מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- PSA אחרי הקרנותכרמי כהן25/01/2011
שלום רב,
במשך מספר שנים לאחר שבוצעה אצלי כריתה רדיקאלית ה- PSA היה נמוך; בשנת 2008 החלה עלייה הדרגתית עד לרמה של 0.24. בבדיקת - MRI נתגלו שני גושים בקוטר של כ 1.5 ס"מ. בחודש מאי 2010 בוצעו הקרנות וקיבלתי זריקת הורמונים. היום, שמונה חודשים לאחר מכן - בבדיקת PSA, הרמה היא 0.049.
מה המשמעות?
איזה טיפול נדרש ומתי?
בתודה ובברכה,
כרמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA אחרי הקרנות - תגובה
ד``ר אליהו גז25/01/2011הירידה ברמת PSA לאחר טיפול קרינתי וטיפול הורמוני מעידה שהייתה ונמשכת התגובה החיובית לטיפולים הללו.
היות ומדובר בחזרה מקומית של המחלה הגידולית מלצתי היא להמשיך בטיפול ההורמוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
כרמי כהן26/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת ערמונית עקב סרטןדור22/01/2011
שלום רב
האם נעשה שימוש במכשיר ליגשור- ומה מהות השימוש במכשיר זה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כריתת ערמונית עקב סרטן - תגובה
פרופ' חיים מצקין23/01/2011מכשיר לקשירת כחי דם ודומיהם במהלך הניתוח. לא באמת דבר שצריך לענין מנותח או משפחתו. פרטים טכניים שאינם רלוונטיים.
אתה יכול לחפש במנוע חיפוש את המכשיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אשכיםאלון22/01/2011
שלום
אני בן 16 וביומיים האחרונים יש לי כאבים חלשים בצד ימין בבטן התחתונה וכאשר עשיתי חיפוש ראיתי שיכול ליהיות לזה קשר לסרטן האשכים אז בדקתי את שק הביצים שלי ושמתי לב שהחוט שמתחבר לאשך הימני קצת נפוח. וזה גם קצת לא נעים מין כאב אבל לא בדיוק כאב אני לא יודע איך להסביר את זה כשאני נוגע באשך הימני...
אני ממש מתבייש לאמר את זה לאמא שלי כי היא אחות והיא בטח תרצה לבדוק את זה בעצמה ואני גם מתבייש ללכת לרופא כי אני לא מרגיש בנוח עם זה שמישהו יראה וימשש לי את הביצים ואמא שלי והרופא משפחה מכירים טוב וזה גם יוצר אי נעימות
אני לא יודע מה לעשות בבקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשכים - תגובה
ד``ר אליהו גז25/01/2011שלום
למרות הרגשת הבושה עליך להיבדק ע"י רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ערמוניתדני17/01/2011
אבי בן 76,לפני כשמונה שנים נתגלה גידול בערמונית שלא ניתן היה לנתח ועבר סדרה של הקרנות ולאחר מכן טיפול הורמונלי.במשך כשש שנים הייתה רגיעה עד אשר לפני כשלושה חודשים החל לדמם בשתן עם קרישי דם עד שנוצרה חסימה שטפולה על ידי קטטר.לאחר מכן עבר ניתוח דרך איבר המין שנאמר לו שניקו את מה שהיה צריך לנקות...כיום חודשיים לאחר הניתוח חזר שוב לדמם.האם יש טיפול תוך כדי תנועה כדי לעצור את ההתדרדרות במצבו או שמה ניגזר עליו לקבל את המצב עד לסוף הידוע מראש.? נשמח לקבל חוות דעת ממך באם ניתן לעשות משהו נוסף במצבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ערמונית - תגובה
פרופ' חיים מצקין18/01/2011נראה לי שישנן מספר דרכים לנסות ולעזור. למשל אם אינו מקבל טיפול הורמנולי או בהתאם לPSA ועוד.
בחר באורולוג מומחה ותגיע עם כל המסמכים הרלוונטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דני15/08/2011בהמשך להודעה הקודמת כיום רמת ה PSA עלתה ל-90 , אבי סובל מכבים עזים באשכים בכליות ואפילו בכבד.האם המסקנה המתבקשת היא כי הסרטן שלך גרורות? שאלה נוספת האם במצבו יש טעם בטיפול כימותרפי או שלצערי נגזר גורלו ואין טעם להעמיס עליו סבל נוסף ומיותר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני16/08/2011סליחה אבל לא קיבלתי תשובה להודעה הנוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' חיים מצקין17/08/2011PSA 90 גם ללא טיפול הורמונלי ובטוח שתוך כדי טיפול הורמונלי מצביע על סיכוי גבוה ביותר למחלה גרורתית.
התשובה הקודמת תופסת. אם לא מקבל טיפול הורמנולי אזי יקבל ואם כן מקבל אזי קו הטיפול הבא הוא בעיקרון כמותרפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק האשכיםירון13/01/2011
דר' נכבד
אתמול ראיתי שעל עור האשכים על הצד החיצוני ישנה גולה קטנה ובולטת בצבע שחור
מה יכול להיות ולאיזה רופא צריך לפנות ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק האשכים - תגובה
פרופ' חיים מצקין13/01/2011אורולוג או עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שלפוחית השתןשלומי09/01/2011
שלום
היום קיבלנו את תשובות הביופסיה שנלקחה משלפוחית השתן של אימי (בת 85)
קיבלנו הסבר כללי מהרופא ואת טיפול ההמשך שכולל סידרה של 12 שטיפות BCG
ולאחר מכן בדיקת ביופסיה נוספת בהרדמה
התשובה
Urinary bladder biopsies showing foci of carcinoma in situ
Immunohistochemical stains
Ki67 demonstrates high proliferation index in tumor cells
In addition focal positivily on p53 and ck-20 in tumor cells
מה משמעות התוצאות
האם זה הטיפול היחיד או שקיים טיפול נוסך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין10/01/2011טיפול בBCG חיידק שחפת מוחלש הוא הטיפול היחידי הנכון אצל אמך. מתחילים ב6 טיפולים וממשיכים לפי הצורך ולפי סבילות הטיפול.
פרטים ספציפיים אצל הרופא המטפל כמו תאריכים תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הערמוניתנזיה05/01/2011
שלום ד"ר גז
אני הייתי במעקב אצלך,עכשיו אתה עזבת,לאן אני אלך?
רוצה להגיד לך שה_PSA אצלי בעלייה לפני חודש היה 10 ,אתמול היה 22 .
אני מטופל בהורמונים בכדורים ובזריקה כל 3 חודשים.
מה לעשות עכשיו?
אנא תעזור לי.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הערמונית - תגובה המשך טיפול
ד``ר אליהו גז05/01/2011תוכל להגיע אלי להמשך טיפול
כתוב לי לדואר האלקטרוני [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדנו קרצינומה מגיבה להקרנותנחי04/01/2011
ובאיזה מידה? [הקטנה ואחוזים] תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אדנו קרצינומה מגיבה להקרנות - תגובה
פרופ' חיים מצקין05/01/2011אני מניח שמדובר בסרטן ערמונית. אם כך בהחלט מגיבה לקרינה לסוגיה השונים עם אחוזי הצלחה לא מבוטלים. לעיתים יש לתיתה בשילוב עם טיפול הורמונלי וכתמיד אחוזי ההצלחה תלויים בשלב המחלה בעת גילויה, מידת אלימות סוג הסרטן הספציפי לפי הביופסיה ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקבלת החלטות- סרטן פרוסטטהreut29/12/2010
שלום
לאבי גילו סרטן בבלוטת הערמונית.
ה PSA בשנת 2005 היה 1.1
במרץ 2009 PSA היה 2.3
באוגוסט 2010 PSA 3.8
ב 10.10 נעשתה ביופסיה עם ממצא גליסון (3+4) 7
60% מהפרפרט מימין ופוקוס מיקרוסקופי משמאל
2 אורולוגים המליצו לו על ניתוח
אונקולוג אחד אמר לו להתחיל הקרנות
אונקולוג אחר אמר שצריך לבדוק אם הגידול לא יצא מהקופסית וצריך לעשות MRI לפני שמחליטים על שיטת הטיפול
ל MRI היה תור נוראי ובאמצע הבדיקה ה MRI הפסיק לעבוד וכעת יש לחכות עוד מספר חודשים עד שנוכל לעבור עוד MRI
מה עלינו לעשות?האם לנתח?ואז מה אם נצטרך לעבור הקרנות?ממש קשה להחליט במיוחד שיש דיעות שונות לכל רופא
אנא תעזרו לנו לקבל החלטה!!
המון תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בקבלת החלטות- סרטן פרוסטטה - תגובה
ד``ר אליהו גז29/12/2010שלום
בנתוני של מחלה כפי שמובאים מדובר במחלה מקומית עם גורמי סיכון בינוניים \
בדיקת MRI עשויה להגדיר טוב יותר את היקף המחלה המקומית והאם ישנה התפשטות הגידול אל מחוץ לבלוטה.
על פי תוצאות בדיקת MRI יתן יהיה להמליץ על הטיפול האופטמילי
בדיקת ה-MRI הרצויה היא עם מתמר חלחולי
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה שלמה
דוד31/12/2010אין ספק שיש גידול בקצב גדילת "הגידול" ה PSAמראה זאת
לא ציינת את גיל האב וזה יכול להשפיע על הטיפול העכשווי ותופעות הלוואי(לא ידוע על טיפול כל שהוא ללא תופאות לוואי)
.לכן רצוי לקבל יעוץ נוסף עם רופא בכיר ולקבל החלטה נבונה עם הצגת התמונה במלואה
בחר דרך תאמין בה ולך איתה.
רפואה שלמה
אני לא רופא ולא מטפל עברתי דרך ארוכה עד שהיגעתי להחלטה של ניתוח ראדיקלי
אשמח לשוחח
בברכה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה שלמה - תגובה
ד``ר אליהו גז01/01/2011שלום
הגישה הטיפולית בסרטן הערמונית מורכבת ומותנת במשתנים רבים.
ככלל אני מציע לשוחח עם שני הרופאים העוסקים בתחום והם רופאים אורולוגים ורופאים אונקולוגיים.
המדע שיפרס בפניכם יכלול מידע על היתרונות ועל תופעות הלוואי של כל טיפול.
לכן עליך לקבל יעוץ רחב קודם קבלת ההחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psaגבוההחני27/12/2010
אבא שלי כבן 89 ליפני 10 שנים היתגלה סרטן בערמונית הוא מקבל עד היום זריקה כל 3 חודש. ליפני שנה psaהיה 6.9 היום הוא 19.7האורולוג אמר שהמצב לא כל כך טוב וצריך אולטרסאונד כליות .אני מאוד מודאגת מהמצב תגיד לי בבקשה מה מצבו לפי מה שרשמתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר psaגבוהה - תגובה
פרופ' חיים מצקין28/12/2010נראה לי שמדובר אמנם בשלב די מתקדם של המחלה אם כי לפעמים בגיל 89 לא חייבים לעשות דבר. אין ספק שצריך להיוועץ באורולוג מומחה בנשוא סרטן הערמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול סרטני בשלפוחית השתןיצחק26/12/2010
שלום רב אני בן 58 נאמר לי ע"י הרופא שיש לי גידול סרטני בשלפוחית השתן(דופן שמאל-פוליפ) בגודל של 1.6 ס"מ וצריך לעבור ניתוח כדי להוציאו כמה מסוכן הגידול? איפה מומלץ לעבור ניתוח להסירו ומה תופעות הלוואי של כל התהליך?
בתודה מראש יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול סרטני בשלפוחית השתן - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/12/2010אשמח לסייע לך לגבי הניתוח להסרת הגידול.
כמובן שניתוח כזה מתבצע בכל בתי החולים הציבוריים והפרטיים.
מדובר בניתוח לא גדול, אך כמובן מחייב הרדמה ובדרך כלל אשפוז בן יממה לשתיים.
מלווה במעט דימום בהשתנה למספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידויות באשכים - סרטן?!אורן (שם בדוי22/12/2010
שלום רב,
אני בן 22. לפני כחודשיים עברתי ניתוח לתיקון בקע משפעתי דו"צ,
בשיטה הלפרוסקופית. לאחר הניתוח אשך ימין היה נפוח והייתי במעקב של הכירורג. הנפיחות מהאשך ירדה, אם כי הוא עדיין גדול ביחס לאשך שמאל ובמישוש יש תחושה שהוא קשה יותר מאשך שמאל.
אני ממשיך מעקב עם הכירורג המנתח, שבנתיים לא חושש לדבר מה
ובנוסף ביקשתי להיבדק באולטרא-סאונד שוב.
היום עברתי שוב אולטרא-סאונד שבו התגלה כי הבקע תוקן בהצלחה,
אין סימני בקע נוספים ובבדיקת האולטרא-סאונד של האשכים
נצפו בשניהם מיקרו-הסתיידויות רבות. ללא סימני ויריקוצלה ואין עדות להדרוצלה.
ראיתי יחד עם הרופא של האולטרא-סאונד כי גם באולטרא-סאונד הראשון שעברתי(לפני שלושה חודשים), נצפו ההסתיידויות האלה.
קבעתי תור לאורולוג. אבל הייתי שמח להבין מה קורה לי בגוף..?
הבנתי מהרופא באולטרא-סאונד היום, שכתוצאה מההסתיידויות יש לי סיכוי גבוה לחלות בסרטן האשכים. האם יש דרך למנוע את ההסתיידויות? האם ישנה אפשרות להוריד את הסיכון לחלות בסרטן? האם אני באמת נמצא בקבוצת סיכון
כה גבוהה? האם יש לכך השלכות על הפוריות שלי? איזה בדיקות ו/או טיפולים אני צריך לעבור?
כמו שאתה רואה, אני מבולבל עד מאוד. הייתי שמח אם תוכל
לענות על על השאלות, או חלקן.. אני מאוד חושש.
תודה,
אורן (שם בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות באשכים - סרטן?! - תגובה
פרופ' חיים מצקין22/12/2010ראשית אני מציע כי את מרבית השאלות ומשמעות הנפיחות וכו' תבהיר יחד עם האורולוג עימו קבעת.
כדי להפיג חששות בינתיים. הדעה הרווחת היום היא שהסתיידויות אינן קשורות לסרטן בשכיחות גבוהה יותר. גם אינן קשורות להפרעות פיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתיידויות באשכים
אורן (שם בדוי22/12/2010ראשית תודה רבה לך פרופ'!
קבעתי, כמו שאמרתי, תור בהקדם לאורולוג שיהיה בשבוע הבא.
יש לי ממה לחשוש לדעתך?
אשמח אם תוכל לפרט לי ממה נוצרות ההסתיידויות האלה, האם יש דרך להימנע מהן?
האם זה תורשתי? האם זה החליט פתאום להופיע?
אולי תזונה לא נכונה.. אני ממש לא יודע איך זה הגיע, מתי ומה ההשפעות
של כך על הגוף שלי.
חושש מאוד,
אורן(שם בדוי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתיידויות באשכים - תגובה
פרופ' חיים מצקין27/12/2010אין דרך להימנע.
לא ברור כיצד הן נוצרות ואין תורשתיות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטומיציןדני16/12/2010
שלום.
עברתי ניתוח לקריתת גידולים בשלפוחית השתן. אחרי הניותח קיבלתי שטיפה עם מטומיצין C . פתלויה TA LOW GRADE הרופא בבית ההחולים אמר שהשטיפה הזות היא במקום סדרה של 6 השטיפות של מיטומיצין והרופא המטפל אומר שצריך לבצע עוד 6 שטיפות. לא יודע מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטומיצין - תגובה
פרופ' חיים מצקין19/12/2010כאשר מדובר בגידול ראשוני ובודדאפשר לעיתים להסתפק בטיפול החד פעמי. מציע שתתיעץ עם המנתח בבית החולים. אם הוא מספיק טוב לנח אותך הוא גם מספיק טוב ליעץ לך בנושא.
ולפעמים יש שתי אפשרויות ושתיהן נכונות ואפשריות. לכל אחת בעד ונגד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA מעל ל-4TTYY15/12/2010
שלום,
אבי ערך היום בדיקות והתגלה כי ה-PSA שלו הוא 4.02 (הגבול הוא 0-4)
ב-2008 שערך בדיקות ה-PSA היה 1.83
האם זה מלמד על סרון זה שזה מחוץ לקו?
האם התוצאה רעה כ"כ ?
האם זה שהוא מתלונן על קימה של 2-3 פעמים בלילה לשירותים ותוצאה זו של PSA יכולה להראות על ערמונית מוגדלת וזה יכול להיות שום דבר??
אשמח לתשובה כי אני ממש מודאגת.
כל יתר התוצאות תקינות...
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי משהו...
ZZZ15/12/2010שכחתי לציין שהוא בן 60 ושנמצא גם מעט כולסטרול , יש לו תור לאורולוג אבל אני לא נרדמת בגלל התוצאות... עד כמה זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA מעל ל-4 - תגובה
פרופ' חיים מצקין16/12/2010ערך של 4.02 בגיל מבוגר איננו תמיד מדאיג. קצב העליה דווקא כן. מציע פנייה לאורולוג מומחה בתחום.
קימה בלילה איננה מאפיינת סרטן ערמנוית אלא הגדלה שפירה-נורמלית של הערמונית בהתאם לגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית PSA לאחר ניתוח רדיקלישמעון11/12/2010
אבי בן 65, לפני שנה ו3 חודשים עבר כריתת ערמונית רדיקאלית עם בלוטות אגניות ושימור עצבי הזקפה, לאחר שהתגלה סרטן ערמונית (גליסון 7, 3+4).
תוצאות הניתוח:
משני צידי הפרוסטטה, מספר מוקדים של אדנוקרצינומה, גליסון 6 (3+3), בקוטר מ0.1 עד 1 ס"מ. אין גרורות.
נמצאה שארית בשולי החיתוך בצד שמאל בגודל של 0.2 ס"מ. אין חריגה מעבר.
בבדיקת PSA לפני כחצי שנה היה עדיין <0.004, אך כיום הבדיקה האחרונה הראתה עלייה של כ250% לרמה של 0.01
האם כדאי להתחיל כבר עכשיו בהקרנות לנטרול מוקדם של הבעיה? או לחכות לעלייה נוספת ברמת הPSA? באיזה רמה צריך להתחיל לדאוג לטיפול?
תודה מראש לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית PSA לאחר ניתוח רדיקלי - תגובה
ד``ר אליהו גז12/12/2010שלום
טיפול קרינתי משלים לאחר כריתה רדיקלית של הערמונית אצל חולים שהגידול נמצא מערב את שולי הניתוח או התפשט אל מחוץ לבלוטת הערמונית - הראה שיפור בתוצאות הניתוח. הטיפול דחה את זמן העליה בערכי PSA והקטין את הסיכון להישנות המחלה.
המלצה זו מתבססת על שני מחקרים גדולים של הקבוצה האירופאית והקבוצה האמריקאית לרדיותרפיה.
המלצתי - טיפול קרינתי משלים כפוף לבדיקה ורביזיה של הממצאים הקליניים והפתולוגיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)