פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ישנה אפשרות להקדמה משמעותית של התור לניתוח?
    לינדה
    08/04/2016

שלום
    אימי בת 67 סובלת מזה כ3 שנים מכאבים שהתחילו מהעכוז עד הברכיים בהתחלה היה קל יותר עכשיו יויומי ומאוד כואב כולל הגבלה בתנועה ונוקשות בוכה כל יום,לאחר שעשו לה צילום סיטי במפרק ירך נאמר לה שיש שחיקה קשה מאוד בצד ימין ורק ניתוח יפתור את הבעיה הן של הכאבים והן של הנוקשות.....התור שהוזמן לה בבית חולים העמק הוא בסוף יולי.השנה..וכל יום היא טוענת שלא יודעת אם תוכל לחכות עד אז היא בכללית מושלם ואין לה ביטוחים פרטיים ואין אפשרות כלכלית שתעשה ניתוח פרטי.....האם יש אפשרות להקדמה משמעותית של התור לניתוח בכל זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ישנה אפשרות להקדמה משמעותית של התור לניתוח? - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    20/04/2016

כדאי לבקש בבית חולים, שאם יש מי שיבטל את הניתוח, יודיעו לכם ובכך להקדים את התור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לנזק מניסקיאלי - חוות דעת והמלצה לפעולה
    טלי
    20/03/2016

שלום רב,
    להלן תוצאות בדיקת MRI שביצעתי לברך:
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד למשטח הפרקי התחתון, לא ניתן לשלול בוודאות קרע פריפרי.
    המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין.
    מודגמים אותות חריגים מינימאליים בסחוס הפצט הלטרלי של הפיקה, ייתכן כביטוי לנזק סחוסי עם בצקת לשדית תת קורטיקלית בסמוך. מודגמת בצקת באספקט הצדדי העליון של כרית השומן ע"ש הופה, ממצא המחשיד ל - LATERAL FRICTION SYNDROME.
    הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
    יש לציין כי אני עוסקת בספורט (אירובי + כוח) וכי לאחרונה עקב החמרה בכאבים הופסקה הפעילות הספורטיבית.
    בחודש האחרון ביצעתי פיזיוטרפיה ודיקור - ללא הטבה.
    קיבלתי המלצה לבצע ניתוח ארטרוסקופיה בברך.
    שאלתי היא: האם הדבר בלתי נמנע, האם ניתן לנקוט בפעולות נוספות מלבד הניתוח?
    האם על אף הכאב אני יכולה לעסוק בספורט רגוע יותר כגון: הליכה, פילאטיס וכד'?
    תודה רבה מראש.
    טלי.

הוספת תגובה

• חשד לנזק מניסקיאלי - חוות דעת והמלצה לפעולה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/03/2016

לא הודגם קרע מניסקלי בצורה ודאית. תוכלי לנסות לחזור לספורט עדין. אם יימשכו הכאבים לא יהיה מנוס - לכי לארטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים עקב פעילות ספורטיבית
    אלי
    18/03/2016

שלום
    אני בן 44 משחק כדורסל חובבני הרבה שנים וגם כיום כמה פעמים בשבוע , אם כי בצורה לא אינטנסיבית.

אני משתמש במגן ברך עם סיליקון עקב כאבים שלעתים מתבטאים במהלך המשחק, במשך שנים רבות

בנוסף יש לי מדרסים עקב דורבן ברגליים.

לאחרונה, הפסקתי לשחק לכמה חודשים ועם החזרה ממש כאב לי ברמה שמש היה קשה לי לרוץ. בנוסף, אם אני הולך בעלייה והרגל לא מתוחה ישר אני מרגיש כאב.

עקב כך פניתי לקופח ועשיתי צילום רנטגן .

התוצאה הייתה- הצרות מדורים המדיאלים 2 הברכים

השאלות שלי-
    1. מה משמעות הממצא והטיפול האפשרי.
    2.האם יש צורך ותועלת במדרסים אחרים, בנטילת תרופות כמו מגה גלופלקס.
    3. מגיני ברכיים יותר מורכבים או כל אמצעי אחר.

תודה.

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים עקב פעילות ספורטיבית - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/03/2016

אינני יודע בן כמה אתה. מה מבנה גופך, מה מבנה הברכיים שלך ועוד פרטים רבים. בדרך כלל - היצרות המרווח המפרקי פרושו שחיקת סחוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדר

אלי
    21/03/2016

כפי שציינתי אני בן 44

מבנה גוף רחב עם עודף משקל 180 כ 96 קילו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לנזק מניסקיאלי

טלי
    21/03/2016

אני בת 39 שוקלת 60 קילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, נכתב במקום זה בטעות.

טלי
    21/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים עקב פעילות ספורטיבית - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    21/03/2016

הנתונים שהוספת מחזקים את ההשערה שמדובר בשחיקת סחוס. כמה היא חמורה, מה צריך לעשות אם בכלל - זה מול האורטופד ששלח אותך לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח ממצאים לבדיקת MRI ברך ימין
    אלי
    01/03/2016

ד"רים יקרים שלום,
    בצעתי לפני שבועיים בדיקת MRI לברך ימין ואשמח להסבר על הממצאים:

בצקת מח עצם בחלק קדמי מדיאלי של טיביה פרוקסימלית, ללא עדות לקווי שבר, ממצא
    חדש.
    נוזל בכמות פיזיולוגית בחלל המפרק.
    .תקינים ACL, PCL
    .תקינים MCL, LCL
    גיד ארבע ראשי ופטלרי שמור.
    הרטינקולום שמור.
    מדור פטלו פמורלי ללא עדות לכונדרומלציה.
    מניסקוס מדיאלי: תקין, ללא עדות לקרע.
    מניסקוס לטרלי: תקין, ללא עדות לקרע.
    סחוס מפרקי: שמור.
    פוסה פופליטאלית: ללא עדות לציסטה ע"ש בייקר.
    בסיכום:
    מוקד בצקת מח עצם בחלק קדמי מדיאלי של טיביה פרוקסימלית, ממצא חדש.
    הממצא מתאים לשארית של הקונטוזיה במקום הראשון.
    ללא קרעים במניסקוסים.

בנוסף, ניתן לראות שבממצאים רשום שהרצועות הצולבות תקינות אך בבידקות MRI קודמות ובבדיקות רופא מנתח נמצא שה ACL קרועה לחלוטין.
    האם ייתכן ובדרך נס הרצועה החלימה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• פענוח ממצאים לבדיקת MRI ברך ימין - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    01/03/2016

למעט סימני חבלה הברך שלך תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים לאחר ניתוח החלפת מיפרק ברך
    מיכל
    17/02/2016

שלום
    תוצאות בדיקה לאחר ניתוח מיפרק ברך.(לפני חצי שנה)
    פרגמנט גרמי במירווח הברך באספקט הליטרלי.
    אודה לחוות דעתכם.

הוספת תגובה

• ממצאים לאחר ניתוח החלפת מיפרק ברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/02/2016

תלוי איפוה נמצא בפרגנט הגרמי. תלוי אם מפריע. אם כן - ניתוח ארטרוסקופיה יכול בדרך כלל לפתור את הבעייה. צריך לראות צילומים ולשמוע אותך לפני החלטה סופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמק אווסקולרי באיזור הברך בילדה בת 10
    יוסי
    15/02/2016

שלום ד״ר ,
    מתנצל מראש שזה קצת ארוך...
    התכתבנו בעבר, ביתי בת ה-10 טופלה בסטרואידים כחלק מהפרוטוקול הטיפולי בלוקמיה ולפני כחודשיים הבחנו אצלה avn. היום קיבלנו את תוצאות הmri ולהלן הציטוט: ״ נראים אזורים נרחבים של נמק או וסקולרי בשני הקו דילים הפמורלים ושני הפלטו הטריביאלים עם הדגמה של תמט סובכונדרלי לעומק של 0.4 ס״מ באספקט האנטרואינפריאור של הקונדיל הפמורלים המדיאלי, מלווה בצקת ותגובה דלקתית קלה ברקמות הרכות הסמוכות לאספקט הקידמי המדיאלי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. נמק אווסקולרי בראש הפיבולה. אוטמים נרחבים במטאדיאפיזה הדיסטלית של הפמור ומטאדיאפיזה הפרוקסימלי של הטיביאה. לא הודגמה בצקת אינטראמדולרית סביב האוטמים וסביב האזורים של הנמק״
    מה זה אומר? אמרו לנו שאין לזה טיפול. זה אמור להחלים לבד? או לא?
    מה ניתן לעשות? הילדה צולעת קלות אך לא סובלת מכאבים (לעיתים כאב קל וזמני). האם עלול להשאר נזק לטווח הארוך ומהו?
    היא יכולה להמשיך בפעילות רגילה ביומיום?
    מה הסיכוי שזה יחלוף לבד ותוך כמה זמן זה צפוי?
    מצטער על השאלות הרבות אבל אנחנו ממש בלחץ....
    תודה מראש על התשובות יוסי

הוספת תגובה

• נמק אווסקולרי באיזור הברך בילדה בת 10 - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    16/02/2016

אין לבעיה זו טיפול. כדאי לשמור על טווחי תנועה של הברך, רצוי בריכה. להמנע מלרוץ, לקפוץ או לעמוד הרבה זמן על הרגל כדי לא להעמיס עליה. בד״כ זה מסתדר. הרבה סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AVN לילדה בת 10
    יוסי
    29/12/2015

שלום ד"ר, אני אב לילדה בת 10 המחלימה מלוקמיה ALL. בחודשיים האחרונים היא החלה לצלוע קלות ולהתלונן לעיתים על כאבים בברכיים (בעיקר בשמאל). בבירור אוטופדי וצילום רנטגן קיבלנו אבחנה של AVN כתוצאה משימוש בסטרואידים כחלק מהפרוטוקול בלוקמיה. הופנינו לבדיקת MRI וכרגע אנו בהמתנה לבדיקה. שאלותי הן: 1. האם מצב זה הפיך ללא טיפול ניתוחי ואם כן תוך כמה זמן?
    2. האם יכולה להיות החמרה ב-AVN למרות שהטיפול בסטרואידים הסתיים כבר לפני שלושה חודשים?
    3. מה הסיכוי להחלמה ספונטינית כשמדובר בילדים בגיל כזה?
    4. במידה ולא יהיה שיפור או תהיה החמרה, מה הטיפולים האפשריים?
    תודה מראש,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    AVN לילדה בת 10

הוספת תגובה

• AVN לילדה בת 10 - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    30/12/2015

אכן שאלות יפות וענייניות אך זה לא המקום להרצאה רחבה וכללית על נושא ה- AVN. יש לתת לך תשובות נכונות וספציפיות לבת שלך ולשם כך יש צורך להכיר אותה ספציפית ולדעת את כל פרטי הטיפול ולבחון את תוצאות ה- MRI. גם אז לא יהיו תשובות חדות וברורות אלא המצב יוערך תוך כדי מעקב אחריה. שב עם אורטופד ילדים המכיר את הנושא היטב ושאל את כל השאלות. אם לענות באופן כללי אז הרי התשובות לפי סדר השאלות - 1.כן, לא ניתן לקצוב זמן, כללית מדובר ב3-6 חודשים. 2. כן. אם אירעה כבר פגיעה קשה באספקת הדם ותהליך הריפוי איטי מידי. אס יש סכנת קריסת העצם ושינוי צורת ראש עצם הירך. 3. בד"כ גבוה, יש להתייחס פרטנית לכל מקרה. 4. במבוגרים מבצעים לעיתים קידוח ארטרוסקופי של העצם הנגועה לעידוד צמיחת כלי דם. התייעץ עם אורטופד ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקור בעיקר
    איילין
    21/12/2015

יש לי כאבים בברכיים במיוחד בקור , הברך נפוחה וכואבת מאד , ברמות שלפעמים אני לא יכולה ללכת אני בת 46 , רזה .
    עשיתי את כל הבדיקות כולל MRI והרופא המומחה אמר לי שאין ממצאים פתלוגיים שמצדיקים ניתוח .
    הבדיקות אצלי והן נעשו די לאחרונה

מה יכולה להיות הבעיה ,
    אלו כאבים שבאים והולכים לפעמים חודשים אין כלום ולפעמים חודשים ללא הפסקה .
    כשיש כאבים , אני שומעת חריקות בכיפוף הברך , כמו פינוקיו :)
    אשמח אם תוכלו לכוון אותי , מה יכולה להיות הבעיה ולמי לגשת .
    המומחה שהייתי אצלו כמה פעמים לא ידע לתת לי תשובות ואני לא מתכוונת להמשיך ולסבול ככה
    אשמח להמלצה על רופא טוב דרך הכללית .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקור בעיקר

הוספת תגובה

• כאבים בקור בעיקר - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    22/12/2015

איננו נוהגים בפורום זה להמליץ על רופא זה או אחר. לבעייתך - התלונה על כאבים בקור במפרקים שונים נפוצה מאד ועם זאת אין לאף אחד פתרון בדוק שעובד. הכאבים במרבית המקרים לא קשורים לבעיייה אנטומית ןלכן הכוון הניתוחי לא יתן פתרון. לדעתי הכוון לחפש פתרון אינו הכוון האורטופדי אלא הראומטולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בחלק האחורי של הברך
    שמרית
    15/12/2015

יש לי נפיחות בחלק האחורי של הברך. בברך שמאל הרבה יותר נפוח מברך ימין (גם בה יש נפיחות אבל ממש קלה). אין כאבים, אין הגבלה בתנועה, לא זוכרת שנחבלתי. מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• נפיחות בחלק האחורי של הברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    16/12/2015

כמובן שבדיקה ידנית ובהמשך בדיקת הדמיה מתאימה (אולטרסאונד או MRI אם צריך) הן חובה על מנת לתת לך תשובה אחראית. בדרך כלל נפיחות בחלק האחורי של הברך הן בשל מין ציסטה הנקראת baker cyst שכשלעצמה אינה מסוכנת וכמעט תמיד אינה דורשת טיפול מיוחד. אך, כאמור זו לא אבחנה אלא ניחוש לא מבוסס. יש עוד הרבה סיבות לנפיחות מאחורי הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים וריקודי עם
    רון
    08/12/2015

שלום רב,
    מדי פעם יש לי כאבי ברכיים. התחלתי לרקוד ריקודי עם ואני מבקשת לשמור על כמה שפחות תזוזה בברכיים בעת ה"קפיצות" כדי להימנע מנזקים וכאבים. קניתי חגורה נקשרת עם שלוש רצועות ופתח עגול לפיקה (ראו תמונה)- אבל החגורה הזו לא עוזרת. אודה לכם באם תייעצו לי איזה חגורות אני צריכה לקנות לברכיים על מנת למנוע נזקים וכאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים וריקודי עם

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים וריקודי עם - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/12/2015

אין ברכיות שמונעות זעזועים של קפיצות. צריך נעליים תומכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי התעמלות תומכות

רון
    09/12/2015

שלום רב ותודה רבה
    האם את יודעת האם נעלי התעמלות אסיקס נימבוס 15 (יש בסוליה ג'ל) מספיק טובות? או שיש נעל אחרת שיותר תומכת שאת ממליצה? אודה עד מאוד לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצעות MRI והתלבטות לגביי ניתוח !
    nuriel
    06/12/2015

שלום רב,

אלו תוצאות ה MRI בסיכומו :
    קרע במינסקוס לטרלי . קרע מלא ב-ACL .ציסטה פופליטאלית קטנה ע"ש בייקר.

בהתיעצות עם מומחה ברך נאמר לי שההעדפה לעשות ארתרוסקופיה ולראות האם צריך תפירה למינסקוס ובמידה וכן אז לעשות ניתוח שחזור ואם לא, אז לעשות פיזיותרפיה לברך ללא שחזור.

יש לציין שאני בן 32 שרוצה לחזור לעסוק בספורט ברמה חובבנית .
    מהי המלצתכם בהתאם לתוצאות ,
    האם במקרה שלי אין עדיפות לעשות את השחזור מהתחלה כולל הטיפול במינסקוס(אם צריך) ?

מצ"ב קובץ תמונה של התוצעות.

תודה.

הוספת תגובה

• תוצעות MRI והתלבטות לגביי ניתוח ! - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    06/12/2015

אם אתה מחליט לבצע ניתוח שחזור ACL, אזי יש טעם לשקול תפירת מניסקוס לטרלי. אם לא, בכל מקרה ממליצה על ארתרוסקופיה והוצאת החלק הקרוע של המניסקוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לחיזוק הברך ,שחזור רצועה.

נוריאל
    17/12/2015

שלום,

מהם התרגילים המומלצים על מנת שהשיקום לאחר הניתוח יהיה פחות קשה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים בעקבות ריצה
    ענת
    03/12/2015

שלום רב,
    לפני שבועיים, רצתי ריצה ארוכה של 24 ק"מ, יום למחרת הריצה, התחלתי להרגיש כאבים בברכיים, בעת הליכה, עליה וירידה במדרגות וכמובן בריצה.
    הובחנתי כסובלת מדלקת בברכיים הקדמיות.
    נאמר לי כי ניתן לחזור לריצה בצורה איטית ומדודה.
    אתמול רצתי 3 ק"מ ועדיין כואבת לי מאד הברך, תחושה כאילו יש לי מקלות בברך ימין.
    מה ניתן לעשות על מנת לקדם את הריפוי?
    האם נדרש להימנע כלל מריצה, כל עוד האזור כואב?
    מה זמן ההחלמה הממוצע.?

תודה רבה מאד,
    ענת

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים בעקבות ריצה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/12/2015

סביר, שמדובר מכאבים על רקע מאמץ יתר, מעיין "שברי מאמץ" בברכיים.
    כדי לחזור בהדרגה לפעילות רצוי להיוועץ עם פיזיותרפיסט ספורטאים או מדריך כושר מתמחה באצנים.
    אם הכאבים ממשיכים באחת הברכיים, עליך לפנות למומחה/ית ברכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך במשך שנתייםכתוצאה מנפילה
    תמר
    11/11/2015

שלום,
    לפני שנתיים החלקתי על כתם שמן בתחנת דלק, נעקתי את הקרסול וסובבתי את הברך. אחרי הנפילה האורתופד שלח אותי לפיזיותרפיה של כחודשיים ורק כ-4 חודשים לאחר הנפילה עשיתי MRI שתוצאותיו:
    מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי הלטרלי. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימלית גם באספקט האחורי של המטאפיזה של הפמור הדיסטאלי.
    כל השאר הוגדר כתקין בבדיקה.
    עברו כבר שנתיים מאז הנפילה ואני עדיין סובלת מכאבים בדקמת הברך ובחלק השמאלי האחורי. אורתופד שהייתי אצלו טוען שמדובר בפגיעה בעצם ולכן אין מה לעשות.
    האם זה נכון?
    אשמח לעזרתך בפענוח הMRI ולהבין מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק את הכאב.

הוספת תגובה

• כאבים בברך במשך שנתייםכתוצאה מנפילה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    11/11/2015

לפי פענוח בדיקת MRI מדובר לחבלה בעצם. כך שהאורתופד צודק בעניין אפשרויות ריפוי. מעבר לכך יש צורך בבדיקה, לראות, מה נשאר מהחבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארתוסקופיה של הברך - ממצאים
    חגית
    07/11/2015

שלום,

לאחר תקופה של כאבים בברך, נעילות הברך לסירוגין והגבלה משמעותית בטווחי התנועה של הברך,
    שבוע שעבר עברתי ארתוסקופיה בברך ואלה הממצאים :
    נגע סחוסי גדול של LFC בגודל 25/7 מ״מ. גוף חופשי במדור הלטלרי. נגע סחוסי של MFC.

MFC - נגע סחוסי של כל WBA דרגה 2-3 - עבר שיוף
    MPT- שחיקה באיזור שמתחת לקרע הנרשם למעלה
    MM - קרע קטן בקרע האחורית עבר הטרייה לשוליים יציבים
    LFC - נגע סחוסי עם גוף סחוסי חופשי במדור לרטרלי בוצע שיוף וייצוב הנגע.

אני בת 43, בקצרה, מה משמעות הממצאים. מה ההשלכות לעתיד.
    התחלתי פיזיותרפיה, עד כמה פיזיוטרפיה יכולה לשפר ולעזור
    מה עוד עליי לעשות
    תודה.

הוספת תגובה

• ארתוסקופיה של הברך - ממצאים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/11/2015

סביר ביותר, שהניתוח ישפר אותך בתקופה הקרובה. הנזקים הסחוסים של הברך עלולים לגרום למחלה ניוונית מוקדמת בברך שלך. יתכן גם שבעתיד הרחוק תזדקקי לניתוח להחלפת הברך.
    מומלץ לבצע את ההמלצות של הצוות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה , שאלה נוספת

חגית
    14/11/2015

כרגע אני עושה פיזיותרפיה ובעיקר מחזקת את השרירים.
    הרופא שניתח אותי אמר שייתכן ואוכל לבצע השתלת סחוס עצמי אך זה בתנאי שבדיקת mri יוכיחו שאני עומדת בתנאים לביצוע הניתוח

מהם התנאים על מנת לעבור השתלת סחוס ?
    על פי הנתונים, כרגע, אני עומדת בקריטריונים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברכיים ומפרק ירך
    הילה
    27/10/2015

שלום,
    שמי הילה בת 25, אני סובלת מזה כמה שנים מכאבי ברכיים לאחר הליכה מרובה או מאמץ. לאחרונה, זה נהיה בלתי נסבל והכאבים גורמים לי כבר בסוף היום ללכת בצליעה.
    ב4 חודשים האחרונים בנוסף לברכיים יש לי כאבים חזקים במפרק הירך בצורה מאוד חריפה כךש אני לא יכולה להזיז את הרגל לזוויות בלי כאבים חדים.
    אורתופד נתן לי לבצע צילום רנטגן ובדיקות דם למחלות אוטוטימוניות וראומטיות.
    מלבד ערכי crp גבוהים הכל יצא תקין לרבות שקיעת דם. רשם לי אטופן פעמיים ביום ומשחה למריחה למפרקים.
    חשוב לי לציין שאני בהתנסויות קליניות בבית חולים ללימודי סיעוד ואני במצב שאני בוכה מכאבים כי לא יכולה לעמוד עך הרגליים.
    איזה עוד בדיקות צריך לבצע או עם מי להתייעץ כדי לקבל פתרון ותשובה מה קורה לי?
    תודה מראש,הילה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברכיים ומפרק ירך

הוספת תגובה

• כאבים ברכיים ומפרק ירך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    28/10/2015

הבדיקות הראשוניות שקבלת נכונות. בשלב זה - בדיקה פיסיקלית, צילומים, בדיקות דם, זה בהחלט מספיק. אם באופן ברור מפרקים רבים מעורבים - כדאי במקביל להיבדק על ידי ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה