מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליעל ארזיאמל'ה22/08/2011
שלום,
יש לי תינוקת כמעט בת 10 חודשים ורציתי לדעת אם אינה אוכלת יותר מידיי / אוכלת מספיק.
סדר היום (התזונתי) שלה:
6:00 - הנקה
9:00 - פירות (חצי בננה גדולה וחצי נקטרינה גדולה למשל) או יופלה שטוזים
12:30 - בשר (קציצת הודו בגודל שקטן במעט מכדור פינג פונג + מעט ירקות ו/או פסטה (אוכלת פחות מכף פסטה של מטרנה).
מים
לפעמים מיץ מתפוז סחוט טרי
16:30 - הנקה
19:30 - 1/2 עגבניה + כף גדושה של קוטג' / או חצי ביצה קשה וכף גבינה לבנה וכיו"ב.
אח"כ היא קמה משינה לינוק שוב בסביבות 23:30 - 1:00 (זה משתנה).
יש מה לשנות?
בתודה מראש,
אמל'ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמל'ה22/08/2011שכחתי לציין שבתחילת אוגוסט שקלה 10 ק"ג וגובהה 73 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל ארזי - תגובה
יעל משיח ארזי22/08/2011אמל'ה שלום
ניראה כי את מספקת לביתך תזונה מאוזנת, האם עולה במשקל? נהנית מהאוכל המוצק שאוכלת?
הגיוונים יכולים להיות בסוג הפחמימה שאת נותנת בצהריים|: להעדיף פחמימות מלאות כמו בורגול/ קינואה / אורז מלא / קטניות ושילובים. ניתן לשלב גם טחינה גולמית ואבוקדו בעונה כדי לספק שומן בריא.
לגבי השטוזים הייתי משנה ליוגורט עם פרי או פרוסה עם טחינה וסילאן כך תפחיתי את כמו הסוכר הפשוט שנמצא בכמות גדולה במעדני החלב.
בשלב זה ניתן לגוון את ההודו גם בבשר וכבד מידי פעם כמקור לברזל אך לא כל יום.
ארוחת צהריים לא חייבת לכלול בשר/ עוף כל יום ניתן להחליף בקטניות (עדשים/ שעועית/ אפונה /חומוס).
כמו כן ארוחת הבוקר יכולה להיות גם דייסת קוואקר / פרוסת לחם מלא עם טחינה או גבינה וכדומה
המשיכי כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמל'ה22/08/2011ראשית תודה על תשובתך המהירה.
לגבי עליה במשקל - מתחילת אוגוסט לא שקלתי אותה - אז נאמר לי שהיא באחוזון 95 במשקל.
לגבי הפחמימה בצהריים - קצת קשה לה לאכול קוסקוס ודומיו - יבש מידיי (גם עם רוטב קצת.
אני נותנת לה פסטה של מטרנה, לפעמים קצת לחם בצהריים או בערב והיא מאוד אוהבת גם טחינה אז לפעמים אני נותנת עם הבשר של הצהריים.
לגבי קטניות - זה לא עושה גזים? יש איזו דרך הכנה עדיפה?
לגבי העדפת יוגורט עם פרי על מעדני חלב - הכוונה ליוגורט לבן חמצמץ ופרי טרי?
ולגבי התפריט - זה לא יותר מידיי אוכל? זה בסדר. זו השאלה העיקרית שלי ;-)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
יעל משיח ארזי22/08/2011אמל'ה שלום
לגבי כמות האוכל כל עוד ממשיכה באותה מגמה של אחוזון המשקל וניראה שמעוניינת לאכול לא מדובר בהרבה אוכל.
על אחת כמה וכמה שכל המרכיבים למעט השטוזים הם בריאים ומזינים
לגבי היוגורט , כן הכוונה ליוגורט חמצמץ עם פרי יש סוגי יוגורטים שונים וחלקם פחות חמצמצים ניתן לנסות ולהחליט
לגבי היובש נסי להכין עם רוטב עגבניות או ירקות של קוסקוס שבאים במין מרק קוסקוס וזה מרטיב את הדגן לגבי הקוסקוס עדיפות כמובן לקוסקוס מלא
הכי חשוב ללכת עם ביתך היא יודעת לכמה אוכל זקוקה לפחות בשלב זה של החיים :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)