תזונה לקטן שלי, קצת מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לקטן שלי, קצת מבולבלת
    ל.
    04/09/2018

שלום
    בני בין 7 חודשים והתחלתי איתו טעימות בגיל 5 חודשים באופן רשמי :)
    יש עדיין דברים שלא מסתדרים לי למשל: כמה בפועל נותנים לו לאכול בארוחה? כמות
    האחות בטיפת חלב אמרה לי : כשהוא מגיע ל150 מל מרק ירקות אז להוסיף בשר כלשהו.הוא צריך להגיע ל75 גרם חלבון ביום. זה כמו שתי קציצות. שלי זה נשמע המון לקיבה כזו קטנה.כמובן לא במכה אחת אבל עדיין נשמע לי הרבה.לי אישית זה משביע ומאוד. חמותי ובערך כל הסביבה שלי משגעים אותי להגביר את הקצב ולתת לו לטעום דברים שהוא לטעם אף פעם,דברים מבושלים שלנו, רק טעימה.ואני לא מרשה כי יש לי סדר איתו, כל שלושה ימים מוסיפה לו משהו חדש ובודקת שאין לו תגובות לאוכל החדש. אז רק עכשיו אני עוברת לשלב הטעימות ממש של פירות כי להערכתי כל מה שהכי חשוב היה ליטיום בירקות עשינו ועכשיו עברתי לפירות. אבל מגעים אותי סביבי "נו תני לו את זה ותני לו את זה , את מפחדת ,איזה אשכנזי אמא עושה ממך ...." זה ממש מעצבן אותי ואני לא מרשה לאף אחד לתת לו דברים מבושלים עם תבלינים מלח ועניימים. בשלב הזה לפחות אז היא (חמותי בעיקר) לא מבינה למה אני כל כך מפחדת.אני מסבירה לה שאני לא מפחדת כלל אני פשוט עושה בסדר שנראה לי טוב ,לאט ובטוח, בכיף בלי לחץ, ושאל דאגה כי בסוף הוא לטעום הכל מהכל בעזרת ה'.
    זה מעצבן אותי מאוד כל העקשנות הזו סביב האוכל שלו.כולם מתערבים לי ואני לא אוהב את זה .בעיקר חמותי.שהיא אישה מקסימה ואני בטוחה שזה באמת ממקום טוב אבל אם זה מציק לי היא צריכה להפסיק.
    אז הכמויות מבלבלות אותי: בצרפת למשל (שם נולדתי וגדלתי) אומרים לגבי בשר עד גיל שנה בקושי 40 גרם אז ופה מרגיש לי קצת בלי חוקים בלי הדרכה. בלי שום עזרה ממש אינדיקציה איך להתקדם.פשוט לזרוק למים.
    אני אישית פרפקציוניסטית חייבת הסברים מינימליים ולא קיבלתי כלום בטיפת חלב חוץ מ..." הוא יכל לאכול הכל מהכל חוץ מדבש בוטנים וחלב נגר" אוקיי יופי את זה אני קראתי הרבה פעמים באינטרנט.
    כמויות ? כמה ? מתי? איך? איזה שילובים? באינטרנט יש כאלה שאומרים לא לאכול כרגע ירקות שורש כי המערכת העיכול שלהם עוד רגישה,יש כאלה שאומרים אז אם טוב לו אז תני לו,,, אני דיי בגישה האחרונה לתת לו הכל...אבל בכל זאת אני בעד סדר מסוים.
    תוכלי לעשות לי סדר בבקשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אכילת מוצקים

תרצה שני
    04/09/2018

הי, את צריכה להתנהל כפי שמרגיש לך נכון. ואם חשוב לך לעבוד לפי סדר מסויים המשיכי כך.
    לאחר שהוא טעם מגוון פירות טחני לו כמה ביחד והוסיפי רכיב שומני כמו טחינה, חמאת בוטנים (רצוי וממולץ לחשוף בגיל צעיר זה מונע אלרגיה לבוטנים) או שקדיה. הכמות בערך כפית לקערה של פרי טחון. אם עדין לא חשפת לרכיבי השומן הוסיפי במשך 3 ימים את אותו רכיב ובדקי שאין תגובה אלרגית.
    הארוחה השניה היא ארוחת מרק הכוללת ירקות מבושלים ורכיב חלבונים כמו הודו/עוף/דג/עדשים כתומות. אפשר להוסיף למרק גם רכיב פחמימות כמו תפוח אדמה, סולת, פסטה וכדומה.
    הכמות שיש בארוחה של מוצקים מותאמת לילד. יש ילדים שבהתחלה יסתפקו בכמות של 100 כמ"ל ואחרים יאכלו 150. בדקי עם הילד שלך כמה הוא רוצה לאכול. אם סוגר את הפה או מזיז את ראשו סימן שהוא שבע. יתכן גם שינוי ברמת הרעב בין יום ליום.
    מזמינה אותך לקבל את המדריכים החינמים שלי שיעזרו לך. יש מדריך לטעימות מזון ומדריך לאוכל אצבעות. כנסי לאתר שלי "תרצה שני תזונת ילדים" מצאי את המדריך שאת רוצה ומלאי את פרטי המייל שלך. הם יגיעו לשם חינם. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה :)

ל.
    04/09/2018

בעיקרון לגבי פירות ,התחיל עם תפוח ואז לתפוח הוספתי אגס, ואחרי 3 ימים רציתי להוסיף בננה.
    האם זה בסדר בצורה כזו או שחשוב לטעום בנפרד את הפרי החדש?
    לגבי הרכיב השומנים אני שמה לו כפית קטנה של בכפית שלו של שמן זית.
    לגבי הכמות הוא אוכל בקלות 180 גרם והוא אף לא מסובב את הראש או מראה סימן שהוא לא רוצה :( אז השאלה שלי היא האם לתת לו עוד יותר עד שבעצם לא רוצה?
    בגדול במהלך היום הוא אוכל כל שעות שעות בערך אין סימנים של רעב לפני לכן בינתיים אני לא הייתי.
    ולגבי החלבון כמה לשים בערך? עוף/ דג/ עד גיל שנה בבקשה
    תודה שוב על העזרה זה בהחלט עזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ואגב

ל.
    04/09/2018

בהחלט אבקר באתר !
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו