מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל לבת חודשייםמיקה10/08/2011
שלום רב,
בתי בת חודשיים. ניזונה ממטרנה בלבד מאז הלידה.
נולדה במשקל 2870 בשבוע 40, כיום שוקלת כ - 5 - 5.2 ק"ג (קפצה באחוזונים).
אני מאכילה אותה כבר תקופה 120 סמ"ק מים + 2 כפיות מטרנה כל 4 שעות בערך.
מצד אחד, איני מעוניינת להרעיבה אך אני גם לא רוצה שתהיה שמנה מדי (באורך היא באחוזון 50 בדיוק).
בימים האחרונים אני מנסה לרווח את הארוחות לפעם ב - 4.5-5 שעות במקום 4, אך אני חוששת להזיק לה עם זה (רוב הזמן היא בסדר עם אכילה כל 4.5-5 שעות ולא בוכה לאוכל)
הבנתי שעלי להגדיל את הכמויות לכל ארוחה, אך נראה שהכמות הזו כרגע מתאימה לה.
מה לעשות ? האם תקין להאכיל כל 5 שעות או לצמצם בכ"ז ל - 4 ? האם לצמצם / להגדיל את כמויות האוכל לכל ארוחה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לבת חודשיים - תגובה
יעל משיח ארזי10/08/2011דלית שלום
עליך לבדוק כיצד מגיבה ביתך לכמויות האם הכמות מספיקה לה האם בוכה ונראה כאילו מבקשת עוד.
הקפידי על האכלה איטית ונסי להאכיל על פי דרישה כלומר אם אין דרישה ופותחת פער של יותר מ-4 שעות לא נורא.
במקביל כמובן יש לעקוב אחר העליה במשקל ולבדוק שאינה שוברת אחוזונים לנעלה או למטה.
לגבי הכמות כל עוד הכמות מספיקה לה וממשיכה לעלות יפה במשקל חכי עם הגדלת הכמות. כמו כן יכול להיות שתגדילי את הכמות ולא תסיים את הכל וזה גם בסדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)