מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת פרק ירךפנינה24/02/2013
שלום רב
אני בן 60 וצריך לעבור ניתוח החלפת פרק ירך בגלל הרס המפרק ,כאבים והגבלת תנועות.
אני סובל ממחלת לב וחייב לקחת תרופה לדילול דם פלביקס.
איך אפשר לעשות ניתוח בתנאים כאלה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת פרק ירך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/02/2013ירון שלום,
כדי לעבור את הניתוח אתה צריך לקבל אישור מקרדיולוג וממרדים.
כיום מקובל שגם אנשים שסובלים ממחלה קרדיאלית עוברים ניתוח מסוג זה, ובכך משיגים שיפור משמעותי באיכות החיים, מסוגלים שוב ללכת, דבר שתורם למצבם הבריאותי הכללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסרון23/02/2013
שלום לרופאים.
מכיוון שאני עוסקת בפעילות ספורטיבית - ריצה, חשוב לי לקבל תשובה מקצועית מכם.
1. בעבר שמעתי שבאופן טבעי ותמידי ישנה שחיקה של סחוס בברכיים, למשל בזמן הליכה רגילה, האם יש אמת?.
2. ושפעילות ספורטיבית כמו ריצה רק מגבירה את השחיקה?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/02/2013הכלל הוא כל דבר במידה. אנו מכונות מאד חכמות. כמו מכונות אנו שחקים תוך כדי שימוש. לעומת המכונות אנו גם "מתקנים" את עצמנו. יותר מזה. גופנו זקוק לרמה מסויימת של פעילות כדי להישאר בריאים , מפותחים ולא מנוונים. השאלה של מליון הדולר היא היכן נגמרת הפעילות הבריאה ומתחילה הפעילות ההורסת. כדי לקבוע מהו המינון הנכון יש להביא בחשבון גיל, משקל, מבנה גוף, היסטוריה רפואית, גנטיקה ומחלות במשפחה ועוד גורמים רבים. התאמת רמת הפעילות צריכה להיות אישית לכל מטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וגמישות יתרקורל21/02/2013
לדעת כמה עולה להיפגש עם מומחה בירכיים פרטי והאם באמת כדאי לי אז ככה עליי: אובחנתי כבעלת גמישות יתר מפרקית זה מתבטא בעיקר בכאבים בבירכיים בשוק באגן ובגב התחתון... עשיתי בדיקות דם.. בפעם הראדונה הופיע לי חריגה שמראה דלקת ובפעם השנייה שלישית היה תקין.. אך לפני הבדיקת דם השלישת.. ממש סמוך לפני ביצוע הבדיקה.. היו לי סימני דלקת בברך.. נפיחות קלה ואדמומיות בנפיחות עם רגישות בברך.. אך התוצאות הראו שהכל תקין כאילו לא היה לי דלקת.. ויש לי כאבי בירכיים חזקים לסירוגין.. זה בא והולך.. בעיקר כואב לי הברך בישיבה.. כשהברך ב90 מעלות.... וממעבר מישיבה לעמידה.. ורציתי ללכת לראות מומחה בירכיים אך הרופאה הצבאית שלי לא מאפשרת ואומרת שיש לי גמישות יתר וזה הכל.... אז מה דעתך? כדי לי לפגוש באופן פרטי מומחה ברכיים? כמה זה עולה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים וגמישות יתר - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/02/2013אינני חושב שאת צריכה פגישה עם מומחה ברכיים. בקשי מהרופאה הצבאית שתשלח אותך למרפאת המומחים הצבאית בצריפין (542). במקרה שלך כל אורטופד מומחה יוכל לייעץ לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בעיה
קורל24/02/2013הבעיה היא שהיא לא רוצה.. היא מתעקשת שיש לי רק גמישות יתר ואין צורך לשלוח אותי למרות הכאבים בטענה שזה יעבור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בעיה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/02/2013גשי לכל אורטופד שתבחרי שיבדוק אותך וירשום את המלצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIאייל20/02/2013
לפני כשלוש שנים ערכתי בדיקת MRI, עקב כאבים בברך שמאל, בה עברתי ניתוח ACL חמש שנים לפני כן.
סיכום האבחנה היתה זו: "לסיכום: פטלר טנדיטיס וטנדטיטיס של הסמיממברנוסוס".
נישגתי לאורטופד, נתן מרשם לכדורים נוגדי דלקת אלא שלאחר התיעצות החלטתי לא לקחת, בשל שמועות שהדבר עשוי לפגוע בכבד.
כיום, 3 שנים אחרי, האם יתכן שהמצב נרפא מעצמו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ20/02/2013אם אתה מרגיש טוב, אז המצב נרפא מעצמו. בד"כ דלקות בגידים נרפאות עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזרדנדנוש19/02/2013
שלום דר. אני בת 20.לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח של כריתת מינסקוס לאחר הניתויעשיתי המון פזיוטרפיה ללא הטבה בכאבים. נעשה אם אר אי וגילה קרע שארי ובצקת ברגל. משכתי םזיוטרפיה ועדין חשתי כאבים לאחר שנה וחצי הלכתי לרופא אחר ובו הוא שלח אותי לאם אר אי נוסף ובוא התגלה קרע גדול למדי המערב את הקרן הקדמית והגוף של המינסקוס וחוסר סדירות בסחוס.הומלץ על ניתוח חוזרעברתי אותו לפני כחודשיים ואני עדיו סובלת מכאבים בצד של הברך.מהן יכולות להיות הסיבות לכאבים הללו אני עדין ממשכיה פזיוטרפיה?ושאלה נוספת איך הקרע יכל לגדול ככה בתקופה יחסית קצרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דנדנוש19/02/2013ושחכתי שאלה קטנה.מה זה חוסר סדירות בסחוס?זה לא היה לי קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי19/02/2013חוסר סדירות פרושו ממצאי שחיקה של הסחוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח חוזר - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי19/02/2013קרע יכול לגדול גם בבת אחת עקב תנועה או קפיצה, כך שזה לא מוזר שהקרע גדל. אני לא יכול להסביר לך מכאן למה עדיין כואב לך. זה בדיוק תפקיד המנתח שלך שראה את הברך מבפנים וכנראה גם צילם ממצאים חשובים. החמה היחידה שלי אלייך היא שחודשיים לאחר ניתוח זה עדיין בתקופת ההחלמה ויש סיכוי להמשך שיפור. טיפ נוסף, לפעמים פיסיוטרפיה אגרסיבית מידי יכולה לגרום לכאב. זה הזמן לחזור לחיים רגילים ללא ספורט מיוחד עד שהכאב יעלם ואז תוכלי לחזור בהדרגה לספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה באורך 16 מ"מד``ר אליהו ליברטי16/02/2013
ב-3-2006 עברתי ארטרוסקופיה לא מוצלחת בברך ימין,
וכתוצאה ממנה ניפגע לי העצב הפטרלי באזור ברך ימין והירך הימנית ,שהוגדר כ-CRPS
מאז עברתי מס' ניתוחים שלא פתרו את הבעיה והיום לאחר ניסיונות רבים לטיפול בשיכוך הכאב, אני כשנתיים וחצי עם משאבת מורפיום מושתלת להורדת הכאב,שעוזרת אבל עדיין בקושי מתנייד ,עם כאב תמידי ברגל ונעזר בקביים .
לאחרונה הברך השמאלית הראתה סימנים לא טובים וב-MRI נראים סימנים של CRPS גם בברך השמאלית .לפני חודש בערך הגעתי למצב שאני לא יכול לדרוך על רגל ימין כאב שלא נותן לי האפשרות להעמיס משקל על הברך .הופניתי לMRI דחוף והתוצאות מצורפות נמצאה צ'יסטה באורך 16 מ"מ ,האם היא הסיבה לכאב ?ומה אתם ממליצים לעשות במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי17/02/2013הי שלומי, הציסטה אינה סיבת הכאבים שלך. ה- MRI מראה גם קרע ישן במניסקוס הפנימי, אך במצבך מומלץ כמה שפחות ליזום ניתוחים. ממליץ המשך טיפול במרפאת כאב כמו הטיפול שקבלת עד היום ל- CRPS.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות לברכייםאוריאל13/02/2013
שלום,
אבי כבן 90 שנים. סובל מכאבי ברכיים הרבה שנים (רגלי O ). לוקח כדורים נגד כאבים. בהתייעצות עם אורטופד הקופה נאמר לנו כי לאבא אין סחוס בברכיים וכי בשל גילו המופלג אין טעם לעבור ניתוח. חלופה שהוצעה לנו היא זריקות אסטרואידים/זריקות שומן.
בנוסף, אבי בשלבי דימנציה, וכל כדור שאנו נותנים לו יכול להשפיע באופן כימי .. וכבר קרו בעבר מקרים שלאחר שהתחלנו לתת לו כדור חדש.. הוא היה מבולבל במשך כשבוע.. עם הפסקת הכדור .. הוא חזר לעצמו.
אשמח לדעת מה ההבדל בין שתי הזריקות הללו?
ומה מהם מומלץ לאור ההשפעות שיכולות להיות על אבי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות לברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/02/2013מומלץ גם וגם. כך אני נוהג. קודם הזרקת הסטירואיד ואחר כך 3 פגישות להזרקות השומניות (ידועות בציבור גם בשם זריקות כרבולת). לשני סוגי ההזרקות לא אמורה להיות השפעה על המצב המנטלי של האבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוריאל13/02/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח M.R.Iיבדייב עידו12/02/2013
קיבלתי את תשובת ה-M.R.I שעשיתי בברך ימין, ולא ברורה לי תשובה.
בתשובה כתוב: נראית דיספלזיה של הטרוכלאה מסוג B לפי הקלסיפיקציה של DEJOUR.
ה-M.R.I נעשה בעקבות סיבוב הברך במהלך משחק כדורגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח M.R.I - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/02/2013הממצא אינו קשור לחבלה הסיבובית שעברת. מדובר בהשטחה של התלם בו נוסעת הפיקה בעת יישור וכפוף הברך. יש מספר דרגות מ A עד D ככל שהתלם בו נוסעת הפיקה שטוח יותר כך יש סכנה של פריקה ספונטנית של הפיקה. עד היום זה כנראה לא קרה לך אז לא הייתי מודאג. בכל מקרה בקש הסבר והמלצות מהרופא ששלח אותך לבדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ארטרוסקופי כן או לאגילה11/02/2013
ד"ר שלום רב,
מזה שנים אני סובלת מכאבים בברכיים ואובחנה אצלי שחיקה מהירה בסחוס. לאחרונה הכאבים מאוד גברו, עד לרמה שזה מעיר אותי בלילה. ניסיתי פיזיתרפיה בעבר אך הכאבים לא פסקו. רופא שהייתי אצלו אבחן:
בצקת מח עצם בפיקה ונזק סחוסי ב LFC . ב MRI יש גם חשד ל PVNS אך הוא לא מייחס סבירות גבוהה ל- PVNS.
הוא המליץ על ניתוח ארטרוסקופיה שבו יגרום לחריצים בסחוס על מנת לעורר תגובת ריפוי עצמית ולאחר מכן זריקות של חומצה שאמורה אף היא לשפר את המצב.
הוא בטוח שאני זקוקה לניתוח החלפת פרק הברך, אולם אני בת 48 אז הוא רוצה כדבריו "להרויח שנה-שנתייים". יחד עם זאת הוא אומר בפירוש שהניתוח האטרוסקופי לא בהכרח ישפר את המצב ואף עלול להרע. אחרי הניתוח אני אמורה להיות כ- 4 שבועות עם קביים.
שאלתי היא: האם לאור המצב הייתם ממליצים על הניתוח הארטרוסקופיה או להמשיך במצב הנוכחי למרות הכאבים הגוברים?
תודה רבה מראש,
גילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ארטרוסקופי כן או לא - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי11/02/2013נראה לי שכל מה שאמר האורטופד שלך כנראה נכון. אוכל להיות יותר בטוח רק אחרי שאראה צילומים בעצמי. למרבה הצער אף אחד לא יוכל לערוב לתוצאות טובות של הניתוח. התוצאות של כל הניתוחים מסוג זה הם "לא משהו" המטרה היא לנסות לשפר מעט מצב קיים אך ברור שישארו כאבים. לדעתי עלייך לבחור אורטופד ברכיים בר סמכא וללכת אליו לחוות דעת נוספת. בהצלחה. ד"ר ליברטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה לגבי הרדמה
גילה13/02/2013ד"ר שלום רב, תודה על התשובה המהירה.
שאלה נוספת - האם ניתוח ארטרוסקופיה חייב להיעשות בהרדמה מלאה ?
נראה לי פחות מסוכן הרדמה חלקית והשאלה היא האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניסקוםאריאלה גבע04/02/2013
מזה 7 חודשים אני סובלת מכאבי ברכיים קשים בעקבות סיבוב לא מכון של הרגל , במיפוי עצמות כתוב" המיפוי הדגים קליטת יתר במדור המדיאלי של הברך השמאלית הממצא תומך בקיום של נזק במניסקוס.
אין לשלול AV NEC . מה אומרות המילים באנגלית? בבקשה דחוף לי .ת ו ד ה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקום - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ04/02/2013AV NEC משמעו חשד להופעת נמק בעצם של הברך. כדי לבדיק את המצב לאשורו, כדאי לבקש בדיקץ MRI של הברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIחייל01/02/2013
שלום, רציתי בבקשה לקבל הסבר קצת יותר ברור ובשפה שאני אבין מה קורה אצלי ברגל ועד כמה זה חמור, תודה מראש!
לפני יותר מחצי שנה נפצעתי בתאונת אימונים בצבא ואיבחנו אצלי שבר באזור הברך.
אבל לא ידעו יותר מידי ורוב הרופאים ניסו בעיקר לנחש על כל מקרה,
עברתי בדיקת MRI שניה ויש בה גם השוואה לבדיקה קודמת:
"בבדיקה הקודמת נראתה בצקת וחסר סדירות בהיקף המפרק הטיביו-פיבולרי המקורב בברך שמאל.
בבדיקה הנוכחית מידת הבצקת פחתה במידה מה, אך עדיין נראים שינויים ניכרים בהיקף המפרק, עם חסר סדירות קורטיקלי וחסר גרמי קל.
פרט לכך ללא ממצא חריג ברצועות הצולבות ובמניסקי.
סחוס הפיקה וגידי מנגנון היישור תקינים (מנח מעט אפקי של הפיקה וטרוכלאה שטוחה יחסית - שינוי מבני)
לסיכום:
פגיעה במפרק הטיביופיבולרי במקורב בצד שמאל.
מידת הבצקת בהיקף המפרק פחתה במידת מה לעומת הבדיקה הקודמת לפני 3 חודשים, אך יש רושם להתפתחות שינויים ארוזיביים בהיקף המפרק, יותר מאשר בבדיקה הקודמת. אבחנה מבדלת- תהליך דלקתי במיקום לא אפייני. תהליך זיהומי.
אין לשלול שמדובר בשינויים שגרתיים שלאחר חבלה.
שוב תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ01/02/2013לאחר חבלה קשה בעצם מופיעה בצקת של העצם, שפוחתת בהדרגה במשך מספר חדשים. נראה, שזה מה שקורה אצלך.
יתכן, שבזמן החבלה פגעת מעט גם בסחוס של הברך, הזמן יגיד. אין לנו כל דרך להתערב בעניין לטובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חייל02/02/2013קודם כל תודה רבה באמת על המענה המהיר,
עכשיו השאלה שלי האם הזרקת סטרואידים תעזור פה או תחמיר?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ02/02/2013לא מומלץ בטראומה להזריק סטרואידים לברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אורטופידאסף30/01/2013
שלום ...חולה במחלת פרקים קשה מסוג אנקילוזינג ספונדליטיס .
לפי תוצאות צילום פגיעה דו צדדית במפרקי סקרואיליקאלים .בצילום של הברכיים לא נצפה כלום אך יש לי כאבים חדים.לפי בדיקת אורטפיד בקופ"ח הוא ציין שישלי הגבלה
בטווחי תנועה אם זה מבחינת כיפוף 85 מעלות דו צדדי וחוסר ישור 5 מעלות דו צדדי.
1:האם ההגבלה שצויינה לגבי הברכיים מעידה על בעיה כלשהי למרות שאין בצילום משהו?
2:מה הם טווחי התנועה הנורמלים לגבי הברכיים במצב כיפוף ויישור?תודה אסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אורטופיד - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי30/01/2013טווחים נורמליים הם בסביבות 0-130 מעלות, תלוי בגיל ובמבנה הגוף. הגבלות הטווח אצלך יכולות להיות על רקע מחלת המפרקים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחוס שחוק בברךשירה25/01/2013
שלום
אימי בת 75 סובלת מסחוס שחוק בברך. לאחרונה סובלת מכאבים חזקים בברך כבר 3 שבועות. היא קיבלה מהרופאה אתופן 400 מ"ג במשך שבוע 3 פעמים ביום ושהכאב לא חלף היא קיבלה לעוד שבוע פעמיים ביום. אמרו לה שהיא יכולה לבצע את הניתוח להחלפת מפרק אך היא לא בטוחה עדיין אם כדאי מכיוון שההחלמה מאד קשה. בשבוע הקרוב היא גם מתחילה פיזיותרפיה. שאלתי היא האם הזרקת היאלרינית יכולה לעזור? או שיטת אורטיקון? כמו כן האם יתכן שהכאבים צצו עקב שימוש בכדורים נגד כולסטרול? האם העובדה שלפני כ10 שנים שאבו לה את המים מהברך והיא גם עברה אוטוסקופיה משפיעה על השחיקה של הסחוס?
אשמח גם לחוות דעת לגבי הניתוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחוס שחוק בברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/01/2013העובדה, שאמך עברה ניקור ברך וניתוח ארטרוסקופיה מלמדת, שמחלה של ניוון של הסחוס בברך התחילה כבר מזמן. אין טיפול, שיכול לעצור את מהלך המחלה, רק להקל במעט על הסבל, כולל ההזרקות שציינת.
הטיפול הטוב ביותר הינו החלפת מפרק הברך. נכון, שיש כאבים בימים הראשונים, אך עם הזמן הכאבים פוחתים, והאנשים בד"כ מאד מרוצים מהתוצאה. כדאי לשקול ניתוח זה בכובד ראש, ולא לפסול עקב חששות מההחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדינה24/01/2013
אמי קשישה בת 87 אבל פעילה מאוד וצלולה
עם הזמן אחת האצבעות שלה בכף היד התעקמה מה שמפריע לתנועה חלקה וזה מונע ממנה לבצע הרבה פעולות והיא מתובכלת מאוד. בגלל גילה אני חושבת שיש להניח לזה אבל היא לא מוכנה ורוצה את עצמאותה שוב. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/01/2013פונים למומחה לכף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני כבן 20 משחק כדורגל כ3פעמיםשלומי11/01/2013
בשבוע במשך שנים. שוקל מעט יותר מהנדרש. הבעיה שלי זה בברך שמאל לפני כ8חודשים התחילו כאבים איומים בברך וקושי עצום ללכת למשך 3 ימים. זה עבר ובכל זאת פניתי לאורטופד והוא נתן נוגד דלקתי וזהו
הכאבים המשיכו ואני החלפתי נעליים וזה לא עזר לאחרונה עשיתי צילומים רנטגן ואולטרה והבדיקות יצאו תקינות
הכאבים מתחילם בעיקר לאחר הכדורגל יש לציין שאני משקיע המון אנרגיה במשחק ורץ המון הכאב הוא מתחת לפיקה ברגל שמאל ולפעמים נשמעים רעשים של חיכוך..
פניתי למומחה ברך בשם אליהו טל ושם הוא המליץ על מגן ברך הנושא העיקרי שלי זה שאני עומד לפני גיוס לצהל לקרבי ואני חושש שאני יתקשה באימונים בגלל הברך הזו שאלתי את המומחה והוא אמר שהוא לא רואה בעיה. אתמול שוב חזרו הכאבים וזה מטריד אותי מאוד ולא נותן לי מנוחה אני ממש רוצה להתגייס . האם יש איזה הצעה שאפשר לעזור לי פה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני כבן 20 משחק כדורגל כ3פעמים - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/01/2013יש לך כנראה דלקת בגיד של הפיקה, ורצוי להמנע ממאמצים כמו כדורגל, עד שהאיזור מחלים.
בדאי לשלב גם טיפולי פיזיותרפיה מותאמים. כדאי גם מגן ברך שמוריד עומס מהגיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתשובה אני עשוי להתגייס
שלומי13/01/2013בעוד חודשיים לשירות קרבי איך אדע אם זה עבר. האם אפשר לבדוק אתזה ולרפאות אתזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתשובה אני עשוי להתגייס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ14/01/2013כדאי לבצע את שרשמתי. אני בדרך כלל זה פוטר את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)