מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעימות לבן 4 חודשיםנטלי א.29/06/2011
שלום!
בני המתוק בן 4 חודשים ושבוע ניזון רק מתמ"ל. איך לעודד אותו לטעום "גרבר" שלב 1 או דייסות המתאימות לגיל שלו? ניסינו לתת לו מטרנה לילה טוב אורז שהיא סמיכה יותר הוא ישר סירב לה(יכול להיות גם שפטמת בקבוק לא נראת לו כי זו פטמה תלת שלבית שהיא שונה מפטמה עם חורים) לגבי גרבר קטנצ'יק עושה ישר פרצוף חמוץ וכל מה שניתן לו בכפית אפילו כמות זעירה ישר יורק.יכול להיות שעדיין מוקדם לנסות אוכל דרך כפית? ומה לגבי דייסות?
נ.ב. ניזון רק מבקבוקי "אבנט" ניסיון של בקבוקים אחרים לא צלח,כך שאין לי אופציה לעבור לפטמה אחרת
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים נותנים בכפית...
רות29/06/2011ואם הוא מסרב, לא יקרה כלום אם תחכי קצת... אולי הוא עוד לא בשל..
אני נתתי גרבר גזר, מעכתי אצבע מטרנה, הצעתי דייסת "גם וגם" דגנים בכפית (עוד הנקתי בשלב הזה), נתתי מהאצבע שלי ואח"כ בכפית, זה מאוד חשוב מבחינת ההרגל, המוטוריקה וההתפתחות השפתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו עליי...מבקשת עזרה מקצועית
נטלי א.01/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות לבן 4 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/07/2011שלום נטלי א.,
תינוקות בגיל ארבעה חודשים אינם רגילים למרקם של מזון מוצק. הפרצוף החמוץ שאת מתארת אינו בהכרח אומר שלא אוהב את הפירות אלא כי הטעם שונה ממה שרגיל. והדחיפת האוכל החוצה עם הלשון לא בהכרח מסמלת שהוא מנסה לדחות את המזון. דחיפת המזון המוצק החוצה עם הלשון היא פעולה טבעית שיש לכל תינוק בגיל הזה.
פשוט המשיכי לתת טעימות, פשוטו כמשמעו. לקראת גיל שישה חודשים הוא יבין את העיניין של אכילת מזון מוצק וזה יהיה הרבה יותר קל. בגילאים האלו מערכת העיכול עדיין לא בשלה במלואה לעיכול המזון המוצק ולכן אין צורך למהר אלא להיפך אני בעד לחכות.
דבר חשוב בעיני הוא לתת מזון טרי וביתי ולהימנע ככל הניתן ממזונות משומרים ואיסטנט שקונים בסופר.
פירות הכי טוב לרסק ולתת בבית. ודייסה גם, לטחון לאבקה דגן מלא כל שהוא כמו שיבולת שועל או אורז מלא ולהכין בבית על בסיס חלב צמחי כמו: שקדים, או שיבולת שועל.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסות ביתיות ...
נטלי א.04/07/2011תוכלי לתת לי מתכון פשוט לדייסה בייתית שהיא לא תיהיה סמיכה מידי ? ומה לגבי סולת? פשוט בגיל 4 חודשים בילדותי אמא שלי הכינה דייסת סולת נוזלית כי היתי אלרגית לכל תמ"ל שהיה בזמנו...
מראש תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)