בן שנה וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודשיים
    אודליה
    04/07/2011

הנקתי את בני עד גיל 11 חודשים וכרגע הוא שותה סימילאק אחד של כ-200 סמ"ק לפני השינה. הוא שוקל 9 ק"ג ותמיד היה רזה (נולד 2.630).
    לאורך היום הוא אוכל מוצקים, אך לדעתי, לא אוכל הרבה. הוא לא נמצא במסגרת של משפחתון, אלא עם אבא שלו בבוקר.
    הוא מאד פעיל וקשה לו לשבת ולאכול באופן מסודר. אחרי כמה ביסים רוצה לקום ולשחק. מכאן יוצא שהוא בד"כ אוכל תוך כדי משחק, יותר מנשנש מאשר אוכל מסודר. בכל מקרה, נראה לי שכשהוא רעב, הוא אוכל.
    בטיפת חלב ייעצו לי להוסיף 2 בקבוקי סימילאק בבוקר ובצהרים, אבל אני מפחדת שזה יגרום לו לא לאכול בגלל מוצקים...
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• אולי תוסיפי 2 כפות דייסת דגנים

רות
    04/07/2011

של מטרנה לבקבוק, זה מכיל ויטמינים וברזל וגם העשרה קלורית. לטעמי, תחזקי את המוצקים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה..

שרון
    11/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים - תגובה

איילת בר
    05/07/2011

אודליה שלום,
    בגיל הזה הילדים מאוד פעילים ולשבת לאכול לא תמיד מעניין אותם.
    הם למדו לא מזמן ללכת וקשה להם להפסיק לעשות זאת.

כפי שאת מספרת הילד אוכל תוך כדי פעילות ולא נשאר רעב כי ילדים אוכלים מה שהם צריכים.
    יחד עם זאת כן הייתי ממליצה לנסות לסגל הרגלי אכילה מסודרים.
    ישיבה בכסא אוכל עם מגש, להניח לו את האוכל על המגש ולתת לו לאכול באופן עצמאי.
    ניתן לספר לו סיפור בזמן הארוחה ולמשוך יותר זמן ישיבה.

במידה ולא עוזר אין טעם להחזיק בכח. ילדים משתנים כל הזמן וזו תקופה שהוא מגלה את היכולת שלו ללכת בצורה עצמאית.

לגבי תוספת 2 בקבוקי תמ"ל נראה כי עשוי להפחית את המזון המוצק.
    הייתי ממליצה להעשיר את המזון המוצק בשקדיה, אבוקדו, טחינה ביתית, ירקות ופירות.
    דגנים מונבטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אודליה
    10/07/2011

הוא גם שותה המון המון מים, ועושה הרבה פיפי. עשינו לו בדיקת דם ואין לו סוכר גבוה, אז זה לא רפואי.
    אנחנו פוחדים שהמים באים במקום אוכל ולא כ"כ יודעים איך לבדוק את זה - כמו שאמרתי, הוא לא אוכל הרבה ואין לו סבלנות לשבת ולאכול, אז מה שבא בבקבוק יותר קל ומהיר...
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

איילת בר
    10/07/2011

מצויין ששותה המון מים אין לך מה לדאוג, בפרט שבדקת שאין חשש לסוכר.
    יכול להיות שאוכל חטיפים מלוחים או עוגיות וממתקים ֹ מצמיא מאודֱ

לגבי האוכל אמרת שאוכל תוך כדי משחק. גם שאוכלים תוך כדי משחק עדיין נחשב מזון.
    ממליצה לך לתת לו כריכים עם שקדיה, טחינה גולמית וסילן או דבש, חמאה וריבה, אבוקדו.
    כל אלה מכילים מספקים גם שומנים מעט חלבון וויטמינים.

בגיל זה הבקבוק יכול להוות השלמה למזון.

מההתרשמות שלי נראה כי יש לך ילד פעיל וחיוני. תדאגי לתת לו כמה שיותר מזונות איכותיים. ותתמידי כל יום בניסיון לתת לו לשבת לאכול. עם הזמן ילמד.
    בינתיים ישלים את הארוחה בנישנושים תוך כדי משחק או בבקבוק.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו