקים באזור הברך והירך עם זאת אינני יכול לעשות מאמץ מבלי לסבול מכאבים עזים, בעקבות כך שלחו אותי לפיזוטרפיה ממושכת והיום קיבלתי את תוצאות הMRI שערכתי, אשמח עם מישהו יסביר לי מה זה אומר ומה עושים בנידון.... "הרצועה הצולבת הקדמית עם חוסר סדירות לאורכה,קרוב לוודאי לאחר חבלה,אין עדות לחוסר רציפות. קיימת בצקת מינימלית ביותר באזור המאחז האחורי המינסקו קפסולרי המדיאלי על רקע חבלה,קרוב לוודאי אין קרע מלא או חלקי באותו אזור." זה בעיקר הדברים החמורים כל השאר יחסית בסדר. בבקשה זה מאוד חשוב לי לדעת מה זה אומר ולקבל חוות דעת בנושא. שבת שלום לכולם יעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעקב
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2009כללית הממצאים לא ודאיים הן בשל הניסוח של התשובה והן בגלל שבדיקת MRI איננה בדיקה מדוייקת לברך. בכ-50% מהבדיקות הפענוח לא מתאים לממצאים האמיתיים הנצפים בארטרוסקופיה
(מדהים אבל ככה זה, חולים רבים חושבים שרופאים לא ששים לשלוח לבדיקה זו כדי לחסוך הוצאות לקופת החולים וזה לא נכון). המסקנה היא שבדיקה ידנית של מומחה ברכיים תביא למסקנה מעשית טובה יותר לגבי דרך הטיפול בך. מכל מקופ במקרה שלך על פי ניסוח קיים חשד לקרע בחלק האחורי של המניסקוס הפנימי ואולי גם פגיעה קלה ברצועה הצולבת הקדמית ללא קרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך...
יעקב החושש09/03/2009ד"ר מה לדעתך הדבר הנכון לעשות לפי ההתרשמות שלך מהממצאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת ליעקב
ד``ר אליהו ליברטי09/03/2009את המלצתי כבר נתתי לך בתשובתי הקודמת. מכל מקום, בשל שאלתך החוזרת, אם אתה סובל מכאבים יש מקום לבצע ארטרוסקופיה. כדאי שתבדק שוב ע"י מומחה ברכיים לפני החלטתך הסופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור רצועה צולבתביל06/03/2009
אחרי קרע מלא ברצועה הצולבת, נאמר על ידי האורטופד שאין הכרח לשחזרה אם הברך פחות או יותר ציבה, וכי חיזוק הארבע ראשי ע יעשה את העבודה, אם כך, מה עלול לקרות כשאהיה בת 70? האם אוכל לסמוך אז על הארבע ראשי?.... בנוסף , בשל נטיה לבצקות הומלץ לי לא להשתמש במגן ברך... ובנוסף אמר האורטופד שחיים ללא צולבת בכל זאת גורמים שחיקת מיניסקוס, האם כל אלה לא תומכים במסקנה שאיכות חיים מחייבת שיחזור? מה הייתם ממליצים אם למשל השיקום היה קצר מ 6 החודשים, נניח... חודש, מה היו ההמלצות אז??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאירית. שחזור רצועה צולבת
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2009א. הברך שלך יציבה ללא שחזור ב. הנטייה לשחזור רצועה הולכת ופוחתת עם הגיל. הסיבה היא שהשחיקה הטבעית של הסחוסים משמשת כגורם מייצב המונע החלקה קלה שלהם אחד על השני. גיל 50 הוא בהחלט קצה התחום בו אנו ששים להחליף רצועות. בגיל 70 הברך שלך ממש לא "תדע" שאין לה רצועה צולבת קדמית. למרות כל האמור - אם את סובלת ממאורעות חוזרים של קריסה פתאומית של הברך ובצילומים רגילים שלך הברך נראית מאד צעירה ונטולת שנויים נווניים, אז יש מקופ לשקול ניתוח שחזור. התשובה אינה תלויה במשך השיקום. גם חצי שנת שיקום היא תקופה קצרה ביחס לתוחלת החיים והפעילות של גבר/אישה בגיל בגיל 50.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביש מזל.....ביל06/03/2009
קרע מלא ברצועה צולבת, כנרררררראה בגלל העומס על הברך השניה, נגרם נזק כלשהו , לשניה. הברך התנפחה מעט, יש נוזלים סביבה, כאבים מבמיוחד בזמן כיפוף בחלקה האחורי, ותחושת לחץ כנראה בגלל הנוזלים. כיוון שאני רוכבת על אופניים במתינות לחיזוק הארבע ראשי בגלל הקרע ברצועה האם מותר לי עד לבירור האורטופדי להמשיך בבפעילות זו? איזו פעילות פיזית מותרת? האם יש סיכוי שזה הקרע במיניסקוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה לאירית.
ד``ר אליהו ליברטי06/03/2009נוזל בברך הוא סימן כללי שהברך "סובלת" וכל סיבה אפשרית, דלקת, שחיקה, או קרעים שונים ברצועות או מניסקוס. בעת הנפיחות מוטב לתת לברך מנוחה, אם רופא רשם לך בעבר תרופה אנטי דלקתית כמו ארקוקוסיה או אטופן ולקחת אותה ללא בעיה, תוכלי לשוב ולהעזר בה להקלה זמנית עד לבדיקת האורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בברךאייל03/03/2009
שלום אני חולה reactive arhitcs יש לי נפיחות בברך קבלתי זריקה דיבו מידרול לפני יומים אבל הנפיחות התחזקו יותר האם זה נורמאלי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בברך
ד``ר סוזנה הורוביץ03/03/2009לעיתים, הזריקה גורמת לתגובה של הברך, שבאה לידי ביטוי בנפיחות בימים הראשונים שלאחר ההזרקה.
אם הכאבים בברך מחמירים, או שמופיעים אודם או הגבלה בתנועות הברך, עליך להבדק מיידית אצל אורטופד/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אייל03/03/2009השאלה זה נורמאלי או לא אני לקחתי הזריקה בשביל שתיבש המים בבקך אבל הנפיחןת התחזקו יותר מרשאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)