תינוק בן 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 8 חודשים
    ענת
    28/07/2011

התינוק המאמי שלי היום בן 8 חודשים (עדיין איתי בבית)
    יש לנו בעיות עם האוכל.
    הוא אוכל בקבוק בין 120 ל 180. בדרך כלל ביום זה 120 ובלילה לפני השינה 180.
    הוא אוכל כל שעתיים וחצי בערך.
    אני מוסיפה לו דייסת קונפלור או דייסה אחרת של מטרנה כמעט לכל בקבוק כי הוא רזה מדי לפי העקומות של טיפת חלב.
    התחלתי עם טעימות בגיל 5 חודשים אך עדיין לא התקדמנו ליותר ממספר כפיות בכל ארוחה. אני מביאה לו בבוקר מנה של פירות עם ביסקיוויט ועכשיו הוספתי גם שקדייה, ובצהריים מנה של ירקות מבושלים עם עוף/הודו נקבה, קטניות ודגנים. (עושה שילובים שונים). הבעיה היא שאחרי כמה כפיות הוא סוגר את הפה ובכלל כל הארוחה הוא זז הרבה ואין לו סבלנות לשבת. בעיה נוספת וקשה היא שיש לו עצירויות כל הזמן. וכל פעם אני עושה הפסקה של כמה ימים בגלל עצירות. (אני מביאה לו ברזל אבל גם עם הברזל עושה הפסקות מדי פעם בגלל העצירות).
    יוצא שהוא לא מסיים את המנה ואני משלימה לו עם בקבוק.
    כך שבסך הכל הוא כל היום עם הבקבוק חוץ מפעמים ביום שאני מנסה להאכיל אותו עם כפית וזה נגמר מהר מאוד ואני משלימה לו עם בקבוק.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם יש לכן טיפים לאור המצב - מה עלי לעשות כדי שיוכל יותר אוכל מוצק עם כפית?
    2. אני רוצה לנסות לתת לו לאכול לבד עם הידיים, האם לחתוך חתיכות גדולות כדי שהוא יחזיק ביד ויקח ביסים או שצריך לחתוך לקטן קטן?
    3. האם אפשר לתת לו מוצרי חלב? כמו גבינה, גמדים או יוגורט? האם ניתן לתת ירקות חיים ולא מבושלים (אם כן אז איך?), האם ניתן לתת לחם, אם כן אז איך?

מצטערת שיצא קצת ארוך אבל אני ממש מיואשת ואשמח אם תעזרו לי, לא מבחינת מה לאכול אלא איך לאכול. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 8 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 8 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    29/07/2011

שלום ליאת,

כמה בנך שוקל?

אם לא מדובר בבעיה חמורה של אי עלייה במשקל איני רואה את הצורך להוסיף דייסות קורנפלור ובכלל כדי להשמין את התינוק. שומן לא מוסיף דבר לבריאות כאשר הוא בעודף אלא ההיפך.

בנוסף קורנפלור הוא עמילן, ולעמילן אין ערך תזונתי חיוני. אם את מעוניינת להעשיר לבנך את התזונה אני ממליצה על דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, אורז מלא וכו'...

לגבי הביסקוויטים כדאי לקנות מקמח מלא, ואם לא אז להוריד כי אין שום תועלת בריאותית.

לגבי חלבון מן החי לדעתי לא כדאי לתת יותר מ2-3 מנות בשבוע. והשאר לשלב חלבון מהצומח קינואה, אפונה, שעועית, עדשים.

לגבי העצירות, האם את דואגת שבנך ישתה מספיק מים?
    ובנוסף ניתן לתת פרוביוטיקה, כדי לחזק את מערכת החיסון ולעזור לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

לגבי הברזל - יש ברזל נוזלי טבעי שלא עושה עצירות ונספג נהדר בשפ פלורויטל.

והכמויות של המזון, אם תפחיתי לו מתחליף החלב הוא יסכים לאכול יותר מוצק. כמובן שאת המעבר צריך לעשות בהדרגה ולא כאשר הוא מאד רעב כי אז הוא יהיה עצבני.

מוצרי חלב - אני לא ממליצה. במקום ניתן לתת חלבים צמחים כמו חלב שקדים, אורז מלא, סויה אורגנית, שיבולת שועל וכו'...

ירקות חיים לא מבושלים ניתן לתת כאשר יש לבנך כמה שיניים + הוא לוקח עצמאית את האוכל עם הידיים לפה + הרגשה שלך. אני ממליצה לחתוך עגבניה לקטן, ומלפפון לקטן ולתת לאט לאט.

לגבי לחם, מומלץ קמח מלא ולגוון: כוסמין, חיטה מלאה, שיפון.

אשמח לעזור ולענות על כל שאלה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו