מסרבת למוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרבת למוצקים
    לירז
    08/07/2011

בתי בת 8 חודשים, לפני כחודשיים וחצי התחלתי לתת לה מוצקים בשיתוף פעולה עם הגננת, אך הבעיה איתה שהיא סרבנית מוצקים, היא אוהבת רק את החלב, כל דבר שלא תמ"ל היא ישר מקיאה. התחלתי לשים לב לתופעה בגיל 4 חודשים שהייתה צריכה לקבל אקמולי / אנטיביוטיקה, היה קשה מאוד. אבל ניסינו הכל, פירות, אבוקדו עם בננה, טחינה, לחם, ירקות עם עוף, עגבניות, עוגיה, אני ממש מתוסכלת, הבן הגדול היה אוכל הכל, לא חשבתי שאני אתקל בתופעה כזאת, מה ניתן לעשות? אני אוסיף גם שהכל נעשה בעדינות ולאט לאט לאט וכל יום מנסים טיפה להרגיל אותה לטעמים, גם חדשים וגם כאלו שכבר ניסתה אבל התגובות ממש קשות, אז תמיד חוזרים לתמ"ל, הסברתי את הבעיה לרופא והוא אמר לאט לאט, יש לך עד 8 חודשים להרגיל אותה והנה הגענו ל-8 חודשים, בבקשה תייעצו לי, מה עליי לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת למוצקים

הוספת תגובה

• מסרבת למוצקים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום לירז,

למעשה ביתך ניזונה רק מתחליף חלב? ללא שום תוספת?
    אנא כיתבי לי את התפריט היומי שלה, ודוגמאות לניסיונות אכילה, כדי שאוכל להתייחס לשאלתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך נטלי

לירז
    10/07/2011

התפריט היומי שלה:
    6:30 תמ"ל 120
    8:00 תמ"ל 180
    10:00 ניסיון של פירות (אגס, תפוח, בננה)
    11:00 תמ"ל 180
    12:30 ניסיון של ירקות מאודים + עוף (בטטה, דלעת, קישוא, גזר) הכל טחון כמובן
    14:00 תמ"ל 180
    17:00 תמ"ל 180
    20:00 תמ"ל 180 + דייסה

שאני כותבת ניסיון זה אומר שהיא ממש מסרבת לתוספות, וזה לא שהיא שהיא עושה פרצוף של רוצה, היא ישר מנסה להקיא ונועלת לסתות.

ניסיתי כל ירק לבד וכל פרי, אבוקדו+בננה, טחינה, עגבניות, ביצה, ביסקוויט של מטרנה, גבינה... היא פשוט לא אוהבת כלום.
    לעתים רחוקות הגננת אומרת שהיא אכלה ירקות - אבל לאט לאט ובסבלנות כי היא ממש אנטי.
    לא פעם ופעמיים היא הקיאה הכל. וחוזרים לתמ"ל.
    הדבר היחיד שהיא מוכנה לאכול זה לחם וגם פירורים...
    מה עליי לעשות?
    אוסיף שכל יום אני מנסה שוב ומשתדלת לגוון בטעימות, זאת בעיה שראינו מגיל קטן כבר בטיפת חלב, כאשר היא הקיאה 3 פעמים את חיסון הרוטה, מסרבת לאנטיביוטיקה / אקמולי, כבר אז אני והאחות הבנו שתהיה בעיה איתה ואכן כך.
    מה את ממליצה לי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך נטלי - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

אני ממליצה לעשות הפסקה עם מזון מוצק למשך שבועיים - לא להציע שום דבר.
    במקביל לתת תוספת פרוביוטיקה - גשי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך פרוביוטיקה ללא לקטוז.

יכול להיות שהיא גם מאד שבעה מהתחליף חלב, נראה שהיא מקבלת יחסית הרבה ארוחות ביום ממנו.

לאחר שבועיים להציע מזון מוצק כאילו את מתחילה מהתחלה עם טעימות של מזון ללא תבלינים - ירקות מאודים ללא עירבוב כל סוג לחוד. לתת לה להרגיש שאין לחץ מבחינת המזון - להגיד לה שאם היא לא רוצה היא לא חייבת. בנוסף תנסי לתת לה מזון מוצק כאשר היא רעבה אך לא מאד רעבה כדי שלא תיהיה עצבנית.

לאחר שבועיים כאלו ובתחילת הטעימות תכתבי לי שוב ונראה מה לעשות. אם יש לך שאלות גם במהלך השבועיים את מוזמנת לשאול.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו