פורום אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• PCA3
    רחלי
    23/04/2013

שלום וברכה.
    לאבי רמות PSA גבוהות עד 13.
    לפני כשלוש שנים עבר ביופסיות רבות רוויות ולא נמצא סרטן.
    עבר לאחרונה MRI ולא מצאו סרטן.
    האם יש מקום לדעתך לבצע בדיקת שתן PCA3 ?האם בכל זאת יש צורך בבדיקה זו"אינדיקציה" רפואית?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    PCA3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PCA3 - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    24/04/2013

PCA3 היא עוד בדיקה שתעלה נתון הסתברותי. בהחלט אפשר להשתמש בה ככלי עזר להחלטה.
    ניתן גם לקבל החלטה על ביופסיה נוספת בגישה שונה מזו שנעשתה עד עתה. הכל בהתייחסות לקצב שינויי PSA ומצבו הכללי וגילו של החולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת אשך
    אלמוני
    17/04/2013

שלום רב,
    לפני כחודש עברתי ניתוח לכריתת אשך ימין לאחר שבאולטרסאונד נתגלה ממצא רקמתי חשוד באשך ימין (אשך קטן מהרגיל) ובדיקת ALPHA הייתה 23.4.
    לאחר הניתוח הבדיקה הפתולוגית גילתה שלא היה גידול אלא צ'יסטה.
    שתי בדיקות ALPHA נוספות שעשיתי בימים האחרונים הראו אותו סדר גודל של 24.3 ו- 24.6.
    האם הסממן ALPHA היה אמור לרדת ישירות לאחר הניתוח? האם הסממן ברמה כזאת הוא אינדיקציה לגידול בכבד או רק לאשכים (או לדבר אחר)?
    ברצוני לציין שכל הבדיקות דם לאחר הניתוח תקינות, בתוצאות אולטרסאונד לפני הניתוח נכתב אשך שמאל גודל רגיל (נצפה בקע מפשעתי גולש דו צדדי) ותוצאות סי טי בטן לפני הניתוח תקינות.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כריתת אשך

הוספת תגובה

• תיקון

אלמוני
    17/04/2013

ברצוני לתקן שלפני הניתוח הסממן ALPHA היה 24.3 ולאחר הניתוח 23.4 ו 24.6.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    21/04/2013

מאחר ואינני מכיר היטב את הנתונים אוכל רק לומר שהסמן שהיה מוגבר קלות לפני הניתוח ויוחס לגדיודל באשך היה צריך לרדת אחריו או שמקורו אחר כגון בלוטות בבטן . הדבר מצריך התייחסות של האורולוג-אונקולוג שבטיפולו אתה נמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת אשך - תגובה

ד``ר אליהו גז
    27/04/2013

רמת אלפאפטופרוטאין צריכה לרדת במחצית כל 5-7 ימים. במידה והרמה נשארת קבועה או עולה יש לעבור בירור. מקור אלפאפרוטאין יתכן גם מהכבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת אשך - תגובה

ד``ר אליהו גז
    29/04/2013

רמת AFP יורדת ברמה בדם במחצית זמן של 5-7 ימים
    במידה ולא יורדת יש לחפש את הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח
    אלה
    13/04/2013

בס"ד

לאמי שתהיה בריאה התגלה בשלפוחית השתן תהליך פפילרי קטן. הרופא המליץ לה לעבור כריתת הממצא ואכן היא עשתה זאת ואלו התוצאות

ממצא בזמן הניתוח - בכיס השתן נמצא תהליך פפילארי בקוטר 2 ס"מ פרוקסימלית לפית השופכן השמאלי .

פרטי מהלך הניתוח - ניקוי הגנטילה בתמיסת סביעור.הרחבת השופכה במרחיבי מתכת עד FR30

עי רזקטוסקופ FR26 מבצים כריתה של רקמת הגידול מכיס השתן בשלמות לעומק .בסיום-ניתן להבחין בפית השופכן השמאלי מפרישה שתן צלול . קטטר 3 דרכים FR20 .בדיקה בינמואלית תקינה .

אמא שוחררה יש לה קצת כאבים בצד שמאל אבל ביראותה תקינה . מה אומרים ממצאי הניתוח ? האם יש חשש לסכנה כל שהיא או התפחות המחלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    15/04/2013

קצתמוזר בעיני שבמקום לשאול את הרופא המנתח את שואלת אותי.
    הוא הכתובת לתאר מה ראה ומה עשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי דופן ימנית ואחורית של שלפוחית
    דבי
    04/04/2013

שלום !! אמי בת 71 מכיוון שבזמן אחרון התלוננה על כאבים באיזור השחלות התחלנו בירור כדי לדעת מה הסיבה , היא טוענת שלפעמים זה נרגע קצת הכאב לאחר מתן שתן , שגם מאד קשה לה להתאפק , בביקת US יצא שהיא לא מרוקנת את השלפוחית עד הסוף ובCT אגן ללא חומר ניגוד יצא "שלפוחית בגודל תקינה,מודגם עיבוי דופן ימנית ואחורית עם דיברטיקולים בודדים קטנים , לשקול בירור ע"י אורולוג, כמובן קבעתי תור חוזר לאורולוג של קופת חולים בינתיים זה יהיה רק בסוף החודש אבל בינתיים רציתי לדעת בבקשה מה זה יכול להיות , קראתי הרבה דברים כאן אבל לרוב מתייחסים לקשר עם הערמונית בעיה של גברים , מה יכול להיות העיבוי הזה אצל נשים ? הבדיקות אחרות של גינקולוגיה יצאו תקינות רק חסר לנו גסטרו אבל בינתיים האם יש מקום לדאגה על התשובה שבCT .? מה יכול לגרום לעיבוי ?

הוספת תגובה

• עיבוי דופן ימנית ואחורית של שלפוחית - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    13/04/2013

רב הסיכויים שאין מדובר במחלה אלא בשינויים כרוניים שהתגלו במקרה. סיכוי קטן יחסית שמדובר בגידול בכיס השתם. האורולוג ימליץ קרוב לודאי על הסתכלות ישירה במרפאה הקרויה ציסטוסקופיה על מנת לשלול אפשרות זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

דבי
    13/04/2013

תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית שתן בת 81
    מיכאל
    28/03/2013

30/1/13 כריתת גידול דופן עליון ימין פתולוגיה:
    גידול פפילארי על בסיס סולידי
    high grade solid urothelial carcinoma invades into lamina properia and muscularis properia no lymphovascular evidance (pt2)
    בסיס הגידול
    high grade papillary and solid urothelial carcinoma with squamous differentiation and necrosis with evidance of invasion in lamina propria
    בכריתה חוזרת 5/3/13 פתולוגיה רקמה מאזור כריתה קודם residual high grade urothelial carcinoma invading muscularis propria בכל יתר הדגימות מאזורים אחרים inflamed small mucosal fragment לפי אורולוג לא כשירה לשחזור שלפוחית. האם חייבים לבצע כריתה, האם חייבים כימותרפיה והקרנות - אם כן באיזה חומר מקובל, האם אפשר רק שטיפות והקרנות בלי כימותרפיה ובאיזה חומר מקובל, האם זה סופני בלי כריתה ומה תוחלת חיים מקובלת. מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית שתן בת 81

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית שתן בת 81 - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    28/03/2013

באם החולה במצב כללי סביר, טיפול הבחירה הוא ניתוח כריתת כיס השתן ויצירת מוליך לשקית איסוף חיצונית.
    כאלטרנטיבה פחות טובה ומקובלת ניתן לתת כמותרפיה לוריד וקרינה חיצונית
    חומרים לתוך כיס השתן חסרי כל השפעה במצב הגידול.
    ללא ניתוח ישנה סבירות גבוה להתפשטות הגידול כולל גרורות בשנה-שנתיים הקרובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת סמינומה
    דנה
    27/03/2013

בעלי, בן 40, עבר לפני שנה וחצי כריתת אשך שמאל עקב סמינומה טהורה. הסיטי היה תקין למעט מס' בלוטות לימפה קטנות אשר היו לו כבר שנים רבןת. הייתה עלייה בBHCG עד ל7. שאר המרקרים תקינים. גודל הגידול היה 4 ס"מ. הומלץ לו על מעקב פעיל. כעת, רואים בסיטי הגדלה של הבלוטות הקיימות: האחת במזנטריום, מ4 מ"מ ל9 מ"מ והשנייה,בסמוך, מ4 מ"מ ל1.2 ס"מ. כל המרקרים תקינים. הם בהכרח מדובר על חזרת המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרת סמינומה

הוספת תגובה

• חזרת סמינומה - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    28/03/2013

יתכן.
    בכל מקרה הרופא המטפל ישלח אותו אני מניח לבדיקות סמנים בדם אולי PETCT ואז יתברר הנושא לאשורו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה
    רוי
    20/03/2013

בס"ד
    כבוד פרופ מצקין
    תודה על המענה המהיר מודה מאוד
    היא תעבור את הניתוח
    גודל הפוליפ הוא 1.5 סמ ..
    תהליך פפלירי לפי מה שרשום בפענוח מה הכוונה ?

האם לעשות הרדמה כללית או אזורית \

האם השאת הזו מסוכנת לפי מה שתארתי בהודעתי הקודמת ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    21/03/2013

דרגת הסיכון תיקבע רק לאחר הוצאת השאת ובדיקתה הפתולוגית.
    שתע אפשרויות ההרדמה נכונות.
    אני ורבים אחרים מעדיפים בכריתת גידולים בכיס השתן הרדמה כללית. בין השאר זה תלוי בבריאות הכללית של החולה ובמיקום הגידול לכריתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח ממצא
    רוי
    20/03/2013

בס"ד
    אמי שתהיה בריאה כבת 60 לאחרונה היא ראתה בשתן דימום קל
    בעת שהיא מנגבת היא ראתה על הנייר קצת ורוד .. היא עשתה אולטרסאונד ובדיקות נוספות והכל יצא תקין הופיעו 25 כדוריות אדומות בשתן בבדיקה . כבר למעלה מחודשיים אין לה דמם ..
    מאחר והיא לא הייתה שקטה כי דמם לא מופיע סתם גם אם בקושי נראה ובכמות מזערית היא פנתה לעשות בדיקת ציצוסקופיה
    במחשב הרופא הראה לה שבדפנה השמאלית יש מין חתיכת בשר קטנטנה מאוד שיוצאתמשם ( כנראה פוליפ או ציסטה) מעבר לזה הכל תקין . הוא המליץ לה לעבור חיתוך של זה בניתוח מקומי מה שנקרא הסרת שאת ( כך הופיע בחוות דעת ) עם הרדמה מקומית או כללית לבחירתה ואשפוז יומיים סהכ
    .. השאלה האם זה חס ושלום סרטני ? איזה סיכון כרוך בזה והאם זה משהו מסוכן לעכשיו או לעתיד האם היא תצטרך כריתה של השלפוחית ?
    אודה מאוד לעזרה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח ממצא

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח ממצא - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    20/03/2013

אין ספק שהיא צריכה ניתוח קטן של כריתת הממצא.
    רוב הסיכויים שלאחר מכן לא תטתרך ניתוח נוסף ולא כריתת השלפוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה אזורית או כללית

רוי
    20/03/2013

בס"ד
    כבוד פרופ מצקין
    תודה על המענה המהיר מודה מאוד
    היא תעבור את הניתוח
    גודל הפוליפ הוא 1.5 סמ ..
    תהליך פפלירי לפי מה שרשום בפענוח

האם לעשות הרדמה כללית או אזורית \

האם השאת הזו מסוכנת לפי מה שתארתי בהודעתי הקודמת ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים בבדיקת קולונסקופיה
    ברלי
    15/03/2013

אודה לעזרתך בפיענוח התוצאה שנתקבלה אצל אבא בבדיקה של שלפוחית השתן:

ממצא בגודל 1.5 ס"מ בצד ימין עליון עם רירית משוגשגת.

התור לביופסיה נקבע רק לעוד כחודש.
    יש לציין שאבא במעקב לאחר טיפולים שעבר לסרטן שלפוחית השתן.
    תודה.

הוספת תגובה

• ממצאים בבדיקת קולונסקופיה - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    16/03/2013

שלום
    ראשית תיקון קל הכותרת שגויה מדובר בציסטוסקופיה ולא קולונוסקופיה.
    מהכתוב נראה לי כי מדובר בהישנות-חזרת המחלה בשחפוחית השתן ויש מקום לכרות את הממצא ופעול בהמשך על פי תוצאת הפתולוגיה
    שיהיה לו בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אולטרסאונד אשכים
    אלמוני
    06/03/2013

שכחתי לציין שבדופלר אשכים זרימת הדם תקינה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך אולטרסאונד אשכים

הוספת תגובה

• המשך אולטרסאונד אשכים - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    10/03/2013

יכול להיות.
    פנה בדחיפות לאורולוג.
    מדובר באשך מנוון ואלו בעלי סבירות גבוהה יותר לפתח גידולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA
    שלמה
    06/03/2013

שלום
    אני בן 83 רמת הPSA לפני כשבוע היתה 15.6 הרופא האורולוג שמטפל בי אמר כי בגילי לא מנתחים ואין צורך בשום טיפול
    האם זאת המגמה לא לטפל ?
    אודה לך מאד אם תענה לי
    האם יש צורך לפנות לרופא נוסף לחוות דעת נוספת?

לקביעת תור
    סגירה
    PSA

הוספת תגובה

• PSA

שלמה
    13/03/2013

אני בן 83 בבדיקת דם לPSA התוצאה 15.6 לדברי האורולוג בגילי לא ניתן שום טיפול.
    האם יש צורך לפנות לרופא נוסף לחוות דעת שניה
    תודה מראש אם אוכל לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    14/03/2013

בעיקרון נכון כי לא מטפלים במחלת סרטן ערמונית ממוקמת כי הסבירות היא שזו לא תתקדם במהלך 15 השנים הקרובות ותקצר חיי אדם.
    מאידך ערך של 15 איננו יכול לקבוע אם מדובר אמנם במחלה מזערית.
    כן נכון להיבדק, להעריך מצב ספציפי ובריאות כללית ואז להחליט.
    בחר לך אורולוג מומחה לנושא לחוות דעת נוספת אם תרצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שחשובה לי!
    שקד
    03/03/2013

שלום,
    אבא שלי אדם מבוגר לפני חמש שנים עבר של סרטן הערמונית לפני כשבוע דם בשתן עם קרישי דם.
    ביום שישי האחרון עבר בדיקה בציסטוסקופ גמיש.
    התוצאות הן כאלה:
    ממצא בשופכה:
    מעבר חופשי עד לסוגר החיצוני ללא פתולוגיה בהסתכלות מהורומונטנום ערמונית תפוחה עם מעט כלי דם בולטים
    ממצא בשלפוחית(צוואר,משולשת דופנות)
    רירית תקינה.לא נראות טרבקולציות בכיס השתן. לא ניראת שאת. אין פתולוגיה אחרת.
    מיבנה טריגון תקין.
    טיפול אנדוסקופי:
    שטיפת שלפוחית לציטולוגיה
    סיכום ואבחנה:
    לא ניצפתה פתולוגיה בכיס השתן.
    אני מודאגת ומבקשת לדעת מה פשר הממצאים?
    האם על פי הנ"ל יש חשד לאיזשהו סוג של סרטן?
    תודה לתשובתך!
    שקד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שחשובה לי!

הוספת תגובה

• שאלה שחשובה לי! - תגובה

ד``ר אליהו גז
    03/03/2013

שלום
    האם קיבל טיפול קרינתי בשל סרטן הערמונית?
    יש להמשיך בבירור באורולוגיה במיוחד לברר את תוצאות הבדיקה הפתולוגית של הדגימות שנלקחו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בשתן וכאבים
    נדב
    28/02/2013

שלום רק אני בן 27, בשנים האחרונות אני הולך להשתין כל כמה דקות גם אם אני לא שותה בכלל, יש לי קושי במתן השתן, וכשקר אני משתין עוד יותר, לפעמים אחרי שאני משתין אני חוזר שוב לשירותים וממשיך להשתין, קשה לי להתאפק כי זה גורם לי לכאבים בבטן התחתונה, לפעמים זרם השתן חלש ואני מרגיש צורך לשבת כי בעמידה זה לא יוצא בכלל..! ולפעמים שיש לי להשתין לא יוצא לי בכלל אולי מרוב לחץ איניני יודע,..
    יש לי מאז הצבא ווריקוצלה בדרגה 3 בצד שמאלה אם זה קשור,..
    אשמח לעזרה ולייעוץ מה עלי לעשות, אני עושה כושר קבוע ובמשפחה של אמא שלי הורים נפטרו מסרטן אם זה משנה.

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשתן וכאבים

הוספת תגובה

• קושי בשתן וכאבים - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    02/03/2013

התלונות מחייבות ברור אורולוגי קצר. אין זה סביר שבחור צעיר יצטרך ללכת לשירותים בתדירות גבוהה ויתקל בקושי להתפנות. בחר אורולוג קרוב למקום מגוריך.
    אין קשר בין הוריקוצלה לתלונותיך
    מאחר ומרבית הסיכויים שאין מדובר במחלה גידולית כלשהי בגילך הצעיר גם מחלות המשפחה אינן תורמות הרבה לבירור הקצר שעליך לעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית
    רחל ר
    17/02/2013

אצל אבי בן 87 התגלה לפני 7 חודשים גידול סרטני בסגמנט המדיאלי של בלוטת ערמונית שהתפרץ לשלפוחית השתן.עבר turp/bt צואר פתוח בלשכה משמאל שארית רקמה חשודה נכרתה ואתה רקמת ערמונית ,בבדיקה פתולוגית -סרטן מסוג סקוומוס,לאחר הניתוח הפך לאנורי עם עלית קריאטין ובהדרגה הוכנסו לו שני נפרוסטומים היות וגם היה מעצור מוחלט משמאל בשופכן דיסטלי ומימין מעבר זרזיפי,נשלח להקרנות .קבל 15 הקרנות .כעבור 3 חודשים נעשו נסיונות לגמול אותו נעשתה המרה של הנפרוסטומים לnu דו"צ,בהמשך נסגרו אך עקב עקב לחץ נפתח הימני,מאז ניסו לסגור שוב אך היו צריבות ותכיפות יתר במתן שתן .ב27.1.13 הומר הנפרואורטרוסטום מימין לנפרוסטום ובוצע שחלוף של השמאלי.לאחר שבועיים בוצע נפרוסטוגרם חסימה דיסטאלית מלאה של השופכןללא מעבר חומר ניגודלכיס שתן,בוצעה המרת נפרוסטום שמאל לסטנט jj , כך מרגיש טוב עדיין עובד חצי יום,הבעיה משעות אחר הצהריים שמגיע הביתה מתחילה ריצה כל שעה בערך,וכך גם בלילה,לעומת הבוקר שנמצא בעבודה מחזיק עד 4 שעות ,לציין שכל התקופה יש לו חיידקבשתן e coli + esbl אבקש יעוץ מה לגבי הריצות הרבות וכיצד בבוקר התכיפות שונה מהמשך היום, תודה מראש רחל ר

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן ערמונית

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית - תגובה

ד``ר אליהו גז
    19/02/2013

מדובר בתסמיני הגידול. סביר מאד שהטיפול הקרינתי סייע במעט
    יש צורך בבדיקה ע"י רופא מומחה באורולוגיה לבחון ולתקן בעיה חסימתית מהגידול שלא נפתרו ע"י הטיית השופכנים
    טיפול אונקולוגי ספציפי כמו כימותרפיה עשוי לסייע במעט אם בכלל בגלל הסוג הפתולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצות תכופות לשתן
    רחל ר
    17/02/2013

אצל אבי בן 87 התגלה לפני 7 חודשים גידול סרטני בסגמנט המדיאלי של בלוטת ערמונית שהתפרץ לשלפוחית השתן.עבר turp/bt צואר פתוח בלשכה משמאל שארית רקמה חשודה נכרתה ואתה רקמת ערמונית ,בבדיקה פתולוגית -סרטן מסוג סקוומוס,לאחר הניתוח הפך לאנורי עם עלית קריאטין ובהדרגה הוכנסו לו שני נפרוסטומים היות וגם היה מעצור מוחלט משמאל בשופכן דיסטלי ומימין מעבר זרזיפי,נשלח להקרנות .קבל 51 הקרנות .כעבור 3 חודשים נעשו נסיונות לגמול אותו נעשתה המרה של הנפרוסטומים לnu דו"צ,בהמשך נסגרו אך עקב עקב לחץ נפתח הימני,מאז ניסו לסגור שוב אך היו צריבות ותכיפות יתר במתן שתן .ב27.1.13 הומר הנפרואורטרוסטום מימין לנפרוסטום ובוצע שחלוף של השמאלי.לאחר שבועיים בוצע נפרוסטוגרם חסימה דיסטאלית מלאה של השופכןללא מעבר חומר ניגודלכיס שתן,בוצעה המרת נפרוסטום שמאל לסטנט jj , כך מרגיש טוב עדיין עובד חצי יום,הבעיה משעות אחר הצהריים שמגיע הביתה מתחילה ריצה כל שעה בערך,וכך גם בלילה,לעומת הבוקר שנמצא בעבודה מחזיק עד 4 שעות ,לציין שכל התקופה יש לו חיידקבשתן e coli + esbl אבקש יעוץ מה לגבי הריצות הרבות וכיצד בבוקר התכיפות שונה מהמשך היום, תודה מראש רחל ר

לקביעת תור
    סגירה
    ריצות תכופות לשתן

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית

רחל ר
    17/02/2013

מצטערת על הכפילות נא להתיחס להודעה הקודמת ,שצוין בה 15 הקרנות ולא 51
    רחל ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה