מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסרבת למוצקיםלירז08/07/2011
בתי בת 8 חודשים, לפני כחודשיים וחצי התחלתי לתת לה מוצקים בשיתוף פעולה עם הגננת, אך הבעיה איתה שהיא סרבנית מוצקים, היא אוהבת רק את החלב, כל דבר שלא תמ"ל היא ישר מקיאה. התחלתי לשים לב לתופעה בגיל 4 חודשים שהייתה צריכה לקבל אקמולי / אנטיביוטיקה, היה קשה מאוד. אבל ניסינו הכל, פירות, אבוקדו עם בננה, טחינה, לחם, ירקות עם עוף, עגבניות, עוגיה, אני ממש מתוסכלת, הבן הגדול היה אוכל הכל, לא חשבתי שאני אתקל בתופעה כזאת, מה ניתן לעשות? אני אוסיף גם שהכל נעשה בעדינות ולאט לאט לאט וכל יום מנסים טיפה להרגיל אותה לטעמים, גם חדשים וגם כאלו שכבר ניסתה אבל התגובות ממש קשות, אז תמיד חוזרים לתמ"ל, הסברתי את הבעיה לרופא והוא אמר לאט לאט, יש לך עד 8 חודשים להרגיל אותה והנה הגענו ל-8 חודשים, בבקשה תייעצו לי, מה עליי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת למוצקים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/07/2011שלום לירז,
למעשה ביתך ניזונה רק מתחליף חלב? ללא שום תוספת?
אנא כיתבי לי את התפריט היומי שלה, ודוגמאות לניסיונות אכילה, כדי שאוכל להתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך נטלי
לירז10/07/2011התפריט היומי שלה:
6:30 תמ"ל 120
8:00 תמ"ל 180
10:00 ניסיון של פירות (אגס, תפוח, בננה)
11:00 תמ"ל 180
12:30 ניסיון של ירקות מאודים + עוף (בטטה, דלעת, קישוא, גזר) הכל טחון כמובן
14:00 תמ"ל 180
17:00 תמ"ל 180
20:00 תמ"ל 180 + דייסה
שאני כותבת ניסיון זה אומר שהיא ממש מסרבת לתוספות, וזה לא שהיא שהיא עושה פרצוף של רוצה, היא ישר מנסה להקיא ונועלת לסתות.
ניסיתי כל ירק לבד וכל פרי, אבוקדו+בננה, טחינה, עגבניות, ביצה, ביסקוויט של מטרנה, גבינה... היא פשוט לא אוהבת כלום.
לעתים רחוקות הגננת אומרת שהיא אכלה ירקות - אבל לאט לאט ובסבלנות כי היא ממש אנטי.
לא פעם ופעמיים היא הקיאה הכל. וחוזרים לתמ"ל.
הדבר היחיד שהיא מוכנה לאכול זה לחם וגם פירורים...
מה עליי לעשות?
אוסיף שכל יום אני מנסה שוב ומשתדלת לגוון בטעימות, זאת בעיה שראינו מגיל קטן כבר בטיפת חלב, כאשר היא הקיאה 3 פעמים את חיסון הרוטה, מסרבת לאנטיביוטיקה / אקמולי, כבר אז אני והאחות הבנו שתהיה בעיה איתה ואכן כך.
מה את ממליצה לי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך נטלי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין10/07/2011אני ממליצה לעשות הפסקה עם מזון מוצק למשך שבועיים - לא להציע שום דבר.
במקביל לתת תוספת פרוביוטיקה - גשי לבית טבע ותבקשי שיתאימו לך פרוביוטיקה ללא לקטוז.
יכול להיות שהיא גם מאד שבעה מהתחליף חלב, נראה שהיא מקבלת יחסית הרבה ארוחות ביום ממנו.
לאחר שבועיים להציע מזון מוצק כאילו את מתחילה מהתחלה עם טעימות של מזון ללא תבלינים - ירקות מאודים ללא עירבוב כל סוג לחוד. לתת לה להרגיש שאין לחץ מבחינת המזון - להגיד לה שאם היא לא רוצה היא לא חייבת. בנוסף תנסי לתת לה מזון מוצק כאשר היא רעבה אך לא מאד רעבה כדי שלא תיהיה עצבנית.
לאחר שבועיים כאלו ובתחילת הטעימות תכתבי לי שוב ונראה מה לעשות. אם יש לך שאלות גם במהלך השבועיים את מוזמנת לשאול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)