מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופציהDOR13/11/2011
שלום פרופסור מצקין
בתודה על תשובתך
התשובה לא יצאה עם כיתוב נכון לצערי
האם ניתן להמשיך לקחת פרופציה, למניעת התקרחות ללא חשש מסרטן הערמונית?( זאת הסיבה שאני לוקח דקל ננסי ) יצא פירסום לאחרונה על הקשר בין פרופציה למניעת התקרחות לבין הסיכון לקבל סרטן ערמונית אלים יותר
אשמח להסבריך הטובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופציה - תגובה
פרופ' חיים מצקין15/11/2011פרופציה ניתנת במינון נמוך. העבודה אותה אתה מזכיר השתמשה במינון גבוה פי 5 ובאוכלוסיה שונה לחלוטין.
אם הסיבה הינה נטייה אמיתית להתקרחותהצעתי כן לקחת. בגיל מעל 40 הייתי מציע בדיקת אורולוג עם בדיקת דם PSA אחת לכמה שנים כדי להיות במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך לחכות הרבה זמן עד שיוצא השתןאנונימי13/11/2011
אני בן23 בריא בדרך כלל, יש לי בעיה שמתחילה להפריע לי אני זוכר שקלטתי את זה כבר בגיל 15 -16 או אפילו שזה היה לפני ואני לא זוכר אבל זה עניין של המון שנים..שאני רוצה לתת שתן וזה לא משנה אם זה בבוקר או בערב בשירותיים ציבוריים או שאני בבית שלי..לוקח לי המון זמן לתת שתן לפעמים אני יכול לחכות גם דקה וחצי עד שזה קורה.. רק במקרים שממש דחוף לי אז זה יוצא תוך כמה שניות. השאלה שלי אם זה בעיה שניתן לטפל בה ומה הסיבות שלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחכות הרבה זמן עד שיוצא השתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין13/11/2011רוב המקרים של היסוס התחלתי בגיל כה צעיר אינם על רקע פיזי-חסימתי אלא פונקציונלי. מציע שאם הנושא מטריד אותך גש לאורולוג לבדיקה ושיחה חד פעמית וסביר להניח שלא יותר מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתDOR13/11/2011
שלום רב
בן 41, אינני סובל מסרטן הערמונית שאלותיי:
לקחתי 8 שנים פרופציה, בשל ההתרעות אל אפשרות- פינסטריד- וסרטן הערמונית הפסקתי השימוש.
כעת לוקח דקל ננסי, האם מותר לי ללקחת דקל ננסי למרות שאין לי בעיות בערמונית, אוPSA גבוה?
האם דקל ננסי יכול לדרום תופעות לואי לערמונית לבן אדם בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין13/11/2011אם אין לך הפרעות השתנה למה אתה לוקח דקל ננסי ?
אם הסיבה לנטילת פרופציה היא נטייה להתקרחות, ךא הייתי כלל מהסס להמשיך ולקחת את התרופה.. גם לא הייתי מבצע בדיקות PSA לפני גיל 45-50.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri של הערמוניתטובה03/11/2011
רצ"ב תוצאות MRI:
ערמונית במימדים : 4.8X3.7X4.1 X ס"מ. נפח כ-37 סמ"ק
שני מוקדים בעלי סיגנאל נמוך בערכי T2W במקטע הפריפראלי מימין בגובה בסיס הערמונית ומוצא שלפוחיות הזרע - בקוטר 8 מ"מ. בולטת ומוחק גבול הקפסולה.
מוקד נוסף בגובה האפקס משמאל בקוטר 8 מ"מ המוחק גבול הקפסולה.
מקטע מנטראלי במרקם הטרוגני ללא ממצא מוקדי חריג.
שלפוחיות הזרע - חשד למעורבות המוצא הימני.
ללא לימפאדנופתיה
בסיכום:
שני מוקדים המתאימים לתהליכים השאתיים.
מעורבות קפסולה וחשד למעורבות מוצא שלפוחיות הזרע מימין.
אנא תשובתכם:
א. האם יש פריצה מהערמונית.
ב. מה הטיפול הנדרש.
לחומים מאוד (מן הסתם)
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri של הערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין03/11/2011את ממש לא מצפה שתינתן תשובה ספציפית מה לעשות. בחרו לעצמכם רופא אורולוג מומחה והיוועצו עימו. מה שאתם יודעים זה שיש גידול ושהוא לפחות מערב את קצה הערמחונית ואולי מבער לה יש לכך השלכות לגבי בחירת הטיפול הרצוי, אבל יש גורמים רבים נוספים:PSA, פרטי הביופסיה, גיל , מצב רפואי ועוד. לא ניתן ולא אפשרי לתת יעוץ ספציפי דרך אתר כלשהו ולהיות אחראי לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri של הערמונית,
בת מודאגת03/11/2011ראשית מודה על התגובה המהירה.
נפעל בהתאם
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתת אשך שמאל,,שיקו03/11/2011
שלום
והושתל תותב לפני כשבוע ..יומיים קודם הסיטי התברר כנקי מרקרים תקינים אין צמיחה לאחר הפגישה עם האורולוג הוסבר לי שבתשובה מהפתולוגיה יצא סמינומה ונאמר לי ש-90% אני בריא וליתר בטחון והומלץ לי שני נתיבים:
1.מנה של הקרנה או כימו במינון נמוך רק לוידוא כמובן לצורך זה הפנה אותי לאונקולוג
2. מעקב כול חצי שנה MRI או סיטי וכולייי
אני אדם בריא בדרך כלל עושה ספורט על בסיס יומי
א.לפני כול פגישה איזה אופציה היא הטובה עבורי?
ב.האם תהיה חזרה לשגרת הספורט (החיים) שלי ?
תודה ויום טוב
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת אשך שמאל,, - תגובה
פרופ' חיים מצקין03/11/2011מציע שתתיעץ עם הרופא המנתח או האונקולוג. שתי הגישות הן כמובן נכונות וטובות. ההחלטה תתבסס בין השאר על רצונותיך שלך ועל הערכת הרופא המטפל מה ההיענות שלך למעקב ולטיפול
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באשכים דחוף!אבי03/11/2011
ליפני חודש בערך הרגשתי על אשך ימין בקצה שלו מן פצע קטן כמו פצעי בגרות שיש על הפנים (בתוך שק האשכים צמוד לאשך) כמו כן יש לי מידי פעם כאב במיפשעה בצד שמאל היו לי כאבי גב עליון ובטן עליונה (מן כאב סחיטה) עד ליפני שבוע וחצי (אין לי מושג אם זה קשור או לא ), ויש לי כרגע בנוסף לכאב העמום במפשעה שמאל גם כאבים באיזור כליה ימין מקדימה מעט שיעול יבש בלי ליחה וכאבי ראש קטנים מידי פעם.(כל הכאבים ניסבלים ולא חזקים בצורה מגבילה),שתן לא דמי צהוב לא בהיר מידי זרימה חלקה.
הייתי אתמול אצל אורולוג אחרי שחיכיתי שבועיים וחצי כימעט והוא אמר שאין לי כלום ושגידול באשך בגיל שלי הוא נדיר והוא בקושי נגע..(למרות שאני קראתי אחרת).
מה הלאה אני לחוץ ממש שאולי יש לי משהו ששלח כבר גרורות ועד שאני יגלה יהיה מאוחר מידי.
מה לדעתך זה יכול ליהיות האם יש סיכוי שיש גידול ?
ומה אני עושה עכשיו אחרי שהאורולוג שלל אותי ?
מקווה מאוד שתוכל לעזור לי ולייעץ לי על ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באשכים דחוף! - תגובה
פרופ' חיים מצקין03/11/2011לא נראה לי שיש צורך להיבדק ולחקורוב אחרי שכבר נבדקת על ידי אורולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתן - stage pT2רביד יוסף31/10/2011
עברתי ניתוח T.U.R.T. לפני 3 שבועות. הוצא פוליפ\ גידול בקוטר 4 ס"מ.
תוצאות הבדיקה הפתולוגית : גוש כרובתי\ סולידי בדופן ימני מאחור.
בדיקה מאקרוסקופית:
התקבלו מספר קטעי רקמה קרומים בלתי סדירים גמישים וספוגים
בנפח 6 סמ"ק (-מס \3 ).
בדיקה מיקרוסקופית \ אבחנות :
Fragments of solid, high grade urothelial carcinoma extensively
infiltrating the lamina propria and mascularis propria.
Vascular invasionis noted.
. Stage pT2.
הרופא האורולוג מציע : ניתוח לכריתת השלפוחית והערמונית המוגדלת).
ושחזור השלפוחית ע"י קטע מהמעי. והוצאת צינורית דרך הבטן לשקית חיצונית.
שאלתי: מה דעתכם? האם זו האופציה היחידה המתאימה למצב שלי?
בכבוד רב
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ל:סרטן שלפוחית שתן
רביד יוסף31/10/2011שכחתי לציין גיל 64. תודה. יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שלפוחית השתן - stage pT2 - תגובה
פרופ' חיים מצקין01/11/2011במקרים של גידול כיס השתן החודר את כל שכבות כיס השתן ולעומק השריר נכון להציע כריתת כיס השתן כולו. אשר להטיית השתן לאחר הכריתה ישנן מספר אפשרויות כולל יצירת כיס שתן חדש ממעי והטלת השתן בדרך הטבעית דרך השופכה או לחילופין יצירת מוליך לקיר הבטן לשקית איסוף. השיקולים מחייבים התיעצות אורולוג מומחה יחד עימך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופהדור28/10/2011
אם היה לי סרטן האשכים בגיל 15 ובקרוב יש לי צו ראשון, אני יוכל להתגייס בכלל ואם כן יורידו לי על זה פרופיל למרות שהחלמתי ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה ודחופה - תגובה
פרופ' חיים מצקין29/10/2011סרטן אשכים הוא מחלה שהבראה ממנו היא בסיכוי גבוה מאד. מאד מאד סביר שאתה בריא לחלוטין ויש מקום לנסות ולהתגייס. אם תגויס אין ספק שהפרופיל יירד בעקבות כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לממצא באדרינל שמאלי - דחוף -דחואיילת27/10/2011
לפני כשנתיים עבר בעלי כריתת ערמונית וכלייה ימינית בעקבות גידול סרטני.
בבבדיקת אולטרסאוד נמצא בכליה השמאלית חשד לממצא באדרינל שמאלי בקוטר 3.6
אני בחרדה איומה, האם זה גידול .
רק בעוד שבוע עליו לעשות סי טי.
מה המשמעות של ממצא זה
אודה לך ד"ר על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לממצא באדרינל שמאלי - דחוף -דחו - תגובה
פרופ' חיים מצקין29/10/2011נדע רק אחרי CT או MRI אין מה לעשות אלא להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתטובה26/10/2011
תודה פרופ' על תשובתך.
האם אין סיכון בהמתנה לטיפול? (בעלי בן 73)
האם לא כדאי לטפל ולמנוע התפשטות?
למה מומלץ להמתין ולעקוב
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/10/2011הסיכון קטן מאד ולכן מותר לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםאלון26/10/2011
שלום אני בן 16 ותלמיד בבית ספר ומשחק כדורסל
יש לי שלוש שאלות.
1)תוך כמה זמן מאז שמגלים את מחלה זו מחלימים ממנה (שאני אומר מחלימים אני מתכוון חוזרים לבצפר , לחברים וכו' ?
2) אם יש לי סרטן האשכים אני לא יכול להתגייס לצבא לתפקיד קרבי או בכלל לא יוכל להתגייס?
3)אם יש לי גוש באשך שמאל זה חייב להיות סרטן האשכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האשכים - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/10/20111)בא נתחיל עם השאלה השלישית. אם יש לך גוש באשך בא מיד להיבדק. בחר רופא אורולוג מומחה בזריזות. אמנם אפשר כמעט תמיד להלחים מסרטן אשכים, אבל מאידך קצב גידולו מהיר וכל המקדים הרי זה משובח. כמובן שלא כל גוש זה סרטן בשביל זה צריך להיבדק על ידי מומחה אורולוג.
2)ניתוח וטיפול בסרטן האשכים מאפשרים למעלה מ95% הבראה. משך הזמן איננו רלוונטי. מדובר בפרקי זמן קצרים יחסית. בטח שבגלל בית הספר אין מקום לדחות בירור רפואי.
3)מי שהחלים ממחלת הסרטן אחרי תקופה מסוימת בה אין הוכחה יותר ששל מחלה יוכל להתגייס או להתנדב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתטובה25/10/2011
בעלי אובחן לפני כחצי שנה כחולה בסרטן הערמונית אחרי ביופסיה (גליסון 6 (3+3).
רמת ה-PSA עלתה במשך שנה מ-5.99 ל-8.54 ואז הופנה לביופסיה עם התוצאה שלעיל.
המלצת הרופאים היתה להמתין שנה ולהיות במעקב.
כרגע 7 חודשים אחרי בדיקת ה-PSA ברמה של 8.54 בצענו בדיקת PSA נוספת והתוצאה 9.86.
שאלתנו : לאור תוצאת ה-PSA האחרונה האם לחכות או לגשת לברור מיידי
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין26/10/2011בדיקה אחת בודת איננה צריכה לשנות מדינייות ההשגחה. מציע להמתין עוד כחצי שנה לחזור על הבדיקה ואז לגשת לאורולוג להערכה מחדש של ההחלטה על השגחה צמודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ומבקשת עזרהיונית23/10/2011
שלום
אני אחרי ניתוח שני להוצאת גידולים שטחיים מהשלפוחית, מקבלת שטיפות מיטומצין,
בבדיקת השתן הנוכחית חריגות גדולות כמו כן צריבה וכאבים במתן שתן, היות והרופא שלי
אינו נמצא כרגע בארץ, אולי תוכלו לעזור לי להבין בבקשה האם יש קשר לשטיפות ולחריגות הללו:
protein 100
lecocytes u 500
erythrocytes u 150
התרבית שלילית
מאוד מודאגת וכואבת
האם יש צורך באנטיביוטיקה? והאם מותר להמשיך בשטיפות?
תודה תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת ומבקשת עזרה - תגובה
פרופ' חיים מצקין24/10/2011על פניו בהחלט נראה שאפשר להמשיך בטיפול מיטומיצין. מרבית הממצאים בשתן מוסברים מניתוח לאחרונה והטיפול התוך שלפוחיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתן - יוניתרמיהברוך בן דוד11/10/2011
שלום רב פרופסור מצקין,
לאחר ביצוע ניתוח כריתת גידולים הומלץ לי לעבור סדרה של שטיפות ביוניתרמיה.
האם הטיפול מבוצע תחת טופס 17?
באילו מחלקות של בתי החולים הטיפול מתבצע.
האם לאחר השטיפות אצטרך לעבור ציסטוסקופיה אחת לשלושה חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן - יוניתרמיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין23/10/2011לא מכיר לא יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוחראומה02/10/2011
שלום רב וברכה על הפורום,
אבי לקראת ניתוח אורוסטומיה. בן 70 לאחר 5 צינתורים וחמישה "סטיקים" באזור הלב.
דרגת הסרטן היא 3.4 מתוך 4.
האם יש סטטיסטיקה מסוימת לגבי אחוזי הצלחה של ניתוח כזה?
מהם הפרמטרים אותם צריך לקחת בחשבון?
עד כמה ניתוח זה הוא מסוכן לאדם במצבו?
האם יש מקום לדאגה?
תודה,
ראומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח - תגובה
פרופ' חיים מצקין02/10/2011מכתבך לוקה באי דיוקים רפואיים רבים. לא ניתן לייעץ במסגרת זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)