מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגבלת אוכל לילדה בת 8יפעת29/07/2011
שלום רב
ביתי בת 8 עד לפני מספר חודשים היתה רזה מאוד ..ותמיד אהבה לאכול הרבה בעיקר בארוחות עצמן יכולה לאכול 3 -4 מנות בשר ו 2 צלחות מלאות של תוספות או 4-6 פרוסות לחם אם לא מגבילים אותה .
ואני כמובן מגבילה אותה , אבל מרגישה שהעובדה שאני מגבילה אותה גורמת לה אובססיה לאוכל , לאחרונה החלה "להתעגל" ואני מרגישה שאני צריכה לשמור עליה יותר ...אבל גם לא רוצה לגרום תסביכים (אני בתור ילדה תמיד נלחמתי במשקל ..עד היום ) מבחינת המשקל היא בסדר לגילה וגם מבחינת מראה אולם אני חוששת שהיא תשמין אם תמשיך לאכול כמויות גדולות. יש לציין שהיא מאוד פעילה שוחה המון ובכלל ילדה עם המון אנרגיות . שאלותיי הן :
האם עליי להגביל אותה מבחינת כמויות בארוחות ? או לתת לה כמה שהיא רוצה עד שהיא שבעה לפעמים עוד לא מסיימת בצלחת ומבקשת תוספת ., יש לציין שאינה מנשנשת כמעט בכלל בין הארוחות ושאנו מקפידים על תזונת ירקות בערב (כתחליף לתוספת לחם)
איך אני יכולה להעיר לה מבלי לגרום לה לתסביכים מיותרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלת אוכל לילדה בת 8 - תגובה
יעל משיח ארזי29/07/2011יפעת שלום,
כמובן שאת ההתערבות יש לעשות באופן כזה שלא יגרום לביתך להרגיש יוצאת דופן או שאינה נוהגת כשורה. עצם זה שפעילה גופנית זה כבר יתרון נהדר ומשמעותי. כמה טיפים: 1. דוגמא אישית: ארוחות מסודרות ובריאות, סביב שולחן עם כל המשפחה (במידת האפשר)
2. להגיש צלחת המכילה את הכמות המומלצת כאשר על השולחן אפשר להניח רק את קערת הסלט ובקבוק המים
3. שילוב של ירקות על מנת להקטין את הצפיפות הקלורית מבלי לפגוע בנפח למשל אורז עם ירקות , פשטידת ירקות , ירקות בתנור עם תפו"א וכו'...
4. להקפיד על אכילה איטית ממוקדת מטרה, כלומר לא תוך כדי פעולה נוספת
5. כאשר מבקשת תוספת להציע את הירקות
6. מומלץ כמובן לא להשתמש במילים כמו אסור, או אם תמשיכי כך תהיי שמנה...
סה"כ אם היא פעילה גופנית ושומרת על מבנה גוף תקין ובבית מקבלת דוגמא נכונה אין מה לדאוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)