פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות RSO
    adel
    12/09/2015

שלום דוקטור אליהו ליברטי,
    ברצוני לשאול האם מוכר לך זריקות RSO רדיו אקטיביות
    לטיפול באטריטיס בברך?,
    בהזמנות זו מאחלת לכל עם ישראל "שנה טובה וחג שמח"
    בברכה אדל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקות RSO

הוספת תגובה

• זריקות RSO - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    12/09/2015

הי אדל, מדובר בזריקות של חומר רדיו אקטיבי לתוך המפרק. החומר הרדיואקטיבי הורס את השכבה השטחית של רקמת הסינוביה, שהיא הרקמה המפרישה את חומר השימון והנוזלים במפרק, הדבר גורם להורדה זמנית של עודף הנוזלים במפרק, הרקמה המתה מוחלפת תוך זמן קצר ברקמה חדשה.

סוג החומר המוזרק שונה ממפרק למפרק. בברך למשל מזריקים איטריום. השיטה מוכרת בעולם מזה כ- 40 שנה. גם בתל השומר בתקופה מסויימת בעבר נהגו להזריק את החומר למקרים של גידולים של רקמת הסנוביה (villonodular synovitis). השימוש בשיטה זו לצרכי מחלות נווניות של הברך, דהיינו בלאי שחיקה, לא נפוץ בארץ.

אורטופדים בעולם המשתמשים בשיטה זו טוענים שלוקח 4-6 חודשים עד שמרגישים הטבה, אם בכלל. לדברי המצדדים בשיטה זו - היא עוזרת ב- 50-60% מהמקרים המוזרקים (עזרה זמנית לשבועות עד חודשים, ואז הכאבים חוזרים).

קשה לי להבין את ההגיון הרפואי בשיטה. החומר המוזרק פעיל רק למספר ימים, רקמת הסינוביה שנהרסה מתחדשת תוך כשבועיים, הסחוס ההרוס עקב תהליך השחיקה כלל אינו מושפע מכל הפעולה. אז למה זה עובד???. למרות האמור, יש הרבה דברים שעובדים זמנית גם כשאין הגיון רפואי מאחריהם. יש לי מפעם לפעם חולים שבאים אלי ונשבעים שאחרי טיפול בכוסות רוח, כאב הברכיים והגב מהם הם סובלים נעלמים למספר חודשים. עם הצלחה לא מתווכחים. יופי. כל עוד זה עוזר ולא מזיק שימשיכו.

הבעייה ב- RSO היא שמדובר בהזרקת חומר רדיו אקטיבי למפרק. זה כבר לא ממש טיפול תמים. בסיכום - ביום שיכאבו לי הברכיים אני לא אפנה לטיפול כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אליהו ליברטי

adel
    12/09/2015

לדוקטור אליהו ליברטי,
    קודם רוצה להודות לך על התשובה המהירה.
    אני גרה בחו"ל ופה מציעים את הזריקות לחולים בטענה
    שהרדיו אקטיבי לא חזק במיוחד,
    בכל אופן לא חשבתי לעבור את הטיפול ומודה לך מקרב לב על
    התשובה.
    מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה וחתימה טובה
    אדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אליהו ליברטי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    13/09/2015

תודה אדל, המשך חיים טובים ושנה טובה. אגב, הטיפול ב- RSO די מקובל בעיקר בגרמניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות mri בתהודה מגנטית ברך שמאל
    עדי
    08/09/2015

שלום רב,

אני חייל משוחרר שסובל מכאבים בברך שמאל מזה כשנה וחצי, זאת לאחר שנחבטתי בצניחה באזור הררי ברגל שמאל, ומאז התנועה קשה ובעיקר כאשר אני בשכיבה
    ביצעתי בדיקת MRI ולהלן המימצאים:
    בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית קטנה די מפותלת על
    שם בייקר. כמו כן מודגם ריבוי של נוזל במעטפת גיד הפופליטאוס.

יש לציין שביצעתי טיפולי פיזיוטרפיה תקופה של מספר חודשים ועדיין אני חש כאבים
    וכן נטלתי תקופה כדורים אנטי דלקתיים

אשמח לדעת האם כדאי לנתח ?
    או האם יש אפשרות אחרת לטיפול

בברכה
    עדי

הוספת תגובה

• תוצאות mri בתהודה מגנטית ברך שמאל - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/09/2015

לפי הפענוח לא ראיתי סיבה לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה

עדי
    08/09/2015

תודה רבה

מה אם כן את ממליצה ?
    ביצעתי פיזיוטרפיה כשלושה חודשים ולפני כן כדורים אנטי דלקתיים
    מה אתה ממליצה ?

תודה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/09/2015

אי אפשר להציע טיפול בלי בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אפוסתרפיה
    adel
    05/09/2015

שלום
    ברצוני לשאול אם ידוע לך שטיפול אפוסתרפיה
    עוזר לכאבים חזקים שחיקה של הברך
    בברכה אדל.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אפוסתרפיה

הוספת תגובה

• היי אדל,

חגית ליבמן
    06/09/2015

אפוסתרפיה היא טיפול רפואי לכאבי ברכיים וגב המסיט את העומס מהמפרקים ומתרגל את השרירים לשליטה בהם בעזרת מערכת הליכה ייעודית.
    הטיפול מביא להפחתה בכאב ולשיפור ההליכה.

אפוסתרפיה יעילה במצבים בטיפול: בכאבי ברכיים כתוצאה משחיקת סחוסים, קרע ברצועות הברך, כאבי גב תחתון, שיקום לפני ואחרי ניתוח ברך/ירך, שיקום לאחר פציעות ספורט, בעיות ירך ועוד.

את מוזמנת לבוא לבדיקת ייעוץ ללא עלות בה נוכל להעריך את ההתאמה של הטיפול בשבילך.
    נשמח לראותך.
    חגית ליבמן, פיזיותרפיסטית ואפוסתרפיסטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אפוסתרפיה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/09/2015

נעלי אפוס אינם התשובה לכל סוגי הכאבים. אם תשאלי את בעלי העניין במכירת שרותי האפוס תרפיה תשמעי שזה פתרון פנטסטי לא רק לכאבי ברכיים אלא גם לכאבי גב ומה לא. למעשה זה אולי גם מונע נשירת שיער בנשים ומגדל שיער בגברים קרחים. בקיצור, לא ללכת שבי אחרי ססמאות ופרסומות. נעלי אפוס הם פתרון מעולה במקרים מסוימים ובזבוז כסף במקרים אחרים. אני עצמי ממליץ לפעמים על השימוש בנעליים אלה. גשי לאורתופד שלך שיבצע צילומי ברכיים בעמידה, הוא כבר יידע לייעץ לך אם הטיפול מומלץ עבורך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר החלפת מפרק הירך
    דינה
    04/09/2015

שאלה ראשונה: לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח להחלפת מפרק הירך, האזור המנותח עדיין רדום ובנוסף בכל פעם שאני עוברת ממצב של ישיבה להליכה יש לי כאבים בירך הגורמים לי לצליעה בדקות הראשונות להליכה, האם זה סביר והתופעות הן זמניות ?

שאלה שנייה: האם לניתוח בגישה הצידית כאשר החיתוך נעשה בצד, לעומת הגישה הקדמית כשהניתוח נעשה במפסעה, יש הבדלים מבחינת מהירות ההחלמה?
    בתודה מראש !

הוספת תגובה

• כאבים לאחר החלפת מפרק הירך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/09/2015

א. כן. 3 חודשים לאחר הניתוח עדיין סביר שיהיו כאבים. 2. משך ההחלמה בשתי הגישות פחות או יותר שווה. היום ממעטים להשתמש בגישה הקדמית כי הסכנה לפריקה של המפרק גדולה יותר מבגישה הצידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר החלפת מפרק הירך

דינה
    07/09/2015

לד"ר אליהו לברטי

המון תודה על התשובות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת MRI
    אהוד
    27/08/2015

לסיכום.קרע אינטרסטיציאלי במעבר מיו-טנדינוטי של שריר ווסטוס מדיאליס ללא שינוי מהותי אותות חריגים בשורש הקדמי של הסהרון הלטרלי גם ללא שינוי יתכן ומדובר בשינויים ניווניים התחלתיים נזק כרוני עשיתי בדיקה חוזרת .הבדיקה הראשונה הייתה בחודש 10 2014 אני סיבבתי את הברך ימין לפני שנה בנפילה בזמן ריצה הייתי חצי שנה עם קביים עד היום אני סובל מכאבים חזקים ומוגבל ללא יכחלת לכופף את הברך ולישר עד הסוףאני הולך בצליעה ללא יכולת לרוץ אני מבקש בבקשה דעה שלך לגבי המגבלות ולגבי הממצאים של MRI תודה רבה אהוד.בבדיקה הקודמת של MRI לפני 10 חודשים היה אותם תוצאות ללא שינוי

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת MRI

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת MRI - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    27/08/2015

לפי mri יש לך קרע חלקי בשרי בצד הברך. יש גם שינויים ניוונים קלים בברך עצמה. לכן לפי הבדיקה אתה אמור להבריא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעת כדורסל ברך ימין
    נעם
    26/08/2015

שלום רב
    אני בן 35
    מצורפת תשובה של mri
    על קרע ברצועה צולבת אחורית ובעיית סחוס
    אשמח להתייחסותך
    1.האם צריך ניתוח או טיפול שמרני
    2.כמה זמן בדרך כלל לאחר פציעה כזו מתחילים בפיזיותרפיה
    3.לאחר כמה זמן בדרך כלל ניתן לחזור לשחק כדורסל
    4.מה פשר הממצא המופיע בבדיקה בסחוס "דרגה 4"
    אשמח גם להתייחסותך באופן כללי לפענוח תוצאות הבדיקה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פציעת כדורסל ברך ימין

הוספת תגובה

• פציעת כדורסל ברך ימין - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    27/08/2015

אם אתה רוצה לחזור לשחק כדורסל או משחקי כדור אחרים מומלץ טיפול ניתוחי של שחזור acl. החזרה למשחק לאחר 8-9 חדשים. משמעות דרגה 4 היא שיש לך נזק קטן בעובי מלא של סחוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות וספקט ברכיים
    אבי
    22/08/2015

שלום, אנא המלצה לטיפול. תודה.
    מיפוי עצם כל גופי וספקט של ברכיים, TC-MDP 25MCI
    סיבת הפניה: הנבדק מתלונן על כאב חזק בברך השמאלית, בעיקר באספקט המדיאלי. מסמן בשאלון שסובל מכאבים בשתי הברכיים. כמו כן כאבים לעיתים בעמוד שדרה מותני ושורשי כפות הידיים.
    ממצאים: בבדיקה הפלנארית – נראית חוסר סדירות בעמוד השדרה המותני והגבי העליון.
    נראו קליטות מוגברות במפרקי הכתפיים, שורשי כפות הידיים.
    קליטה דיפוזית מוגברת בברכיים, בעיקר באספקט הפנימי של הברך השמאלית והדגשה דו"צ של עצמות הפיקה.
    כמו כן, קליטה בולטת בחיבור MTP1 מימין.
    בבדיקה הטומוגרפית של הברכיים (ספקט) - נראית קליטה בולטת באספקט המדיאלי פמורלי וטיביאלי של הברך השמאלית.
    הקליטה נראית כצורת "סהרון" באספקט המדיאלי, אולם קיימת גם קליטה מעליה בחלק המתאים ל- MFC
    בעיקר בחלקו האחורי.
    שאר השלד תקין.
    סיכום: מיפוי העצם מדגים נזק ל- MFC
    אשר גורם גם לנזק מניסקלי טיביאלי מדיאלי בברך השמאלית, מלווה בשינויים ארטריטיים בברך זו.
    שאר הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים בעמוד השדרה ושינויים ארטריטים במפרקים
    שתוארו – ממצאים קלים.

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות וספקט ברכיים

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות וספקט ברכיים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    23/08/2015

ההמלצה לטיפול תלויה בהרבה גורמים, לא רק תוצאת בדיקה. תלוי בן כמה אתה? האם אתה ספורטאי? כמה זה מפריע? מה הממצאים בבדיקה גופנית? איך נראה צילום רנטגן רגיל? ועוד ועוד. כללית ייתכן והמסקנה הסופית תוביל לכך שיוצע לך לעבור ניתוח ארטרוסקופיה בברך, אך כרגע על סמך האינפורמציה המעטה שיש לי זה סתם ניחוש פרוע. בשלב ראשון - חזור לאורטופד ששלח אותך לבדיקה ושמע מה יש לו לומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוב ברך הורדת נפיחות
    ד``ר אליהו ליברטי
    09/08/2015

שלום וברכה
    בירידה מהרכב(לציין רכב גבוה) כנראה סובבתי את הברך,לאחר כמה שעות התנפחה הברך מעט.נבדקתי ע"י אורטופד ששלח אותי ל -us ובו נמצאו המימצאים הבאים:
    1.quadriceps tendon- סימנים של אנטסופתיה עם זיז גרמי סבגודל כ- 6.2 ס"מ.
    2.patelar tendon- סימנים של טנדינוזיס דיסטלי.
    3. בורסא סופראפטלרית-נוזל בכמות מזערית.
    4. מדור פנימי של הברך כולל mcl הדגמה תקינה,mm עם שינויים במרקמו יתכן על רקע ניוני.
    5.לא הודגמה ציסטה על שם בייקר.
    שאר המימצאים תקינים.
    אודה על פיענוח המימצאים ומה המלצתכם להמשך טיפול,לציין כי הכאבים הם בעיקר בליילה.ביום רק בזמן מנוחה או ישיבה.
    כמו כן בבדיקה לפני הצילום קיבלתי כדורים נגד דלקת בשם brexin 20 מ"ג להורדת הנפיחות והנוזלים לפי דעת האורטופד יש דלקת.
    אודה על המלצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    סיבוב ברך הורדת נפיחות

הוספת תגובה

• סיבוב ברך - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    10/08/2015

בדיקת US הדגימה הופעה של שינויים ניוונים קלים בברך.
    כדי לדעת, אם אתה סובל מקרע של מיניסקוס או מנזק אחר, יש צורך קודם כל בבדיקת הברך שלך ואח"כ יתכן שתזדקק לבדיקות הדמיה נוספות.
    בינתיים בקש גם פיזיותרפיה. אם היא תעזור, לא יהיה צורך בטיפול נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברך
    יהושע
    29/07/2015

אימי בת ה80 סובלת משחיקה קשה של הסחוס בשתי הברכיים.היא לא מוכנה לשמוע על ניתוח החלפת מפרק. האם יש דברים שניתן לעשות כדי להקל על הכאבים ולשפר את יכולת ההליכה?

לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס בברך

הוספת תגובה

• שחיקת סחוס בברך - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    30/07/2015

אין שום דבר אחר, שיכול להקל משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יהושוע, כשיש שחיקת סחוס. הסחוס

חגית ליבמן
    06/08/2015

שלום יהושוע, כשיש שחיקת סחוס. הסחוס הפגוע אינו הגורם היחיד לכאב.הגורם המרכזי לכאבים הינו ליקוי בקורדינצייה של הפעילות השרירית סביב הברך וחלוקת עומסים לא נכונה במפרק. ולכן למרות השחיקה של הסחוס במקרה ואינך מעוניין בניתוח עדיין ניתן להשיג שיפור בתפקוד וירידה משמעותית בעוצמת הכאבים.
    איך להקל על הכאב? אם אמא שלך ממש מתקשה לדרוך - ניתן להעזר זמנית במקל או הליכון ולהתייעץ עם רופא על תרופה אנטי דלקתית. בנוסף מומלץ להתחיל פעילות גופנית מתונה כמו אירובי במים, אופני כושר או הליכה. במקביל ישנם טיפולים שיכולים להקל על הכאב כמו פיזיותרפיה, הידרותרפיה, דיקור ועיסוי. חשוב לזכור שירידה במשקל גם היא מפחיתה מהעומס על מפרק הברך.
    אפשרות טיפולית נוספת ששוה לשקול הינו אפוסתרפיה טיפול רפואי מוכח מחקרית. הטיפול מוריד את העומסים מהמפרקים הפגועים ומביאה להפחתה בכאב ולשיפור ההליכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה גנגליונית בשתי הברכיים
    אמיר סיאגה
    24/07/2015

היי
    יש לי כאבים תמשכים בברכיים עד כדי כך שאני לא יכול לעמוד על הרגליים , וקושי ללכת הליכה רגילה, יש לציין שכאבים אלו התחילו לפני כ שנה , ולפני כי 2.5 שנה הייתי רץ כמעט כל יום כ 5 ק"מ במשך חודשים בליל בעיות וכאביים בברכיים
    עשיתי צילום אולתראסאוונד, ועד MRI , התוצאה הייתה ציסטה גנגליונית בשתי הברכיים.
    מה הפתרון של אבחון זה ?

תודה מראש

הוספת תגובה

• ציסטה גנגליונית בשתי הברכיים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    29/07/2015

הציסטה הגנגליונית אינה כנראה הסיבה לכאבים ולתלונות שלך. עליך להיבדק על ידי מומחה ברכיים שימצא מה הבעיה ויציע פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול קוודריצפס
    תמי
    23/07/2015

האם דלדול קוודריצפס שייך לבעיה במינסקוס או שייך לבעיה של קרע ברצועה הצולבת?

לקביעת תור
    סגירה
    דלדול קוודריצפס

הוספת תגובה

• דלדול קוודריצפס - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    23/07/2015

הדלדול בקוואדריספס מופיע, כשמתשמשים פחות בברך. זה יכול להיות מקרע של מניסקוס, מקרע של רצועה, מדלקת בברך, משבר, מאירוע מוחי, מבעיה נוירולוגית וכד'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול קוודרצפס

תמי
    23/07/2015

תודה על התשובה המהירה.
    אני אחרי ניתוח שיחזור ACL בגלל קרע של המינסקוס המידיאלי והרצועה הצולבת
    והובחן אצלי שיש דלדול קוודריצפס , האם יתכן שזה דלדול שרירים בגלל שיחזור המינסקוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלדול קוודרצפס - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    23/07/2015

אחרי ניתוח משולב זה תמיד יהיה דלדול שרירי הקוואד, אח"כ עם הזמן והתרגילים הוא מתחזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    יניב
    20/07/2015

שלום רב,
    שמי יניב בן 33, אוהב לעשות ספורט. רציתי להתיעץ איתך על כאבי ברכיים.
    האמת אני סובל מזה כבר שנים וזה בא והולך...מבדיקה שעשיתי לפני שנתיים-שלוש אצל אורטופדים "מומחים" אמרו לי כי יש לי שחיקה בסחוס אבל אין להם פתרון או דרכי התמודדות אלא אומרים לי "תחיה עם זה עד שלא תוכל ואז תעשה ניתוח"...איזו מן תשובה זו? למה ישר לברוח לניתוח? האם כדאי לעשות MRI? אשמח להצעות לייעול ולשיפור הכאב...זה מפריע לי ביומיום ובטח בעשיית ספורט...תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• למרות שכאבי ברכיים יכולים לנבוע מג

חגית ליבמן
    06/08/2015

שלום יניב, אין תיאור מדוייק של מיקום וסוג הכאב, בנוסף לכך ללא בדיקה אי אפשר לתת לך אבחנה מדוייקת לגורם לכאב. אבל למרות שכאבי ברכיים יכולים לנבוע מגורמים רבים וגם במקרים של שחיקת סחוס, הגורם המרכזי לכאב הינו פעילות שרירים לקוייה סביב הברך וחלוקת עומסים לא נכונה במפרק. בכדי להפחית כאבים ביומיום ובפעילות גופנית חשוב לשפר את הקורדינציה ולחזק את השרירים התומכים במפרק הברך. ניתן לעשות זאת בחדר כושר וטיפולים שאינם פולשנים כגון: פיזיותרפיה ואפוסתרפיה. בנוסף במידה ורמת הכאב גבוהה ניתן להתייעץ עם רופא בנוגע לטיפול תרופתי לכאב ולשלב טיפולים כמו דיקור, עיסוי וכו'. לאחר מכן כדאי לחזור בהדרגה לפעילות הגופנית הרגילה שלך.

חגית ליבמן פיזיותרפיסטית ואפוסתרפיסטית, אפוסתרפיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכים
    בוקי
    19/07/2015

בן 52 סובל כמה שנים מכאבי ברכים. במיפוי עצמות oa בברכים . כמו כן מאובחן בפיברומיאלגיה .
    מספר שאלות:
    1)מה הבדיקה הכי מדויקת לבעיות ברכים בפרט לאחר אבחון שלי במיפוי.
    2) אני הלכתי עם בעית הברכים אורטופד מנתח עמוד שדרה (במקרה כך יצא) והתלוננתי על הבעיה כבר פעמים לציפורי למרות המיפוי והכאבים שתארתי הוא הוריד והעלה את הברך והחליט שזה לא נורא ו והכאב רק מחריף מה אמור לעשות לקבל את דבריו ולא לעשות כלום .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכים

הוספת תגובה

• כאבי ברכים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/07/2015

אחרי שרופא אורטופד יבדוק אותך ידנית הוא יחליט בהתאם לממצאים שלו מה הבדיקה הטובה ביותר המתאימה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ברך עם ליפודמה
    אורי
    18/07/2015

שלום רב.
    אשמח לקבל ייעוץ .
    מדובר באישה בת 68 אשר סובלת מעודף משקל ומרכיים שחוקות לגמריי המצריכות החלפה.

הבעיה היא שהיא סובלת מליפודמה בשתי הרגליים.

האם יש היום אפשרות לנתח אך אף שיש לה בגפיים התחתונות ליפודמה?

תודה רבה, אורי.

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ברך עם ליפודמה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/07/2015

יש אפשרות, אך רצוי לבצע לפני הניתוח טיפול בלימפדמה במסגרת מכון פיזיותרפיה לרגל המנותחת. יש לזכור, שסיכון לזיהום מעט יותר גבוה, כשיש לימפדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית ברכיים
    שגיא אהרון
    15/07/2015

שלום
    מגיל 13עד 17 סבלתי מהמחלקה שנקראת אוסגוד שלאטר / Osgood Schlatter
    אשר מאופיינת אצל נערים מתבגרים לפני הצבא כאשר התאמנתי התחלתי להרגיש כאבים חוזרים של המחלה לכן הורידו לי על כך פרופיל ועשיתי גם טיפול פיזיותרפיה באלקטרודות שמאוד עזר לי לאחר גיוסי לשריון התחלתי להרגיש כאבים קלים וצריבות בפיקה אך לפני מספר חודשים יצאתי משירות קרבי ולפני חודשיים חזרתי שוב  לשירות מלא מאז חזרתי לשירות אני מרגיש כאבים עזים מעל הפיקה וצריבות חזקות ואף קושי בהליכה לאחר הרמת דברים כבדים וגם בכלל
    ואני גם מתקשה מאוד להתכופף ואף לקום
    פניתי לרופא היחידה והוא הפנה אותי לאורטופד על מנת שיפנה אותי לפיזוטרפיה ולשאר הבדיקות
    שאלתי היא כאזתי האם עלי לצאת משירות קרבי על מנת לטפל בכאבים אלו על ידי פיזוטרפיה והאם יכול להיות שיש לי בעיה אחרת בברכים שכבר היא לא אותה  הבעיה שהייתה לי אז בעת התבגרות
    אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ברכיים

הוספת תגובה

• בעיית ברכיים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    15/07/2015

אוכל לייעץ לך מה לעשות אם תוכל לתת לי אבחנה רפואית של אורטופד שבדק אותך. רצוי מומחה לברכיים. התיאור שלך לא מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה