מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PSAאלי22/04/2011
עלייה פתאומית של psa מ-5.7 ל-32 תוך 6 חודשים,מה פירוש?
עליי לציין שאני במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA - תגובה
פרופ' חיים מצקין23/04/2011אם במשך השנים לא היית עליה ואתה במעקב סדיר רוב הסיכויים שמדובר בתהליך דלקתי ולאו דווקא ממאיר.
אצייין שגם 5.7 איננו ערך תקין ואם לא היית במעקב או לא עברת ביופסיות בעבר יש מקום לשקול ביופסיה בלי קשר לערך המאד מוגבר הנוכחי והעלייה הפתאומית שכאמור תומכת אולי בתהליך דלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת מידעשא25/03/2011
שלום
אני מחפש מידע על ד"ר בשם סמיח ?
אבקש כלקבל כל מידע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת מידע - תגובה
ד``ר אליהו גז05/04/2011זה לא המדור לחיפוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית השתן - גידולצביקה22/03/2011
התגלה גידול בשלפוחית השתן, ללא דלקת בדרכי השתן.
נעשה ניתוח והגידול הוסר. נעשה ביופסיה -לא נימצא מימצאים ממאירים , נמצא דלקתי . נאמר שמצב מאוד נדיר.
עברו חודשים, בבדיקת האולטרה סאונד נמצא ממצא חדש.
מוכר לכם מצב כזה של גידול שפיר? יש לו שם מיקצועי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
צביקה24/03/2011תוצאות המעבדה:
no maliagnancy
widespread cystisgladularis
features of nephrogenic adeoma
intestinal metaplasia
לפני ניתוח גודל 40*30
כיום גודל 7
מה המשך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' חיים מצקין29/03/2011אין צורך בהמשך טיפול כולל לא אנטיביוטיקה או אנטידלקתי. יש מקום לעקוב בלבד ולזמן קצר ואחר כך לחזור לשגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שתןאאא22/03/2011
שלום. לפעמים אני מרגיש שאני צריך להטיל שתן, אבל כשאני מגיע לשירותים מסתבר שאין לי כלום. ולהיפך, לעתים אני מרגיש שאני לא צריך להטיל שתן וקורה שיוצא לי בלי שליטה.
זה פעם ראשונה קורה. למה זה קורה? מה זה יכול להיות?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטלת שתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין29/03/2011לעיתים זה קשור לדלקת בשתן ולעיתים מצריך בירור לגבי תפקוד עצבי של השלפוחית
בכל מקרה פנה לאורולוג אם התלונות נמשכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםמרימי10/03/2011
קרוב משפחתי עבר אולטראסאונד אשכים בגלל כאב שהחל לחוש אחרי שהרים חבר על הכתפיים. . בתשובה כתוב שיש באספקט אמצעי של אשך ימני גוש 2X2 ס"מ "מעט וסקולרי היקפי", טיבו אינו ברור, אבחנה מבדלת תהליך שאתי. הוא אמור לעבור ניתוח בשבוע הבא. שאלתי היא האם לפני הניתוח אין צורה אחרת לוודא שזה אכן גידול? אולטראסאונד נוסף או MRI ? האם דימום באשך נראה כמו גידול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האשכים - תגובה
ד``ר אליהו גז12/03/2011שלום
בדיקת סונר אשכים עשוייה לעזור באימות טיב הממצא באשך כמו כן בדיקה בדם של סמני גידול האשך אמו אלפא-פון=פרוטאין ובטאגונדוטרופינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביופסיה סרטן הערמוניתחסויה08/03/2011
שלום רב,
הבוקר קיבלנו תשובות הביופסיה של אבי (בן 82).
אני מבינה שמדובר בסרטן הערמונית. אשמח לדעת מה אומרות התשובות עד שאגיע לרופא בהקדם. עד כמה חמור העניין וכיצד מטפלים.
cores3 out of6 show adenocarcinoma, Gleason score 7 (4 and involving up to 30% of cores volume
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח ביופסיה סרטן הערמונית - תגובה
התשובה הפתולוגית אינה מספקת בכדי לענות על הצעדים שיש לנקוט.
ישנם משתנים נוספים כמו היקף המחלה העשויים לעזור בהחלטה הטיפולית
חשוב לציין שעליך להתייעץ עם רופא אונקולוג.אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואה לאחר הקרנות -סרטן הערמושלומית06/03/2011
שלום רב
לפני כשנתיים אבי אובחן כחולה בסרטן הערמונית , עבר ברכותרפיה (באיכילוב) והקרנות
(ההקרנות הסתיימו לפני כחצי שנה)
לפני כחודש וחצי החל אבי לדמם בכל יציאה כולל הרגשה של לחץ בפי הטבעת ובריחת צואה, בבדיקת קולונוסקופיה נמצאה דלקת חריפה באזור הרקטום כתוצאה מההקרנות , ניתנו לו מס' טיפולים הכוללים משחה וכדורים אך ללא הואיל.
רציתי לדעת אם יש ממוחה בתחום שניתן להיעזר בו מאחר ואבי סובל מאוד מלחץ בפי הטבעת , תכיפות במתן צואה ואף בריחת צואה
כמו כן מה רצוי לאכול במצב שכזה? והאם יש לבעיה כזו איזשהו פיתרון
אודה לשתובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בצואה לאחר הקרנות -סרטן הערמו - תגובה
במקרים ממושכים ומטרידים של דמם חלחולי כתוצאה מקרינה ניתן להציע טיפול שמרני ע=כמו חוקני סטרואידים ואו טיפול בחמצן בתא לחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן הערמונית
שלומית14/03/2011ד"ר גז תודה על תשובתך
רציתי רק לוודא איתך לגבי הטיפול שהצעת, מאחר ואבי סובל מאוד מדימומים וכאבים רציתי לדעת איכן ניתן לקבל את הטיפול שציינת והאם יש רופא מומחה בתחום שניתן להתייעץ איתו?
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TRUS עם ביופסיהIS195019/02/2011
שלום, אני כבן 60, עם PSA 4.03 נשלחתי לבדיקת ביופסיה . (אגב כל שאר הבדיקות תקינות)
בבדיקת ביופסיה קיבלתי מכתב של סיכום בדיקת TRUS עם ביופסיה נכתב: בדיקה רקטלית נוקשות :ללא
בדיקת TRUS : גובה (ממ) 39 ת 3 רוחב (ממ) 56 אורך (ממ) 51 נפח (ממ) 57ץ4 ת 4
בלוטת זרע: אבנורמלי
פירוט:ת 2
שלפוחית שתן : שארית שתן - מינימלית ת 1
נלקחו ביופסות
כמות :12
סיכום ביקור: ציסטה בכניסת שלפוחית הזרע הימנית ת5
אונה מרכזית בולטת ת 6
נמשיך ביופסיות מונחות סונר לשלילת שאת.
מה אומר הסיכום?
אני יודע שאני צריך לקבל תשובות לגבי הביופסיה אבל לא הבנתי גם את מה שכתוב כאן , האם זה רומז על כיוון כלשהו בתוצאות הביופסיה?
האם יש קשר בין זה לבין מתן שתן מרובה ?
אשמח לדעת מה זה אומר כי להיות עכשיו במתח כחודש זה קשה.
לתשובתך המנומקת - אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TRUS עם ביופסיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין22/02/2011הכתוב מעיד על ערמונית בנפח בינוני-גדול ולא יותר מכך.
תצטרך להמתין לתשובת הביופסיה.
יש קשר בין גודל ערמונת לבין תלונות השתנה. אורולוג יתאים לך טיפול לאחר קבלת תשובת הביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לערמוניתZZZ13/02/2011
שלום,
אבי (בן 60)מתלונן כבר פרק זמן על כך שהוא קם פעמיים בלילה לתת שתן. (גם ביום הוא "רץ" הרבה לטענתו) הוא היה אצל אורולוגית ובבדיקה נתנה לו כדורים. ואף בדקה וציינה כי פרוסטטה אינה מוגדלת (או משהו בסביבה זו). כמו כן אבי לקח את הכדורים כחודש ולא היתה הטבה אז הוא הפסיק.
יש לו PSA 4.03 שבבדיקה הקודמת לפני כשנתיים ומשהו היה לו 1.83
ולכן שלחה אותו גם לבדיקת ביופסיה.
אני מתה מפחד מהתוצאות ושאלתי היא :
1. תוך כמה זמן מקבלים תוצאות של ביופסיה?
2. איך מקבלים את התוצאות?
3. האם זה שהכדורים לא עזרו לו ושהרופאה ציינה שאין הגשלה זה אומר שיש סיכוי גבוהה לסרטן?
4. והכי חשוב אם חלילה , טפו טפו טפו התוצאות יהיו חיוביות מה סיכויי ההחלמה ?
בבקשה תענה לי כי אני חרדתית מאוד ולא ישנה לילות.....
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה לערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין14/02/2011תשובת ביופסיה מתקבלת תוך כשבועיים שלושה
התשובה מודפסת ובקופות השונות נוהגים שונים: יש כאלו ששולחים ישירות לחולה ויש לרופא המפנה.
אין קשר טוב בין התלונות של אביך לבין סרטן הערמונית
את סיכויי ההחלמה תקבלי יחד עם התשובה הפתולוגית מאורולוג מומחה בהקשר למצבו של אביך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול כיס השטןאתי10/02/2011
שלום שמי אתי
אבי בן 78 4 חוד' נתן שתן עם דימומים וגושי דם לסירוגין.
אתמול הוא עבר ניתוח להוצאת הגידול . בשיחתי עם הרופא הבנתי שהגידול הגיע לשריר , ושאי אפשר לדעת אם הוציאו את כל הגידול וצריך לחכות לתשובות מעבדה.
שאלתי היא: אם הגידול הגיע לשריר ,זה אומר שזה גידול פולשני , חודרני ? הכוונה לגידול המסוכן?
ואם אכן זה המצב אני מבינה שצריך לכרות את כיס השתן כדי להיפתר מזה. האם שבועיים שלושה {שזה זמן לקבלת תשובת המעבדה }בזמן זה הגידול יכל לפרוץ מעבר לשריר והמחלה תפרוץ מעבר ? אני לחוצה מרגישה שזמן יקר אוזל מה עושים בשלב הזה ? חוץ מלהשתגע!
תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול כיס השטן - תגובה
פרופ' חיים מצקין13/02/2011ראשית אין ברירה אלא להמתין לתשובה הפתולוגית הסופית. נכון שלנסיון המנתח יש חשיבות אבל הוא בא במקום הפתולוגיה. אם אמנם מדובר בגידול החודר לכיס השתן ומצבו של אביך מאפשר הרי שכריתת כיס השתן ויצירת מוליך לשקית חיצונית הוא פתרון נכון.
ההמתנה בת שבועיים לושה איננה משנה מהותי. יש לשאוף לניתוח עד 6 שבועות ממועד הנניתוח הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת כיס שתן
אתי24/02/2011בהמשך לשאלתי
מה האפשרויות והסיכונים בניתוח הנ"ל אם אבי 4 שנים לאחר ניתוח מעקפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת כיס שתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/02/2011אם מצבו בכללי תקין הוא יכול לעמוד בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיהעמי בזר08/02/2011
עברתי לאחרונה ביופסיה מאחר וPSA היה 11.וערמונית מוגדלת.
התוצאה היתה שלילית. עקב כך נתבקשתי לעבור שוב ביופסיה מורחבת בהרדמה..
האם קיימת סבירות שתוצאת הביופסיה המורחבת תראה שישנו גידול,אך הוא בשלבים התחלתיים בלבד,מאחר ולא נתגלה בביופסיה הרגילה?או שאין לכך כל קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה - תגובה
פרופ' חיים מצקין08/02/2011הסיכוי למצוא גידול בביופסיות חוזרות קטן יותר מבראשונה. בדרך כלל יהיה מדובר בגידול קטן יותר בנפחו (ולכן "פוספס" בביופסיה הראשונה).
אין פירושו של דבר שלא יהי מקום לטיפול בגידול. ההחלטה בהתאם לממצאים.
לא בטוח שאתה זקוק לביופסיה מורחבת בהרדמה אבל זו בהחלט אופציה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבלחוץ06/02/2011
שלום, לאחרונה הרגשתי מין גוש מוזר בשק האשכים.
הוא כואב לי מדי פעם לאחר שאני לא מגיע לידי גמירה תקופה ארוכה.
יש סיכוי שזה סרטן האשכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
פרופ' חיים מצקין07/02/2011חוץ מאמירה לך להיבדק על ידי אורולוג מומחה אין כמובן יכולת לסייע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן באשכיםלחוץ06/02/2011
כתבתי כאן בעבר על כך שאני מרגיש גוש מוזר בשק האשכים שלי.
אני מפחד שזה גודל..זה אמור לגדול מהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן באשכים - תגובה
ד``ר אליהו גז18/02/2011זוהי פנייה חוזרת שלך
שוב עליך להיבדק ע"י רופא יתכן ויבקש להשלים בדיקת סונר אשכים.
במידה ואכן החשש שלך נכון יש חשיבות לפניה מוקדמת לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכליהחני31/01/2011
אבא שלי בן 88 יש לו פרוסטטה והיא גבוהה גודל 19.אבא שלי עשה אולטרסאונד כליות והתוצאה היא ציסטות בכליות כמתואר דלילות הריקמה הקורטיאלית כלי דם רנאליים מסודידים דוצ.אודה לך אם תגיב לשאלתי במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכליה - תגובה
פרופ' חיים מצקין01/02/2011ציסטות בכליות גדלות ומתרבות עם הגיל. הן אינן מסוכנות ולא מצריכות טיפול כלשהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן האשכיםלחוץ29/01/2011
שלום, אני מרגיש גוש מוזר בשק האשכים שלי ואני מאוד מפחד שאני חולה בסרטן האשכים.
אני ישמח למידע לדעת מה הסיכוי שזה באמת גידול ממאיר או שזה סתם שפיר ותוך כמה זמן הוא מתפתח.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן האשכים - תגובה
פרופ' חיים מצקין30/01/2011רק בדיקה גופנית ואולי אחריה בדיקות אולטראסאונד של האשכים יבדילו בין השניים.
לידיעתך גידולים ממאירים באשך הם נדירים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)