חזרה לעבודה אחרי הנקה מלאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה אחרי הנקה מלאה
    דותן
    05/07/2011

ביתי בת 3.5 חודשים ועוד כחודשיים (בספטמבר) אני חוזרת לעבודה והיא לצערי תלך למעון. כרגע היא בהנקה מלאה וללא בקבוק ועוד שבועיים על פי ההמלצות נתחיל בטעימות. השאיפה שלי הינה להמשיך להניק בזמן שהיא איתי (בוקר וערב) ובשאר הזמן להעבירה לתמ"ל + מוצקים. שאלותי הן:
    1.כמה זמן מראש כדאי להרגיל אותה לתמ"ל מבקבוק והאם זה לא בעיתי להתחיל ביחד עם הטעימות?
    2. האם זה בסדר כבר בגיל 5.5 חודשים שהיא תאכל את האוכל במעון? (בבוקר פירות ובצהריים מרק כמובן שהכל טחון)
    תודה רבה עכשיו ובכלל, הפורום עזר לי מאוד עד כה.
    דותן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה אחרי הנקה מלאה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    07/07/2011

שלום דותן,

האם חשבת על האופציה של שאיבת חלב עבורה?
    אם את בוחרת לתת תחליף חלב לדעתי כדאי להתחיל בהדרגה לשלב לה את תחליף החלב כדי שהיא תתרגל אחרת זה יהיה לה מאד קשה.
    היני ממליצה על תחליף חלב צמחי לדעתי הוא יותר בריא מהרגיל העשוי מחלב פרה.

אני חושבת שכדאי לדחות מעט את הטעימות ולהתחיל עם השילוב של הבקבוק. גישתי היא שדווקא טוב לחכות עם המזון המוצק מכיוון שמערכת העיכול של תינוק בגיל ארבעה חודשים עדיין אינה בשלה לעכל מזון מוצק במלואו.

לאחר שתתרגל לבקבוק ניתן להתחיל לשלב טעימות. לדעתי בגיל 5.5 חודשים זה עדיין מוקדם ל-2 מנות מוצקים ביום לדעתי עדיף להתחיל עם מנת פירות ואז לאחר חודש לפחות להוסיף את המנה הנוספת של המרק.

אך תדעי, למרות ההמלצות זה מאד תלוי גם בביתך. את יכולה לתכנן את הכל אך אי אפשר להכריח תינוק לאכול ולעיתים יש תינוקות שלא משתפים פעולה עם הכמויות שמתכננים להם וזה בסדר גמור אך לעומת זאת יש גם תינוקות שאוכלים מזון מוצק מאד מוקדם ומשתפים פעולה.

אז שיהיה בהצלחה ואם תצטרכי עוד עזרה, בשמחה אעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו