מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עליית סמן BETA HCG - שאלה לד"ר גזעמי29/07/2013
לכבוד דוקטור גז שלום רב! אני בן 40, נשוי + 3, ומבקש להתייעץ עימך לגבי סמני סרטן והאפשרויות להיותם שפירים/ממאירים:
בשנת 2000 חליתי בסרטן האשך מסוג נון סמינומה אשר כלל כריתת אשך ימין, עליית סמנים (AFP, BETA HCG, LDH) + בלוטות מוגדלות ברטרופרינאום.
בעקבות כך עברתי שלושה מחזורי כימוטרפיה, היעלמות הבלוטות וחזרת סמנים לערכי נורמה.
במעקב שנתי (לאחר 12 שנים של מעקב) התגלתה עלייה בסמן BETA HCG. העלייה החלה לפני כשנה וארבעה חודשים והינה עלייה דיי קבועה. סמני AFP + LDH בתחום הנורמה במהלך כל הזמן הזה.
מרגע שהחלה העלייה בצעתי CT חזה בטן ואגן, CT ראש, MRI לאוכף הטורקי, MRI אשך שמאלי, א.ס. אשך שמאלי, PET CT, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה. כל הבדיקות הללו (בוצעו יותר מפעם אחת) ללא עדות רדיולוגית וללא שינוי מלפני 5 שנים.
הסמן ממשיך לעלות ומגיע בבדיקה האחרונה ל 67. האונקולוג המטפל בי שלל תת פעילות של האשך הבודד שהבנתי שעלולה לגרום לעליית הסמן. האונקולוג עם אצבע על הדופק כל העת וולטענתו לא בהכרח יש קשר לעלייה הנ"ל ולמחלה מהעבר.
ברצוני להתייעץ עימך האם ניתן לברר בדרך נוספת את מקור הסמן (גידולי או שפיר) שכן העלייה ממושכת למעלה משנה ווארבעה חודשים אך ללא עדות רדיולוגית.
בנוסף,
שאלותיי הן:
ברצוני להתייעץ עימך האם ניתן לברר בדרך נוספת את מקור הסמן (גידולי או שפיר) שכן העלייה ממושכת אך ללא עדות רדיולוגית.
אשמח אם תוכל לייעץ לי בפורום זה או לחילופין אשמח להגיע לפגישת ייעוץ אם הנך חושב שישנן עוד אפשרויות לבירור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור גז אשמח לדעתך
עמי12/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור אפשר את התייחסותך בבקשה
עמי22/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור גז אשמח לדעתך - תגובה
ד``ר אליהו גז27/08/2013עמי שלום
שלח תמונה מלאה של הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה מלאה של הנתונים
עמי27/08/2013שלום דוקטור, מצרף את כל הפרטים:
מרץ 2000 -כריתת אשך ימין שהתגלה כנון-סמינומה לאחר מכן עליית סמנים BETA HCG AFP LDH ובדיקת CT הראתה הגדלת בלוטות ברטרופרטונאום. עקב כך עברתי 3 טיפולי BEP שלאחריהן סמנים כולם חזרו לנורמה כולל היעלמות הבלוטות.
12 שנה במעקב ללא עדות למחלה.
מרץ 2012 החלה עלייה בסמן BETA HCG- הראה 10. שני סמנים אחרים בטווח.
מרץ 2012 CT חזה בטן אגן וראש - במפ
מאי 2012 גסטרוסקופייה+קולונוסקופייה במפ
יולי 2012 BETA HCG-=17, שני סמנים אחרים בטווח
יולי 2012 CT חזה בטן ואגן במפ
אוקטובר 2012 BETA HCG=24
אוקטובר 2012 CT חזה בטן ואגן במפ
אוקטובר 2012 MRI מוח - בלוטת יותרת המוח גבעול מעט מעובה ובבלוטה חשד למיקרואדנומה 7 מ"מ.
ינואר 2013 BETA HCG=32
ינואר 2013 PET CT- במפ
פברואר 2013 MRI מוח במפ
מאי 2013 BETA HCG=49 שני סמנים אחרים בטווח
מאי 2013 CT חזה בטן ואגן במפ
יולי 2013 BETA HCG=67 שני סמנים אחרים בטווח
ביקורת הבא באוקטובר.
האונקולוג העוקב לא בהכרח מקשר את העלייה כעת אל המחלה מהעבר.
אונקולוג ארח בהתייעצות אמר שהעלייה היא לא ממקור אונקולוגי . לכל אורך הדרך נבדק טסטוסטרון שנמצא בטווח נורמה. LH FSH נמצאו = 0 כנראה עקב נוכחות BETA HCG.
מבקש לברר מה לדעתך האפשרויות כאן לגבי היות הממצא ממאיר / שפיר?
אילו עוד בדיקות אני יכול לעשות על מנת לאתר את הגורם לעליית הסמן? אשמח אם תוכל לייעץ לי או אפילו להיפגש אם אתה חושב שיש עוד אופציות.
מודה על התייחסותך וזמנך.
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית סמן BETA HCG - שאלה לד"ר גז - תגובה
ד``ר אליהו גז27/08/2013עליה בערכי BHCG יכולה להיגרם ממחלות שפירות שונות
יש צורך בבדיקת בלוטת התריס - בשלב ראשון סונר של הבלוטה ותפקודי הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית beta hcg
עמי28/08/2013שלום דוקטור. את הבדיקות הנל גם בצעתי וללא ממצא חריג. זה היה 8 חודשים לאחר תחילת העלייה. האם בפגישה אישית עימך תוכל לנהל לי את הברור הנל ולהפנות אותי לעוד אפשרויות שפירות? האם יש רעיונות נוספים לחיפוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסרטן אשכיםדן29/07/2013
בעלי, בן 41, עבר ניתוח לכריתת אשך עקב סמינומה טהורה לפני כמעט שנתיים. בכל הבדיקות, תמיד הסמנים בדם היו תקינים. כעת, בבדיקת סיטי נמצאו שתי בלוטות מוגדלות ברטרופינאום עד לגודל של 1.1*1.3 ס"מ. לציין כי גם בבדיקות קודמות הבלוטות נצפו אך היו בגודל 0.6 ס"מ לפני כשנה ולפני כחצי שנה בגודל 0.9 ס"מ. אז נאמר לנו שלא מדובר בחזרת המחלה וכעת נאמר שכן ומדובר בבלוטות מטסטטיות. שאלותיי הן:
א. נאמר כי בדיקת CT PET לא מזהה בקלות קליטות במחלה מסוג סמינומה - האם הדבר נכון ואין צורך בPET כדי לקבוע חזרת המחלה?
ב. אצל כל רופא גדלי הבלוטות קצת שונים - רופא אחד אמר שכבר בבדיקה מלפני חצי שנה הגודל היה 1.1 ואילו השני אמר שלפני חצי שנה הגודל היה 0.9. בנוסף, הרופא שראה שלפני שנה הגודל היה 0.6 אמר לנו כעת כי כשהוא מסתכל בבדיקה מלפני שנה כבר אז הגודל היה 0.9 - האם אלו פערים הגיוניים או שנדרש פה ייעוץ נוסף? בנוסף, אבקש לדעת מה חשוב במדידות- האם אורך הבלוטה, רוחבה?
ג. הבנו שבגודל כזה הטיפול המקובל הוא קרינה - אך האם אין סכנה שיש תאים שכבר השתרבבו למחזור הדם ומטיילים בגוף ועלולים להתגלות רק בעוד חודשים?
אודה לכל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
דן29/07/2013האם גדילה של 2,3 מ"מ מסיטי לסיטי בהפרשים של מס' חודשים היא משמעותית? מה קצב הגדילה הרגיל של בלוטות במחלה מסוג סמינומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון: בנוגע ל-AVODART לעיכוב סרטןדוד23/07/2013
התכוונתי כמובן למחקר REDEEM מהשנה שעברה ולא ל-REDUCE. מחקר REDEEM הראה non-inferiority של AVODART בכל הפרמטרים, חלקם מובהקים סטטיסטית וחלקם לא, ולא נצפה שום אבחון יתר של גליסון גבוה.
השאלה אם במצב כזה חולה במחלה שלא מבצע RP יכול לשקול נטילת AVODART בנוסף להקרנות/ברכיתרפיה למשל, בבחינת לא יועיל לא יזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: בנוגע ל-AVODART לעיכוב סרטן - תגובה
פרופ' חיים מצקין24/07/2013אין על זה כל מידע בדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על אבחנה וטיפול בסרטןדוד20/07/2013
1. מיהם המנתחים הפעילים ביותר (high volume surgeons, המנתחים בתדירות הגבוהה ביותר ולאו דווקא הותיקים ביותר) בתחום כריתת ערמונית בישראל, בכל אחת מהשיטות (רובוטית, לפרוסקופית ופתוחה)?
2. מיהם הרדיולוגים המנוסים והמומחים ביותר בפענוח MRI של הערמונית ובפרט בזיהוי נכון של פריצת קופסית/הבחנה בין שלב T2 ל-T3? יש המלצה על רדיולוגים מומחים בחו"ל?
3. מיהם הפתולוגים המנוסים והנחשבים בפענוח שקופיות ביופסיה של הערמונית? האם גם כאן יש המלצה על מומחים בחו"ל?
4. האם לאור תוצאות מחקר "REDUCE" יש מקום להמליץ באופן כללי על נטילת Avodart/Duodart לחולים בשלבים השונים כאמצעי לעיכוב המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות על אבחנה וטיפול בסרטן - תגובה
פרופ' חיים מצקין21/07/2013אענה רק לשאלתך לגבי REDUCE. אין זה המקום אם בכלל לדבר על ניסיונום של רופאים אחרים ובטח במקצועות אחרים.
אין הוראה או הנחייה לגבי נטילת AVODART או DUODART למניעה של סרטן הערמונית. רשויות הבריאות האמריקאיים לא נתנו אישור מבוקש לשימוש בתרופה בהתוויה זו ובעקבותיהם אף לא גופים אחרים.
מאידך הנתונים מצביעים על מקום אפשרי לתרופה והדבר הנכון הוא בגברים עם הפרעות השתנה בין שאר השיקולים לנטילת התרופה לדון עם הרופא גם לגבי מניעת הסרטטן שהתרופה נבחנה בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזרע, בלי ממצאים.יוסי15/07/2013
הי,
לפני חצי שנה התגלה אצלי מיקרוהמטוריה. לפני כחודש וחצי התחיל לצאת גם דם בזרע. בינתיים עשיתי את הבדיקות הבאות, שכולם תקינות: PSA, ציסטוסקופיה, שתן לציטולוגיה, וCT של חלל הבטן (כליות, שלפוחית שתן, כבד, ערמונית..). הדבר יחיד שנמצא הוא ציסטה של סנטימטר בכבד.
שאלתי:
1. מה יכול להיות הבעיה ואיזה בדיקות נוספות יש לעשות?
2. אשמח גם לקבל המלצה למספר רופאים מאיזור המרכז שמתאימים לסוג הבירור הנדרש אצלי.
תודה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בזרע, בלי ממצאים. - תגובה
פרופ' חיים מצקין16/07/2013עברת בירור שלם ללא ממצאים- זה הזמן להירגע.
אם יימשך יש מקום לחזור על בדיקות מקיפות אלו לא לפני שנתיים שלוש.
קרוב לודאי מדובר בכלי דם קטן ש"מתפוצץ" כמו לפעמים שרואים בעין.
אינני כמובן מעלה שמות רופאים מומלצים באתר ציבורי זה. להערכתי בחר לך אוורלוג מומחה במקום מגוריך ואם יש לך כנראה כזה לאור הבדיקות שעברת, הישאר עימו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אשךננננה26/06/2013
בוקר טוב
הבן שלי כבן 28 שנה לפני כשנתיים עבר ניתוח לכריתת אשך גילוי סרטני .
הוא במעקב היום קיבלנו תשובה של alpha fetoprpteun tm 2.38 האם זה תקין.
בעבר הפקיד זרע בבנק הזרע , האם בעתיד זה לא יפגע בו בפוריות האם יוכל לפרות בדרך הרגילה ?
מעבר הלבדיקות דם כל כמה זמן צריך לעשות סיטי בטן אגן ואשך
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אשך - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/06/2013אם אתם מבצעים בדיקות וכיו"ב. אתם במעקב. את השאלות הפנו לרופא העוקב.
אם וכאשר ירצה להפרות יוכל לנסות, יש סיכוי להפריה רגילה ספונטנית ובכל מקרה יש זרע בבנק שיוכל לשמש אם יצטרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת מדללים לאחר ניתוח הסרת גידולשלמה09/06/2013
שלום פרופסור
לפני יומים עברתי ניתוח להסרת גידול בשלפוחית השתן הדימום פסק למחרת .
מתי אפשר לחזור לקחת את המדללים קרטיה ופלביקס
תודה על שיתוף הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת מדללים לאחר ניתוח הסרת גידול - תגובה
פרופ' חיים מצקין09/06/2013בין היתר תלוי גם בהתוויה לנטילתם וגם בגודל הניתוח.
הסרת גידול קטן מאפשרת חזרה מהירה לתרופות. שטח כריתה נרחב מצדיק המתנה של 10-14 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השטןלירן04/06/2013
שלום רב,
סבי אובחן לפני כעשרה חודשים כחולה בסרטן שלפוחית השטן.
הוא נותח והחל לעבור ״שטיפות״ אחת לשבועיים אם אני לא טועה כשבע פעמים (סיים עימם לפני כשלושה חודשים והאיזור היה נקי).
לפני כחודש סבי עבר בדיקת ציסקוסקופיה וביופסיה ונאמר לו כי הגידול חזר והתפשט בשלפוחית.
הרופא הציע לסבי לעבור ניתוח לכריתת השלפוחית אך סבי סירב בתוקף (הפחד והבושה להיות עם שקית חיצונית) וכן גם אם אינו היה מסרב לא היה יכול לעבור ניתוח ארוך שכזה מכיוון שהקרדיולוג לא היה מאשר כי סבי הוא חולה לב.
כעת אני פונה אליכם כדי להבין האם ישנן אופציות נוספות היכולות לעזור לסבי.
הרופא אמר לו שיעשה שוב שטיפות אך הוא לא מאמין שיעזור ושזה אך ורק על אחריותו.
קראתי כי ישנו גם טיפול בהקרנות.. האם זה יכול לעזור?!?
אנא עיזרו לי למצוא פתרון.
תודה מראש,
לירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השטן - תגובה
פרופ' חיים מצקין05/06/2013אני יכול להתייחס רק עקרונית מאחר ואינני מכיר את החולהכשלון של טיפול בשטיפות יכול להעיד על "עמידות " לטיפול זה ועל סיכוי נמוך שסדרה שניה של אותו טיפול תעזור.
לכן הצעה לטיפול של כריתת השלפוחית הוא נכון אם אפשרי.
קרינה חיצונית נחשבת לפחות יעילה ובעיקר לא פותרת תחלואה מקומית כגון דימומים, הפרעות השתנה קשות ועד לחסימת כניסת השופכנים לכיס השתן. במקרים בהם לא ניתן לנתח או שהחולה מסרב להצעה הנכונה יותר לניתוח אפשר לבצע קרינה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
לירן06/06/2013תודה רבה פרופסור על התשובה אך משהו לא ברור לי..
מהי האופציה העדיפה כרגע, האם סדרה נוספת של שטיפות או שמא לעבור להקרנות?
האם ישנה אפשרות שאחת מן האלטרנטיבות הללו תעזור ותעצור את התקדמותה של המחלה או שהפתרונות הללו הם ברירות מחדל ודבר לא יעזור פרט לכריתת השלפוחית?
(הרופא המליץ על סדרה נוספת של שטיפות ולאחר מכן אם לא תהיה התקדמות לעבור לשטיפות חזקות יותר).
תודה רבה, לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבחנות הכתובות
לירן06/06/2013אבחנות:
biopey of tiadder
חשד ל- cis
תיאור מיקרוסקופי:
התקבלו שני פירורי רקמה אסורים, הגדול בקוטר 0.3 ס"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שלפוחית השטן - תגובה
ד``ר אליהו גז16/07/2013שלום
יש מקום למתן טיפול קרינתי לשלפוחית
תואת הטיפול תלויות בהיקף המחלה ומצבו הכללי של החולה
יש לפנות לרופא אונקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותאירה27/05/2013
שלום רב,
אני בת 30 בריאה בדרך כלל, מעשנת.
פעם ראשונה לפני חצי שנה באופן פתאומי התחלתי לסבול מתכיפות במתן שתן.
לאחר בירור מקיף שכלל תרביות שתן אולטראסאונד וMRI אגן, לא נמצאה סיבה לתופעה. חשוב לציין שתופעה עברה מעצמה תוך פחות מחודש.
מאתמול זה חזר שוב פעם, צורך תמידי להתרוקן ולחץ בבטן תחתונה.חשוב לציין שתקופה אחרונה הייתה מאוד לחוצה ואפילו חרדתית עבורי.
אני שותה נס קפה כ4-5 כוסות ביום.
אני נורא חוששת, האם זה יכול להיות סרטן שלפוחית השתן?
האם בגיל שלי זה שכיח?
ממש נמצאת בחדרות.
אשמח לתשובתכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות - תגובה
פרופ' חיים מצקין28/05/2013לא נראה ש מדובר בסרטן בכיס השתן. הרי עברת בירור מלא.
יכולה להמעיט בשתיית קפאין וקצת פחות חרדות ויש סיכוי להטבה.
אם לא יש מקום לפניה שוב לאורולוג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אם אפשר
אירה28/05/2013פרופסור, תודה רבה על התשובה המהירה.
עשיתי בדיקת שתן בסטיק שיצאה תקינה. ונשלחה גם תרבית עדיין אין תשובה.
עברתי את הבירור לפני חצי שנה, האם עדיין יש סיכוי שהתפתח משהו סרטני בחצי שנה הזו?
האם בגיל שלי המחלה בכלל שכיחה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אם אפשר - תגובה
פרופ' חיים מצקין28/05/2013לא ולא שכיח בנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על הסבלנות וצומת לב
אירה28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות נוספת
אירה30/05/2013שלום רב,
הייתי אתמול אצל אורולוג, הוא אמר שאין צורך בבירור נוסף, כי נבדקתי בחודש ינואר, כלומר לפני 4 חודשים.
הוא טוען שבגילי הרבה נשים סובלות משלפוחית רגילה ונתן לי תרופה שאמורה להרגיע את התופעה.
האם אכן אין צורך בבירור.
חשוב לציין שבשעות היום התופעה יותר מורגשת ולקראת הערב זה נרגע.
בלילה אני קמה בין פעם לפעמיים.
הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות נוספת - תגובה
פרופ' חיים מצקין03/06/2013נשמע סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של אומניק אוקאסאודי25/05/2013
שלום,
אני בן 73, כשנה לאחר טיפול ברכיתרפיה. אני לוקח אומניק אוקאס 0.4 מג והכדור גורם לי לתשישות נוראית ולסחרחורות שמקשות עליי אפילו ללכת. מה אפשר לעשות? יש טיפול תחליפי? אפשר להפסיק את הטיפול? מטרת הטיפול באומניק אוקאס היא רק עזרה במתן השתן?
תודה מראש,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של אומניק אוקאס - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/05/2013אומניק היא תרופה להקלה בלבד של הפרעות במתן שתו. אין לה ולא כלום עם תהליך ההבראה מהסרטן שבו טופלתה בברכיתרפיה.
אין מינון מופחת בישראל של אומניק. הצעתי לנסות להפסיק את התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפורום הזה עדיין קיים ?
אלברט30/06/2014האם הפורום הזה עדיין קיים ?
אני רואה שהתגובות האחרונות בפורום הנ״ל הם מ 2013
ואני רוצה להעלות שאלה לפרופסור מצקין אך אנני בטוח אם אקבל מענה .
בכבוד רב.
אלברט אזולאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קרינתי לפרוסטטה בגיל מבוגרגלעד21/05/2013
שלום פרופ' מצקין וד"ר גז
קרוב משפחה בן 91 סבל מתלונות בזמן שנתן שתן והאורולוג עשה ביופסיה ויצא שיש לו סרטן גליסון 9. ה PSA שלו 15. עשו לו מיפוי עצמות וסיטי והכל נקי.
הוא במצב כללי מעולה, אין לו שום מחלות חוץ מלחץ דם, הוא עובד ועצמאי וחי מעולה.
האורולוג נתן לו זריקת הורמונים ואמר שזה מספיק. האונקולוגית אמרה שהמצב שלו מעולה והוא יכול לחיות גם עוד כמה שנים טובות ומצד שני הסרטן עלול להתקדם באגן ועצמות עם כזה גליסון והמליצה להוסיף קרינה. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. מה דעתך? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קרינתי לפרוסטטה בגיל מבוגר - תגובה
פרופ' חיים מצקין21/05/2013שלום
בגיל 91 להוסיף קרינה נשמע לי כמו הגזמה די ניכרת. עד גיל 80+/- זה סביר אבל לא בגיל 91. הגם שאני מאחל אריכות ימים, תוחלת החיים הידועה הממוצעת היא של 5-6 שנים וטיפול הורמנולי יקנה לו השקט הרפואי הנדרש לתקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הערמוניתנתנאל09/05/2013
שלום.
אני בן 60 ובבדיקת דרכי השתן - US נמצא כי בערמונית הודגמו הסתיידויות במרקמה והיא מוגדלת במידה בינונית .
אודה לך מאוד באם תוכל להסביר לי את התשובה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין15/05/2013הסתיידויות הן ממצא מקרי שאין לו חשיבות קלינית רפואית כלל. אין צורך בטיפול או במעקב אחר הסתיידויות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה נפוחה על שק האשכיםנער08/05/2013
כמה שנים שהייתה לי כמו גולה קטנה על שק האשכים (זה נמצא שם כבר בערך 4 שנים)
אף פעם לא ייחסתי לזה חשיבות
לפני יומיים קמתי משינה וראיתי שהגולה הזאת נהייתה אדומה
אחרי כמה שעות היא התחילה לכאוב ויום למחרת כשקמתי ראיתי שהיא ממש אדומה, עם נקודה לבנה בקצה שלה ונהיו לי כאבים חזקים בזמן הליכה.
בנוסף יותר מאוחר באותו היום שמתי לב שגם האיזור שמסביב לגולה נהיה אדום והתקשה (לא קשה מאוד אבל לא כמו שהאשך אמור להיות)
היום שמתי לב שנהייתה בקצה של הגולה נקודה, כאילו שהיא נפתחה והכמות של הלבן ירדה , בנוסף גם הכאב פחת והצלחתי ללכת כמו בן אדם.
האם יש מקום לחשש? האם לפנות לרופא או שזה יעבור לבד?
אם צריך לפנות לרופא לאיזה סוג של רופא והאם אני יכול ללכת אליו לבד לבדיקה? (יש לי 16 עוד חודש)
יש לציין שלא קיבלתי שום מכה באשכים לפני או משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה נפוחה על שק האשכים - תגובה
פרופ' חיים מצקין15/05/2013נראה לי שמדובר בסך הכל בבולטת חלב קטנה שהזדהמה ויצאה מעט מוגלהץ לא מסוכן, לא מדבק ומצריך רק לשמור על ניקיון-היגיינה סבירה עם מים וסבון.
העיקר לא לפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדקל02/05/2013
בבדיקת שתן כללית אריתרוציטיס 33
תרבית תקין .
אולטראסאונד כליות תקין
ציסטוסקופיה תקין
בעבר לפני למעלה משנה ניתוח להוצאת פוליפ שפיר משלפוחית השתן
האם ערך 33 נחשב גבוהה ומחייב ברור של מקיף יותר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אליהו גז06/05/2013שלום
יש להמשיך ולבדוק את הגורם להימצאות דם בשתן
פנה לאורולוג שלך בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונה28/04/2013
שלום, אני אישה כאובחנה עם סרטן בשלפוחית השתן. שטחי.
עשיתי ססוקופיה ונמצא כי יש אודם ברקמה ( בדופן ) של השלפוחית.
נשלח לביופסה.
1. האם יכול להיות שזה הפך להיות פולשני?
2. האם יכול להיות שזו דלקת ?
מזה זה יכול להיות..
מחכה לתשובות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע השאלה אינה נענת
יונה29/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ' חיים מצקין01/05/2013כל התשובות אפשריות
חכי לתשובת הביופסיה הרי לשם כך נשלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)