מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברך גיד הפיקה או HOFFA?לאה כהן09/02/2017
שלום רב,
לאחר בדיקת רופא שהוא אורטופד כירוגי הוא איבחן שיש לביתי בעיה של: KNEE STRUCTURE DIVISION right HOFFA דלקת כרונית (דלקת של השומן על שם הופה אם הבנתי נכון).
ואמליץ על טיפול ממוקד עם אולטרסאונד ומישחת וולטרן 8 טיפולים בסה"כ ולבישת ברכייה עם טבעת סיליקון.
ואם זה לא יעזור אז לשקול זריקת סטרואידים אחת או ניתוח ארתרוסקופיה.
רציתי לדעת יותר על הבעיה של ביתי בת 19.
חשוב לי לציין שהיא חולת FMF וסובלת מנושא הברך כבר שלוש שנים (בעבר עברה טיפולי פיזיוטרפיה ודיקור אך ללא הצלחה).
מה האבחנה (KNEE STRUCTURE DIVISION right HOFFA) אומרת?
מה הם אחוזי ההחלמה? יש ריפוי וחזרה לשגרה של 100% או שזה דבר שהופך לכרוני ולא ניתן לריפוי?
ובנוגע לזריקת הסטרואידים היא יכולה לגרום יותר לנזק מאשר לתועלת מה החסרונות והיתרונות שלה?
ובקשר לניתוח מה הם אחוזי ההחלמה שלו? הוא ניתוח מומלץ? הוא יכול לעזור ולפתור את הבעיה כימעט במלואה?
ומה הם החסרונות והיתרונות שלו? והאם ניתן לחזור לשיגרה ללא הגבלות לאחר תקופת ההחלמה?
תודה רבה רבה וסליחה על כמות השאלות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה כהן
ד``ר אליהו ליברטי09/02/2017השאלות אכן רבות. כדי לענות ברצינות ובכובד ראש על כולן אני צריך להקליד 5-10 עמודי פוליו. גם זה בתשובות כלליות שאינן ספציפיות לבתך. שבי עם האורטופד שלך והציגי לו את כל השאלות שלך. אם את רוצה חוות דעת נוספת פני לאחר מהאורטופדים מומחי הברך, לאחר שיבדוק את בתך יעבור על כל החומר , אני בטוח שיהיו בפיו תשובות ספציפיות למקרה שלך. אני לא חושב שפורום זה יכול להחליף ביקור רופא. זה לא נכון ולא אחראי. באופן כללי אני מתרשם שקו הפעולה שהאורטופד שלך בחר הוא נכון. זריקת סרואידים בודדת או אפילו מספר מועט שלהן לא יעשה נזק ממשי ויעזור בדיכוי התהליך הדלקתי. ניתוח הוא אופציה אפשרית אחרי שכל השאר נכשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד ימין של ברך ימיןאיתי30/01/2017
לפני כחודשיים במהלך משחק ספורטיבי הוצאתי אגרסיות בכך שבעטתי עם כרית כף רגל ימין בקיר (אני יודע שזה מטומטם). מספר דקות לאחר מכן חשתי כאב פנימי בצד הימני של ברך ימין בכל פעם שאני מנסה ליישר אותה לגמרי, מה שגרם לי לצליעה. גיליתי לאחר מספר שעות שאם אני מקבע את כף רגל ימין על הריצפה בלי שתזוז, ואז אני מסובב את שאר הגוף ימינה אני מרגיש במקום הכואב מעין מתיחה שלאחר ההרפיה שלה, היא מקלה מעט את הכאב. לא הלכתי לבדוק את הברך מכיוון שהמצב השתפר ושבתי לפעילות ספורטיבית מלאה. אתמול בעקבות תנועה לא נכונה במשחק כדורגל חזר הכאב החזק שהיה לי מיד אחרי התקרית הראשונה. יש להדגיש שהכאב לא נעלם לגמרי במהלך החודשיים האלה אך היה חלש מספיק כדי לא להפריע לי לבצע כל פעילות ספורטיבית (כאב לי מדי פעם לעמוד ולנסות ליישר את הברך לגמרי). האם ידוע לכם במקרה מה נפגע לי בברך? כיצד יש לטפל? האם מומלץ להמשיך ולבצע את המתיחה שתיארתי קודם לכן (רגל ימין מקובעת על הריצפה ושאר הגוף מסתובב ימינה)? תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך ימין
ד``ר סוזנה הורוביץ30/01/2017יתכן שאתה סובל מקרע של מניסקוס בברך, שמפריע בתנועות מסוימות.
כדי לברר ולטפל מומלץ לפנות לאורתופד/ית מומחה ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק ללכת לאורטופד?
איתי30/01/2017יש לעשות צילום או שאפשר ישר ללכת לאורטופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לשינוי צירים והשתלת סחוס בברךדוד29/01/2017
שלום ד"ר לצערי אני לאחר 5 ניתוחים בשנתיים בברך ימין בפיקה ריסקתי אותה , עכשיו צריך לעשות ניתוח 6, והמנתח רשם שאני צריך לעבור השתלת סחוס אם הטריה, וניתוח לשינוי צירים פולקרסון,
רציתי לדעת האם יש שיטה מועדפת להשתלת הסחוס?
ובקשר לפולקרסון האם יש ניתוח תחליפי כלשהו לניתוח הזה? כי יש לי סיוט מלהכניס מתכת של הברגים לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פולקרסון
ד``ר סוזנה הורוביץ30/01/2017הניתוח מומלץ כדי להרחיק את הפיקה הכואבת שלך משאר הברך ולהוריד את עצמת הכאבים. זהו הניתוח המומלץ. לגבי השתלת סחוס, הרי שאין מספיק מידע לגבי מצב הסחוס בברך, כדי להמליץ על שיטה מועדפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לשחיקת סחוס בברךשרונית29/01/2017
שלום רב,
הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי מגה גלופלקס פאסט לטיפול בשחיקת סחוס שיש לי בברך. לקחתי את הכדור כשבוע ובכל אותו שבוע שלקחתי את הכדור, היו לי כאבי בטן ושלשולים. עשיתי נסיון, הפסקתי את הכדורים ובעיות אלו פסקו.
כמו כן - הכאבים בברך התחילו לעבור והרגשתי הקלה בברך.
יש לי בעיות בקיבה (הסטוריה של סרטן המעי הגס), האם יש טיפול אחר - לא כירורגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס
ד``ר אליהו ליברטי29/01/2017יש תרופות שונות שיכולות לעזור. קיימות הזרקות לברך מסוגים שונים. קבע תור אצל האורטופד שלך שיתאים לך את הטיפול האופטימלי עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה של קומפלמנט C-3 ו-C-4.דוד25/01/2017
אני בן 45, עקב כאבים במפרקים עשיתי בדיקה של
קומפלמנט C-3 ו-C-4.
C_3 יצאה תקין (148)
C-4 גבוה (58)
ראיתי שרמה גבוהה של C-4 יכולה להעיד על סרטן ונלחצתי. רצ"ב תוצאות בדיקת הדם.אשמח לקבל חוות הדעת והמלצות.
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפלמנט
ד``ר סוזנה הורוביץ26/01/2017לצערי, אינך בפורום הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות בכתף שמאלרועי19/01/2017
שלום,
לפני מספר שנים עברתי תאונה ונחבלתי בכתף שמאל. לא איבחנו במיון משהו מיוחד אבל מאז יש לי קושי לישון על צד שמאל, ויש תחושה מציקה שהכתף "קורסת" ומאלצת לשנות תנוחת שכיבה. בכל פעם שהתעלמתי ונרדמתי על צד שמאל התעוררתי עם כאבי תופת בכתף ללא יכולת לזוז כחצי שעה.
עם זאת ביומיום אין לי הגבלה מורגשת בתנועת הכתף.
האם אפשרי שרצועה כלשהי נקרעה בחבלה, ואם כן איזה צילום עליי לעשות כדי לאשש את האיבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
ד``ר אליהו ליברטי19/01/2017עליך להיבדק ידנית על ידי רופא אורטופד. על פי תוצאות הבדיקה מחליטים מה בדיקת ההדמייה הרצויה. בדרך עלל מתחילים מאוטרסאונד של הכתף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבוק לוחץ אחרי ניתוח בקעאבירם08/01/2017
שלום לרופא
הערב ביקרתי אצל ידידים,
זכיתי לחיבוק לוחץ מאחת הידידות שם, העיניין הוא שאני סובל מאוסטאוארטריטיס בשתי הבירכיים, ובברך אחת עברתי ארטרוסקופיהבשנת 2004 אך הניתוח לא שיפר את מצב הברך, ואני נעזר בהליכה בקביים, להפחית את הכאב ולהפחית לחץ מהבירכיים,
אחת הידידות שלי הביאה לי חיבוק לוחץ,היא פשוט נשענה עליי,הרגשתי את כובד משקלה לוחץ אותי לרצפה,קשה אולי להסביר איך זה היה, אולי לחץ דומה לכאילו הרמתי אותה, לגביי הברכיים, מה זה עלול ליצור או לעורר?
אני מרגיש בברכיים לחץ או כמו נוקשות בתנועה, לאחר האירוע, הפעלת לחת כזה של משקל אדם, מה יכולה ליצור לגביי הברך?
יכול להתפתח נזק? יכול לזרז תהליך כלשהוא שם? יש השלכות על הברך במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר סוזנה הורוביץ08/01/2017לחץ אקסיאלי אינו גורם להחמרה של אוסטאוארטריטיס של ברכיים, אך יכול לגרום להחמרה זמנית של כאבים בברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים נווניים וארטרוטים משמעותיים בפרקי הירכיים דו צדדימושיקו01/01/2017
אשתי עברה צילום רנטגן של האגן ופרקי ירכיים בעקבות כאבים. ( יש לה גם בקע מפשעתי בצד שמאל מזה חצי שנה )האורטופד שלח אותה לצילום רנטגן. תוצאות הבדיקה :
שינויים נוויניים וארטרוטיים משמעותיים בפרקי הירכיים דו צדדי ,והסתיידות גסה 3 סמ באגן הקטן מימין
אשמח מאוד להסבר תוצאות הבדיקה.אשתי חולת מיאלומה נפוצה והיא ברמיסיה שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
ד``ר אליהו ליברטי01/01/2017מבחינת הממצאים האורטופדיים מדובר בשחיקה של מפרקי הירכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקה של מפרקי הירכיים- המשך
מושיקו01/01/2017תודה על התשובה המהירה , מה ניתן לעשות בנדון ?
האם ארדיה שהיא הפסיקה לקבל תוכל להועיל ?
מה משמעות הסתיידות גסה 3 סמ באגן הקטן ?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,
ד``ר אליהו ליברטי01/01/2017לא אוכל לעזור יותר בלי לבדוק אותה ובלי שאראה את הצילומים בעצמי. קודם שמע מה אומר האורטופד ששלח אותכם לצילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקה של מפרקי הירכיים
מושיקו01/01/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אליהו , תודה על התוגבה בקשר לנפילה אך עוד שאלהשי29/12/2016
תודה לך על התגובה המהירה , אבל רציתי לשאול אותך 2 דברים מרכזיים בנושא השאלה שלי הקודמת מתאריך 23-12 והיא לפי ה2 mri שעברתי והתוצאות רשומות אחד לאחד האם יש נזק ? יש ממצא ? והאם מה שרשמו מתאים באמת לכאבים חזקים כל כך שאני סובל? ושאלה שנייה אין למנתחי חזה בבית חולים בלינסון בפ"ת פתרון הם צוחקים עליי בביקורים שהייתי שם שאמרתי ניתוח הם ענו מה ננתח מה ושולחים אותי למפרפאת כאב .. ומרפאת כאב ניסיתי 2 זריקות כבר חבל לי על הזמן איתם רק רעל לגוף ולא מועיל לרגע. אז אשמח לתשובות על 2 שאלות אלו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
ד``ר אליהו ליברטי29/12/2016פרט למרפאת כאב אין לי הצעה בשבילך. כל הבעיה שלך לא שייכת לפורים זה. הפורום עוסק בבעיות ברכיים ומפרקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה מהאופניים עקב כביש רטובשי23/12/2016
הי שלום לך ! יש סיכוי בעבר ששאלתי אותך אבל חייב עזרה נוספת מצבי מחמיר ורק מחמיר .לפני שנה וחצי מלאה נפלתי בפנייה מהחלקה באופניים על 30 קמ"ש כתוצאה מכביש רטוב. זרקתי ידיים למפגש אם הכביש ומהטראומה והעוצמה שהיה נוצר לי בעקבות זריקת היידים כאב באמצע בית החזה אזור הסטרנום . עשיתי אותו יום רנגטן הכל תקין , חצי שנה אחרי עברתי מיפוי עצמות הכל תקין , המשכתי לסבול ולסבול כאב שאי אפשר לתאר , ואז ניגשתי אחרי שנה לבדיקת והיה ממצאים ואז mri נוסף אחרי 3 חודשים , כרגע ירשום את התוצאות של 2 הבדיקות ואשמח לכל עזרה לאן לגשת ואיך לטפל בעצמי { ניסיתי כבר פעמיים במרפאת כאב סטרואידים זריקות למקום ללא שום שיפור אפילו לא לרגע } והינה הבדיקות אני כבר מיואש סובל בבית מרותק לא מסוגל לתפקד כמו נכה הפכתי , אשמח לעזרה מה קרה שם בידוק לפי הבדיקות , ולאן אני צריך ללכת במיידי כבר שנה וחצי והמצב מחמיר .
תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום :
הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE .
זה הmri הראשון שעברתי וכעת הmri הנוסף 3 חודשים אחרי ...
להלן תוצאות סריקה mri מכוון לעצם החזה : הבדיקה בוצעה בשיטת STIR , TSE , בשקלול T2 , T1 במישור סגיטלי , אקסיאלי וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן. סיבת הבדיקה : מעקב אחר קונטוזיה גרמית . הפעם כמו בבדיקת הקודמת זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי. סינגל לשד שאר העצמות תקין . המפרקים הסטרנו-קלביקולרים שמורים . בסיכום : אין שינוי ביחס לבדיקה הקודמת שלפני 3 חודשים .
עזרה אני כבר חש ברע ולא מסוגל להמשיך בכאבים האלה שבלתי אפשרי לתאר אותם . מה עושיםםםםם????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם החזה.
ד``ר אליהו ליברטי23/12/2016אני מבין לסיבלך. לצערי אתה מגיע לפורום הלא נכון. פורום זה עוסק בבעיות מפרקים ובעיקר מפרקי הברך והמפרקים הגדולים. מציע לפנוות למנתח חזה. הרבה ניתוחי חזה עדיין מבוצעים לאחר שמנסרים את עצם החזה. החלמת עצם החזה הופכת להיות לא פעם לאתגר המרכזי בהחלמה. אולי למנתחים אלה ידועות שיטות לריפוי כאב כרוני בעצם החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק הברך אוגוסט 2016אסתר לוין08/12/2016
TKR לפני ארבעה חודשים. אחרי חודש בצקת לימפתית, רגל נפוחה מאד. טיפול ניקוז לימפתי עדין ברך נפוחה וגדולה בהיקפה בשישה ס"מ מהברך השנייה. ביישור הברך נשמע "קנאק" מאד חזק בעיקר בעמידה וכיפוף ויישור אחורי.
המנתח טוען שהרצועה MCL משוחררת ולכן בזמן כיפוף החומר שבין המפרקים שעשוי מחומר פולי" ..משהו "בורח החוצה". מה אפשר לעשות חוץ מניתוח חוזר? האם להפסיק פיזיוטרפיה כדי לאפשר לרצועה להיות במנוחה ואולי להידבק
או מה? עדיין כאבים חזקים המנתח נתן לי זריקה לברך שאולי יעזור לכאבים. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TKR לפני ארבעה חודשים
ד``ר אליהו ליברטי08/12/2016שלום אסתר. אין לי מספיק נתונים. כדי לתת לך תשובה טובה צריך לבדוק רותך פיסית לראות צילומים לפני ואחרי הניתוח ואז לקבל החלטה מה כדאי לעשות. דבר אחד ברור - לא להפסיק טיפול פיסיוטרפי. אם הבעייה היא באמת רק MCL ורפיון הרצועה ממש גדול אז לא תהיה בריריה אלא לבצע תיקון ניתוחי - חיזוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לאחר ממצאי MRINbh02/12/2016
שלום
אני מצרפת תוצאות בדיקת MRI של הברך. מהו הטיפול המומלץ?
בהתחשב בגילי 65, עוסקת בספורט אופניים יוגה פילאטיס שחייה?
Nbh
"מודגמים שינויים OA מתקדמים במדור המדיאלי המתבטאים בהיצרות קשה של המרווח הפירקי עם דלדול ניכר של הסחוס
הפירקי ודחיקה קלה של גוף המניסקוס המדיאלי.
מודגם באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי נגע תת קורטיקלי בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 14 סדרה 501 (ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 21 סדרה 301 .
(מודגמת בצקת לשדית מינימאלית סביבו. מודגמת השטחה מינימאלית של המשטח הפירקי. הנגע עשוי להתאים במאפייניו ובמיקומו ל- .Sonk דרוש המשך מעקב.
מודגם אמיננס טיביאלי מחודד ואוסטאופיטים מרכזיים.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
מודגמים קרעים במספר מישורים לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערבים את שורש המניסקוס.
מעל שורשהמניסקוס מודגם שבב מניסקיאלי מנותק בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 8 מ"מ (חתך 19 סדרה 601)
ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 18 סדרה 401 .(מתחת להיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי נמשך כיס נוזל אשר ממוקם בין רצועת ה-LCM לטיביה הפרוקסימלית.
כיס הנוזל מודגם בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 2.3 ס"מ (חתך 16 סדרה 601 ,(ממצא העשוי להחשיד לציסטה פראמניסקיאלית.
המניסקוס הלטרלי מודגם במבנה דיסקואידי ללא עדות לקרע במרקמו.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית
הכל החל באוגוסט 2016
תודה nbh* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצאי MRI
ד``ר סוזנה הורוביץ03/12/2016הכל התחיל לפני שנים, אז הופיעו שינויים ניוונים ראשונים. מאז חלה החמרה הדרגתית בשינוים אלו, עד שלבסוף, בתקופה האחרונה, את סובלת מכאבים והופעת דלקת תוצאת השינויים. סביר, שפעילות גופנית יחד עם שמירה על משקל תקין, עזרו לך עד עכשיו להתמודד עם שינויים אלו, אך כיום הם החמירו. ניתן לטפל באופן שמרני על ידי תרופות וזריקות לברך, אך בעקרון יהיה צורך בניתוח החלפת ברך, חלקית או מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי קורטיקלי בטיביה האחוריתYair01/12/2016
שלום
נשלחתי לבצע בדיקת CT גפיים (עם חומר ניגוד ובלי) לשלילת משהו שהיה נראה בצילום רנטגן כגידול שפיר בשוק. וכאבים בשוקיים.
בפענוח נכתב:
שרירים סימטריים ללא בצקת, האדרה או אטרופיה, אין הרס עצם או תהליך תופס מקום ברקמות הרכות או בעצם.
אין בצקת בשומן התת עורי ובעור.
נוזל תוך מפרקי בנפח תקין במפרק הברך ובין מפרקי הקרסוליים.
יש עיבוי של הקורקטקס בצורת בליטה אחורית מדיאלית עבה בגבול האחורי של הטיביה האמצעית-דיסטלית משני הצדדים, מעט בולט יותר משמאל. הממצאים נמצאים סמוך למוצא שריר הטיביאליס האחורי.
לסיכום: עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית המדיאלית בצורת בליטות. ייתכן ומדובר בשינויים עקב שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים.
אין עדות לתסמונת המדור בבדיקה זו. CT אינה בדיקה רגישה בשאלה זו.
מה זה הממצא של העיבוי קורטקס בטיביה אחורית מדיאלית בצורת בליטות?
מה הכוונה שייתכן וזה בעקבות שימוש יתר או תלישה חלקית של גידים?
זה דורש בדיקה כלשהי? ניתן לטפל בזה?
איזה אורטופד מטפל בדברים הללו? (מי ששלח אותי לבדיקה זה אורטופד אונקולגי שהופניתי אליו בגלל הממצא החשוד)
לגבי תסמונת המדור, אני סובל מתסמונת מדור כרונית, וזה הוכח בבדיקת לחצים תוך מדורי, אך אני מבין שבבדיקת סיטי לא ניתן לראות את זה ולכן לא ראו או שעקרונית יש סימנים גם בבדיקת סיטי שיכולים לרמז על קיום התסמונת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי קורטיקלי בטיביה האחורית
ד``ר אליהו ליברטי01/12/2016הממצא לא לפני. אין לי השערות במה מדובר. אוטרופד אונקולוגי יוכל להשלים את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברך מזה חודשאסתר28/11/2016
מזה כחודש סובלת מכאב חזק בברך שמאל לא יכולה ללכת
לא לעמוד וגם בלילה מופיעים כאבים
רק שיושבת הכאבים פחותים
עשיתי צלום רנטגן אין ממצא מיוחד
עשיתי מיפוי וגם אין ממצא בקשר לברך
איזה עוד בדיקות אפשר לעשות בכדי לגלות את מקור הכאב
מאחר ואינני יכולה לתפקד ביום יום בגלל הכאב
בברכה ובתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד``ר סוזנה הורוביץ28/11/2016כדי לייעץ לך לגבי בדיקות אחרות צריך קודם כל לבדוק את הברך. מומלץ להגיע לבדיקת אורתופד/'ת ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלחתי תמונות מצב ברך?manny28/11/2016
תודה לרופאים המגיבים!
מה נראה לכם מהתמונה הנ,ל?
הרופא גרד ניקה החליק את המניסקוס, ואומר שיש לי אורטרייטיס מה אפשר כן לעשות לכאיבים חדים ,
אלו מערערים את היציבות עד כדי נפילה כמעט
????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרייטיס בברך.
ד``ר אליהו ליברטי29/11/2016צר לי. פורום זה לא מסוגל להחליף בדיקת רופא והערכה מלאה של מצבך. כדי לתת לך תשובה טובה חייבים לראות אותך, מבנה גופך גילך, איך אתה הולך, מה היציבה שלך, לבדוק את הברך עצמה ובסוף לראות צילומים. רק כך אפשר יהיה לתת לך תשובה טובה. אגב - זאת חובת המנתח שלך. פרט לשמות שלא אומרים לך הרבה, בקש תשובות בשפה פשוטה וברורה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)