מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימומים לאחר ניגוב השתןבתיה23/09/2016
שלום רב, אני בת 23 וסובלת מזה כחודש מדימומים לאחר ניגוב השתן, וכן מגושי דם קטנים בשתן (וגם מפי הטבעת לעתים יוצא לי ריר דמי בניגוב). בזמן האחרון התדירות שאני עושה שתן היא גבוהה מהרגיל. מאחר ואני בתולה רופא הנשים לא יכל לעשות לי בדיקה מעמיקה ועשה לי אולטרסאונד גניקולוגי. הכל יצא תקין
הוא שלח אותי לבצע בדיקת שתן והיא יצאה תקינה (בדיקה דרך הסטיק). ביצעתי בדיקות דם והן יצאו תקינות אבל אני סובלת מכאיב בטן בכל הצדדים (בטן עליונה תחתונה ימין שמאל ובאגן). אני חוששת מסרטן....
רציתי לדעת איך ניתן לדעת שהגוף סובל מסרטן דרך בדיקות דם? הן יצאו תקינות בהכל, בפרט בהמוגלובין וכדוריות דם (אדומות ולבנות). יש איזשהו חומר שצריך לצאת לא תקין במידה ויש סרטן?
זה שיצא הכל תקין מעיד שאין לי סרטן? כי אני כבר זמן רב מרגישה שכן מתפתח לי משהו בגוף.. אני כן נבדקת אצל רופא ואני בתהליך של בדיקות אבל התורים לוקחים זמן עד שמגיעים ואני רוצה לברר פה בשביל ההרגשה שלי..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשש
ד''ר יוסף שמואלי27/08/2017מכיוון שהופיעו מספר בעיות,
אני ממליץ לפנות לרופאים בתחומים הרלוונים :
אורולוג, רופא נשים ורופא גאסטרו-אנטרולוג או כירורג כללי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אפיתל המעבראייל18/11/2015
אבי, בן 71, עבר הקרנות עקב סרטן ערמונית לפני 4 שנים
עבר גם ניתוח בערמונית לפני כחודשיים עקב בעיה בעשיית שתן
בפתולוגיה של הניתוח נמצא סרטן שלפוחית שתן, או שמא שמו הנכון הוא סרטן אפיתל המעבר
הממצא הפתולוגי הוא t3b
הומלץ על כריתה מלאה של השלפוחית והערמונית
האונקולוג הוסיף המלצה לכימותרפיה
שאלותיי:
1. האם בסבירות גבוהה ההקרנות מלפני 4 שנים גרמו לסרטן זה
2. האם בסרטן זה יש אבחון יתר. כלומר, אחוז גבוה מהחולים ישרוד תקופה ארוכה גם ללא טיפול כלל
3. מה אחוז הריפוי לסרטן מסוג זה כשמתחילים טיפול כפי שהומלץ
4. מה אחוז המקרים שהסרטן חוזר בטווח של שנים בודדות ואז נולד הצורך לטיפולים קשים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
אייל18/11/2015אוסיף כי אבי עבר בדיקת מיפוי עצמות + CT + וגם בדיקת MRI באגן לשלול גרורות במקום שהרגיש כאב, ולא נמצא דבר וחצי דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת פט סיטי - סרטן שלפוחיתאורלי דינבורט15/07/2014
שלום,
אבי סובל מסרטן בשלפוחית, לאחר טיפולים כימותרפיים של כשנה נתבקשנו לעבור בדיקת פט סיטי, ועד הפגישה עם הרופא בשבוע הבא אבקש לקבל חוות דעת מקצועית.
אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת או איזו תובנה.
בתודה מראש,
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת פט סיטי - סרטן שלפוחית - תגובה
ד``ר אליהו גז19/07/2014לפי הממצא בבדיקת PET-CT קיימת מחלה גרורתית באגן וברטרופריטוניאום
עליך לפנות למומחה לאונקולוגיה קלינית וקרינתית
קיימות אופציות טיפול שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודתיות BETA HCGיאיר27/04/2014
שלום, בן 41.
מבקש להתייעץ עימכם שוב לגבי תנודתיות הסמן ומודה מראש על זמנכם בקריאת הנתונים ולתשובתכם:
בשנת 2000 חליתי בנון סמינומה אשר כלל כריתת אשך, עליית סמנים BHCG - AFP - LDH. קיבלתי 3 סבבי BEP ומאז ללא עדות למחלה וסמנים התאפסו. לאחר 12 שנים החלה עלייה איטית בסמן BETA HCG. שני יתר הסמנים בתחום נורמה. סמן הבטא החל לעלות בצורה איטית ומתונה לפי הנתונים הבאים:
מרץ 2012 =10
אפריל 2012 =12
מאי 2012 =15
יוני 2012 =17
יולי 2012 =13
אוקטובר2012 =24
ינואר 2013 = 32
אפריל 2013 =39
מאי 2013 = 49
יולי 2013 = 67
אוקטובר 2013 = 76
ינואר 2014 = 72
אפריל 2014 =57
לאורך כל התקופה אני מבצע בדיקות סיטי חזה בטן ואגן אשר ללא ממצא.
ינואר 2013 סיטי פט ללא ממצא
סיטי אחרון (חזה בטן ואגן) באוקטובר 2013 במפ
MRI ראש במפ
אשך נותר בא.ס. במפ
בלוטת תרים בא.ס. במפ
טסטוסטרון בטווח.
העלייה נמשכה ממרץ 2012 ועד אוקטובר 2013 (שנה ושמונה חודשים של עלייה)
בינואר 2014 המגמה החלה להתהפך כאשר מתחילה ירידה לפי הנתונים מעלה (ירידה נמשכת כחמישה חודשים).
הדבר היחידי שאוכל לומר ואינני יודע אם קשור: בנובמבר 2013 פרצה לי יבלת ויראלית בכף הרגל אשר כללה סביבה דלקת חריפה. הדבר מטופל על ידי הקפאה ו-ורומאל. מנקודה זו בה הסרתי היבלת הנתון החל לרדת.
מבקש בניסיונכם: האם עדיין הדבר מחשיד לממאירות או הירידה יכולה להסביר שאין מדובר במחלה ממאירה ?
האם מוכר קשר כזה לדלקת ויראלית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודתיות BETA HCG - תגובה
ד``ר אליהו גז12/07/2014יש לבדוק תפקודי בלוטת התריס TSH T3 T4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לווי ברכיתרפיהאבנר26/03/2014
אני מועמד לטיפול לברכיתרפיה . רציתי לדעת האם יש ההשפעה על נושא המין
על הזיקפה ? על הסיפוק המיני ? על יכולת הוצאת זרע ?
בתודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לווי ברכיתרפיה - תגובה
ד``ר אליהו גז06/04/2014בטיפול הקרינתי הקרוי ברכיתרפיה משתלים גרגירים של יוד 125 בערמונית
תופעת הלוואי העיקרית - הפרעה במתן השתן
אין פגיעה בסיפוק המיני בתנאי שלא ניתן טיפול הורמנוי (בנוסף)
הפעילות המינית אמורה לא להיפגש
בשיטת קרינה זו הסיכוי לפגיעה בתפקוד המיני היא הכי נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכים אחרי הקרנותאליק18/02/2014
לפני כארבעה חודשים עברתי הקרנות של בלוטות לימפה ברטרופריטונאום. מאז רמת הלימפוציטים שלי נעה בתחום 0.54-0.58 בלבד. האם ברמה כזו יש מגבלות על חיסון של ילדי בחיסון פעיל (חיסון גיל שנה) או על נסיעות לחו"ל (אני צריך לנסוע לשבוע עבודה בבנגקוק). הרמה הכללית של ה WBC שלי היא 4.4-4.5. האם יש צפי להתאוששות של הלימפוציטים או שהנזק הוא פרמננטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים נמוכים אחרי הקרנות - תגובה
ד``ר אליהו גז21/02/2014ספירה דם נמוכה מתרחשת לאחר טיפול קרינתי
אין בעיה חיסונית
אין מניעה לנסיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Marker hcg גבוההעידן28/12/2013
שלום עשיתי בדיקת אולטרסאונד וגילו גוש בגודל 2ס״מ הרופאים לא בטוחים שזה סרטן מה זה marker hcg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Marker hcg גבוהה - תגובה
ד``ר אליהו גז29/12/2013BHCG חלבון שמופרש לדם במצבים שונים כמו גידול ראשוני של האשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל או פרגמוןשאבי31/10/2013
שלוםבכנס האחרון של "סרטן הערמונית הוזכרה זריקת ה"פרגמון"
מה ההבדל בינה לבין זריקת הדקפפטיל 11.25, ומה לדעתכם עדיף בדיכוי לסרטן הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל או פרגמון - תגובה
ד``ר אליהו גז02/11/2013שלום
שתי התרופות יעילות במידה שווה לטיפול בסרטן הערמונית
היתרון של פירמגון הוא בתגובה המהירה והחסרון סריקה חודשית בהשוואה לזריקה תלת חודשית עם דקופפטיל או זולאדקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירמגון 80 מל
נונה09/04/2015אחרי הזריקה בבטן פרמגון לבעלי יש בבטן כאבים ונפוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרמגון תופעות
נונה09/04/2015אחרי הזריקה בבטן פרמגון לבעלי יש בבטן כאבים ונפוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםאלי06/10/2013
התגלה אצלי גוש סרטני באשך. באופן מיידי בוצע ניתוח להסרת הגידול.
בבדיקת סי. טי לא נראו גרורות.
עכשיו ממתין לקבלת התוצאות הפתולוגיות של הגידול.
רציתי לדעת מה בדרך כלל המשך הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האשכים - תגובה
ד``ר אליהו גז07/10/2013המשך הטיפול מותנה בתוצאות הבדיקה הפתולוגית, ברמת סמני הגידול לאחר הניתוח ובתוצאות בדיקות ההדמיה לרוב CT חזה בטן ואגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן האשכים - תגובה
ד``ר אליהו גז07/10/2013המשך הטיפול מותנה בתוצאות הבדיקה הפתולוגית, ברמת סמני הגידול לאחר הניתוח ובתוצאות בדיקות ההדמיה לרוב CT חזה בטן ואגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן האשכים - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PETCTדן20/08/2013
אבקש לדעת מה מידת הדיוק של בדיקת PETCT לזיהוי בלוטות לימפה סרטניות מוגדלות באיזור הרטרופריטנאום בגודל 1 ס"מ ו-1.2 ס"מ? האם הבדיקה רגישה לבלוטות בגודל כזה או רק לממצאים גדולים יותר?
מדובר בגבר עם סרטן אשכים שהומלץ לו לעבור הקרנות או לעבור בדיקה זו.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PETCT - תגובה
פרופ' חיים מצקין20/08/2013עשויה להיות רגישה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ערמוניתיצחק15/08/2013
שלום
אני אחרי הסרת הערמונית בניתוח רובוטי. היום עם בריחת שתן.
האם יש דרך למנוע דליפת שתן? אני סובך מ-CMT ולכן חיזוק השריר היא בעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין18/08/2013כמובן תלוי בכמה זמן אחרי הניתוח מדובר. בתחילת הדרך בריחת שתן היא "נורמלית".
מציע שתדבר עם המחלקה המנתחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן
יצחק20/08/2013תודה על התשובה. יחד עם זאת האם קיים למעשה השתלת צנתר או סוגר מלאכותי ? בהנחה שבסוף תקופת ההחלמה וגם לאחריה תהייה בריחת שתן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין21/08/2013יש.מוקדם מדי מוקדם מאד לדבר על כך. הזמן עשוי להיות הרופא הכי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן
יצחק21/08/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה על שק האשכיםמיקי13/08/2013
לפני יום הופיעה אצלי בליטה אדומה בינונית, מעט כואבת על שק האשכים. אין קשר בין הבליטה לבין האשכים עצמם, וזה מרגיש לי כמו חצ'קון (וגם נראה ככה).. האם צריך לדאוג ? או שבאמת זה חצ'קון ויעבור ??
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה על שק האשכים - תגובה
פרופ' חיים מצקין14/08/2013נשמע כמו פצע זיהומי בעור. אם לא מתרפא תוך ימים ספורים גש לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולב בהקרנה חיצונית ופנימיתשמעון05/08/2013
1. האם טיפול כזה נעשה בארץ?
2. האם לכאורה הטיפול מאפשר להגביר את עוצמת ההקרנה בתוך הערמונית ולהקטין את עוצמתה מחוץ לערמונית ובכך לצמצם את תופעות הלוואי הרקטליות של הטיפול בד בבד עם הגעה לשליטה מקומית טובה יותר במחלה?
3. לאיזה שלבים של המחלה הטיפול מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולב בהקרנה חיצונית ופנימית - תגובה
פרופ' חיים מצקין06/08/2013אני מבצע טיפול משולב מזה כ15 שנה . אחוזי ההצלחה גבוהים.
הטיפול משלב קרינה פנימית חיצונית ו6-9 חודשי טיפול הורמונלי במקביל.
הטיפול נכון לאנשים עם מחלה בשלבים מתקדמים יותר מבחינת פרמטרים שונים של PSA גליסון ושלב המחלה.
השילוב מאפשר פי שניים ויותר קרינה בערמונית עצמה עם הקטנת כמות הקרינה מחוצה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול לאחר כישלון כימותרפיהשלומי04/08/2013
אבי אובחן כחולה בסרטן שלפוחית השתן עם גרורות בשלד מזה כשנה, הוא עם נקזים נפרוסטומיים לשתי הכליות ,סיים עכשיו 6 מחזורים של ציספלטין וגמזר, הסרטן התפשט לעצמות האגן והרופא הודיע לי שהטיפול מוצה ומה שנותר זה להאריך את הזמן ע"י מתן תרופות קו שני pazopanib/taxol ועוד תרופה כימותרפית שאינני זוכר את שמה, הבנתי שה pazopanib (אם תעבוד אצלו), תספק איכות חיים טובה יותר מהאופציות הכימותרפיות (היא יקרה משמעותית וכנראה שעלי לממן אותה באופן פרטי מכיסי) ,היום שמעתי על תרופה שנקראת בונפוס שמיועדת למקרים של גרורות בעצמות, האם כדאי להתחיל ליטול אותה בנוסף, מוזר שלא הציעו לנו אותה מעולם מה דעתך על נטילת pazopanib עם taxol ביחד ?
נ.ב
אין גרורות באיברים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך טיפול לאחר כישלון כימותרפיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין04/08/2013נשמע שאתם מטופלים היטב על ידי אונקולוג מומחה.
בונפוס היא תרופה הניתנת למניעת באיחת סידן-אוסטיאופורוזיס. יתכן ואביך קיבל תרופותהנקראת זומרה או XGEVA אחת למספר שבועות ואז אין צורך בתרופה זו כלל.
מציע לברר מול האונקולוג אצלו הוא מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתאוהד01/08/2013
שלום רב, אנא תנו לי תשובה מפורטת. אבי בן 64 בריא בד״כ. ללא תופעות לוואי ותסמינים מיוחדים עבר בדיקת דם לפני שנה. בתוצאות psa נמצאה רמה של 9.7 לאחר שנה ללא שינוי ב psa הרופא הפנה לאורולוג ולאולטראסאונד שמצא הגדלה של בלוטת הערמונית הלוחצת קלות על שלפוחית השתן. אבי הופנה לביופסיה במהלכה נלקחו 12 דגימות משני צידי הבלוטה ונכתב בלוטה היפולטרלי דו צדדי נודולרית. אתמול קיבלנו תוצאות במהלכן לצערנו התבשרנו שמדובר בגידול סרטני והופננו למיפוי עצמות ו ct. בתוצאות הביופסיה נכתב: דגימה ימנית גאליסון 6 (pp3 ps3). בשמאלית גאליסון 7 (pp3 ps4) עם perineural invasion. שאלותי: מהי דרגת החומרה של המחלה לפי t1 t2 t3 t4? האם היא התפשטה? האם החדירה המצויינת היא מעבר לקופסית? מהן סיכויי ההחלמה? מה המשמעות של המונח perineural invasion? מה המשמעות של בלוטה היפולטרלי דו צדדי נודולרית? סליחה על השאלות המרובות אנחנו בחרדות שכן הבדיקות מתפרסות למשך חודש וחצי ואנחנו ללא תשובות. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)