מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי עצמות כלל גופילירון23/10/2016
שלום, ביצעתי מיפוי עצמות לאחר תלונות של כאבי גב ממושכים וכאבי מפרקים. אני מחלימה מסרטן שד- כימו מלפני שנה ומטופלת הורמונלית.
להלן תוצאות המיפוי :
אין לראות ריכוזים פותולוגיים פוקליים
שינויים אוסטיאוארטריטיים מתונים, כתף ימין וברך ימין פטלה.
מה המשמעות?
(בת 32)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/10/2016משמעות הבדיקה, שהחלו אצליך שינויים ניוונים בחלק מהמפרקים. עלי לציין, כי בדיקת מיפוי עצמות לעניין זה, בעיקר בגילך, אינה מהימנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בברך שמאל מאחורמשה16/10/2016
יש לי איזה שהיא בעיה מוזרה מאחורי ברך שמאל בצד הפנימי של הרגל. הרצועות של השריר אחורי נוגעות במשהו או משהו נוגע בהם כאשר אני מישר את רגל בהליכה לא משנה מה כל מצב של ישור. תחושת קליק מעצבן כזה זה קרה לי בשינה נתפס לי השריר וניסיתי לישר את הרגל.עשו לי צילום ואולטרסאונד לא מצאו כלום.זה נמשך כבר יותר מחצי שנה.אשמח לקבל תשובה.תודה מראש משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/10/2016קיימים גורמים שונים לתחושתך, שגורמים להפרעה בישור הברך ולקליק: גוף חפשי, קרע של מניסקוס, דלקת בגיד.
כדי לברר את העניין עליך להגיע לבדיקת מומחה לברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בגיל 85 עם שחיקת סחוסיעל08/10/2016
אימי עם שחיקת סחוס דרגה 4 .אין סחוס בברך.הומלץ ניתוח החלפת ברך
האם זה נכון לגיל הזה? האם שורדים ? או שעדיף למשוך טת שארית החיים על כיסא גלגלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא בגיל 85 - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ09/10/2016התשובה תלויה במצב הגופני של אמך. אם אין לה מחלות קשות, והיא יכולה לעבור ניתוח, עדיף משמעותית לבצע ניתוח לשיפור איכות חיים. כשאדם חוזר להליכה, הדבר מאזן גם טיפול במחלות האחרות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק האוסטיאוכונדרלי ובצקת לשדית בטלוס שבקרסול עקב AVN אצל ילדה בת 18גליה04/10/2016
שלום רב,
ביתי בת 18 אובחנה בלוקמיה לפני כ-5 שנים עקב טיפול בסטרואידים חלתה במחלת AVN בכל המפרקים הגדולים בגופה (כתפיים, ברכיים, קרסוליים, יריכיים ומרפקים).
לפני כ-4 חודשים עברה ניתוח להחלפת ירך ימין והייתה מיועדת לעבור ניתוח להחלפת ירך שמאל. אולם לפני כחודש החלו לה כאבי תופת בקרסוליים והיא אינה יכולה לדרוך וללכת על רגליה. מבדיקת MRI מתברר כי, קיימת דחיסה של המשטח הפרקי של כיפת הטלוס, עם הרמה וניתוק חלקי של הקורטקס, כאשר פרגמנט הקורטקס המנותק מודגם בקוטר 1.9 ס"מ בציר הסגיטלי, עם חתכים רציפים לאזור. קיימת בצקת לשדית בטאלוס. החמרה בהקף הנזק האוסטיאוכונדרלי.
האם יש ניתוח להשתלת הסחוס? מה ניתן לעשות?
בתודה מראש,
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי קרסוליים
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016לצער כולנו אין עדיין ניתוחי השתלת סחוס. הפגיעה שאת מתארת במפרקי הקרסוליים נשמעת כפגיעה קשה. אני בטוח שכבר היו מספר ישיבות מחלקתיות בהן הרופאים "שברו את הראש" מה עושים. קשה לי לייעץ מכאן ללא צילומים וללא שראיתי ובדקתי את הילדה האפשרויות הן מאד רחבות החל מלא לעשות שום צעד אקטיבי ולנסות לחיות עם הכאב תוך שימוש לעיתים בתרופות או במקבעים חיצוניים שונים ועד לניתוחים כמו ארטרוסקופיה של הקרסוליים עד לניתוחים מסובכים שיכולים להגיע עד להצעה לקיבוע הקרסוליים - ארטרודזיס , או לניתוחי החלפה מלאה של מפרק הקרסול, שום פתרון שהצעתי אינו ממש טוב אך יש לבחור את הפתרון עם ההתערבות הקטנה ביותר המאפשר חיים סבירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוס מדיאלי וניוון מוקואידי במניסקוס לטרלישמואל02/10/2016
שלום. בחודש יוני הייתי בפטרה ועליתי לפסגת הר בגובה מאות מטרים כשכל שביל העליה והירידה עשוי ממדרגות. הזמן הממוצע לעליה הינו שעתיים ואילו אני בשל אילוצי זמן עשיתי זאת בתוך 50 דקות (עליה וירידה). כשסימתי את הירידה הרגשתי כאב בברך הימינית שהלך והתעצם מאז ועד היום. בקרתי אצל רופא מומחה שהפנה אותי לביצוע mri. היום עברתי בדיקת mri בברך ימין.
להלן התוצאות:
מניסקוס מדיאלי : נראה קרע אורכי אינטרינסי בקרן האחורית, בגוף האחורי ובגוף האמצעי, אשר בספק מגיע למשטח המפרקי התחתון בגוף האחורי, מלווה ציסטה פראמניסקלית מולטילובולרית אחורית במימדים של 0.5*.0.6*1.8 ס"מ. הגוף הקדמי והקרן הקדמית בגובה ואות תקינים.
מניסקוס לטרליוניוון -נראה ניוון מוקואידי מרכזי בגוף האחורי ובגוף האמצעי. שאר המניסקוס בגובה ואות תקינים.
האיברים הבאים נמצאו בבדיקה בעובי ואות תקינים: רצועות צולבת קדמית, אחורית, קולטרלית מדיאלית ולטרלית. כמו גם גיד הפיקה וגידי הקואדריצפס.
הפמור דיסטלי וטיביה פרוקסימלית ופיקה נמצא כי מבנה הסחוס וגרמי בגדר הנורמה. הפיקה ממוקמת בעמדה נמוכה patella baja. שומן הופה ללא ממצא פתלוגי. נראה נוזל בכמות קטנה בברך
בסיכום הבדיקה נכתב:
1.קרע אורכי אופקי אינטרינסי בקרן האחורית, בגוף האחורי ובגוף האמצעי של המניסקוס המדיאלי, אשר בספק מגיע למשטח המפרקי התחתון בגוף האחורי, מלווה ציסטה פראמניסקלית מולטילובולרית אחורית.
2. ניוון מוקואידי מרכזי בגוף האחורי ובגוף האמצעי של המניסקוס המדיאלי.
3.patella baja
4. נוזל בכמות קטנה בברך
עד כאן ממצאי הבדיקה. אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ. אציין שמזה מס חודשים אני סובל גם מכאבי גב תחתון ועצם כתף עליון שמאלי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס מדיאלי וניוון מוקואידי במניסקוס לטרלי - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי05/10/2016ההמלצה היא ניתוח ארטרוסקופי לתיקון הקרע במניסקוס וטיפול ככל האפשר בנגעים האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קל בפרק כף יד שמאל- משהו לשלב א'?יוסי30/09/2016
לאחרונה אני חש בכאב קל בפרק יד שמאל
אולי הדבר נובע מתנועה לא נכונה (הרמת משקל כבד) לפני כעשרה ימים
(כילד היתה לי דלקת פרקים)
הזמנתי, כמובן, תור לרופא המשפחה (לוקח זמן, חגים וזה לא דחוף...)
הכאב אינו מספיק חזק כדי לצרוך משככי כאבים
אבל לשלב א' אהם יש משהו שניתן לעשות? תרגולים? קרח על המקום? דברים אחרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבקל בפרק כף יד
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016אי אפשר להמליץ לך על טיפול בלי לבדוק ולדעת בדיוק מה יש לך. הצעתי - פנה לאורטופד או רופא משפחה שיתחיל בירור ראשוני ואולי יפתור את הבעיה. אם יהיצורך פנה למומחה ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להשתמש בתומך חיצוני לברך עם ACL קרוע ?גיא27/09/2016
שלום
כמו רבים אחרים שאריתי פה, גם אני קרעתי את ה-ACL בברך ימין במשחק כדורסל חובבים, אלא שזה היה לפני כשלוש שנים (אני כיום בן 46).
לאחר פיזיותרפיה הברך מתפקדת יפה ביום יום (יש הגבלה קטנה בקצה טווח הכיפוף) ואין "בריחות" ובעיות.
אני גם מסוגל ללא בעיות לעשות ספורט "קווי" כמו ריצה או אופניים. אני אפילו יכול ללכת לזרוק לסל.
אבל כשניסיתי לחזור לשחק משחק ממשי נגד אנשים אחרים הברך לא עמדה בשינויי הכיוון המפתיעים והמהירים וברחה לי, מה שגרם לי לוותר על הרעיון מהר מאד.
התייעצתי עם כמה רופאים וכולם אמרו לי שלניתוח יש השלכות ואם אני לא ספורטאי מקצועני עדיף לא להיכנס לזה ופשוט להסתגל לחיי החדשים.
אז אני לא משחק כדורסל שלוש שנים (מלבד לקלוע קצת לסל או לשחק עם בתי הקטנה) ואני מאד מבואס כי זה הספורט היחיד שאני אוהב באמת.
אני לא מחפש לחזור למשחקי 5 על 5 קבועים או למשהו רציני, על זה כבר הפסקתי לפנטז. אני רק רוצה שאני אוכל לשחק אחד על אחד רגוע או משהו כזה. מצד שני זה באמת לא נראה לי מצדיק ניתוח שיחזור.
ראיתי ברחבי האינטרנט כל מיני תומכים חיצוניים לברכיים כמו זה שבלינק הזה (אני לא עושה פרסומת, סתם משהו אקראי שמצאתי)
האם זה משהו שיכול לעזור ולאפשר לברך לעמוד בעומס גדול יותר (אך לא קיצוני) ואולי להוות בשבילי פתרון של פשרה בין ניתוח לבין ויתור מוחלט על הכדורסל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להשתמש בתומך חיצוני לברך עם ACL קרוע ? - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי29/09/2016מקבע ברך - מסורבל, מציק, גורם לדלדול שרירים. ברך עובדת בצורה יותר דוייקת ונכונה לאחר שחזור מאשר בלי שחזור +מקבע. בצורה זמנית אפשר להשתמש בו. לא כפתרון קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת קרסול בזמן ריצה שלאחריה הופיע כאב וקושי הדריכה על הרגלאמיר24/09/2016
שלום רב,
אתמול ביצעתי ריצה כאשר ממש בתחילתה איבדתי שיווי משקל והרגשתי מתיחה חזקה באזור הקרסול (ברצועה הנמצאת ליד העצם הבולטת מעל הקרסול). המשכתי את הריצה בקלות לאחר מכן (כ10 ק"מ) ללא כל כאב.
לאחר כשעה וחצי מתום הריצה החלו כאבים המקשים את הדריכה על הרגל. אין סימני חבלה, שטפי דם. קיימת נפיחות מאוד קלה אם בכלל.
בהתאם לתיאור האם מדובר במתיחה יחסית קלה שתעבור בעוד יומיים שלושה או נקע חמור יותר המצריך ביקור רופא?
האם יש דרך טיפול מומלצת?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016בקש להגיע לטיפול פיסיוטרפי בו יבוצע תרגול מיוחד לקרסול. זה נקרא טיפול פרופריורצפטיבי שפרושו אימון מערכת השרירים והגידים של הקרסול המגבירה את יציבותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת תוצאות us ברךרוזה19/09/2016
שלום רב,
בן 21 נונן סינדרום.
פגיעה בברך שמאל לאחר נפילה. רנטגן תקין.
בus נמצא: "נוזל בכרית השומן ע"ש הופה כביטוי לנוזל תוך פרקי חופשי".
מתקשה בהליכה ומתלונן על כאבים עזים.
יש משמעות לממצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת תוצאות us ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ19/09/2016המשמשעות היא שהיתה חבלה של קדמת ברך שמאל. שומן הופה נמצא מאחרי הגיד של הפיקה, בינו לבין הברך, ובעצם הוא ספג את הזעזוע של החבלה.
בעקרון, זה עובר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטרוסקופיה בברך שחזור MPFL לאחר פריקת פיקה חוזרתענבל19/09/2016
שלום רב,
עברתי לפני חודשיים 31.7.16 ניתוח ארתרסקופיה בברך שחזור MPFL לאחר פריקת פיקה מספר פעמים.
בשבועיים הראשונים לא עבדתי בכלל ורק מהשבוע השלישי התחלתי פיזיותרפיה. הפיזיותרפיסטית ויתרה עליי כי כאב לי ואיתה הגעתי לכיפוף של 40 מעלות בלבד לאורך שבועיים (שבועות 3 ו4). 4 שבועות לאחר הניתוח (בשבוע 5) הגעתי לפיזיותרפיסט חדש ותוך שני טיפולים טווח הכיפוף קפץ ל70 מעלות. היום אני עומדת על 90 - 95 מעלות אך כבר שבועיים לא מצליחה לעלות כל כך, "תקועה" כביכול ומגרדת מידי פעם את ה100 מעלות. מאד כואב לי, אני משתמשת בכרית חמה ומשככי כאבים (רוקסט+) אך זה לא עוזר. בוכה וצועקת לאורך הטיפול מאד סובלת וחסרת אונים. מה האופציות שעומדות לפניי? מה כדאי לעשות? האם מומלץ על מניפולציה בהרדמה או להמשיך את מה שאני עושה? חשוב לציין שאני בת 19, חיילת ורקדנית, כל החיים עוד לפני לכן חשוב לי לחזור לתפקוד מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארטרוסקופיה בברך שחזור MPFL לאחר פריקת פיקה חוזרת - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ19/09/2016כדאי לבצע את מה שהמנתח שלך ממליץ לך. יתכן, שמומלץ מניפולציה בהרדמה, למרות שהטווח יכול פתאום להשתפר במהלך החודש הקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת mri ברך לאחר כאביםאוהד18/09/2016
לאחרונה עברתי בדיקת mri לאחר כאבים בברך. לפני מספר שנים עברתי שחזור רצועה צולבת של הברך. בפענוח נכתב שלא הודגם קרע חוזר ב ACL. בנוסף רשום "בורג חיבור יצא חלקי מהמקום מאזור האחיזה בתעלה הפמורלית.".
בחיפוש ברשת לא מצאתי משהו רלוונטי, אשמח לדעת מה המשמעות של זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהד
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016כל עוד זה לא מפריע פיסית אין לכך משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מדרסים למניעת כאבי ברךדורון16/09/2016
בן 47 ,לאחר השתלת רצועה צולבת קדמית שנלקח מההמסטרינג ותפירת מניסקוס פנימי בברך שמאל. לאחר מכן 2 ניתוחי הידבקויות. בתאריך 27.11.15 בוצע MRI נוסף, גופיף חופשי זעיר במדור הפטלו-פמורלי. בתאריך 13.9.16 בוצע CT ארתרוגרפיה הודגמו פגמי סחוס מפרקי קטנים ב-MFC ו-LTC .הודגמה ציסטה בייקר. אין קרע במניסקוס אין קרע ברצועות הצולבות.
אני הולך על קצות האצבעות בגלל הדקירות בברך. האם מדרסים יעזרו לשפר את ההליכה ? האם מדרסים ימנעו את הזעזועים בברך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016אין הרבה השפעה של מדרסים על בעיות ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא ב acl ובמיניסקוס מעל גיל 45 המלצה לטיפולשי שפיר16/09/2016
אני בן 46 עוסק בספורט כריצות מכון כושר.
יש לי קרע מלא ב acl וקרע במיניסקוס.
האם מומלץ לנתח או לשימור.
רופא אחד המליץ לנתח את ה מיניסקוס ואמר שאהיה מוגבל , ולא אוכל לבצע פעילויות ספורט.
ורופא אחר המליץ לנתח ולבצע שחזור רצועה ותיקון מיניסקוס.
האם יש השפעה לגבי הגיל.
מהי המלצתך בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016אתה בגיל הנכון לנתח ומומלץ לבצע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שברי ניתוק זעירים באספקט הלטרלי אחורי של הטלוסgilad08/09/2016
ליפני 3 שבועות סובבתי קרסול רגל ימין בעת ריצה. אחרי שבועיים בהם הפיחות והכאב לא השתנו אובחן ב-CT "3 שברי ניתוק זעירים באספקט הלטרלי אחורי של הטלוס."
הורו לי ללכת עם מגף AURCAST כ-6 שבועות. שיפור רב בשבוע החולף.
קיבלתי המלצות סותרות לגבי פיזיותרפיה (להתחיל מיד או להמתין 4 שבועות), אשמח לחוות דעת לגבי פיזיותרפיה
מצורף פיענוח ה-CT
תודה
משמאל:
מבנים גרמיים נראים שמורים.
המפרקים הטלרי והסוב – טלרי תקינים.
אין נוזל תוך מפרקי.
רקמות רכות תקינות.
מימין: נראים 3 שברי ניתוק זעירים באספקט הלטרלי אחורי של הטלוס.
נוזל במפרק הטלרי.
בצקת תת עורית בקרסול.
ציסטות סובכונדרליות מעטות בראש המטטרסוס הראשון דו צדדי.
התרשמות : כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילעד
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016ממליץ לבמתין 4 שבועו ואז פיסיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחצי לאחר שבר תלישה בברך המשך כאבים .שמוליק02/09/2016
שלום .
כשנה וחצי לאחר שבר תלישה בברך כתוצאה מתאונת דרכים לאחרונה עברתי צילום mri לאחר המשך כאבים ורגישות בברך בעיקר כאשר אני מיישר את הרגל .תוצאת הצילום הבחנה איחוי מלא ותקין ולא נמצאו קרעים.
שאלתי היא מדוע אני ממשיך להרגיש כאבים וקושי ביישור הברך?
אני מרגיש שינוי קל בצורת הברך ובליטה של עצם ממש מתחת לברך זה משהו שיכול להיווצר?
תודה מראש אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וחצי לאחר שבר תלישה בברך המשך כאבים . - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ02/09/2016קיימים מספר מוקדים של שבר תלישה ולא ניתן להבין לפי השאלה, באיזה מהם מדובר. אם זה בתוך הברך,
תהליך
הבראה יכול לקחת כשנתיים. אם מדובר באיזור התפיחות, אז זו הסיבה לתפילות בקדמת הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בשבר הנ"ל...
שמוליק03/09/2016הודגם שבב עצם מנותק בצמוד לאספקט עליון של פיבולה פרוקסימלית משמאל מתאים לשבר
תלישה. כמו כן הודגם קו שבר תוך מפרקי בראש פיבולה שמאלית באזור מפרק פיבולה טיביאלי
פרוקסימלי משמאל.
פרט לכך, לא הודגם ממצא בולט.
ד"ר אשמח לדעת אם מצב כזה של שבר יכול לגרום לשינוי קל בצורה של הברך והמשך כאבים כשנה וחצי לאחר התאונה כאשר צילום mri עדכני לא מראה שום ממצא חריג ...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)