מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לי כתם אדום בהיר באיזור המפשעהיוסי17/02/2013
אני בחור בן 28 לפני למעלה משנתיים גדלו לי 2-3 יבלות קטנות מאוד בצבע העור בשק האשכים, לא יחסתי לכך כל חשיבות, לפני כשבועיים שמתי לב שבאגן יש איזור שהוא בצבע שונה, טיפה אדום בהיר, הוא מתחיל מהפין והוא נמצא בערך על 30% מהאגן, מה הסימנים האלה מראים? האם צריך ללכת לרופא לבדוק מה זה? וא"כ לאיזה רופא? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
יוסי17/02/2013אין לי כאבים באיזור המפשעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שניה
יוסי17/02/2013ביום יומיים האחרונים, התחילו לי כאבים מאוד מאוד קלים אבל אני מרגיש אותם יותר בכיוון הבטן בסוף הכרס בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר ב BCGשלמה10/02/2013
אני בן 80 שנה . לפני 5 שנים התגלה אצלי גידול בשלפוחית השתן.
קיבלתי סידרת טיפולים בBCG .לאחרונה הגידול חזר .
קיבלתי עוד סידרה של טיפולים ב BCG
ב3 בדיקות הציסטוסקופיה האחרונות השלפוחית היתה נקיה
למרות זאת הרופא האורולוג המליץ על שטיפות נוספות.
שאלתי האם יש מגמה לטיפולים נוספים כדי למנוע הופעת הגידול?
תודה על שיתוף הפעולה מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חוזר ב BCG - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/02/2013מקובל כיום להוסיף על ששת הטיפולים הראשונים. מנות אחזקה מידי כחצי שנה כל פעם שלשו שטיפות שבועיות למשך כשלוש שנים.
אני מניח שלכך כיוון האורולוג המטפל.
נשמע סביר ונכון לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת תוצאות CTU בטן ואגןת07/02/2013
בן 41, במסגרת בדיקות לאחר אבחון גידול בשלפוחית השתן בצעתי בדיקת CTU.
מעבר לממצאים הרלוונטים למערכת השתן, נכתבו גם הממצאים הבאים הנוגעים למערכת העיכול:
ללא עדות ללימפאדנותפיה ברטרופריטונאום ובאגן
המעיים ללא הרחבה או עיבוי דופן בולטים
אברי האגן ללא ממצא מיוחד
שאלתי היא האם ממצאים אלו מעידים על היעדר תהליך גידול במערכת העיכול או קביעה כזו יכולה להתקבל רק ע"י קולונוסקופיה?
יש סיבה לבדוק פוליפים וגידולים במערכת העיכול לאור מציאת גידול בשלפוחית (פפיאלרי - בדיעבד אחרי ניתוח הוגדר כPT0 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת תוצאות CTU בטן ואגן - תגובה
ד``ר אליהו גז07/02/2013בדיקת המעים היא ע"י בדיקה הקרויה קולונוסקופיה רגילה או וירטואליתץ
רק בדיקה זו תאתר פוליפ או תהליך אחר במעי הגס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין פפילרי לפפילומהדגנית27/01/2013
שלום רב
בעלי עבר ציסטוסקופיה אבחנתית ונמצא גידול. ע"פ מה שהרופא אמר וגם כתב במכתב: התרוממות פפילרית.... האם בהכרח הכוונה אכן לגידול פפילרי או שייתכן והרופא התכוון לפפילומה? האם ייתכן וטעה בכתיבה?
תודה רבה
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין פפילרי לפפילומה - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/01/2013התשובה רק לאחר הוצאת הממצא-ביופסיה ותשובת פתולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעת מתן שתןהילה24/01/2013
אני חש צריבה עזה כשאני משתין, במיוחד בבוקר. בן 58. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בעת מתן שתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/01/2013זיהום , דלקת ?
מציע בדיקת שתן לכללית ותרבית ובהמשך התיחסות אורולוג מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהחן13/01/2013
שלום ד"ר
סבא שלי בן 84
בריא בגדול, יש לו סרטן בערמונית שאינו מטופל כי הוא לא רוצה
סבא שלי צלול ועצמאי מאוד
לפני כמה ימים הוא החל להשתעל וכל פעם שהוא משתעל יש לו כאב במפשעה מצד ימין. האם מדובר בבעית הערמונית? האם יש סיבה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה - תגובה
ד``ר אליהו גז13/01/2013שלום
לאור ההיסטוריה של סרטן הערמונית .עליו לגשת לרופא האונקולוג וממליץ להשלים בשלב הראשון בדיקת מיפוי עצמות צל.ום מכוון לפרק הירך ובדיקת דם לפPSA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקלDAVID12/01/2013
שלום
יש לי שאלה אך אני לא בטוח אם זה שייך לפורום המכובד או לאורולוגייה: אני בן 42 מעונין לטפל בהתקרחות דרך דקל ננסי כמוסות אין לי רקע במחלות הערמונית האם אני יכול לנטול את התוסף שנתנה לי הומופאטית רפואה משלימה של כללית,מבלי שיפגע לי בערמונית , יגדיל אוצתה או חלחלה יגרום לסרטן העערמונית?ובPSA שאבדק? האם יש תופעות לואי למשך שנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקל - תגובה
פרופ' חיים מצקין13/01/2013אינני יודע אם דקל ננסי הוא פתרון לבעיית התתקרחות. ישנן תרופות בשימוש גם אורולוגי שניתנות במינון שונה כטיפול מונע להתקרחות.
אטינני סבור שהטיפול בתרופה הומיאופטית כגון דקל ננסי תשפיע לרעה בנושא סרטן הערמונית ואין צורך להיבדק כולל לא PSA לפני גיל 50 אם אין במשפחתך הקרובה חולי סרטן הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAליאורשוב10/01/2013
שלום
אינני נמנה עם רקע בסרטן הערמונית,ביולי 2012 עשיתי לראשונה בחיי (אני ב 41) השתמשתי בפרופציה 1 מג מגיל 31 עד היום-למניעת התקרחות) בדיקת PSA היה ערך של 0.22 היום ה10.12013 יצא 0.28 האם זה גדילה שמצריכה ניתוח או עדין תקין?או שזה מעיד שאני מפתח סרטן? והאם יש קשר לפרופצייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA - תגובה
פרופ' חיים מצקין12/01/2013לא מדובר בערך לא תקין. הערך תקין ואין מדובר בגדילה.
אני בכלל מתפלא שמישהו מוכן לעשות בדיקות PSA לגבר בן 41-מיותר !
הפרופציה יכולה להקטין ערכי PSA , זהו הקשר היחיד שאני רואה רלוונטי לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשקד03/01/2013
שלום,
אבא שלי עוד מעט בן 80.
הוא חלה בסרטן הערמונית לפני כשבע שנים. הוא קיבל טיפול בהקרנות וטיפול הורמונאלי,אחרי הטיפולים הללו ה-PSA ירד ל- 0.01.
המצב הזה של ה-PSA נמשך, עד שלאט לאט ובהדרגה, התחיל לעלות ולרדת עד שב-23.4.12 הגיע ה-PSA לכדי 0.28 ומהבדיקה שבוצעה לא מכבר ב- 1.1.13מראה 0.32
הייתי רוצה לדעת האם העלייה ההדרגתית יכולה להימשך בלי סוף? עד כדיי הישנות המחלה?
ואיך צריכים להתייחס למצב זה כפי שתיארתי?
בתודה לתשובתך שקד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת התייחסות לשאלתי תודה שוב!
שקד07/01/2013בלי תוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' חיים מצקין08/01/2013מדובר בהישנות.
יחד עם זאת בגיל 80 ועם קצב כזה של שינויי PSA וערך אבסולוטי כה נמוך סביר להניח שמי שמטפל ועוקב אחרי אביך יחליט להשאירו במעקב בלבד וללא טיפול כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות עליית ה-PSAמיכאל01/01/2013
לפני שלוש שנים חליתי בסרטן הערמונית,
עשו לי הקרנות ו-8 זריקות.
לא נכרת שום איבר, כמו-כן לא טופלתי בשום כדור.
בניתוח הכניסו לי את כדוריות הזהב
כעת לאחר שלוש שנים שוב הPSA עלה כעת עומד על 7.85 ולפני חודש היה 4.75 .
אני הופנתי לCT בטןו ואגן ולא אובחן שם יישנות המחלה.
יש לי בקע בושט.
מדוע הPSA עלה? עד לפני חודש נטלתי ויאגרה, האם זה מה שהשפיע על העליה
הPSA?
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות עליית ה-PSA - תגובה
פרופ' חיים מצקין01/01/2013אני יכול רק להניח כי מדובר בחזרת המחלה.
אין סיבה אחרת סבירה לעלייה מסוג זה של PSA.
בשלבים המוקדמים של חזרת המחלה לא יראה דבר על CT או מיפוי עצמות.
טיפול הוא אפשרי ומחייב התיעצות עם אורולוג-אונקולוג לבחירתך
חיים מצקין MD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שיומלץ לי כעת?
מיכאל01/01/2013תודה על תשובתך,
קבעתי עם האונקולוג שלי ליום ראשון הקרוב.
זה כל כך מוזר לי, שכן בפעם הקודמת היו לי כאבים ועכשיו סה"כ בהרגשה כללית הגוף הכל בסדר, ללא כאבים כלומר ללא בדיקת הדם לא הייתי מודע לכך שהPSA עלה. אני ממשיך בספורט, אומנם הפסקתי עם הויאגה לפני חודש כי חשבתי שזה משפיע.
האם השימוש בטיאגרה גרם ליישנות המחלה?
האם כעת שוב אזדקק להקרנות? האם הפעם זה ילווה בכימותרפיה מה הטיפול המומלץ ביישנות המחלה הפעם????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שיומלץ לי כעת? - תגובה
פרופ' חיים מצקין02/01/2013שימוש בויאגרה לא גורם להישנות. אין לו כל קשר למחלת הסרטן.
אשר לשאר השאלות מציע שביום ראשון הקרוב תישאל את האונקולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שנראה לך כמתאים?
מיכאל05/01/2013ראשית תודה להתייחסותך.
יש לציין שאני בגיל 75 האם זה משנה את דרך הטיפול?
אני מנהל אורח חיים רגיל, עובד בעבודה משרדית, עוסק בספורט.
שוב, ללא בדיקות הדם PSA לא הייתי חושב שישנה השנות מחלה.
ביום שלישי הקרוב אני מופנה לאונקולוג שטפל בי לפני שלוש שנים, ביום חמישי הייתי אצל אונקולג קהלתי זה טען שישנה השנות רק בעקבות עליה חדה ב-PSA אך ציין שאין עדות בCT. וטען שאחזור לקחת ויאגרה.
מעניין האם אתה רואה לנכון טיפול תרופתי? כריתת ערמונית? הקרנות חוזרות?
לפני שלוש שנים טופלתי רק בהקרנות ו-זרקות.
האם הפעם יהיה צורך בכימותרפיה?
תודה מראש להתיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שנראה לך כמתאים? - תגובה
פרופ' חיים מצקין07/01/2013כריתת ערמונית בקצב זה של עליית PSA איננו נראה לי כטיפול המתאים יחד עם גילך ועוד סיבות.
הדילמה שתההיה לך תהיה בין טיפול ממוקם לערמונית קו שני או טיפול הורמונלי
בדיון עם האונקולוג או אורולוג או שניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות פגישה עם האונקולוג
מיכאל08/01/2013פרופ' חיים מצקין,
תודה רבה לך על תמיכתך ותשובותיך.
היום נפגשתי עם האונקולוג, כפי שגם אתה ציינת הוא חושד בישנות המחלה , אך הוא טוען שהערמונית בסדר גמור והחשד שלו הוא בעצמות.
הוא אפנה אותי למיפוי עצמות , ולצפיפות עצם.
האם שם יכולים לדעת בוודאות מה מקור העליה? שכן באחד מפניותיך ציינת שזה שלא ראו בCT לא יראטו גם במפוי עצמות.
איך אדע בוודאות מה מקור העליה?
לגבי טיפולים:
האולקולג רוצה לתת לי רק הורמונים, אך הוא בקש לעשות בדיקות גנטיות לנשאות מוטציות?????? על איזו מוטציות מדובר? האם כמו הנשים בסרדן שד ה- BRCA1 מה זה משנה למקרה שלי?
אשמח לשמוע את תגובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות פגישה עם האונקולוג - תגובה
פרופ' חיים מצקין08/01/2013שלום
נראה לי שאתה בידיים טובות
אין ברצוני למשל "דעה שנייה"
שאלותיך נכונות-שאל אותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתין הרבה פעמים בלילהאיתן24/12/2012
psa תקין ,עשיתי אולטרה סאונד ,הכל תקין,
פרוסטטה קטנה,בקצור אני בריא ,רק משתין
כמעט לא אוכל פחממות,לא שותה חלב,
מה צריך לעשות כדי להשתין בערב ובבוקר בלבד,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתין הרבה פעמים בלילה - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/12/2012אין אדם שמשתין רק בערב ובבוקר. מה שנכנס יוצא. אם ישנה בעיה של תכיפות יתר בהשתנה, יש לפנות לאורולוג כדי להבין אם מצריך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב BCGשלמה19/12/2012
אחרי טיפול בשטיפות BCG לשלפוחית השתן
ברצוני לשאול מה קורה אם לא מטילים שתן כעבור שעתיים?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב BCG - תגובה
פרופ' חיים מצקין20/12/2012אני מניח שלא יקרה כלום. שתיה מעט רבה יותר תיצור מספיק שתן כשי שיווצר הצורך להשתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח להסרת הערמוניתשלי13/12/2012
פוגע בזיקפה? האם מותר לקחת ויאגרה לאחר מכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתוח להסרת הערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין15/12/2012בניתוח להסרת כל ערמונית בגין סרטן יש סיכוי גבוה (למעלה מ50ֵ אחוז) לפגיעה ביכולת הזיקפתית הספונטנית.
נכון ורצוי לקחת ויאגרה או דומיה לאחר מכן לתיקון המצב. הסכוי לכך גבוה אך לא מושלם ולעיתים יש צורך בטיפולים יותר פולשניים כמו הזרקות לאבר המין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TCC גרורתירעות25/11/2012
שלום רב!
בעלי בן 54 , חלה בסרטן TCC שלפוחית השתן, עבר ניתוח כריתת השלפוחית ושיחזור מלא ויפה, לאחר חצי שנה עבר בדיקת CT והכל היה תקין מלבד בלוטת לימפה קטנה באזור הבטן האחורית של 2 מ"מ, בוצע 3 בדיקות דם של מרקרים, הכל היה בסדר, לא היה צריך טיפולי כימו או הקרנות או שטיפה, כך נאמר לנו מהפרופסור הגדול שאצלו נותח.
לאחר כ-8 חודשים מהניתוח כאשר בעלי סבל מכאבי בטן נוראיים שבעכבות כך הובהל לבית חולים התברר בבדיקת CT נוספת שהוא מלא בגרורות שהתפשטו להם ב-5-6 מוקדים, בטן תחתונה, אחורית, חזה, ריאות, בית שחי, ואפילו יש לו בלוטות לימפה מוגדלות מאוד וגם ראיתי בגב 2 בלוטות שנראות לעין.
אמרו לנו שיש פרוטוקול עולמי שבו מקבלים טיפול כימותרפי ציספלטין + ג'מזר
כמובן שהתחיל לקבל את הטיפול, לא עובר קל בכלל, מידי פעם מקבל מנת דם, ברזל דרך הוריד, והוא גם עם קטטר מפני שבדיקות הקריאטנין לא משהו, (קטטר כבר 4 חודשים), והוא גם סוכרתי.
שאלתי:
האם יש עוד משהו לעשות מלבד כל טיפולי הכימו האלו???? אנחנו מרגישים שכלום לא מתקדם, הוא מרגיש טוב יום יומיים ומיד חוזר למקום נמוך מאוד אפילו בשבוע "חופש" מהכימו.
נראה כאילו הוא לא חי, כל הזמן יושב, ישן, מקיא, לא אוכל , יורד במשקל, (כבר כ-17 ק"ג)
מה עושים??????? האם זאת הדרך היחידה?????
תודה לכל מי שעונה לנו.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TCC גרורתי - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/11/2012לצערי זה למעשה הכל. בשלב הגרורתי הטיפול הכמותרפי הוא היחדי. אין מבריאים מהמחלה אבל אפשר לנסות ולהאריך החיים.
למרות שמדובר בטיפולים כמותרפיים לא קשים במיוחד הרי שהם יחד עם המחלה הקשה עושים את שלהם על החולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות גידול שלפוחיתא.23/11/2012
שלום,
בן 40. לפני 4 שנים עברתי ניתוח הסרת גידול פפלארי בשלפוחית השתן. ממצאי המעבדה אז העידו על התאמה להגדרה PUNLMP.
בביקורת שנתית שעברתי השבוע התגלה גידול חדש. תואר בציטוסקופיה כפפלארי קטן.
מבין שהישנות היא עניין שכיח.
שאלתי היא האם יש קשר בין הישנות זו להישנויות עתידיות אפשריות. האם נגזר עלי לעבור ניתוח הסרה פעם בכמה שנים או זה בהחלט יכול להיעלם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות גידול שלפוחית - תגובה
פרופ' חיים מצקין24/11/2012הישנות היא תופעה שכיחה. דווקא במצבך ההישנות לא צפויה בהכרח גם הבדיקה הקודמת וגם חולף 4 שנים הם נתונים מרגיעים בקשר לסיכוי שגם בעתיד תזדקק לניתוחי הסרת גידול קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות גידול
ת24/11/2012תודה רבה על המענה הזריז.
האם סיווג הגידול כמתאים בתכונותיו ל PUNLMP משנה במשהו את התנאים להישנות ו/או החמרה באופי הגידול שחוזר, זאת לעומת הגדרתו כ Low Grade PT0? (אני קורא שיש הרבה אי הסכמות בעולם על עצם ההבדלה בין הסיווגים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות גידול - תגובה
פרופ' חיים מצקין25/11/2012ההבדלים מזעריים ובשתי ההגדרות הסכנה לחיים אפסית , הסיכוי להישנות קטן ובטח כאמור אחרי חמש שנים.
פרט להפסקת עישון אין ביכולתך לשנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות גידול
א.06/02/2013עברתי השבוע הניתוח שלעיל. גם הפעם ברפואה הפרטית
מעט פילוסופיה.... איך נצליח לעשות פה צדק חברתי עם פערים כל כך גדולים בין הרפואה הציבורית לפרטית. לא ניתן יהיה להגיע לאיכות השירות שמקבלים כשמשלמים ולצערי אני אומר שכל אגורה שווה את זה.
שפו גדול לאורולוגיה אסותא ת"א שסייעו בלהפוך סיוט לעוד יום של נופש במלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול פפילרי שיטחי בשלפוכית השתן
משה חיון25/02/2013אפשר עזרה בבקשה ? בתור אחד שעבר את התהליך, התגלה אצלי גידול פפילרי בגודל של כ- 2 ס"מ בדופן שמאל של שלפוחית השתן. א) מנסיונך מה עלי לעשות?
יש לי ביטוח רפואי פרטי. ב) לאיזה רופא מומחה היית ממליץ לי להתיעץ? תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול פפילרי שיטחי בשלפוכית השתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/02/2013שלום הפנייה הגיעה אלי כיועץ אורולוגי.
גידול מחייב כריתה. הניתוח בגישה אנדוסקופית מבלי לפתוח הבטן. לאחריו אולי שטיפות עם חומרים להקטנת הסיכוי שהמחלה תחזור ואולי אפשר להסתפק בכריתה בלבד.
את הניתוח אפשר לבצע בבתי חולים ציבוריים כמו שלי-מרכז רפואי תל אביב או לחילופין לשאלתך אני מבצע את הניתוח הפרטי בבית החולים אסותא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ת05/04/2013מתנצל על אי התגובה.... לא הייתי פה בפורום תקופה.
אם עוד רלוונטי אשמח להעביר לך המלצות בעורק פרטי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבסיס גישת הביורגונומי, מוכחת מידי
יורם גני10/02/2013יום ביומו הטענה האומרת - "מחלה כרונית יכולה לתקוף רק כאשר רמת האנרגיה בגוף חלשה". זאת הוכיח כבר לפני 70 שנה, המדען וילהלם רייך ברפאו סרטן בעזרת צוברי האנרגיה - האקומולטורים שבנה.
את מחקריו פורצי הדרך, ה-F.D.A גדע נאיבם, את כתביו העלו באש ואותו השליכו לבית הסוהר ומשם טען שיד הקונצרנים לתרופות היתה בדבר.
כאן בישראל, רפי רוזן, שמחקריו של רייך תאמו את דרך חשיבתו, פיתח על פיהם את הריפוי ה"בירגונומי" בו אני עוסק.
נכון שהיום הריפוי לא עושה שימוש באקומולטורים, אולם עקרונותיו דומים. בפני רפי רוזן עמדה שאלת המפתח: מדוע ישנם אנשים שרמת האנרגיה בגופם יורדת? שאם נדע זאת, נוכל למבוע את אותה ירידת אנרגיה המסכנת את בריאותנו ומאפשרת למחלה כרונית כולל סרטן, לתקוף אותו. את הפתרון מצא בטיםול ב"משלימים האנרגטיים" אודותם תוכלו לקרא באתר האישי שלי.
לצערי, בכל הטיפולים הנעשים לריפוי מחלת הסרטן (ולא משנה מאיזה סוג), גם אם החולה הבריא, אם ע"י ניתוח, טיפול כימותרפי, הקרנות או תרופות. הסיבה להתפרצות המחלה - מחסור באנרגיה בגוף, בעצם לא טופלה. זו הסיבה להישנות המחלה וזה נכון לכל סוגי הסרטן.
הטיפול בביורגונומי מתחיל בביטול הגורם לירידת האנרגיה בגוף, כלומר בהתייחסות ל"משלימים האנרגטיים" ובשלב השני מטפל גם במיגור המחלה. לאחר טיפול כזה ובמעקב תקופתי פשוט, המחלה לא תתקוף שנית.
בברכה, יורם גני
לאתר האישי אפשר להגיע דרך הכרטיס שלי כאן או לרשום את שמי בגוגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)