תפריט לגיל 11 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לגיל 11 חודשים
    אביבית
    05/09/2011

לשום,
    בתי בת 11 חודשים,עדיין יונקת (לא אוכלת תמ"ל). לא מוכנה לאכול מזון טחון (גם לא ירקות או פירות טחונים/מגורדים ) אלא רק "אוכל של גדולים"
    1- אני מעוניינת לדעת מהו התפריט היומי המתאים לגילה.וגם מהן הכמויות המתאימות לה (למשל: למה הכוונה כשאומרים מנת בשר/פרי וכו' ?) היא שוקלת בערך 9 ק"ג.
    2- הרבה פעמים אני מרגישה שהארוחה שאכלה קטנה מדיי והמליצו לי לנסות להוסיף לה דייסה.הבעיה שאת הדייסות המוכנות צריך לערבב בתמ"ל (שהיא לא אוכלת) או בחלב.האם אפשר להתחיל כבר עכשיו לתת לה חלב ניגר או שחובה לחכות עד גיל שנה בדיוק?
    תודה,
    אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לגיל 11 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט לגיל 11 חודשים - תגובה

איילת בר
    07/09/2011

שלום אביבית,
    ישנם תינוקות שמעדיפים מזון של גדולים כהגדרתך ופחות אוכלים מזון טחון.
    אם יש לה שיניים והיא אוכלת כל דבר ללא קושי ניתן לתת לה פירות וירקות חתוכים, כמובן בהשגחה ורצוי שיהיו רכים.
    דוגמא למנה בגיל זה = 2 פירות , חצי כערית דיסת קוואקר , 2 כפות דגנים וקציצת ירק או שתיים. כמובן שמשתנה בין תינוק לתינוק. ורצוי להיות קשובים לדרישות שלהם.

לגבי החלב ממליצה לך לתת חלב צמחי מסוג: שקדים, אורז,קוואקר במקום חלב פרה. אם בכל זאת את מחליטה לתת מוצרי חלב רצוי שיהיו אורגנים ועדיף לחכות לגיל שנה.

כדאי להכין דייסות ביתיות כדוגמת קוואקר או סולת על בסיס מיים בתוספת שקדיה או על בסיס חלב שקדים, סויה או חלב צמחי אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו