בת חודש- ממעטת לעשות קקי וגזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חודש- ממעטת לעשות קקי וגזים
    יעל
    04/07/2011

הבת שלי, בת חודש, הייתה עד לפני כמה ימים אוכלת וישנה כל היום. תינוקת רגועה. בימים האחרונים היא משתנה- היא ערה יותר (התפתחות תקינה נראה לי), אבל גם סובלת מאד- היא מתפתלת דקות ארוכות מאד ובסופן יוצאים גזים מעטים. היא החלה להתקשות לעשות קקי- במהלך היום יש בחיתול כתם קטן של קקי, ובדר"כ בערב היא מצליחה לעשות כמו שצריך, במקרה הטוב פעמיים ביום. היא על הנקה בלבד, אני תוהה אם להניק יותר כי זה מרגיע מיידית אבל אני מניחה שגם מעמיס על הבטן. אני מנסה לשים לב למה שאני אוכלת (הורדתי חלב, ביצים). כמו כן אתמול קניתי סימיקול והתחלתי לתת- אני בינתיים אתן 3 פעמים ביום. עם הבכור שלי זה עזר. אני אוכלת שזיפים כדי שאולי תהיה לה הקלה ביציאות. יש לציין שאני גם לוקחת ברזל במינון גבוה עקב המוגלובין נמוך אחרי הלידה, זה ידוע כעושה עצירות ואולי זה משפיע עליה? מה ניתן לעשות כדי להקל על היציאות שלה. אני מניחה שאם ייצא לה כמו שצריך אפילו 3 פעמים ביום יכאב לה פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת חודש- ממעטת לעשות קקי וגזים - תגובה

איילת בר
    05/07/2011

שלום יעל,
    מערכת העכול אצל תינוקות בגיל זה עדיין לא בשלה ותופעת כאבי הבטן והגזים די שכיחה.
    ממליצה להמשיך להניק הנקה מלאה ולשים לב כי היא לא בולעת אוויר בזמן הנקה.תקופת הגזים זו תקופה לא נעימה ודורשת סבלנות רבה מצידך.

בהחלט לא ממליצה לתת סימילק במקום הנקה במיוחד אם את כבר מניקה הנקה מלאה.

ניתן לשתות חליטה של זירעי שומר וקימל במהלך היום - עוזר למנוע גזים.
    ניתן לקנות בחנות טבע את הזרעים לערבב יחד ולהכין עם מים חמים. כפית מהתערובת על כוס מים לכסות עם צלוחית ולשתות פושר.

ניתן לעסות בעדינות את הבטן של הקטנה סביב הטבור עם כיוון השעון ולקפל את הרגליים לכיוון הבטן. - יכול להכל על התקפי הגזים.

כפי שציינתי קודם ממליצה להמשיך בהנקה מלאה ולא להלחץ מהתקופה הזו. תקופה לא קלה אך עוברת בסוף.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל דאגה- לא סימילק, סימיכול

יעל
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידוע שברזל

זוהר
    06/07/2011

גורם לעצירות. אני מציעה לך להתייעץ לגבי זה כי יש סיכוי טוב שזה מה שמשפיע אליה.
    אנחנו נתנו בזמנו את הגרפווטר כי הרוקח המליץ לנו עליו שהקל בצורה משמעותית (עד גיל 4 חודשים בערך השתמשנו בו).
    לא סגורה לגבי הסימיכול אני זוכרת שקראתי איזה כתבה שלילית עליו שהוא מסוכן לשימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו