מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סקס וסרטןשירי22/11/2012
שמעתי שאצל מבוגרים שעושים הרבה סקס יש תחלופה גבוהה יותר של הנוזל בערמונית וכך הסיכון לסרטן יורד. יש בכך אמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס וסרטן - תגובה
פרופ' חיים מצקין24/11/2012אני לא מכיר עבודה מדעית בנושא, אבל תמשיך להנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אפשרות לדלג שבועיים בטיפולשלמה13/11/2012
שלום פרופסור מצקין
לאחר בדיקת ציסטוסקופיה המליץ הרופא האורולוג על המשך טיפול ב BCG
נוסף על 6 טיפולים שבועיים עוד 3 טיפולים שבועיים
שאלתי האם יש אפשרות לדחות את הטיפול לאחר שבועיים ?
ההמלצה של הרופא 4 שבועות לאחר הציסטוסקופיה
מסיבות אישיות אני מבקש להתחיל את הטיפול לאחר 6 שבועות
האם זה אפשרי .
תודה על שיתוף הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש אפשרות לדלג שבועיים בטיפול - תגובה
פרופ' חיים מצקין14/11/2012לא רואה בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חייםמיה10/11/2012
שלום
רשום שמרגע הבחנה של סרטן שלפוחית השתן מחזיקים מעמד מקסימום 5 שנים.
האם זה בטוח גם לחולה בן 65 שיש לו גידולים שטחיים ונמצא בביקורת קבועה ובטיפול בצריבה, שטיפות ובקרוב גם ניתוח להסרת פוליפ פפילרי.
איך אפשר להמשיך להיות אופיטימי אם זו התוחלת חיים מקסימום 5 שנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוחלת חיים - תגובה
פרופ' חיים מצקין12/11/2012אינני יודע מהיכן לקוח המספר שאת מצטטת.
לאחר אבחנה בביופסיה-ניתוח אם מדובר בגידול שטחי הנמא בטיפול ומעקב תוחלת החיים לא ננפגעת. איכות לעיתים כן נפגעת עקב צורך בציסטוסקופיות חוזרות ובטיפולים לשלפוחית אבל תוחלת החיים לא נפגעת על פי רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתן לציטולוגיהשלמה10/11/2012
כמה זמן עד שמקבלים תוצאות לבדיקה שתן לציטולוגיה .?
האם התוצאה מגיעה לאתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן לציטולוגיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין12/11/2012בדיקה ציטולוגית עשויה לקחת זמן רד לעיתים עד שבועיים - שלושה.
אין לימושג אם היא מגיעה לאתר קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסיהמתענייו07/11/2012
שלום
הנני בו אדם בריא ללא רקע בסקטן הערמונית
כ 7 שנים אני נוטל פרופציה למניעת התקרחות
הנני בן 42
הבנתי שהכדור יכול לגרום לסרטן הערמונית? לצערי הפסקתי את הכדור והחלתי שוב להקריח
אני מעונין לחזור אך רק ביודעי שהוא בטוח
ערכתי בשנת ההפסקה בדיקות כבד וכליות וספירת דם
התוצאות תקינות
כמו כן ערכתי בדיקת PSA זה יצא 0.22
היתי מעונין לקבל חות דעת, ד"א האם התוצאה 0.22 תקינה או בגלל שהפרופציה ממסכת את הבדיקה הPSA גבוה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין08/11/2012שלום
אישית אינני סבור שיש עדות כלשהיא שפרופסיה יכולה לגרום לסרטן הערמונית. יש קשר בין סרטן המתגלהתחת פרופסיה ומידת ממאירותו אבל אין הוכחה כלל לגרימת מחלה. כך שאתה יכול להמשיך וליטול התרופה.
פרופסיה מקטינה את ערכי הPSA. יש לדעת שערכי PSA אמיתיים הם בערך כפולים .
ערך של 0.45 כשלך הוא תקין לחלוטין ואף מנבא הקטנת סיכויים שתפתח מחלת סרטן ערמונית בעתיד.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח CT אורוגרפי-דחוףדנה25/10/2012
שלום רב,
בשל דימומים בשתן, עבר אבי CT בטן ואגן עם הזרקה של חומר ניגוד (אורוגרפיה). התוצאות כללו בין היתר פירוט כי בשלפוחית השתן "הודגם תהליך רקמתי בדופן ימנית המתבלט לתוך החללל בגודל כ- 2.5X4 ס"מ. הממצא לא מערב את הפייה הימנית. מתאים לתהליך תופס מקום." מה המשמעות? האם מדוברבטוח כי מדובר בגידול סרטני? ואם כן מה סיווגו (האם חדר אל שכבת השריר?) אציין כי הוא עבר ציסטוסקופיה לפני שנה ולא נמצא אז שום ממצא.
בתודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח CT אורוגרפי-דחוף - תגובה
פרופ' חיים מצקין28/10/2012הפיענוח די חד משמעי: גידול בכיס השתן
הדבר מחייב כריתת הגידול. כמעט ב100% מדובר בגידול סרטני. טיבו המדויק והאם חדר לשריר יתבררו לאחר הניתוח בבדיקה הפתולוגית שתימסר לכם על ידי המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ב-PSPתו24/10/2012
שלום רב,
לפני כחצי שנה אובחן אצלי סרטן הערמונית בעקבות בדיקת PSP שערכתי שהתוצאה בה היתה 4.5. בהמשך לבדיקה, בוצעה בדיקה ידנית, ביופסיה וMRI. כולן איששו את הממצא של הגוש הסרטני. היום אני שבוע לפני ניתוח להסרת הגידול ובבדיקת PSP שערכתי לפני יומיים יצא ערך של 3.5.הייתי רוצה להבין כיצד יכול להיות שערך ה-PSP קטן בתקופה הזו ומה זה בדיוק אומר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ב-PSP - תגובה
פרופ' חיים מצקין28/10/2012שלום
אני מניח כי מדובר בבדיקת PSA.
מציע שתישאל את הצוות המנתח אליו אתה אמור להגיע בימים הקרובים.
מבחינתי אין כל מקום לשינוי ההחלטה לאור בדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכהאודי22/10/2012
שאלה בנושא ממצא בכיס השתן לאחר ניתוח - גידול פפילומה
האם יש נטייה להישנות ?
ברשותך שאלה נוספת :
- האם שלפוחית השתן איבר זה נעשה פגיע יותר להופעה של גידולם בהשוואה לאדם ללא ממצא ?
אמנון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה - תגובה
פרופ' חיים מצקין23/10/2012פפילומה הוא סוג של גידול מאד "שקט" ולמעשה לא ממש גידול סרטני. הסיכי להישנות קטן מאד. מצריך הסתכלות לכיש השתן במעקב קצר יחסית ואם תקין לא מחייב מעקב ארוך טווח כי הסיכוי להישנות קטן יחסית.
עישון הוא גורם סיכון אם הינך מעשן כדאי להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופצייהטולי14/10/2012
שלום פרופסור מצקין
כאמור קראתי באתר הניפלא כבר , שאין סכנה בפרופציה לשימוש לאורך זמן,אך היא ממסכת את בדיקת הPSA
כאמור ב8 שנים שנטלתי אותה ום יוםלא חלו אצלי שום תופעות לואי ,לא מינית ולא בבדיקות דם , עשיתי מיוזמתי הדיקת PSA ויצא 0.22אני כאמור בן 41 והתרופה לא עשתה לי ניסים בשיער ואני שוקל להפסיק אותה או לנטוך אותה פעם פעמים בשבוע (השאלה שלי למעשה איך אני אדע שבמהלך השנים לא גרמתי לי חלילה וחס גידולים או פגיעה בגוף? אני חייב לציין שכול השנים אני יזמתי בדיקות דם, ספירה מלאה, כימית, שתן לתרבית, לימןפציטים, בלוטות תריס וכו, והתוצאות היו תקינות, יש בדיקות ספציפיות לגילוי סרטן עתידי שעלי לבקש מרופאי, כתוצאה מהשפעות עתידיות של התרופה?האם בדיקת הPSA תקינה? האם יש צורך במעקב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופצייה - תגובה
פרופ' חיים מצקין15/10/2012תוצאת בדיקת PSA 0.22 תחת פרופציה היא תקינה. היא נאפשרת בגילך בדיקה הבאה בגיל 45.
למיטב ידיעתי אין בנטילת פרופציה נזקים לטווח ארוך. וההחלטה להפסיק או להמשיך היא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות אבחון לצורך קביעת טיפולmartyn12/10/2012
שלום רב. ברצוני לברר האם בדיקת CT בטן עם חומר ניגוד הינה הבדיקה המועדפת לצורך גילוי גרורות וקביעת המשך טיפול במקרה שבביופסיה גילו את אדנוקרצינומה. האם בדיקת MRI אינה רגישה ואמינה יותר במקרה כזה? תודה מראש על ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות אבחון לצורך קביעת טיפול - תגובה
ד``ר אליהו גז13/10/2012במקרה של סרטן הערמונית בשלב מקומי הבדיקה העדיפה לקביעת היקף המחלה המקומית היא בדיקת MRI עם מתמר חלחולי.
בדיקה זו תשפיעה ללא ספק על בחירת הטיפול הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנה לניתוחברלי11/10/2012
אבי חלה לפני כשנה וחצי בסרטן שלפוחית מסוג T1G3 הוא עבר טיפול BCG שלא הצליח והמליצו לו על כריתת השלפוחית למניעת החמרה של המחלה,אבא סירב ובהמלצת אונקולוג עבר טיפול משולב של הקרנות וכימותרפיה במשך 7 שבועות,בבדיקה שלאחר הטיפולים נראתה נסיגה והגידולים כנראה נעלמו,בביקורת לאחר שלושה חודשים נראה רק איזור אדמומי בתוך השלפוחית,והאורולוג אמר שאולי זה כתוצאה מההקרנות והוא יבדוק זאת בביקורת הבאה ורק אז יחליט אם כדאי לנתח ולקחת דגימה מהאזור.,אבא מסר גם בדיקת שתן לציטולוגיה,
והנה פתאום אנחנו מקבלים בדואר הזמנה לניתוח מסוג TUR-BX בעוד פחות מחודש.
רציתי לשאול:
1.האם קיים ניתוח כזה,מהו?או שאולי הכוונה לניתוח TUR-BT והשימוש באות X הוא רק שגיאת כתיב?
2.מה קרה שפתאום יש הזמנה לניתוח?האם הרופא אולי החליט בכל זאת לבדוק מהי האדמומיות ואולי זה קשור לבדיקת שתן?
3.האם ההקרנות לא מפחיתות את הסיכון לחזרת הגידולים לפחות בשנים הקרובות?
בבקשה התייחסותכם,אנו מאוד מודאגים ולא הצלחנו להשיג את הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנה לניתוח - תגובה
פרופ' חיים מצקין11/10/2012TURBX זה ביופסיה של ממצא בכיס השתן.
למה הוזמן ? תצטרכו לברר במחלקה.אצל הרופא המטפל.
אני יכול רק לנחש שהבדיקה הציטולוגית לא הייתה תקינה לחלוטן ולכן ההזמנה לביופסיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות דם אדומותאודי10/10/2012
שלום
בן 34 לפני 6 חודשים עברתי ניתוח TURB -תוצאה פפילומה
נאמר לי לבצע בדיקה נוספת בתום שנה .
היום ביצעתי בדיקת שתן כללית - כל התוצאות תקינות מלבד כדוריות דם אדומות
ERYTHROCYTES-U STRIP 10 /µl - ? האם תקין?
בברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדוריות דם אדומות - תגובה
פרופ' חיים מצקין11/10/2012אפשר לבקש ספירה של כדוריות הדם האדומות ואם פחות מ3-5 זה תקין. אני לא הייתימ מודאג מהנתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפורום פעיל?מאיר10/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הפורום פעיל? - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/10/2012כן
שבתי מחו"ל ואנסה לסייע כתמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת bcgאריה24/09/2012
שלום ד"ר. האם ניתן לדחות שטיפת bcg שבועית אחת מיתוך שש, ולהשלימה בסוף בשבוע נוסף ? תודה מראש אריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת bcg - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/10/2012כן כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתיעל18/09/2012
בעלי בן 44.
בשנים האחרונות,בבדיקות סקר, נצפתה עליה הדרגתית ב PSA.
בשנה שעברה הערך היה 2.16 והשנה קפץ ל 2.876 (לפי המעבדה התקין לגילו זה עד 2.5).
אצל אביו אובחן סרטן הערמונית בגיל 76.
אין לו השתנה מוגברת (הרופא שאל על זה).
אורולוג שבדק אותו כתב "PR קטנה במרקם תקין."
1. מה הסיכוי שאין לו סרטן הערמונית?
עד כמה המצב מדאיג?
2. הבנתי שגם אם הביופסיה תהיה תקינה - לא בטוח שאין סרטן.
מה הסיכוי לתשובה שלילית שגויה?
3. אם חלילה יתברר שיש סרטן הערמונית - מה הסיכוי להחלים?
אם זה חשוב, אני מרפת את ערכי הבדיקות בשנים עברו:
08.2009 - 1.31
08.2010 - 1.89
08.2011 - 2.16
07.2012 - 2.876* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם יתכן שתוצאות ה PSA מושפעות
yael19/09/2012ממשהו זמני ואולי כדאי לחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין20/09/2012שלום
בגבר צעיר בן 44 העליה ובעיקר מגמת העליה החא משמעותית. האורולוג המטפל או המומחה בתחום ייעץ לכם מתי לבצע ביופסיה.
נכון הביופסיה אקראית ואי לכך עלולה לפספס גידול קטן . אבל בדגימה טוב של כ15 דגימות אקראיות הנמיפוי של הערמנוית הקטנה יחסית בגילו הצעיר תתן תמונה סבירה .
במקרה והביופסיה תקינה ממילא הוא יישאר במעקב והחלטה לגבי ביופסיות עתידיות תינתן בהתאם להמשך עליית PSA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי בגיל 44 להחלים
yael20/09/2012אם יתברר שאכן יש לו סרטן הערמונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)