מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי טיפול בסמינומהשאלה08/07/2011
שלום
לקרוב משפחה אובחן גידול באשך מסוג סמינומה. הוא לאחר כריתה ובסיטי יש בלוטת לימפה 1.2ס"מ באיזור הכליה. הרופא המטפל המליץ על טיפול כימי שלושה קורסים.
האם לא צריך לעשות ביופסיה כדי לראות שהבלוטה היא אכן סרטן? ולמה לא לטפל בקרינה (קראתי באינטרנט שזה טיפול הבחירה אם יש מעט מחלה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול בסמינומה - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/07/2011הכל אפשרי ושאלותיך במקום.
פנו לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח להסרת אורקוס מזוהםאיתי08/07/2011
לפני שלושה חודשים גילו שיש לי אורקוס בגודל של 5.5 ס"מ לאחר שהזדהם וכרתו אותו יחד עם הטבור וחלק מכיפת כיס השתן, עקב חשש שהוא סרטני (נדיר), שבסופו של דבר נמצא בפטולוגיה שהאורקוס היה מזוהם ובעל אבצס מסביב.
לפני שבוע בוצע לי בדיקת אולטרסאונד בו גילו באיזור הנ"ל ציסטה בגודל של 3.9X2.5 ס"מ. מה התופעות והאם יכול להיות קשר בין הדברים? סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח להסרת אורקוס מזוהם - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/07/2011אני מציע לפנות למחלקה המנתחת ולקבל הסברים.
אני יכול להרגיעך כי הסיכוי שמדובר בסרטן לא קיים שכן הממצא הוצא ונבדק.
אני יכול להניח כי מדובר אולי בנוזל שהצטבר או שטף דם באזור הניתוח. כאמור רופאך-המנתח יוכל לסייע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מודאגת - עוד משהויונית07/07/2011
שלום
סליחה שאני קצת מטרידה, אבל אני אמורה לעשות ציסטוקופיה בעוד שבועיים, בדיקת התרבית שלילית, ובדיקת השתן הכללית כפי שכתבתי
bilirubin 2
leucocytes 25
אני אפגוש את האורולוג רק בבדיקה, עד אז הוא בח"ול, האם אני אמורה לבקש מרופא המשפחה איזו שהיא תרופה? להורדת הדלקת באם ישנה?יש לי בבית צפורלדקס
תודה תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מודאגת - עוד משהו - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/07/2011אין צורך באנטיביוטיקה לפני. בדרך כלל נותנים במקום או סביב הפעולה. ואינני רואה מקום לדאגה. צריך לבצע את הציסטוסקופיה כרוטינה הרגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונד שק אשכים -אבחוןאייל04/07/2011
אשכים:בגודל ומרקם תקינים
ראשי האפידידימיס בגודל ומבנה תקינים , פרט לציסטה בקוטר 2 מ"ש בראש האפידידימיס משמאל.
אין עדות להידרוצלה
הודגמה זרימה תקינה ברקמת האשכים
משמאל הודגן וריקוצלה קל,הוריד מתרחב 3.2 מ"מ
אני בן 37 מעשן 3 סיגריות ביום,מנסים כבר שנה להיכנס להיריון.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אולטרסאונד שק אשכים -אבחון - תגובה
פרופ' חיים מצקין05/07/2011מציע לבצע שתי בדיקות זרע עוקבות ולגשת לאורולוג מומחה להחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפיים בדרכי השתןיואב29/06/2011
שלום רב,
לאבי בן ה - 70 נמצאו כ - 5 פוליפיים בגדלים שונים (כשהגדול מבינהם מגיע ל - 5 ס"מ) בדרכי השתן. נקבע לו ניתוח לעוד כשבועיים להסרתם. הבנתי מהאורולוג שרק אחרי הניתוח יהיה ניתן לקבוע המשך טיפול. רציתי לשאול:
1. האם יש קשר בין כמות הגידולים שנמצאו בדרכי השתן, לבין מידת האלימות והחודרנות של הסרטן?
2. לאחר הניתוח כמה זמן לערך לוקח לתשובה הפתולוגית לחזור? האם כבר במהלך הניתוח המנתח יוכל לראות האם הגידול חודרני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפיים בדרכי השתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין03/07/2011בדרך כלל מספר של חמישה גידולים מצדיק טיפול כלשהו בנוסף לניתוח כריתתם. ההחלטה לגבי סוג הטיפול תלויה בדוח הפתולוגי שינתן לאחר הטיפול.
לוקח כ10 ימים לקבל את התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמינומהאילו18/06/2011
שלום, לפני שנה נותחתי לכריתת אשך עקב סמינומה שלב 1.
אחרי שנה ושלושה חודשים חזר גידול בגודל 2X3 ס"מ בבלוטת הלימפה בבטן.
בחרתי בהקרנות כיוון שהוסבר לי שטיפול זה יעיל ומרפא, האם זה אכן כך ואין סיכונים נוספים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמינומה - תגובה
פרופ' חיים מצקין19/06/2011לא ניתן לדון בנושא לא כל כך פשוט בצורה זו.
יש לדעת שגם טיפול כמותרפיה הוא אפשרות באופן כללי וגם ניתוח בטני די גדול הוא אופציה.
התיעץ עם אורולוג-אונקולוג המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI אחרי ביופסיהטובה18/06/2011
כמה זמן צריך לחכות לבדיקת MRI אחרי בדיקת ביופסיה של הערמונית
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI אחרי ביופסיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין19/06/2011רצוי שלושה עד ששה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה - עדיין מודאגתיוני16/06/2011
שלום
מנסיונכם וידיעתכם, כמה זמן לאחר הניתוח בשלפוחית,לוקח לגידול לחזור אם בכלל, ולהגיע לממדים של יצירת דם בשתן?
אכן הגידול היה שטחי
ושוב תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - עדיין מודאגת - תגובה
פרופ' חיים מצקין19/06/2011מרבית הגידולים חוזרים בשנה-שנתיים ראשונות.
אשר לזמן לדימומם -לא ניתן לצפותו מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתן-מודאגת מאוד!!!יוני14/06/2011
שלום
נותחתי לפני כשנה בשלפוחיתTURT עברתי טיפולים במיטומיצין,ביקורת בחודש דצמבר תקינה, התור הבא שנקבע לי הוא באוגוסט!!(בבית חולים איכילוב) למרות שהרופא אמר שחייבים כל 4 חודשים, תחושותי לא טובות, למרות שהשתן צלול, האם ניתן לדעת דרך תרבית אם הכל בסדר? והאם וחזר הגידול ח"וס לא מסוכן להמתין 6 חודשים?
אודה לכם על ההתייחסות
יונינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן-מודאגת מאוד!!! - תגובה
פרופ' חיים מצקין15/06/2011שלום
המרחק הסביר הוא בין שלושה לששה חודשים בשנים הראשונות לניתוח שכזה. על פי הכתוב ניתן להבין כי מדובר בגידול שטחי ולא מסוכן ביותר בעיקר על פי הטיפול במיטומיצין שקיבלת.
יתכן והתזוזות בתאריכי הביקורת הן פרי השביתות לאחרונה ואין הרבה מה לעשות. זהו מחיר השביתה.
תרבית שתן איננה בדיקה מתאימה כלל ועיקר. שתן צלול וללא דם הוא סימן מעודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה תכופה לשירותיםליאור09/06/2011
האם הליכה תכופה לשירותים בגיל העמידה מעידה על סרטן הערמונית או שזה תהליך טבעי? אבא שלי הולך המון לשירותים ולא נעים לי לשאול אותו ישירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה תכופה לשירותים - תגובה
ד``ר אליהו גז10/06/2011שלום
הליכה לשירותים בגיל העמידה אינה בהיכרח נגרמת ממחלה גידולית.
יש לפנות לבדיקה אצל רופא אורולוג בכדי לאבחן את הגורם להפרעה ולטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה בחיפהדוד27/05/2011
יש קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית בחיפה והסביבה
פגישה ראשונה ביום ד בשעה 17.30 בבית אבא חושנ נווה שאנן -סילבר 71
כולם מוזמנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה בחיפה - תגובה
ד``ר אליהו גז27/05/2011שלום ותודה
עליך להודיע למכונים האונקולוגים והאורולוגים בצפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפה -קבוצת תמיכה
דוד27/05/2011שלום
1 האם אתה מעוניין לתת הרצאה בקבוצה ברעננה?תיתקשר למר לני הירש
האם יש לך אפשרות לתת לנו טלפונים או מיילים של המכונים?
אנו מעונינים להגיע לכמה שיותר חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן מרובה,צריבה במתן שתן וקושי.דוד13/05/2011
שלום רב .
ליפני כשנתיים נידבקתי בלכמידיה ולאחר בדיקות עם אורולוג קיבלתי טיפול מתאים בתרופה דוקסילין 100. מאז היה שיפור ובחודש האחרון חזר לי הצריבה במתן שתן וקושי ביציאה של השתן . האם יש סיכוי שזה קשור למחלות אחרות או שפשוט לא ניפתרתי מהלכמידיה ? האם יש סיכוי לגידול בערמונית למרות שאני רק בן 39 או גידול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן שתן מרובה,צריבה במתן שתן וקושי. - תגובה
פרופ' חיים מצקין22/05/2011תיתכן כמובן הדבקה חוזרת בגורמים שונים. מציע שתיגש לאורולוג המטפל תבצע בדיקות שתן והפרשות אם יש ותטופל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןמ04/05/2011
שלום,
אמי, בת 73, עברה ביופסה בשלפוחית השתן והתשובה היא:
sections show the presence of bladder fragments not covered by any normal or benign urothelium. the fragments show infiltration by nests and sheets of high grade urotheial carcinoma cells' where tumor cells show marked cellular pleomorphism and a high mitotic rate (grade 3 out of 4 urothelialtumor). tumor tissue is widely infiltrative with tumor tissu infiltrating widely into the lamina propria and aiso into thick bundles of smooth muscle. in areas, tumor cell aggregates are present inbetween the muscle bundles and fibres and in other is seen on either side of the muscular bundles. in one focus, clusters of tumor cells are seen within endothelially line vascular spaces too.
conclusion: high grade urothelial carcinoma - t2 (et least 2a(
התוכל להסביר לי את הדיאגנוזה. ומהן האפשרויות העומדות בפנינו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן - תגובה
ד``ר אליהו גז05/05/2011שלום
לפי הנתונים המוצגים מדובר בגידול ראשוני של כיס השתן
יש להגדיר את היקף המחלה ובהתאם החלטה טיפולית
האופציות - ניתוח במידה ואין עדות לפיזור אל מחוץ לשלפוחית
טיפול כימי קרינתי - אלטרנטיבה לניתוח והטיפול המועדף במחלה גרורתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש פנימי בשק האשכיםדורון04/05/2011
שלום רב
שמי דורון הינני גבר בשנות השלושים המוקדמות לחיי בריא לחלוטין וחיי חיים נורמאלים, לאחרונה גיליתי גוש קטן כמו פרונקל בחלקו הפנימי של שק האשכים משמע לא נראה לעין אך מורגש במגע יד, הגוש אינו נמצא על האשך אלא על השק, האם ישנה סיבה לדאגה ? או שמא תשובתך תהיה דומה לשאלת קודמי אודה להתיחסותך.
בתודה מראש
דורון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש פנימי בשק האשכים - תגובה
ד``ר אליהו גז05/05/2011שלום
עליך להבדק
לא מרגיעים ולא מדאיגים במתן עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעה? - דחוף תודהיוני24/04/2011
שלום
נותחתי בשלפוחית השתן לפני כ11 חודשים, הוצא גידול בדרגת ממאירות נמוכה, טיפול של שטיפות מיטומיצין, ביקורת אחרונה לפני 4 חודשים-תקינה,בסיטי לפני חודש השלפוחית תקינה, יש לי כאבים חזקים בירך ימין ברך ימנית ובמפשעה צד ימין , האם יתכן שזה קשור לחזרת הגידול? לצערי התור לביקורת נקבע לי רק לחודש אוגוסט, האם תוכלו להאיר את עיני?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה? - דחוף תודה - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/04/2011שלום
הרושם הראשוני שלי שאין מדובר במשהו שקשור בכלל לניתוח, לאבחננה או לטיפול שקיבלת.
יום טוב
חיים מצקין MD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - הלוואי!!
יוני26/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)