פורום אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אנחנו מבולבלים-סרטן הערמונית
    אסתרקלי
    10/06/2012

גבר בן 58 מדד PSA 8 ועשה ביופסיה ויצא גליסון 8. סיטי ומיפוי עצמות היו תקינים. הוא עשה ניתוח ויצא גליסון 9 עם יציאה מחוץ לקפסולה וסרטן בשלפוחיות הזרע ובבלוטות הלימפה. גם השוליים היו עם סרטן. חודש אחרי הניתוח PSA היה 1.5 וחודשיים אחרי הניתוח (לפני שבועיים) PSA היה 2.7. האורולוג המנתח המליץ להתחיל זריקות הורמונים וכך גם האונקולוגית המטפלת. שאלנו מה לגבי קרינה והם אמרו שזה לא יעזור. האם גם אתה לא היית ממליץ על קרינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנחנו מבולבלים-סרטן הערמונית - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    11/06/2012

מדובר ככל הנראה במחלה שלא הייתה מוגבלת לערמונית מלכתחילה וכעת לאחר הניתוח צריך למצוא טיפול מתאים למחלה בהיקף רציני זה. ההמלצה הטיפולית מתבססת על הניסיון המצטבר שמלמד שPSA כזה לאחר הניתוח וקצב צמיחתו מעידים על מחלה מפושטת ברמה המיקרוסקופית לפחות ולכן ההמלצה לטיפול הורמונלי מאד סבירה בעיני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PROPECIA 1 MG
    DAVID
    02/06/2012

שלום רב
    אני בן 41 ומאוד מודאג, ולא יודע איזב בדיקות או סי טי עלי לבקש?
    8 נשנים לקחתי פרופציה 1 מג נגד הקרחה .
    תופעות הלואי של פוריות ותפקוד מיני לא חלו עלי
    הפסקתי שנה שימוש בפרופצייה
    אני מרבה לעשות כושר - בניית גיף
    בשבועים האחונים אני מרגיש מתיחות בירכים הפנימיות,תפוסות, ואינני יודע אם זה קשור לפרופצייה, אך מקור הגירוי אני לא יכול להגדירו :אם זה ערמונית או הירכיים הפנימיות בכל מיקרה יש חשש שאני סובל מסרטן הערמונית? , הבנתי שרק במינון של 5 מג יש חשש לסרטן ערמונית מבסוג האלים יותר אך גם מפרופציה יש ? אני מצוטט פה את אתרכם ואני מצין שפרט לסעיף החרון התסמינים לא חלים עלי מה לעשות??

•קושי במתן שתן.לא
    •עליה בתדירות מתן השתן, בעיקר בשעות הלילה.לא
    •כאב בעת מתן שתן.לא
    •דם בשתן או במגע מיני (נדיר).לא
    •במידה והסרטן שלח גרורות אל העצמות, נוצר כאב בעצמות. לעיתים, התסמינים הראשונים בהם יחוש הגבר הינם כאבי שרירים בגב, בירכיים או באגן אולי?????

לקביעת תור
    סגירה
    PROPECIA 1 MG

הוספת תגובה

• PROPECIA 1 MG - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    03/06/2012

לא רואה כל קשר בין נטילת הפרופציה לבין הפסקתה לבין תלונות נוכחיות של כאבי ירכיים.
    אין כל סיבה לחשוש מסרטן ערמונית בהקשר לכך.
    מציע שתפנה לרופא המשפחה לבירור כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב סרטן? משהו אחר?
    מייק
    28/05/2012

שלום. מבקש להתייעץ עימכם בשנית:
    בן 39, לפני 12 שנים חליתי בנון סמינומה כריתת אשך ימין+כימו 3 פעמים BEP, ועליית מרקרים AFPּBHCGּLDH. מאז אין עדות למחלה. השנה במעקב:
    6.3.12 BHCG=10
    11/3/12 BHCG=6
    18/3/12 BHCG=10
    20/3/12 CT חזה בטן ואגן במפ
    29.3.12 CT מוח במפ
    1.4.12 BHCG=9
    9/4/12 BHCG=8
    29/4/12 BHCG=12
    28/5/12 BHCG=15
    בתוך כל זה אונקולג חשד בתת פעילות של האשך אשר לא הוכחה בבדיקת טוסטסטרון.
    AFP+LDH בטווח תקין.
    למעשה האונקולוג אמר לי ב 1.4 להגיע בעוד 3 חודשים עם כל בדיקות המרקרים. מכיוון שאיני עומד במתח, אני מבצע את בדיקות הביניים. כלומר אני מתוכנן להגיע אליו עוד חודש עם מרקרים עדכניים.
    האם העלייה הנצפית מראה על דינמיקה של גידול או ייתכן מצב אחר? האם דלקת בושט אשר נמצאה בגסטרו' יכולה להיות קשורה?
    אם אכן מדובר בגידול, אני מבין שמדובר ב GERM CELL TUMOR, מה סיכווים נגד גידול זה? בתקווה שנתפוס אותו בהתחלה....
    תודה לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שוב סרטן? משהו אחר?

הוספת תגובה

• שוב סרטן? משהו אחר? - תגובה

ד``ר אליהו גז
    30/05/2012

שלום
    לפי הנתונים - אין עדות להישנות סרטן האשך
    ישנם סיבות אחרות הגורמות לעליה מתונה ב-BHCG
    בנוסך לבדיקת CT ממליץ להשלים בדיקת סונר של האשך

דר אליהו גז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים
    שי
    13/05/2012

שלום. בן 24 ושאלתי היא כזו: האם אוננות מרובה יכולה לגרום לסרטן אשכים, או אם כבר יש סרטן כזה או אחר אשר אינו מטופל, אוננות יכולה לגרום להעצמתו של הסרטן מסוג אשכים או אחר?
    לאחר כל אורגזמה אני חש בכאב באשכים אשר נמשך כיום עד יומיים והאשכים מתקשים ביומיים אלה.
    אורולוג שלח אותי לא.ס. אשר לא מצא כלום.
    תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן אשכים

הוספת תגובה

• סרטן אשכים - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    14/05/2012

במילה קצרה אחת - לא!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן - שאלה
    יונית
    10/05/2012

שלום
    נותחתי פעמיים וקבלתי טיפולי מיטומיצין לאחר כל נתוח,- כל שנה ניתוח
    הגידול הוא - malignant tumor bladder(urinary prim) לשאלתי
    א. האם ניתן לדחות קצת את הניתוח השלישי? -בציסטוקופיה נראו שוב גידולים קטנטנים
    ב. האם שוב אצטרך לעבור טיפולי מיטומצין? - נראה שהללו לא בדיוק עזרו לי..
    ג. האם סוג הגידולים הללו מסוכן?

תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית השתן - שאלה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השתן - שאלה - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    13/05/2012

שלום
    אם נראו גידולים חוזרים יש לנתחם. אשר לטיפול לאחר הניתוח לא ברור אם קיבלת רק טיפול מיטומיצין בודד שכן אז אפשר לתת אותו כקורס מלא ששה שבועות עוקבים או אם קיבלת בעבר קורס כזה להחליף את החומר המוכנס לכיס השתן בחומרים אחרים. יש מספר אלטרנטיבות החשובה בהן מכונה BCG.
    האורולוג המטפל יחליט ויסביר לך החלטתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים
    אריק
    03/05/2012

שלום רב,
    אני בחור צעיר בן 28 ,סובל כבר למעלה משבועיים מכאבים באזור המפשעה.היום שוב זה תוקף אותי באופן חזק מאד.
    כל הצד העליון של המפשעה כולל בטן תחתונה בקו של המפשעה.כאבים חזקים,בקושי יכול לעמוד או ללכת.יש מעיין תחושה של חום,שריפה באזורים מסויימים במפשעה.אבל בעיקר כאבים חזקים.לא מצליח להירדם.
    כן קיים בקע שמכיל שומן בצד ימין של המפשעה.
    והיתה לי הגדלה של בלוטות לימפה שגדלו אם הזמן
    לא יודע אם הם עדיין מוגדלות.
    אני לא יודע מה לעשות.
    לפני שבועיים או יותר יומיים לפני ערב לילה הסדר.שהגעתי לחדר מיון בעקבות זה
    עשו לי בדיקות דם רגילות שיצאו תקין .
    בדיקת שתן תקינה
    ספירת דם תקינה
    עגבת תקין
    ולא ביצעו שום צילום כי אמרו אין דלקת תופסן
    אני לא יודע לאן עכשיו.
    מי התחום שלו זה?
    אורולוג אומר שלא
    וכירוג אומר שגם כן לא.
    אודה לתגובה ולדעת מה זה יכול להיות
    אפשרי שמדובר בסרטן?
    בתודה
    אריק

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים

הוספת תגובה

• כאבים חזקים - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    03/05/2012

לא מדובר ככלך הנראה בסרטן. ראשית גידולים נדירים באנשים צעירים ושנית מרביתם אינם כואבים. יחד עם זאת ראוי שתיבדק שוב. כירורג ואורולוג נשמעים הכתובת הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במיטומיצין חם
    פסח בריאלי
    02/05/2012

שלום לפרופסור,
    הופנתי לבית חולים וולפסון לעבור טיפול במיטומיצין חם.
    לפני זה עברתי טיבולים ב- BCG , כאב מאוד וחזר הגידול
    והרופא החליט שאנייעבור למיטומיצין חם, השאלה, יש תופאות לבאי?
    טיבול במיטומיצין חם זה גם חידק שחפת כמו BCG?
    יש טיפול באיכלוב כזה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במיטומיצין חם

הוספת תגובה

• טיפול במיטומיצין חם - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    03/05/2012

חימום גורם לפעילות טובה יותר של כמותרפיה. מיטומיצין הוא כמותרפיה. זה לא חיידקים כלל. המנגנון של הפעולה שונה.
    מציע שתשאל את הרופט המבצע לגבי תופעות הלוואי. באחריותו להסביר לך מהות הטיפול וסיבוכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בברור נוסף לשלול סרטן?
    רוני
    15/04/2012

לפרופ' מצקין שלום,
    אבי בן 88, נוטל קומדין, דימם בשתן (gross hematuria) לפני כ-3 שבועות. בציטוסקופיה נמצא כי הדמם נבע מצוואר השלפוחית - רירית הערמונית. לאחר שהדמם לא פסק נכרתה הערמונית חלקית (בציטוסקופיה), כלי הדם נצרבו והדמם פסק. תוצאות הפתולוגיה ל-8 סמ"ק רקמה:
    prostatic glandular hyperplasia
    tissue with mild inflamation
    לציין שבבדיקת שתן אחרונה בקופ"ח, כשבועיים לאחר הניתוח, נתגלה עדיין דם בשתן (erythrocytes: 165), אף ללא נטילת קומדין בינתיים, ולא ברור כרגע המשך הטיפול.

האם לדעתך יש צורך בבדיקת ביופסיה נוספת ע"מ לשלול קיום סרטן הערמונית, שכן ברור שנבדק רק נפח קטן מתוך הבלוטה? האם המשך הדימום מגביר את החשד?
    בתודה,
    רוני

הוספת תגובה

• בהמשך לפנייה

רוני
    15/04/2012

לציין שלפני 9 חודשים בדיקת PSA עמדה על 5.25 (היתה גם תרבית שתן חיובית שטופלה באנטיביוטיקה), בעוד שלפני 5 שנים הערך היה פחות מ-3.
    כמו כן, בבדיקה רקטאלית במיון נמצא כי הערמונית "+2, מגורגרת מימין".
    בדו"ח ציטוסקופיה/ניתוח צוין כי "הערמונית מוגדלת באורך 5 ס"מ עם רירית גדושה ומדממת".
    בתודה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפנייה - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    16/04/2012

שלום
    אין ענין בOPSA בגבר קשיש בן 88. ביופסיה בוצעה ואינני מוצא מקום לחזור עליה ללא מטרה ברורה. הישאר עם הרופא / המחלקה המטפלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    אודי
    14/04/2012

בן 34
    לאחר כריתת תהליך פפילארי מאיזור כיס השתן .
    הממצא בגודל 2.5 סמ
    התשובה פתלוגיה:CONSISTENT WITH UROTHELIAL PAPILLOMA
    קטעים קטנים של גידול פפילארי בעל ציפוי מתאי אורותול המסודרים ב 3-5 שכבות כלל תאי UNBRELLA. אין לראות אטיפיה או לפעמים נראה אטיפיה קלה בלבד.
    לא נראו מטוזות או נמק הסטרומה של הפפילות רחבה בצקתית מכילה כלי דם וחללים לימפתיים גדושים לפעמים נראה תסנין דלקתי כרוני מונונוקליארי קל.

האורולוג מנתח אמר לי שזה תוצאה שפירה וממליץ על בדיקה ציסטוסקופיה בעוד שנה\
    שאלתי לגבי חווד נוספת - האם ביקורות בעוד שנה זה לא זמן ארוך?כלומר האם גידול פפילומה נוטה לחזור?יש קשר לוירוס הפפילומה ?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    14/04/2012

אין קשר לוירוס הפפילומה.
    אמנם נכון שלא מדובר בגידול ממאיר. אני נוהג לבצע ציסטוסקופיה 3 חודשים לאחר הניתוח שעברת. בין היתר להיות בטוח שלא "פספסתי" גידול אמיתי ופעם שניה ואחרונה בתום שנה לניתוח הראשון.. אבל זה נוהג שלי, מקובל אמנם אבל לא מחייב.
    בסך הכל בשורה משמחת עבורך לחג
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר הסרת גידול מכיס שלפוחית
    רון
    11/04/2012

לפני שבועים וחצי עברתי ניתוח להסרט גידול בכיס השתן
    הדימום נמשך 6 ימים
    לפני 4 ימים הופיע דימום שנמשך יום אחד
    היום הופיע שוב דימום
    האם ידוע הופעת הדימומים בשתן בהפסקות ?
    מתי צריך לפנות לחדר מיון?
    ברצוני לציין שהדימום מלווה בקרישי דם.
    תודה מראש רון המודאג

הוספת תגובה

• דימום לאחר הסרת גידול מכיס שלפוחית - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    11/04/2012

דימום יכול להופיע גם מספר ימים אחרי ניתוח שכזה. הפניה לחדר מיון תלויה בכמו ומשך הדמם. הפעל שכל ישר. בכל מקרה מומלץ להיוועץ עם הרופא המנתח או המחלקה בה ננותחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בשלפוחית השתן
    רון
    08/04/2012

לפני שבועים אבי עבר ניתוח להסרת גידול בשלפוחית השתן
    בבדיקת מעבדה נמצא שהגידול חדר את השריר
    המלצת האורולוג .כריתת שלפוחית השתן
    ברצוני לציין \אבי הוא בן 79 ש לאחר שני התקפי לב
    האם ניתן לבצע ניתוח מורכב ?
    או שיש אופציה אחרת?
    תודה על שיתוף הפעולה
    בברכה דנה

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בשלפוחית השתן

הוספת תגובה

• גידול בשלפוחית השתן - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    08/04/2012

הפתרון הטוב ביותר הוא כריתת כיס שתן והטיית השתן למוליך לשקית חיצונית על פני העור.
    במקרים בהם לא ניתן עקב מחלות גופניות קשות או אי רצון החולה להינתח, אפשר לטפל בקרינה חיצונית. גם כן מלווה בתופעות לוואי ואיננו מקובל כפתרון מועדף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים
    שי
    29/03/2012

שלום.
    ממשיך בשאלותיי לגבי סרטן אשכים. בן 39 ובמעקב שנתי הממצאים הבאים: CT חזה בטן אגן במפ, א.ס. אשך במפ, LDH-AFP בטווח. BHCG=10' לאחר שבוע =6, לאחר שבוע נוסף =10.
    בבדיקה היום האונקולוג אינו מקשר את הדברים לנון סמינומה מלפני 12 שנים (שם היתה כריתת אשך ועליית 3 מרקרים+טיפולי BEP).
    הופניתי על ידי האונקולוג לביצוע CT מוח לשלול גידול בבלוטת האצטרובל.
    כמובן שהלחץ גבוה הרבה יותר מעד עתה.
    מה לדעתכם סיכוי לגידול בבלוטה זו על פי נתוני ביטא, וגיל.
    כמו כן האם סיכוי השרדות מגידול בבלוטה זו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן אשכים

הוספת תגובה

• ct מוח

אלי
    30/03/2012

בצעתי את הבדיקה ותוצאתה תקינה - ללא ממצא מוקדי, דמם או לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שי
    31/03/2012

שלום דוקטור,
    האם ידועים מקרים כאלה של ערך כזה ב BHCG אשר אינם קשורים לסרטן?
    לא מבין מה קורה והאם המצב מסוכן. האונקולוג לא בדיוק מפרט ולא מבין אם הוא חושד במשהו או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצל את ההזדמנות שטרם נעינתי

שי
    01/04/2012

בבדיקת מרקרים הום BHCG=9
    AFP=2.74
    LDH=328
    כמו כן TSH 8.4 (גבול עלון מעבדה=4.2) T3, T4 בטווח.
    טסטוסטרון בטווח 13.5
    CT מוח במפ
    מה דעתך קורה לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנצל את ההזדמנות שטרם נעינתי - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    02/04/2012

מציע שתחזור לאונקולוג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים - תגובה

ד``ר אליהו גז
    04/04/2012

שלום
    BHCG בערכים אלו יתכן ממחלות אחרות ולא מסרטן האשך מצבים שפירים דלקתיים יתכנו ויהו מלווים בערכי BHCG מעט מוגברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים - תגובה

ד``ר אליהו גז
    09/04/2012

שלום

BHCG בערכים נמוכים שכאלו יכולים ללוות מצבים שפירים
    פנה לרופא האונקולוג לברר סוגיה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לתגובתך

שי
    09/04/2012

בינתיים שוב בדיקת מעקב BHCG=8, קצת ירידה מ 10 ו- 9 בבדיקות אחרונות.
    אונקולוג זימן אותי לעוד 3 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע מיוצר בפרוסטטה או באשך
    חיים
    27/03/2012

אני יודע שבאשך יש בסופו של דבר תאי זרע, אך האם שם הם מיוצרים?

האם גידול באשך יכול להשפיע על ייצור תאי זרע?

הוספת תגובה

• זרע מיוצר בפרוסטטה או באשך - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    28/03/2012

הזרעונים מיוצרים באשך. בנוזל הזרע שאתה פולט בסיום יחסי מין יש מבחינת נפח יחסי מעט זרעונים אבל הרבה נוזל שמקורו בערמונית ובעוד בלוטות פנימיות שונות.
    גידול באשך יכול להשפיע לרעה על ייצור תאי הזרע בכמה אופנים: למשל הצורך בכריתת אשך בגלל הגידול, חומרים-הורמונים שונים שמיצר הגידול והם פועלים נגד יצור זרעונים, כמותרפיה הניתונת לעיתים כחלק מהטיפול בגידול ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים-המשך
    אלי
    19/03/2012

שלום, מבקש להתייעץ עימכם בשנית. בן 39 היום, לפני 12 שנים נון סמינומה ,כריתת אשך ימין וכימו. לפני ובמחלה עליית LDH-AFP-BHCG. בסיום טיפולים מרקרים חזרו לנורמה. מאז אין עדות למחלה. בבדיקה השנה, סונר בטן במפ, צילום חזה במפ, LDH-AFP בטווח הנורמה. BHCG יצא 10 (כאשר בשנים קודמות יצא פחות מ 10). לאחר 5 ימים יצא 6 ולאחר שבוע שוב 10.אונקולוג המטפל חושב שאין קשר למחלה (ההיא). ביקש לבצע בדיקות נוספות שיצאו: טסטוסטרון טוטל 13.1 (בתוך הטווח). LH פחות מ 0.2, FSH פחות מ 0.8.
    ביקרתי אצל אורולוג בקופ"ח אשר התייחס די בביטול לשני הנתונים הנמוכים ואמר לי לא להתייחס אליהם ופשוט אלה ההורמונים שלי והדבר אינו מעיד על שום גידול. מקריאת חומר באינטרנט הנתונים הנמוכים ממש מלחיצים ומדברים על גידול בבלוטת יתרת המוח.
    שאלותיי הם:1. האם לעזוב את זה ואין לכך משמעות?
    2. האם ירידה בהורמונים אלה גורמים לעליית BHCG?(לשם כך שלח אותי האונקולוג לבירור- לא הבנתי בדיוק אך ייתכן תת-פעילות של האשך?).
    תודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן אשכים-המשך

הוספת תגובה

• סרטן אשכים-המשך - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    20/03/2012

לא רואה קשר לגידול במוח. לא נראה לי שווה בירור.
    הצעתי הישאר במעקב אונקולוג מטפל לנושא האשך בלבד.-חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיניסטריד
    DOR
    14/03/2012

שלום רב

אני בן 41 , לקחתי תרופה למניעת הקרחה בשם פרופציה 1 מג פינסטרייד8 שנים, עשיתי הפסקה של שנה עברתי לתמיסה בשם מינוקסי.וב3 החודשים האחרונים נטלתי שו לאחר שהשיער נהיה דליל

היום ממש במקרה חבר אמר לי שזה מסרטן ועלי להיבדק בדחיפות

אני בפניקה מוחלטת

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פיניסטריד

הוספת תגובה

• פיניסטריד - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    15/03/2012

אין מה להיות בפניקה.
    פינסטייד במינון של פי חמש מהמינון אותו מטלת נבדקה למנוע דוקא סרטן הערמונית והיא הוכחה כיעליה ב25% להוריד את שכיטחת המחלה. באילו שעדיין נפגעו מהמחלה נצפו יותר מקרים חמורים יותר של המחלה. לא ברור אם עקב התרופה או לא.
    בגילך ואם אין במשפחה סרטן ערמונית , אין ממה לחשוש אחרי גיל 45-50 כמו כל גבר אחר התייעץ עם אורולוג מומחה לגבי מקום לבצע בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה