מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה אוכל לתת??נעה04/08/2011
היי,
הבת שלי בת 9 חודשים שנולדה היא אחוזון 95% במשקל ובגובה.
שוקלת 10 ק"ג, גובה- בערך 76 ס"מ.
ינקה עד גיל 5.5 חודשים.
היום אוכלת: בוקר מוקדם 180 CC תמ"ל, ארוחת עשר- פירות טחונים כ- 150 CC + הרבה מים, צהריים- 200 CC מרק עוף+ירקות והרבה מים, ארוחת ארבע- גביע קטן של גמדים/פרוסה עם ממרח חרובים+ מים, ארוחת ערב- 1.5 פרוסות לחם עם גבינה, אבוקדו וחלמון+מים. * אם היא עייפה אז היא אוכלת 160 CC דייסה.
לפני השינה, אחרי מקלחת- 60-120 תמ"ל.
אני לא יודעת אם אני מאכילה אותה יותר מידי או בדיוק נכון... אם היא לא רוצה לאכול היא לא אוכלת. שותה המון מים 180-220 CC ביום.
מה הכמויות של אוכל שהיא צריכה?
מה הכמויות הממולצות לחודשים הקרובים.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה אוכל לתת?? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין05/08/2011שלום נעה,
ביתך לא זקוקה לעלייה במשקל, הייתי מתמקדת בנתינת מזון לפי דרישה. את מציעה אוכל מגוון ובריא והיא בוחרת אם אוכלת, או לא וכמה אוכלת.
לקראת גיל שנה אני מציעה להפחית בכמויות התחליף חלב ולנסות להעביר למזון מוצק כתפריט עיקרי. לקראת גיל שנה ניתן להמיר בקבוק אחד של תחליף חלב בחלב צמחי כמו אורז מלא, שיבולת שועל, שקדים, סויה אורגנית. הכי חשוב לגוון בסוגים.
לגבי המרק עוף - אני ממליצה לתת חלבון מן החי 2-3 בשבוע לא יותר. ושאר הימים לתת חלבון צמחי כמו אפונה, עדשים, שעועית, חומוס, ולערבב עם דגנים מלאים: קינואה, בורגול, אורז מלא, שיבולת שועל. גם ניתן להכין דייסות ביתיות מהדגנים האלו.
לגבי מוצרי חלב אני ממליצה לוותר עליהם ולהמיר בדייסות, שייק, מיץ, פירות.
לגבי הלחם כדאי שיהיה מחיטה מלאה/כוסמין מלא/שיפון. כדאי למרוח : טחינה משומשום מלא/טחינה משקדים/טחינה מגרעיני דלעת/ חומוס/אבוקדו.
גם חלמון לא כדאי כל יום - אלא רק 2-3 בשבוע.
הדאגה לחלבון בתזונה הפכה את התזונה של רב האוכלוסייה לתזונה עודפת בחלבון דבר בעייתי מאד לבריאות. חלבון חיוני - אך במידה הסבירה ולא כמרכיב עיקרי בתפריט.
אם תרצי לשאול עוד שאלות אני פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)