איזה תמ"ל לתת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה תמ"ל לתת?
    תמי
    10/07/2011

שלום רב,
    בתי בת חודשיים וחצי. חודשיים הנקתי הנקה מלאה, אך בשל פיחות חלב בשד בתי לא מוכנה עוד לינוק (הייתה מתעצבנת שהחלב לא היה יוצא). אני שואבת ונותנת לה בבקבוק. כפי שציינתי אין לי כמות רבה של חלב בשדיים, לכן אני מוסיפה לה פעם פעמיים ביום סימילאק. בהנקה הייתה עושה לפחות 6 פעמיים ביום קקי, אך מאז שהתחלתי לתת לה סימילאק,עושה קקי פעם-פעמיים ביום בלבד, למרות שאני נותנת לה סימילאק רק עד פעמיים ביום. אולי זה בהשפעת הסימילאק? יש לציין שהיא רגועה. אך אני לא. האם להחליף למטרנה? האם יש סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה תמ"ל לתת?

הוספת תגובה

• איזה תמ"ל לתת? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/07/2011

שלום תמי,

כמות החלב בשדיים / תחושת המלאות בשדיים היא לא מדד לכמות החלב שאת מייצרת. החלב נוצר בעת ההנקה כך שגם אם השד מרגיש ריק זה תקין. כמות החלב שהגוף מייצר תלויה בכמות היניקות - כלומר הגוף מייצר את הכמות שביתך דורשת. אם תמשיכי להתעקש להניק רב הסיכויים שכמות החלב תגדל. בנוסף, ישנם תוספי תזונה המיועדים להגברת החלב בידיוק במקרה כזה.

כנראה שתחליף החלב גרם לה למיעוט היציאות וחבל. אני מאד ממליצה לנסות להמשיך להניק הנקה מלאה אך תשימי לב, לתינוק הרבה יותר נוח האכלה מבקבוק כי החלב יוצא יותר מהר וכך הם שבעים מהר יותר ולכן כאשר מציעים בקבוק התינוק ממשיך לדרוש אותו. אז פה יכול להיות שיהיה לכן קשה המעבר.

אם תחליטי בכל זאת להחליף לתחליף חלב אני ממליצה יותר על תחליף חלב צמחי. אך כאמור, מבחינה בריאותית ותזונתית אין על חלב האם עבור התינוק.

אם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו