מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לאחר ביופסיה של הערמונית ומיפוידב18/12/2017
ד"ר שלום ותודה על המענה בעבר וכעת.
הייעצתי איתך בעבר וכעת יש ברשותי גם תוצאות מיפוי
PSMA.
בן 69 בריא בדר"כ למעט ל"ד שמאוזן תרופתית. ביצעתי בדיקת PSA כחלק מבדיקות שגרתיות לא היו תסמינים גופניים. PSA עלה מ- 2 לכמעט 6 ב- 4 שנים אחרונות.
לסיכום כל הבדיקות שעשיתי:
TRUS לא נמוש גוש. גבולות ערמונית שמורים. ערמונית בגודל 22.
בביופסיה שאת ערמונית - גליסון 7 מימין (בשיעורים בינוניים), גליסון 6 משמאל (בשיעורים נמוכים).
במיפוי PSMA הייתה קליטה רק בערמונית ובסיכום נכתב:
קליטת PSMA בעוצמה נמוכה מאוד בערמונית, ללא נגעים נוספים.
טרם ביצוע המיפוי הרופא הציע לי 3 אופציות טיפוליות - ניתוח, הקרנות חיצוניות והקרנה פנימית (ברכיטרפיה).
לאור תוצאות המיפוי נראה שעדיין 3 האופציות עומדות לרשותי ואני עדיין מתלבט.
האם שיעורי ההצלחה (מבחינת חזרה אפשרית של המחלה) גבוהה יותר באחת מ- 3 השיטות שציינתי?
במידה ואעבור ברכיטרפיה ותהיה חזרה עתידית של המחלה ניתן להקרין חיצונית? או איזה טיפול אפשרי אז.
אני נוטה לכיוון הברכיטרפיה כי נראה לי שניתוח (כולל מספר ימי אישפוז ומנוחה לאחריו) + קטטר זה לא בשבילי. והקרנות חיצוניות הן טרטור עם יותר תופעות לוואי מאשר ברכיטרפיה.
תודה על כל התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופציות
ד''ר יוסף שמואלי21/12/2017שוב שלום לך דב
על פי הנתונים שציטטת, הייתי בוחר כאופציה ראשונה בניתוח רדיקאלי אשר נותן שליטה מקומית על הגידול אם הוא ממוקם רק לערמונית, במקרה שמופיעה הישנות, ניתן להוסיף קרינה חיצונית.
אם מתחילים בקרינה, אין אופציות של ניתוח או קרינה .
הייתי משאיר את הברכיטרפייה כאופציה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבדיקת US ערמונית טרנסרקטליתיוני17/12/2017
שלום,
רציתי לדעת האם דרושה הכנה כלשהי לבדיקת אולטראסאונד ערמונית טרנס-רקטלית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TRUS
ד''ר יוסף שמואלי21/12/2017שלום יוני
לבדיקת אוטרסאונד רקטאלי בלבד, אין צורך בהכנה מיוחדת , פרט לחוקן קטן כ- 5 שעות לפני הבדיקה להקל על הבדיקה.
באולטרסאונד עם ביופסיות, יש לקחת אנטיביוטיקה לפני הבדיקה ולאחריה , בנוסף לחוקן, יש להפסיק נוגדי קרישה
ולבצע תרבית שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ניתוח רובוטי לניתוח פתוחיחיאל17/12/2017
מה ההבדל ביו ניתוח רובוטי לניתוח פתוח ולפי איזה קריטריונים בוחרים בהליך? האם לפציינט יש מילה בדבר או שזה עניין רפואי גרידא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדל בניתוחים
ד''ר יוסף שמואלי21/12/2017שלום לך יחיאל
שני הניתוחים טובים , הדבר הקובע הוא מיומנות וניסיון המנתח בכל אחת מהשיטות ,
יש יתרונות לניתוח רובוטי ויש יתרונות לניתוח פתוח.
קשה לפרט כאן את הכול, לכן אני ממליץ שתיפגש עם מנתח אחד או שניים ותשמע את ההסבר של הנתחים עצמם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל בתהליך בדיקת PT-CT?ברלה11/12/2017
שלום דר' שמואלי.
בן 68, בשנת 2003 סרטן ערמונית psa-4.3 גליסון 7 ניתוח רדיקאלי, שוליים נקיים. בסוף שנת 2012 הישנות הגידול במיטת הערמונית, psa - 0.21 ,
40 הקרנות, אצל דר' גז.ירידת psa ל- 0.01.
4.14 - 0.02
7.14 - 0.02
10.14 - 0.04
1.15 - 0.06
3.15 - 0.13
6.15 - 0.17
9.15 - 0.23
12.15 - 0.25
3.16 - 0.23
6.16 - 0.27
9.16 - 0.31
12.16 - 0.4
3.17 - 0.43
6.17 - 0.43
9.17 - 0.55
נראית מגמת עליה מהירה ב - psa .
מנסיונך המקצועי, האם להתחיל בתהליך בדיקת PT-CT, או להמתין ולהמשיך במעקב עד??
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ct
ד''ר יוסף שמואלי11/12/2017שלום לך ברלה
היום קיימת בדיקה מדויקת יותר לאבחון הגידול והתפשטותו : PET PSMA
בבדיקה זו החומר מצטבר במעטפות הגידול ויכולות לגלותו.
לדעתי, כדאי לבצע את הבדיקה,
עם זאת , יש להתייעץ עם המומחים לקרינה כמו ד"ר גז לגבי העיתוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה וחזרה לשגרה אחרי ניתוחאריק10/12/2017
קבעו לי ניתוח כריתה של הערמונית. מהו זמן ההחלמה הממוצע מניתוח כזה והאם יש דרך להאיץ את ההחלמה וחזרה לשגרה אחרי הוצאת הקטטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד"ר יוסף שמואלי10/12/2017שלום לך ובהצלחה בניתוח
אני מתייחס לניתוח כריתת ערמונית שפירה ולא עקב גידול.
אם הנתוח מתבצע בגישה פתוחה עם חתך בבטן תחתונה, הוצאת הקטטר לאחר 4 עד 6 ימים (תלוי אם הגישה דרך השלפוחית או לא ).
אם הניתוח דרך השופכה - turp, הוצאת קטטר בדכ, לאחר יומיים או שלושה.
לא כדאי לזרז הוצאת הקטטר כי הקטטר עוזר להחלמת האזור המנותח.
בדכ, מומלץ על מנוחה של שבוע עד 10 ימים ובמשך החודש הראשון להמנע ממאמץ גופני קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמונית דעה נוספתאלי04/12/2017
אבי בן 65 חולה לב לאחר צינטורים ומעקפים סובל מסוכרת אבל אדם פעיל חיוני ועירני כבן 40 סבל 4 חודשים ממתן שתן בלתי מוסבר נערכו בדיקות התגלה pse 56 נעשה mri ונלקחה ביופסיה לאחרונה הגיע לבית חולים בגלל חוסר מתן שתן חובר מזה 10 ימים לקטטר ועדין מחובר עד סיום טיפול בתרופות
התקבלו תוצאות ביופסיה ADENOCA של הערמונית
8 Gs וחדירה לכלי דם 80% מנפח הביופסיה
באונה השמאלית 4+5 9Gs
התפשטות סביב העצבים של 75% מהביופסיה
הומלץ לעבור fet ct ולקבל טיפול הורמונלי
ולפנות למח אנקולוגיה להמשך טיפול
אשמח להסבר יותר מפורט מהממצאים ומה רמת המחלה בגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול מתקדם וסימפטומטי
ד"ר יוסף שמואלי06/12/2017שלום לך
מדובר בגידול כנראה די מתקדם של הערמונית אשר חוסם את מעבר השתן בשופכה, צינור השתן מהשלפוחית החוצה-מסביבה גודל הגידול .
יתכן וניתוח מעט מאוחר בשלב כזה, עקב חשש שאחרי הניתוח, ישאר גידול שפרץ מחוץ לערמונית.
לכן מומלץ על טיפול לכל הגוף ולא מקומי רק לערמונית.
אולם, עקב ההפרעות המקומיות שהגיגול גורם , יש אורולוגים הממליצים לכרות את הערמונית כדי להקל על הסבל המקומי ובהמשך להוסיף טיפול קרינתי או כימי.
תתעניני באורולוגים העוסקים בניתוחים האלה מבתי חולים גדולים כמו בילינסון, איכילוב ועוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמונית עם טיפול בהקרנותציונה03/12/2017
בעלי יש לו סרטן הערמונית עם גרורות בקשרי הלימפהעד 11 ממ לאורך שרשרת איליאקלית באגן שמאל ובשרשרת רליאקלית חיצונית ימין קליטות בשלד פתלוגיות בשלד צלע 2 משמאל ללא ממצא בct xובנגעים ליטיים באספקט קדמי של גוף חטליה L1 ובפוביס משמאל בעלי מטופל בזריקות הורמונליות
עבר 20 הקרנות מתוכם 3 לגרורות שסיים אותם 10/9
התחיל לקחת zytiga 1000 mg
+פרדניזון 10 מג
שאלתי האם זה זמן טוב לעשות פט סי טי??? ומיפוי עצמות( פעם אחרונה נעשה בחודש 4)
איך אני אדע מה מצבו??
האם את הכדורים צריך לקחת כל החיים?????? והזריקות???
אודה לך אם תענה לשאלתי
ואשמח אם יש טיפול שיוכל לעזור לו😢
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית
ד"ר יוסף שמואלי06/12/2017שלום לך
יש מקום לבצע את הבדיקות שציינת בכדי להעריך את יעילות הטיפול שקבל וההשפעה על הגידול.
את הכדורים ממשיכים לקחת בד" כ, ובהמשך מחליטים לפי מצב המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של זייטיגהדרור30/11/2017
מהן תופעות הלוואי של זייטיגה? האם הטיפול בתרופה זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זייטיגה
ד"ר יוסף שמואלי06/12/2017שלום רב
ת. לוואי של התרופה בגדול :
עלחיה בלחצי דם
אשלגן נמוך בדם ובצקות ( נפיחויות וצבירת נוזלים ברגליים)
בעיות ביותרת הכליה
זיהום בדרכי השתן, גירוי המתן השתן, תכיפות.
בעיות בכבד
כאבי שרירים,שלשול , חום ועוד.
התרופה מומלצת לטיפול השלבים מתקדמים של המחלה.
כמובן שהתופעות האלה אינן מופיעות כולן ובכולם, יש אפשרות לטפל בהן וחשוב להתיעץ עם האונקולוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן וסרטן השלפוחיתמרים28/11/2017
האם דליפת שתן יכולה להעיד על סרטן בשלפוחית השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דליפה
ד''ר יוסף שמואלי29/11/2017שלום לך מרים
לא, זה איננו סמן מבשר לסרטן, אולם, עלייך לשוב לרופא מטפל
לברר את סיבת הדליפה ולטפל בה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרבד פפילרי שהיה ונעלםYaffa20/11/2017
בבדיקת ציסטוסקופיה שעשו לי בבית חולים מצאו רובד פפילרי חשוד והפנו אותי לבדיקת ביופסיה. כשהרדיו אותי לצורך הביופסיה ונכנסו לשופרה לשם הסרת הרובד; הם לא מצאו כלום.
האם יתכן שנימצא כזה יכול להעלם תוך עשרים יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פפילארי
ד''ר יוסף שמואלי20/11/2017יתכן ומה שנראה בציסטוסקופיה היה סוג של גירוי ברירית השלפוחית ואז אכן רואים כעין רירית מחספסת ואדומה .
אם חזרו על הבדיקה בהרדמה, הבדיקה יותר טובה ונינוחה לרופא וצריך לסמוך עליה יותר.
כנראה שהממצא במרפאה לא היה משמעותי מבחינה קלינית
ודופן השלפוחית תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת psa 6יעקב ברכה18/11/2017
יש לי ערמונית 6 סמ וpsa 6 ביצעתי ביאופסיה של הערמונית ונמצא תקין בסי טי שעשיתי לאחרונה גדלה הערמונית 6.2 ובבדיקת דם האחרונה עלהpsa 6/2 tbh n אני מקבל תרופת גליבק 800 ליום וגם alfu kol xl אני עברתי ניתוח וויפל וממצא גידול מסוג גיסט לאחרונה נמצא כי יש לי גרורות בכבד אני שואל האם יתכן כי הערמונית המוגדלת גם פגועה ומה עלי לעשןת אני אובד עצות בתודה מראש
ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי20/11/2017גידול בערמונית שולח גרורות קודם לעצמות ולאחר מכן למקומות אחרים.
אולם, צריך לשלול גידול בערמונית: האם הבדיקה הרקטלית ע"י ה אורולוג תקינה ?
סי טי היא לא הבדיקה האמינה לערמונית, אם יש ספק צריך לעבור בדיקת MRI רקטלי, או PET CT
עליך להתיעץ עם אורולוג על הצורך בהמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לביופציה המפורטת הרצ"במערבי יצחק16/11/2017
רצ"ב תוצאות ואשמח לשמוע מכם מה הן אומרות בעברית.
תודה רבה,
תוצאה
ד''ר יוסף שמואלי17/11/2017לא קיבלתי את התוצאה ששלחת.
אולם, ההמלצה היא לא לקבל תשובות על בדיקות רגישות כאלה בהתכתבות מרופא שאינו מכיר את הקליניקה ואותך.
עליך לחזור לאורולוג ששלח אותך לביופסיות לדיון בתוצאה ובהשלכות שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת או סרטןיאנה14/11/2017
גבר בן 62 . ערמונית בנפח 52 סמ"ק . שארית שתן נפח 42 סמ ק . Psa 15. אין בעיות כליות. התרוקנות שתן עד תום. סרטן?
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
psa
ד''ר יוסף שמואלי17/11/2017גודל הערמונית אינו סימן לחשד לגידול,
בדיקת ה- psa גבוהה אצלך, מדובר בחלבון של הערמונית המשמש כסמן אם לחשוד או לא בגידול.
לכן, פנה בהקדם לרופא אורולוג להחליט על ביופסיות של הערמונית לברור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקת CT של בלוטת הערמוניתיאיר14/11/2017
בסריקת CT של בלוטת הערמונית נמצא שיש נגע היפונדנסי ציסטי בגודל של 15מ"מ. מה זה בעצם אומר ומה עושים עם זה?
ct
ד''ר יוסף שמואלי17/11/2017בדיקה זו איננה בדיקת הבחירה לערמונית והיא איננה מאד אמינה.
ממצא ציסטי הוא ממצא של נוזל [ כעין בועת מים ], בד"כ איננו חשוד לממאירות,
אולם, לשאלה שלך מה לעשות, התשובה פשוטה: פנה לרופא אורולוג לבירור לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה לאחר ניתוח הסרהיצחק12/11/2017
8 חודשים אחרי ניתוח להסרת הערמונית וסובל מדליפה קבועה. מה הטיפולים העומדים בפניי?
דליפה
ד''ר יוסף שמואלי12/11/2017יש סיכוי שהמצב ישתפר על שנה חאחר הניתוח
ניתן לסייע למצב על ידי תרגילים לחיזוק שרירי האגן,
אם הדליפה נשארת , ניתן לתקן את המצב ע"י ניתוח לא קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)