מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירי04/11/2008
שלום רב. אני מצחצח שיניים פעמיים ביום : םעם אחת לאחר ארוחת הצהריים ופעם אחת לפני השינה ואז גם מעביר חוט. האם יש חשיבות לצחצוח שיניים גם בבוקר? (מלבד חשיבות אסטתית של ריח)? או שאיך שאני נוהג כעת זה בסר גמור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח
ד``ר חיים רפפורט05/11/2008מירי שלום
בטרם אענה אני רוצה לציין אותך לשבח שאת עושה שימוש יומיומי בחוט דנטלי. אכן יש חשיבות גם לצחצוח הבוקר (כמובן לאחר שסיימת לאכול את ארוחת הבוקר)
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילפון לאחר מתן זריקת הרדמה.עדן01/11/2008
שלום רב לך א,נ. הנני אשה כבת 49, בכל פעם שאני הולכת לטיפול שיניים, ומקבלת זריקת הרדמה מקומית זה מסתיים בעילפון, החולשה מתחילה מהזריקה הראשונה, ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מהזריקה שניה..ואז זה קורה..פעם אחר פעם, לאחרונה זה היה יותר חמור, אף הפסקתי לנשום על פי דברי הרופא. ברצוני לשאול.האם יש קשר לכך שאני סובלת מדום נשימה...?. בתודה ובברכה עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עילפון והרדמה ברפואת שיניים
ד``ר חיים רפפורט02/11/2008עדן שלום
לדעתי אין קשר לדום הנשימה. האם עשית בירור במעבדת שינה? מתי מתרחש דום הנשימה? יתכן ותחושת העילפון קשורה לתחושת חרדה מהטיפול ויתכן שבעזרת סדציה-טשטוש ניתן יהיה לעבור טיפול שיניים ללא התגובות הנ"ל. לעתים עושים בירור נ וסף ולפעמים מתחילים גם בטיפול תרופתי .
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור30/10/2008
שלום רב, אני בהריון ( חודש רביעי ) עם דלקת חניכיים . רופאת השיניים שלי המליצה לי על שטיפת פה בשם "דנטרקס פורטה" , בבית המרקחת נתנו לי תחליף בשם " תרודנט" . שאלתי היא ,האם מותר להשתמש בשטיפה זו בזמן הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים בהריון
ד``ר חיים רפפורט02/11/2008לימור שלום
שינויים הורמונלים המתרחשים בהריון יכולים להגביר מצבי דלקת חניכיים . הריון אינו יוצר דלקת חניכיים יש מאין. הדבר החשוב ביותר למניעה הינו צחצוח נכון ע"י. שטיפות יכולות לבוא כעזר במצבים מיוחדים ולפרק זמן מוגבל . אף על פי שעל האריזה יתכן וישנה אזהרה לגבי שימוש ע"י נשים בהריון לא צריכה להיות בעיה כל עוד השטיפות הינן מקומיות בחלל הפה ובסיומן יורקים את החומר.
שיעבור בבבטחה ובקלות.
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני26/10/2008
הנני נכה בדלקת פרקים קשה מבקשת עם יש רופא שמוכן לתרום לי טיפולי שיניים אין באפשרותיי הכלכלי לטפל מצבי השיינים שלי מאד רע אשמח לקבל תשובה חיובית. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד``ר חיים רפפורט27/10/2008חני שלום
אני מציע שתנסי לפנות דרך עובד/ת סוציאלי במקום מגוריך אשר תוכל לכוונך למרפאות הנותנות שרות זה. אפשרות נוספת הינה אולי דרך ההסתדרות לרפואת שיניים בטלפון 03-5288054
אני מקווה שתמצאי מענה לבעיתך
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתותבתדורית23/10/2008
לאבי יש בלסת העליונה שיניים תותבות ויש לו בעיה חמורה עם החלק שנדבק לחך. מאז שהוא מרכיב את התותבת יש לו טעם של דבק בפה אין לו תיאבון וכל מה שהוא אוכל יש לו טעם תפל מין תחושה של רוק בטעם דבק.. לטענתו. שאלתי: האם יש סוגים שונים של החלק הוורוד שנדבק לחך והאם אפשר לבקש מהרופא להחליף את החלק הזה כי כרגע הוא פשוט לא מסוגל לאכול וזה משפיע על מצבו הנפשי וגם מבחינה פיזית הוא חלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בתותבת
ד``ר חיים רפפורט24/10/2008שלום דורית
השימוש בתותבות אכן משפיע במידה מסוימת על חוש הטעם וכן על כמות הרוק. חשוב לדעת האם אביך עשה שימוש קודם בתותבות בטרם השמוש בתותבת הקיימת והאם הבעיה היתה קיימת גם אז.חשוב לבדוק את הרקמה הרכה מתחת לתותבת. לעתים הופעת פטריה באזורים אלו יכולה לגרום לתחושות שאביך מדווח עליהן.אכן ניתן לבדוק חומרים נוספים אך הייתי ממליץ בשלב ראשון לבדוק האם אין בעיה מקומית כלומר ברקמה הרכה או בצורת התותבת בטרם רצים לרופא השיניים לנסות פתרונות אחרים. לדעתי כדאי להתיעץ עם רופ"ש ולדווח לו על הבעיות הקיימות.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעמית22/10/2008
שלום רב, אני בן 30, נמצא במהלך טיפול אורטודונטי כבר שנה וחצי. עקרו לי 2 שיניים (ליד הניבים) ולוקח זמן לארבע הקדמיות לזוז ולכסות את הרווחים. כמו כן, השיניים שלי מאוד ארוכות וגדולות. במטרה לזרז את התהליך, ובמקביל להכניס את השינייים קצת למעלה לתוך החניכיים (שייראו קטנות יותר) האורטודונט שלי הציע לאחרונה לבצע בחניכיים העליונות שני שתלים שיהיו קבועים ואז ניתן יהיה לחבר ביניהם לבין הסמכים שעל השיניים האמצעיות באמצעות גומיות שיתנו יותר לחץ. הרעיון הוא שהלחץ יהיה הצידה ולמעלה במקום הצידה ולמטה כפי שקורה שהולכים עם גומיות. רציתי לדעת האם ההליך הזה הוא שגרתי, כיוון שמעולם לא שמעתי על שתלים בחניכיים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...........מיכל18/10/2008
יש לי שאלה: אני רוצה ללמוד שיננות בהדסה עין כרם בירושלים: האם רוב הבנות שמסימות מוצאות עבודה בתחום? האם צריך רק ממוצע ציונים גבוהה בכדי לעבוד בתחום או גם מי שעובר בציון 60 יכול לעבוד במקצוע? מהן שעות העבודה בדרך כלל? ומהו השכר ההתחלתי? האם המחלות בפה שיש לאנשים יכולים להדביק את השיננית?! אודה לתשובות..................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה ללמוד את מקצוע השיננית
ד``ר מאיר רקוץ`21/10/2008למיכל שלום,
אני מקווה שתצליחי למצוא מענה לחלק משאלותיך הנוגעות לתנאי הכניסה לקורס אצל רכזת קורס השינניות בפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
לגבי תנאי העבודה ועתידך המקצועי תוכלי להעזר ולקבל פרטים ביחידה לבריאות השן שבמשרד הבריאות או במחלקה לרפואת שיניים ציבורית בפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם .
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות כתוצאה מהרדמה מקומיתאשר18/10/2008
אני בן 54 בריא בד"כ. יש לי רגישות לפניצילין. לפני שנה עברתי ניתןח של הוצאת 5 נגעים ממקומות שונים בגב עם הרדמה מקומית בכל מקום. בלילה שלאחר הניתוח הרגשתי בחילות וגם הקאתי. לפני שבוע עברתי טיפול שיניים שכלל כמה זריקות הרדמה והתופע שתוארה קודם חזרה על עצמה בווריציה דומה. בשני המקרים תופעות הלוואי הופיעו כ 12 שעות לאחר הטיפול. שאלתי- האם זה צרוף מקרים או שמא הרדמה מקומית יכולה לגרום לתופעות כנ"ל? אם כן האם יש חומרי הרדמה שלא גורמים לתופעה כזו? מכיוון שאני צריך טיפולי שיניים נוספים עם הרדמות, האם יש בדיקה מקדימה שיכולה להתאים לי חמר הרדמה באפן אישי? בתודה וחג שמח אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות לאחר מס' זריקות הרדמה מקומית
ד``ר מאיר רקוץ`21/10/2008לאשר שלום,
יש צורך לבדוק מה היה המינון המצטבר וסוג חומר האלחוש בשני המקרים.
קיימת אפשרות של תגובה סיסטמית במידה וכמות חומר האלחוש היתה גבוהה , אך קשה להעריך זאת מתאור הטיפולים שעברת.אין לי מושג האם יש תרופות נוספות אותן אתה לוקח אשר יכולות ליצור תגובת יתר לחומרי האלחוש המקומי שהיו בשימוש.
הייתי ממליץ שתתיעץ לפני הטיפול הבא עם רופא השיניים ורופא המשפחה שלך.
בברכה
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהיואב15/10/2008
שלום רב, וכל הכבוד על הפורום הנפלא שלכם! קראתי והשכלתי רבות. אני כרגע לאחר טיפול שיניים, אינני מבין רבות בשיניים ובכתרים אשר נעשו לי וברצוני חוות דעת אובייקטיבית על טיב העבודה של הרופא שלי. היכן אני יכול למצוא רופאים אשר מוסמכים לכך, יכולים להעריך את עבודתו באופן אובייקטיבי, ובאם היא איננה טובה לכתוב לי מסמך המפרט זאת? אני מודה לכם מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות הטיפול
ד``ר חיים רפפורט15/10/2008יואב שלום
במידה ויש לך ספקות לגבי אכות העבודה שבוצעה י ש באפשרותך לגשת לכל רופא/ת שיניים אחר לפי המלצת מכריך משפחתך וכדומה ולשאול לחוות דעתו/ה. במידה ואכן תזדקק לחוות דעת בעלת תוקף משפטי הדבר ניתן ע"י רופ"ש אשר עברו הכשרה המסמיכה אותם לכך וניתן לברר זאת באופן ישיר עם הרופא שתבחר להגיע אליו. הייתי ממליץ להיות אופטימי ולא לחשוב מראש שעליך להשיג חוות דעת כתובה.
בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילן13/10/2008
לפני כ- 4 שנים עשיתי טיפול מאוד גדול ויקר אצל רופא שיניים,הכלל גשר המכיל שני ווים. היום לאחר כ- 4 שנים אחד הווים נשבר. האם לאחר תקופה כזו קצרה ובהתחשב בעלות הטיפול דאז, לרופא השיניים אין אחריות לכך שנשבר הוו? האם לאחר זמן קצר יחסית אני צריך לשלם עבור התיקון מלוא הסכום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK13/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=77 id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית05/10/2008
שלום, אתמול בערב התפרקה לי סתימה ואפילו נשברה לי חתיכה מהשן בגלל זה. התקשרתי לרופא והוא אמר לי שזה לא דחוף וקבע לי תור לעוד שבועיים!!!! מה אני אמור לעשות עד אז? האם זה באמת לא דחוף? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתימה שהתפרקה
ד``ר מאיר רקוץ`06/10/2008ליפית שלום,
מכיוון שלא ניתן לדעת מה טיב הבעיה בשן ועד כמה הדבר מציק לך, ניתן לך רק לבקש שיקדימו את התור במרפאה הרגילה בה את מטופלת או לחפש מענה במרפאה אחרת.
שנה טובה
דר' מאיר רקוץ'
היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
המאכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאחת22/09/2008
שלום רב.
אני השבוע ה12 להריון. כרגע גיליתי ששבורה לי השן, והסתימה נראת לעין - זו אחת השניים האחוריות.ונשבר בערך חצי מהחלק הקדמי של השן.
אני לא מרגישה כאבים כרגע. אבל ההיגיון שלי אומר שצריך לטפל בשן.
האם מותר ומה המגבלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וטיפול שיניים
ד``ר חיים רפפורט24/09/2008שלום אחת
מותר לטפל בהריון. הזמן המועדף הינו טרימסטר שני אך יש לבדוק כל מקרה לגופו וטיפולי עזרה ראשונה כדאי ומותר בכל שלבי ההריון. עליך לגשת לרופא השיניים המטפל אשר יחליט על דחיפות הטיפול ותזמונו.חשוב לציין שביצוע סילוק אבנית("שיננית") חשוב ומומלץ.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארנונה17/09/2008
אבקש לדעת מדוע עקירת שן 37 - לא מאפשרת שתל בודד במקומה? ואם לא מקובל שם שתל, מה הדרך לשמור על מקום השן, כדי למנוע שינוי לרעה במראה האסטטי של הפנים - הלחיים? האם הגישה החדשה אינה שומרת על מקום השן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לשן 37
ד``ר חיים רפפורט17/09/2008ארנונה שלום
אין זה נכון שאין אפשרות למקם שתל בודד במקום השן הנעקרת תמיד. כל מקרה צריך להשקל לגופו של ענין כתלות בשיניים הסמוכות והנגדיות אם קיימות ומה מצבן. כמו כן הדבר אינו בא לידי ביטוי במראה החיצוני. עליך להתיעץ עם הרופא המטפל ולהבין מה היתרונות והחסרונות ובהתאם לכך להחליט לגבי הטפול או חוסר טפול.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית14/09/2008
שלום רב לכם, עשיתי שתי עקירות בשיניים 15 ו16, ובשתיהן יש שתלים, עדיין ללא כתרים, מעל 15 החניכיים לא שקועים אך מעל 16 יש מין שקע מאז העקירה שלא חלף למרות השתל, האם זה נורמלי? בתודה בראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר חיים רפפורט14/09/2008שלום רוית
אנא הפני שאלתך לפורום כירורגיה פה ולסתות ובמקביל כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל10/09/2008
רציתי לשאול שאלה: במידה ולאחר לימודי השיננות שלי לא אמצא עבודה האם אוכל לעסוק כסייעת? או שעלי ללמוד (אם כן כמה זמן) או לעשות רק מבחן אחד? (השאלה קצת מוזרה, אבל על פי חיפוש שעשיתי יש הרבה יותר עבודה כסייעת מאשר שיננית) אשמח לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד``ר חיים רפפורט12/09/2008שלום מיטל
בהצלחה בלימודיך. שיננית בהחלט יכולה לעבוד כסייעת, אך אני בטוח שתמצאי עבודה במקצוע אותו את לומדת.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיננית והסייעת
ד``ר מאיר רקוץ`25/09/2008למיטל שלום,
כפי שכתב דר' רפפורט המשיכי לנסות ולמצוא עבודה כשיננית , לכך הודרכת.
נסי לפנות לגופים גדולים - מרפאות קופות חולים, עיריות, גופים מסחריים ובמקביל לסקטור הפרטי, שלחי פקסים ופרסמי מודעה במדורים המתאימים.
יש לוח דרושות שינניות גם בהסתדרות לרפואת שיניים בישראל.
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)