הפסקת הנקה תינוקת בת שנה וארבעה חוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך התייעצות

מירי
    10/07/2011

שוב תודה רבה.
    התפריט של הקטנה:
    התעוררות- הנקה
    בוקר- חביתה וגבינה או פנקייק או דייסה.
    ארוחת עשר - סנדביץ' עם טחינה+ פרי (עם המטפלת- איתי כנראה אוכלת פחות טוב לצערי)
    ארוחת צהרים- מנות בשריות בד"כ- גולש ואורז/עוף ואורז/פסטה ועוף וכדומה.
    ארוחת ארבע- בקבוק (עם המטפלת)
    ארוחת ערב- לביבות (אם אבא שלה בבית להכין לה) או ביצה.
    אנחנו מציעים לה גם ירקות אבל היא לא כ"כ מסתדרת איתם ובד"כ לא מוציאה אותם.
    לפני השינה- הנקה
    בלילה- עוד הנקות

היא ישנה איתנו במיטה.
    אשמח לדעת האם התפריט מאוזן. לגבי החלב- שיכנת אותי לדבוק בחלב הצמחי...

תודה רבה על הכל,

מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

נראה לי שיש יותר מידי חלבון מן החי בתפריט שלה.
    גם ביצה כחביתה או בקציצה, גם בשר, גם גבינה....

בכלל מוצרי חלב כאמור מבחינתי לא נכללים כמזון שבני אדם צריכים לצרוך וכדאי להמעיט בהם. עדיף לתת אבוקדו, טחינה, חומוס, חמאת בוטנים ללא סוכר, ממרח מטופו.

לגבי הצהריים עדיף להכין מרק ירקות עם קטניות כמו עדשים, אפונה, שעועית, חומוס + דגן מלא כמו קינואה, בורגול, אורז, גריסים ככה לגוון כל פעם משהו אחר ורק 2-3 בשבוע לתת בשר. הקטניות עשירות בחלבון ואין צורך לתת כל יום חלבון מן החי. להיפך בקטניות יש מרכיבים שבבשר אין אז חשוב מאד הגיוון.

אני אתן לך המלצה כללית עוד יותר: תקני ויטמין B12 בטיפות ותתני לה 2-3 בשבוע. אני ממליצה את זה לכל התינוקות והמבוגרים מכיוון שלרב האוכלוסייה יש חסר בויטמין הזה בלי קשר לתזונתם. כך שזה רק יכול להועיל.

ולגבי הירקות מה הכוונה לא מסתדרת ולא מוציאה? האם את נותנת ירקות מאודים? טריים? האם ניסית מרקמים שונים? בעיניין הזה חשוב לא לוותר ולנסות כל מיני צורות ומינים כי זה מאד חשוב. בדרך כלל ילדים אוכלים מה שהוריהם אוכלים, אז בעיניין הזה תחשבי האם את משמשת דוגמה טובה.

לגבי השינה במיטה, אני בעד!

לילה טוב בנתיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מירי
    10/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה תינוקת בת שנה וארבעה חוד
    מירי
    09/07/2011

שלום,
    ביתי בת השנה וארבעה אוכלת כמובן ארוחות של מוצקים (לא בתיאבון רב...). עד היום ינקה אחרי הצהריים, בוקר, ערב וגם בלילה, ובעת שהיתה עם המטפלת קיבלה כל יום מלבד הארוחות הרגילות גם בקבוק חלב עיזים או חלב אורז. ביומיים האחרונים היא הייתה ימים מלאים איתי והבחנתי שהבקבוק חסר לה מאד וההנקה לא משלימה אותו יותר, והערב כשהיא ביקשה לינוק, ינקה מעט, ביקשה לעבור לבקבוק, וסיימה 200 מ"ל במהירות. בקיצור- זה סוף ההנקה מבחינתה כנראה...
    היא מאד אוהבת חלב ונראה שהיא צריכה את השתייה הזאת, ומים לא מספקים אותה- השאלה היא, בהיעדר הנקה- איזה חלב לתת לה? האם כמו עד היום אורז או עיזים (מה מבינהם עדיף אגב?) או שיש צורך לתת תמ"ל? האם תינוק בגיל הזה זקוק לחלב בכלל?
    סליחה על השאלה הארוכה... תודה מראש!

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה תינוקת בת שנה וארבעה חוד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/07/2011

שלום מירי,

ביתך רגילה לתפריט מסויים לא פלא שזה חסר לה. אני לא חושבת שהיא רוצה להפסיק לינוק, אלא פשוט לחזור לאורח החיים שהיה לה עם המטפלת. האם מדובר על שינוי זמני או שאת חוזרת להיות איתה ימים מלאים?

אני מאד ממליצה שתנסי לחזור לתפריט הקודם כולל הנקה ולראות האם זה עובד.

בכל מקרה, לא כדאי להפסיק להניק, ההנקה עוזרת רבות לחיזוק מערכת החיסון שלה ולבניית בריאותה העתידית בעזרת כל הערכים התזונתיים שנמצאים בחלב האם שאין במקום אחר (חיידקים חיוביים, נוגדנים, חומצות שומן חיוניות ובעצם תזונה אשר מותאמת במיוחד לה).

לגבי חלב גישתי היא להימנע ממוצרי חלב מן החי, חלב עז או פרה אינם מותאמים מבחינה תזונתית לתינוק אנושי אלא לחיה ממנה הוא הופק. אני ממליצה לשלב בתזונה בקבוק אחד של חלב צמחי: אורז מלא, שקדים, סויה אורגנית, אגוזי לוז, שיבולת שועל. כל כמה ימים להחליף את הסוג.

ושאר התזונה מזון מוצק + הנקה. אין צורך בתחליף חלב רגיל בגיל שנה וארבעה חודשים במיוחד אם היא תמשיך לינוק.

אשמח לדעת מה תחליטי וכיצד ביתך מסתגלת.
    אני פה לכל שאלה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת...

מירי
    10/07/2011

תודה רבה על התגובה המהירה.
    לשאלותיך- הילדה איתי בסופי שבוע, ובד"כ הסתפקה בהנקה, אבל בסופ"ש האחרון זה ממש היה נראה שזה לא מספיק לה. היא ביקשה כל הזמן לינוק ולא היתה מסופקת. כשהצעתי לה בערב בקבוק במקום הנקה היא מאד שמחה וגמרה את כולו (נגמר חלב האורז אז נתתי לה חלב פרה...), וזה החליף את ההנקה.
    כעיקרון אשמח להמשיך להניק, אבל אני מפחדת שזה כבר משום מה לא מספיק לה.
    אני גם לא כ"כ יודעת מה לעשות עם ההנקות בלילה- כולם אומרים שזה כבר מוגזם בגילה ושזה פוגע לה באיכות השינה...

תודה רבה שוב,

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת... - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/07/2011

אין סיבה שהיא תיהיה ניזונה רק מחלב אם, להיפך בגילה חשוב לגוון את תזונתה ואני בעד לתת בקבוק חלב אבל צמחי וכל פעם סוג אחר. אם היא אוהבת את זה אז זה נהדר. אני רק מדגישה לא תחליף חלב צמחי אלא חלב צמחי ממש כפי שהגדרתי לך בתשובה הראשונה: אורז מלא, שיבולת שועל, שקדים, סויה, אגוזי לוז.

חשוב מאד שגם תאכל מזון מוצק מעבר לנוזלים. בבקשה כיתבי לי את התפריט היומי שלה ואתייחס גם לזה.

לגבי כמות ההנקה, תתני לה כשהיא מבקשת ושוב רק כחלק מתזונה כללית ולא כתזונה עיקרית.

לגבי ההנקה בלילה, אתן לך המלצה כללית: אל תקשיבי לכל ה"עיצות" והדיעות של הסובבים אותך. לכולם יש תמיד מה להגיד בכל נושא וזה מאד מבלבל. אני אומרת לך, זה תקין ונורמלי, אם זה לא קשה לך ואת מרגישה עם זה טוב אז תמשיכי להניק בלילה. האם את ישנה איתה במיטה משותפת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו