מעבר מהנקה לתמ"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מהנקה לתמ"ל
    הדר
    21/08/2011

שלום,
    בני בן ארבעה חודשים ועד כה הוא ינק בלבד. היום התחלתי עם מוצקים (תפו"א שתי כפיות). נכון להיום הוא יונק כל שעתיים במהלך היום ובלילה מתעורר פעם אחת. בעוד מס' ימים הוא יכנס למשפחתון, ולכן אני מעוניינת לשנות את התזונה. (המשקל שלו 6.700).
    אני מעוניינת להמשיך להניק כאשר הוא יהיה איתי (בבוקר ובערב).
    1. כיצד אני בוחרת את התמ"ל?
    2. כמה ארוחות ביום? ומהי הכמות?
    3. לגבי מוצקים - רצוי להתחיל בגיל ארבעה חודשים או חצי שנה? מתי מגדילים את כמות המוצקים?
    לתשובתכן אודה,
    הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מהנקה לתמ"ל

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לתמ"ל - תגובה

יעל משיח ארזי
    22/08/2011

הדר שלום
    בגיל 4 חודשים עדיין התזונה מורכבת כמעט כולה מתמ"ל / הנקה וטעימות המוצקים
    בעיקרון משרד הבריאות קבע שמומלץ להתחיל בגיל 4 חודשים אבל גם אם תחליטי שאת מעדיםה לחכות עד גיל 5 או 6 חודשים אין בכך רע לכי לפי התעניינות התינוק והרצון לשתף פעולה, אם הוא מתלהב לנסות כבר עכשיו אז תזרמי איתו.
    ואז משלבים בהדרגה קודם ארוחה אחת של עד 2 כפות פרי/ ירק מרוסק כל פעם להציג סוג אחר ולאחר מכן אפשר לשלב (קישוא/ גזר/ תפו"א/בטטה /תפוח מבושל /בננה/ אבוקדו)
    לאחר שבוע של נסיונות מוצלחים אפשר להוסיך ארוחת טעימות נוספת ולאחר חודש של 2 ארוחות טעימות מוצלחות אפשר להוסיף גם את השלישית
    ניתן כמובן להוסיף גם דייסה לתינוקות / עוף/ הודו / שמן קנולה
    לגבי התמ"ל אין לי העדפה לגבי אחת החברות כולן נותנות את התחליף הטוב ביותר לחלב אם במידה ובחרת לוותר על חלב שאוב או הנקה.
    לגבי מספר הארוחות ביום על גבי האריזה של שלב1 של התמ"ל מופיעה כמות התמ"ל והמים שאת צריכה לתת על פי משקל התינוק אני מעריכה שתצטרכי לתת 3 כפיות תמ"ל עם 180 מ"ל מים והם יחליפו את זמני ההנקה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו