גמילה מבקבוק לבן שנה ו-4?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מבקבוק לבן שנה ו-4?
    מעיין
    19/07/2011

שלום. בני בן שנה ו-4 חודשים. הוא מקבל בקבוק פעמיים ביום - אחד לפני השינה, והשני כאשר הוא מתעורר באמצע הלילה. אני מעוניינת לגמול אותו מהרגלים אלו, השאלה שלי האם זה בסדר לגילו לא לאכול יותר דייסות או שרצוי להמשיך? דייסות בכפית הוא אף פעם לא אהב לאכול. במשך היום הוא נמצא בגן ולמרות שהגננת אומרת שהוא אכל טוב אי אפשר באמת לדעת... בערב לא תמיד אוכל הרבה. בכלל, הוא אוהב לאכול ארוחות קטנות ותכופות יותר.
    יש לציין שהוא עדיין מקבל טיפות ברזל בגלל מחסור ושבשקילה האחרונה בגיל שנה הוא היה באחוזון 18. האם הדייסות משלימות לו את החוסרים? במשך היום לא דורש בקבוק ואם אני אתן לו דייסה כשמתעורר אז לא יאכל ארוחת בוקר.
    אני בהתלבטויות.... בבקשה עזרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק לבן שנה ו-4?

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק לבן שנה ו-4? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    20/07/2011

שלום מעיין,

ארוחות קטנות ותכופות זה מעולה. זו הדרך הכי טובה ונכונה לאכול.
    כמה מחסור בברזל היה לו? מה ערך ההמוגלובין בדם?

הדייסות לא משלימות את החסרים, הן רק עוזרות לתיגבור. אם התזונה הכללית מגוונת ובריאה אין סיבה לחסרים תזונתיים.

אם את רוצה להחליף את התחליף חלב בבוקר ובערב ניתן לתת חלב צמחי כמו אורז מלא, שיבולת שועל, שקדים, סויה. וכל פעם לגוון בסוג החלב.

אם את רוצה התייחסות ספציפית למזון שהוא אוכל אנא כיתבי לי את התפריט המסודר שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו