אלרגיה לחלבון החלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלבון החלב
    מירי
    10/08/2011

ביתי בת שנה, בגיל חצי שנה התגלתה אצלה אלרגיה לחלב. האלרגיה מתבטת הפריחה על הגוף. לפני זמן קצר התחלתי להביא לה מעדני חלב והיא מקבלת את זה בסדר, אך יש דברים מסויימים כמו מטרנה או גלידה למשל שעדיין עושה לה קצת פריחה.היא עדיין יונקת כי תחליב חלב צמחי היא לא מוכנה לאכול. השאלה שלי היא האים אני עושה לה איזה נזק פנמי שאני נותנת לה מוצרי חלב חוץ מהפריחה שמופיע על הגוף.אני מעוניינת להפסיק להניק ולא יודעת מה לתת לה כתחליף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלבון החלב

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון החלב - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    10/08/2011

שלום מירי,

אני ממליצה מאד שתמנעי מלתת לביתך כל מזון שיש בו חלב ומוצריו. מוצרי חלב באופן כללי הם לא בריאים בעיני ואם את מספרת על פריחה אז אין סיבה שתתני לה מזון שלא עושה לה טוב. הפריחה היא רק סימפטום חיצוני לרגישות הגבוהה שכנראה יש לביתך (ולעוד הרבה מהאוכלוסייה) מהחלב.

לכן המלצתי היא להמשיך להניק לפחות עוד כמה חודשים בשילוב כמובן עם מזון מוצק מגוון. בהמשך כשתפסיקי להניק לא תצטרכי לתת תחליף חלב כרגע זה עדיין חשוב שתקבל חלב המכיל את כל הנוטריאנטים והאופצייה היחידה הכי בריאה עבור ביתך זה החלב שלך. לאחר שתפסיקי להניק (עוד כמה חודשים לפחות) התפריט יוכל להתבסס רובו על מזון מוצק ותוכלי לשלב מעט חלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב אורז מלא, חלב שיבולת שועל וכן הלאה...

אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו