מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פירות ושמן פארפין לתינוקת בת 5 חודשרינת13/09/2011
שלום,
פורום מאוד מעניין מצאתי פה המון תשובות לשאלות שלי אז תודה רבה!!
יש לי בובה בת 5 חודשים כבר אוכלת מרק ופירות, כרגע טעמה רק: תפוח, אגס, מילון (בננה אני לא נותנת לה בגלל שסובלת מעצירות וקיבה קשה)
בעקבות הקיבה הקשה היינו איתה במיון ששם המליצו לנו לתת לה כף שמן פראפין בוקר וערב כטיפול לקיבה. (אבל אני נותנת רק פעם ביום עכשיו)
1- הייתי רוצה לגוון לה את הפירות ולעשות לה שילובים נוספים אבל אני לא יודעת מה מותר, ההייתי שמחה לקבל פירוט לגבי הפירות שמותרים. ומה לגבי מנגו ואפרסק האם מותר בגיל הזה???
2- רציתי לדעת לגבי השמן פראפין מה ההשלכות של זה? האם יכול להזיק לה בטיפול ממושך?? ומתי אני צריכה להפסיק את הטיפול בשמן???? לא נאמר לי כלום על הזה
אשמח לעזרתכן ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
רינת14/09/2011גם לגבי הפירות שמותרים
וגן לגבי הטיפול בשמן הפראפין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות ושמן פארפין לתינוקת בת 5 חודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום רינת,
איני בעד מתן תוספות של שמן פראפין לתקופה ארוכה. השמן יכול לגרום לעיכוב בספיגת ויטמינים מסיסים בשמן כמו ADEK. מצידי ולדעתי כדאי להפסיק מידית ולטפל באמצעות חומרים פחות מזיקים. אם יש לה צואה קשה צריך להבין מה המקור לבעיה ולטפל בגורם. השמן לא יפתור את הבעיה מהשורש.
לא כתבת לי האם יונקת או מקבלת תחליף חלב?
אם היא יונקת את צריכה לשנות את התזונה שלך.
אם היא מקבלת תחליף חלב אני ממליצה להחליף לה את סוג התחליף ולהוסיף לה פרוביוטיקה - חיידקים חיוביים ללא לקטוז שניתן לקנות בבית טבע. הדבר יכול לעזור לעיכול ולחיזוק מערכת החיסון.
לגבי הפירות: בננה לא גורמת לעצירות מדובר במיתוס.
כל פרי שאת מוסיפה מומלץ לחכות ולבדוק שאין אלרגיה.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוב שאלה
ר15/09/2011נטלי תודה רבה רבה על התשובה!
לגבי שאלתך אני משלבת לה בין הנקה לבין תמ"ל, 2 תמ"ל ביום ו 3 הנקות בדרך כלל וארוחת מוצקים אחת.
עד לפני שהיינו במיון עם הגוש צוואה שילבתי לה עם סימלאק אדוונס שם כמו שאמרתי טופלה בשמן פארפין ונר גליצרין (שיצא אחר כך בטיטול) ונאמר לי להחליף לה את התמ"ל
אז החלפתי לה למטרנה אקסטרה קאר.
אין עדיןן שיפור רק בעזרת השמן.
מה לעשות? לאיזה דרכים פחות מזיקות את מתכוונת? האם להחליף לה שוב לאוכל מסוג אחר?? (הכוונה אולי לדל לקטוז או צמחי)
אני ממש חסרת אונים ומאוד רוצה לעזור לה בדרך הכי נכונה ואין לי מושג מה לעשות..
כרגע היום לא הבאתי לה שמן רק אתמול כף אחת בבוקר.
אני מפחדת לגרום לה לתלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רינת
דנה15/09/2011גם התינוקת שלי סבלה מעצירות
אני נתתי לה רק במקרה קשים שהיא צרחה והצואה לא יצאה נר
(וכמו שאמרת זה יצא בטיטול)
אז תחזיקי מלאי של נרות לתינוק (שכחתי את השם )ליתר ביטחון
ואם את רוצה להפסיק עם השמן תשתמשי בנתיים בנר
לדעתי תישארי בנתיים עם המטרנה אקסטרה קר (גם אצלי כנראה הסימליאק גרם לעצירות)
ומה שהכי יעזור זה באמת מוצקים
חוץ מהפירות תתני לה גם ירקות : בטטה + עגבניה מרוסקת עם קצת שמן זית למשל
בד"כ הפירות והירקות מתניעים את המערכת
ואם את יכולה להניק יותר אז נראה לי שעדיף
ותחכי קצת לוקח קצת זמן להתרגל לאוכל מוצק ולשינוי בתמ"ל
ושווה לנסות גם את הפרוביוטיקה (יש של סולגאר abc דופילוס ובטח של עוד חברות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי את השזיפים ...
דנה15/09/2011היי רינת
עוד משהו שמאוד עזר
לקחת 4 שזיפים מיובשים ולשים בכוס (את יכולה לקנות גם חבילה אורגנית בחנויות טבע אבל אם אין אז תקני רגיל כי נראה לי שהמצב דחוף)
לשפוך מיים רותחים
להשהות ללילה מכוסה בצלחת
ולמחרת להשתמש במיים כתחליף לשליש מהמים לתמ"ל
לדוגמא אם שותה 120 (40 מ"ל מי שזיפים והשאר מיים רגילים)
עשיתי את זה פעם אחת וזה עזר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם לתת גרבר שזיפים
ממושקה20/09/2011אצלנו זה מאוד משחרר עצירות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוב שאלה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין16/09/2011לדעתי אם את עדיין מניקה, תעברי להנקה מלאה.
יש סיכוי גבוה מאד שתחליפי החלב גורמים לה עצירות.
האם זה אפשרי מבחינת הזמנים שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות אבל..
רינת18/09/2011לגבי שאלתך אני לא יכולה להניק הנקה מלאה (אם הייתי יכולה ברור שהייתי עושה זאת, מניקה בכל פעם שרק יכולה) השאלה היא האם יכול להיות שאולי השילוב בין הנקה ומטרנה עושה לה יותר קשיי עיקול?? ועדיף לי כבר לתת לה רק מטרנה ולהפסיק לשלב?? יכול להיות דבר כזה???
ולגבי עצותיה של דנה האם באמת מי שזיפים יכול לעזור? ואם מותר למהול לה בתמ"ל?
ולגבי הנרות זה גם תרופה ואני רוצה לפתור את הבעיה ללא עזרה תרופתית שברגע שנפסיק הבעיה תחזור. אבל בכל זאת מה פחות גרוע נרות או שמן פראפין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות אבל.. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/09/2011אין לי ספק שהשילוב הוא הרבה יותר טוב מאשר הפסקת ההנקה לגמריי.
הנקה יכולה לעשות רק טוב, כי היא מותאמת בידיוק לצורכי התינוק. מה שכן, יכול להיות שאת גם צריכה לאזן את תזונתך ולהשלים חסרים תזונתיים כי מה שיש אצלך עובר אליה ולפעמיים המזון שהאם אוכלת משפיע מאד על מערכת העיכול של התינוק.
מי שזיפים יכול לעזור וניתן לתת בין הארוחות אני ממליצה שיהיה אורגני.
ובלי קשר אני בעד לפתור את הבעיה מהגורם לה.
מה יותר גרוע? שמן פראפין או תרופה? לא יכולה לענות על זה, לדעתי שניהם מזיקים וכדאי בלעדיהם.
את מוזמנת להגיע ליעוץ פרטני בקליניקה.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)