מעבר משלב 1 לשלב 2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר משלב 1 לשלב 2
    קרן
    22/09/2011

שלום וברכה שמי קרן ויש לי תינוקת בת חצי שנה שאוכלת מטרנה אקסטרה קר שלב 1 ואני צריכה להתחיל לעבור כבר לשלב 2, עד כה לא אכלה דייסות ועכשיו אני כבר צריכה להתחיל גם עם דייסות.
    מה עדיף האם לקנות אקסטרה קר שלב 2 ולהוסיף לה דייסת קרונפלור?
    או שאפשר לקנות את הדייסות גם וגם של מטרנה?? לא רוצה שהמעבר יהיה קשה אז מה יותר נכון לעשות? גם תזונתית מה העדיפות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר משלב 1 לשלב 2

הוספת תגובה

• מעבר משלב 1 לשלב 2 - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    25/09/2011

שלום קרן,

תזונתית עדיף להכין דייסות ביתיות ולא לקנות את הדייסות האיסטנט (הכנה מהירה) הקניות באבקה.דייסה ביתית ניתן להכין מכל סוגי הדגנים: הכי מהירים וטעימים הם שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה אך בשלב מאוחר ניתן להכין גם מקינואה, דוחן ואורז מלא.

אני ממליצה לטחון את הדגן לאבקה כך ההכנה מהירה יותר.

ניתן להכין על בסיס חלב צמחי או מים. להמתיק בסילאן או סירופ מייפל טבעי או לא להמתיק כלל. ניתן להוסיף פרי או כפית טחינה משומשום מלא או שקדים מלאים.

מה שבטוח דייסת קורנפלור אינה מזינה ואינה מוסיפה דבר לבריאות מלבד לגרום לשובע ואני מניחה שאת מבינה שאיני ממליצה.

לגבי שלב 2 בתחליף החלב, לעבור לאט לאט, לערבב את שני הסוגים או לתת סקבוק אחד כזה ובקבוק אחד כזה למשך כמה ימים ואז לעבור לשלב 2 בלעדי.

שיהיה חג שמח ושנה טובה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות

שושי
    26/09/2011

גם לכן שיהיה חג שמח שנה טובה הרבה בריאות ותודה רבה מכל הלב על העזרה הרבה שלכן.

הבנתי את דבריך לגבי דייסת הקרונפלור אשמח לכמה הבהרות נוספות

תזונת ביתי ובריאותה חשובים לי מכל אבל לצערי אנחנו בבית לא ממש אוכלים בריא ואין לי מושג מאיפה קונים את המיצרכים להכנת דייסה ביתית ומאיפה קונים חלב צמחי, ואני קוראת פה המון שאתן ממליצות גם על טחינת שקדיה ואין לי מושג גם מה זה. אז אשמח מאוד לקבל קצת עזרה בעניין של מאיפה קונים?? ואיך בדיוק מכינים?? שיהיה לה גם מזין וגם טעים
    ולגבי הדייסות המוכנות של מטרנה קיבלתי את הערתך שעדיף להכין ביתיות אבל ליתר ביטחון תמיד עדיף שיהיה בבית לימי שבת או לימים עמוסים. אז אמרת שקרונפלור רק משביע ללא ערך תזונתי ורציתי לדעת האם יש דייסות מוכנות של מטרנה שיש להם ערך תזונתי טוב יותר למשל דייסת סולת רימונים או 7 דגנים?? שעדיפים מהקרונפלור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדייסות מטרנה יש ברזל וויטמינים

ממושקה
    27/09/2011

ואני מוצאת שהן בריאות יותר מקורנפלור עם חלב. את בהחלט יכולה לתת אותן בלב שלם, הן מזינות ומעולם לא ראיתי תינוק ש"התנפתח" מהן, זה סתם מיתוס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    30/09/2011

לדייסה ביתית אני ממליצה לך לקנות שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה פלוס חלב צמחי שקדים או אורז מלא או חלב שיבולת שועל. לחמם כוס חלב עם ארבע כפות מהדגן לערבב היטב כמה דקות עד שהדייסה סמיכה. להוסיף כפית סילאן או סירופ מייפל וזהו. ניתן להוסיף פרי או כפי שכתבת טחינה משקדים או שומשטם מלאים. פשוט תבקשי בחנות שיראו לך מה זה.

דייסת איסטנט טובה מקורנפלור הינה שיבולת שועל אך כפי שבעצמך כתבת לא מומלץ על בסיס יומי אלא רק במקרים מסויימים.

אם את חושבת שאת זקוקה ליעוץ והכוונה תזונתית את מוזמנת להגיע ליעוץ.

חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו