מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך : קליקים וחריקות בברכייםיעל28/09/2013
שוב שלום.
רציתי להדגיש שאני מרגיש את הרעשים בברך בזמן יישור הברך, עלייה במדרגות וכו'...
תודה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך : קליקים וחריקות בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/09/2013ראה תשובה קודמת. בנוסף אם הקליקים בעיקר במדרגות זה מכוון יותר לכוון הפיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים וחריקות בברכייםיעל28/09/2013
שלום רב.
יש לי קליקים, חריקות (רעשים) בברכיים ללא כאב. קראתי בכל מיני פורומים שזה סימן לשחיקת סחוס. רציתי לדעת אם הדבר נכון ויש צורך שאראה רופא.
תודה רבה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים וחריקות בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי28/09/2013קליקים בברך יכולים להיות סימן לבעיה/ בסחוס של הפיקה בעיקר, יכולים להיות ממקור אחר ויכולים להיות חסרי חשיבות לחלוטין. לאבחנה במקרה שלך - גש להיבדק על ידי אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוארטיטיס לבן 90 - בי קיו לייזרסיגלית27/09/2013
אבי בן כמעט 90, בריא בד"כ, מלבד ניוון מפרקי הברכיים, דבר שמונע ממנו, כמעט לחלוטין, ללכת. למרות זאת הוא שומר על מידה מסוימת של תנועה כדי לא להחמיר את המצב ומשתדל ללכת קצת מידי יום. חושש לקחת כדורים נגד כאבים מאחר והם גורמים לו לבעיות בקיבה.
אבי מחפש משהו שיקל עליו ולו במעט את הכאבים.
רציתי לשאול לגבי הבי קיו לייזר. האם במצבו המכשיר יכול לגרום הקלה מסוימת.
אולי מישהו שניסה את המכשיר יכול להגיד לי אם הוא בכלל עוזר?
לצערי גם לקחת את המכשיר לניסיון כרוך בכסף רב, ואין טעם להוציא כספים (במיוחד כשאין)אם לא הוכחה יעילותו.
אשמח לעצה.
תודה.
אגב, הורדה במשקל אינה אופציה מכיוון שאבי טוען שהאכילה היא אחת ההנאות היחידות שנשארו לו בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטיטיס לבן 90 - בי קיו לייזר - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבי קיו לייזר
סיגלית27/09/2013מה התשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי ביישור ברך אצל ילדיםמשה26/09/2013
מה גורם לכאבים בברך ( בצד שמאל של הברך וגם בחלק האחורי )
ולקושי ליישר את הברך (לפעמים מתוך שינה ולפעמים בהליכה וגם בישיבה כשהרגל
מכופפת ) הכאב שורף ורק לאחר כ-5 דקות מצליחים ליישר את הרגל
מדובר בילדה בת 9+ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי ביישור ברך אצל ילדים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ26/09/2013קיימות מספר סיבות שונות לכאבים בברך אצל ילד בגיל זה, ולכל סיבה יש טיפול אחר.
לכן רצוי לבדוק את הברך אצל אורתופד/ ית ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי מתיחה בברך...?יקי22/09/2013
מה מרגישים...
אייך ניתן לטפל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי מתיחה בברך...? - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/09/2013זהו מושג כללי האומר שברך עשתה תנועה לא טבעית ומשהו שם נמתח אן נקרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בברך...כרמלו...20/09/2013
שלום לכם האם כול דלקת בברך פוצעת את סחוס הפיקה בברך...
מה היסמפטומים לכך... אני כבר חודשים עם דלקת בפיקה ובגידים
הכאב הולך ומשתנה ללא נפיחות נגרם מעומס ומאמץ יתר...
לא נחבלתי ללא נוזל...שותה ברקסין מבצע פיזיוטרפיה עדיין עם כאב משתנה...
טווח תנועה מלא ללא חריקות או קליקים...
האם יש זריקה מיוחדת לטיפול בדלקת שהתפתחה לי...?
אני ממש כואב ומודאג... בתודה כרמלו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בברך... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי20/09/2013דלקת יכולה להיות בכל רקמה לא רק סחוס. אם האבחנה שלך נעשתה על ידי אורטופד, אני מניח שבוא היה נתן לך גם טיפול. בדקך כלל הטיפול הוא בכדורים ורק אם זה לא עוזר אז בחלק מהמקרים אפשר גם להזריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי במיניסקוס ושחיקה של הסחוסשי18/09/2013
שלום רב
לפני שלוש שנים וחצי עברתי תאונת אופנוע, מצילום MRI התברר שיש לי קרע חלקי במיניסקוס המדיאלי-פנימי.
הרגל הייתה קשיחה לחלוטין ולא יכולתי ליישרה כלל (טראומה של המכה החזקה ברגל וללא קשר למיניסקוס).
רופא מוכר בתחום שניגשתי אליו לייעוץ חיצוני המליץ לא לנתח בגלל מצב הרגל, לעשות פיזיותרפיה אינטנסיבית ולראות מה קורה.
לאחר פיזיותרפיה אינטנסיבית הבאתי את הרגל ליישור מלא, חזרתי לרופא שהמליץ לא לנתח את המיניסקוס - יש לי סחוס שחוק בברך מתקופת הצבא (כיום בן 26) ולטענתו ניתוח כזה יכול לגרום לכך שאסבול מכאבים חזקים יותר.
כך המשכתי כשלוש וחצי שנים, כאשר אני עושה ספורט אך לא תמיד בצורה סדירה.
בתקופה האחרונה אני מרגיש הרעה במצב, כאילו ברך סוג של "ננעלת" או מתכווצת. לפני כיומיים הרגשתי מתיחה חזקה בעת פעילות פיזית וכעת יש לי הגבלה קלה בתנועה כבר יומיים.
בנוסף, אורטופדים אחרים (לא רופאים "מומחים" בנושא לפי ההגדרה) אמרו שדווקא במצב הסחוס כן כדי לנתח.
אני בכל מקרה חוזר לרופא היועץ בשבוע הבא לקבלת תשובה סופית, רק רציתי לדעת האם בקרע חלקי במיניסקוס עדיין מומלץ לנתח, ולפי ידיעתכם מה ההשפעה של שחיקה של הסחוס על ההליך (לא מדובר בשחיקה קיצונית, אני סובל מכאבים רק בעת עמידה ממושכת או פעילות ספורטיבית ממושכת, אך זה משתנה יש ימים טובים יותר ופחות...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי במיניסקוס ושחיקה של הסחוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/09/2013אילו היית חולה שלי קרוב לוודאי שהיית מזמן מנותח. עם זאת אינני רוצה לערער כל כך בקלות את דעתו של הרופא שלך כי אין בפני את התמונה במלאה על מצבך. נעילת הברך שלך מעת לעת מעידה על בעייה מכנית שהיא כנראה קרע של המניסקוס. חשוב להקדים ולנתח כדי לא לתת לנזק המניסקלי להמשיך ולגדול וגדי לא להוסיף ולדרדר את מצב הברך. חשוב לציין שאין להסתמך בצורה עוורת על תוצאת ה- MRI. חשוב להיות קשובים לממצאי הבדיקה הידנית ולמה שקורה בפועל עם הברך שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רוויזיה - תזוזה של הפרוטזהמיכל17/09/2013
שלום רב ,
אמא שלי בת 75 עברה ניתוח להחלפת מפרק הירך פעם שנייה בעקבות שחיקה של הפרוטזה הראשונה (הניתוח הראשון בוצע לפני כ- 20 שנה ) .
הניתוח של הרוויזיה היה מאוד מורכב ומייד לאחר סיום הניתוח הרופא היה מאוד מרוצה מי התוצאות , אבל מספר ימים לאחר מכן הפרוטזה זזה מהמקום .בוצע החזר למקום אבל היא זזה מחדש .נכון להיום כמישה חודשים לאחר הניתוח אמא שלי הולכת בקושי רק עם הליכון .
על פי טענת המנתח התופעה התרחשה עקב שרירים חלשים שלא החזיקו את הפרוטזה.
הרופא טען שכ- 50% מהמנותחים יכולם להסתדר כך ושמומלץ לבצע פיזיוטרפיה אינטנסיבית במשך חודשיים לחיזוק השרירים ולאחר מכן אם לא מסתדר י שצורך בניתוח חוזר .
הפיזיוטרפיה שעשתה עד עכשיו מאוד בסיסית .
אבקש את הדעה שלכם :
1. האם התופעה מוקרת - שעקב שרירים חלשים הפרוטזה לא נשארת במקום .
2. אולי ניתן לקבל שם של מכון / פיזיוטרפיסט באזור הצפון שיכולים לעזור .
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח רוויזיה - תזוזה של הפרוטזה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/09/2013ניתוחי רוויזיה הם תמיד קשים ומורכבים ותוצאותיהם הרבה פחות טובות מהניתוח הראשון. לא אוכל לתת עצות ספציפיות בלי להכיר את החולה. המשיכו במעקב של המנתח. איננו ממליצים על רופאים או מכונים ספציפיים בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד אחורי של הברךיונתן16/09/2013
שלום וברכה
יש לי כאבים זה זמן רב בחלק אחורי של הברך כאשר אני עומד (לא בישיבה)
מה אפשר לעשות עם זה?
יש לי קרע במניסקוס אבל אני לא חושב שזה קשור לזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד אחורי של הברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ16/09/2013כאב בברך האחורית קשור לבעיות שונות, כמו קרע במניסקוס, נזק בסחוס של הברך, דלדול שרירים סביב הברך, יציבה לא תקינה וכו׳.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בברך אחורית
יונתן17/09/2013לד"ר סוזנה אז איך אני אוכל לטפל ביציבה לא תקינה כלומר עמידה לא נכונה /טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפירת מיניסקוסאלי15/09/2013
שלום רב
בהמשך לשאלתי הקודמת: מהו בערך פרק הזמן לאחר קריעת מיניסקוס חיצוני שבו עדיין ניתן לתפור אותו? חודש, חודשיים, ארבעה חודשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפירת מיניסקוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/09/2013ככל המוקדם כן ייטב. בעקרון מדובר בימים עד שבועיים שלושה. לא בחדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת סחוסיעקב...15/09/2013
שלום לך ד"ר סוזנה האם אתם מבצעים טיפול בסחוס השתלת סחוס...
אני סובל מהברכיים במיוחד בברך שמאל....?
ניסיתי הרבה טיפולים שמרניים אך ללא הצלחה...
עדיין עם כאבים מתסכלים ומיאשים...
בתודה יעקב..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת סחוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/09/2013התשובה תלויה במימצאים. אם יש לך נזק מבודד בברך ואתה בגיל ובמצב מתאים, ניתן לבצע השתלת סחוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת סחוס...
ישראל16/09/2013שלום לך שוב ד"ר הורוביץ...
הכאב באזור מבודד הכאב תמיד בקדמת הברך טווח תנועה מלא של הברך
מינסקוס ורצועות תקינים אני קרוב לגיל 32...
מה את ממליצה ומה אחוזי ההצלחה... תודה רבה...???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובל מזה
יריב02/12/2013ניסית אפוסטרפיה ?
בדקת לגבי השתלת סחוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מדבר על שחיקת סחוס יעקב?
כרמל27/01/2014לפני שהולכים לניתוח הייתי מציעה לנסות משהו אחר. קיים תוסף MSM לסולגאר . זה מכיל פטנט קולגן מרוכז וחומצה היאלורונית. שווה להתייעץ במקרה שלי עם שחיקת סחוס וכאבים זה עזר מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס חיצוניאלי13/09/2013
שלום רב
לפני כחודש נפגעתי בברך ממשחק כדורגל
אורטופד ברך שבדק אותי המליץ חד משמעית על אורטרוסקופיה בעיקר עקב בליטה וכאב בצד החיצוני הצדדי של הברך שהוא מפרש כקרע במיניסקוס חיצוני
אני התחלתי פזיותרפיה אבל זה לא עוזר יותר מדי. הקושי שלי הוא כיפוף הברך ב-SQUAT ובישיבה. בעת הליכה (בעיקר עם שרוול אלסטי לברך של אוריאל) אני לא מרגיש כאב.
אני קצת מפחד מניתוח ולכן רופא המשפחה נתן לי לעשות אולטראסאונד ברך (כדי שלפחות נוכל לשלול בעיות אחרות בברך) והחלטתי ללכת לעוד אורטופד לייעוץ
האם במקרה שלי אולטראסאונד ברך + בדיקה נוספת ע"י אורטופד הם מספיקים בכדי לאשר סופית את מצבי?
עוד שאלה: בהנחה שיש לי אכן קרע במיניסקוס חיצוני, האם זה קריטי אם הניתוח שאעשה יהיה שלושה-ארבעה חודשים לאחר הפגיעה, בגלל כל הפרוצדורות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במיניסקוס חיצוני - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ15/09/2013כדרך כלל שתי הבדיקות הנ״ל מספיקות. לפעמים לפי התרשמות האורתופד יש צורך בבדיקות נוספות. ניתן תתבצע את הניתוח גם מס חדשים לאחר הפגיעה, אם כי זה מבטל את האפשרות של תפירת המניסקוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקה בפיקת הברךקובי13/09/2013
מה ניתן לעשות סובל מכאב בפיקת הברך כברכמה שנים ככול הנראה שחיקה
בפיקה פיזיוטרפיה כבר לא עוזרת ארבע ראשי חזק ביותר...
טווח תנועה מלא של הברך מידי פעם קליקים לא תמיד, כאב קשה בלתי נסבל...
משבש לי את איכות החיים אני ממש מתוסכל הכאב פשוט מנהל אותי...???
האם יש פתרון אני בן 32...? אציין שאין לי בעיה מכנית ברוך ה"...
נורא סובל ומיואש...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקה בפיקת הברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/09/2013התשובה הכמעט יחידה לכאבים בפיקה הוא טיפול פיסיוטרפי לחיזוק שרירי הארבע ראשי ובצוע התרגילים כל יום בבית. במקביל להפסיק פעילות מזיקה לברכיים כמו ריצות או הליכות ספורטיביוות ארוכות, ספיניניג, תרגילי דחיקה במכון כושר ועוד. מה שמותר ללא הגבלה ואפילו רצוי זה שחיית חתירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ...קובי13/09/2013
שבר מאמץ שהתפתח מחולשה ברגל כאב בקדמת הברך רגישות במישוש
ודלקת בגידים לפני חודש וחצי...
הרגישות במישוש חלפה לה החולשה גם כן חלפה הכאב בירך השתפר...
אין בעיה מכניה בברך ללא חבלה ללא נפיחות ללא נוזל...
השאלה שלי למה הכאב מתנקז בברך ומה שעוטף אותו...
עדיין מבצע טיפולים ופיזיוטרפיה...? הכול התפתח ממאמץ שלא הרגשתי בו...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ... - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/09/2013מדובר בעצם בכוחות פיזיקליים. אם למדת על מנוף אתה יכול להבין שבקימה מכריעה או בעליה במדרגות גבוהות הכוחות שפועלים על הברך מגיעים לעד פי 7 ממשקל הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר מאמץ
קובי13/09/2013עכשיו אני מביין יותר טוב ד"ר סוזנה הורוביץ...
תודה רבה שנה טובה וגמר חתימה טובה שיהיה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך...קובי12/09/2013
מה ההבדל בין דלקת בברך לזיהום בברך?
אציין דלקת ללא נפיחות ללא נוזל...?
תודה... וכמה זמן לוקח להבריא מדלקת גידים בברך
הכולל כאב גם בירך .... אני מתוסכל וממש מודאג...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/09/2013יש אכן בלבול בציבור בין שני המושגים. דלקת - inflamation הוא מצב בו קיים איזור מגורה וסובל הגורם לכאב. בדלקת אין חיידקים במקום והטיפול הוא תרופות נוגדות דלקת במרגיעות את המקום. זיהום - infection הוא מצב בו יש חיידקים ולפעמים מוגלה במקום. המצב מחייב טיפול אנטיביוטי. לשאלה כמה זמן לוקח לדלקת לעבור אין תשובה חדה. תלוי איפוא תלוי מה חומרת המצב. הזמן לריפוי יכול להיות ממספר ימים עד חודשים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)