מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה בהריוןגלב25/09/2011
שלום,
בתי בת חצי שנה יונקת, וגם אוכלת ארוחה אחת של מרק ירקות טחון וארוחה אחת של פירות טחונים, חוץ מזה יש עוד ארבע ארוחות חלב אם- יניקה.
בשבוע האחרון גילתי שאני בהריון שוב... והרופאים אמרו לי להפסיק להניק מיד!
אשמח לדעת מה דעתך בנושא?
ובנוסף- חשבתי להוסיף ארוחה אחת של דייסה במקום יניקה, אך אני לא מעוניינת לתת דייסה מוכנה של מטרנה או כל תחליף אחר, איזה דייסה ביתית אפשר להכין כך שתכלול את כל המרכיבים הרצויים?
מחכה לתשובה בקוצר רוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בהריון - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/09/2011שלום גלב,
איני מבינה מדוע הרופאים המליצו להפסיק להניק. אין כל בעיה להניק בזמן הריון כל עוד את בריאה ולא משתמשת בתרופות כימיות או אם יש בעיה בהריון המצריך מעקב וחשש לצירים. אני מציעה שתשאלי שוב את הרופאים אך אם לא יגידו טענה מוצדקת אין סיבה להפסיק.
שני דברים שיכולים לקרות בזמן הריון אך לא מחייב: 1. שטעם החלב ישתנה וביתך לא תרצה לינוק יותר, 2. שהחלב יפסק. אך אלו הם דברים די נדירים לרב אין בעיה כאמור להניק בהריון.
לגבי דייסה הכי חשוב בעיני זה לגוון בסוגי המזונות כך גם לגבי הפירות והירקות במרק. אני ממליצה לך על דייסת שיבולת שועל, או דייסת סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב צמחי כמו חלב שקדים/חלב שיבולת שועל/חלב אורז מלא וכן הלאה...
דבר מומלץ נוסף הוא להוסיף למרק דגנים מלאים כמו אורז, קינואה, בורגול, כוסמת וקטניות כמו עדשים בכל הצבעים, ואפונה ובשלב מאוחר יותר גם גרגרי חומוס ושעועית טחונים.
כשתדעי את תשובת הרופאים אנא תיידעי אותי ואכתוב לך את דעתי בנושא ההנקה.
חג שמח ושנה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בהריון
גלב26/09/2011שלום,
תודה על המידע לגבי הדייסות!
לגבי הנקה בהריון- הרופאים אומרים כי בזמן ההנקה מופרש הורמון הפרלוקטין ( מקווה שלא טעיתי בשם...) בתדירות גבוהה שיכולה לגרום להתכווצויות ברחם, מה שיכול להוביל ולהעלות את הסיכון להפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בהריון - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011נכון הנקה מעודדת צירים אך לפי רב הדעות של יועצות ההנקה אין בעיה עם המשך הנקה בהריון כל עוד יש חלב והתינוק מסכים. ורק אם אין חשש להפלה כתוצאה מרגישות או בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לדייסה ביתית
גלב26/09/2011לגבי הדייסה:
אשמח לקבל מתכון ברור יותר להכנה כי ממש אין לי מושג מה שלבי ההכנה,
וגם איפה קונים את החלב שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לדייסה ביתית - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011ממליצה לך לקנות שיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה פלוס חלב צמחי שקדים או אורז מלא או חלב שיבולת שועל בכל סופר רגיל לרב מוכרים חלב צמחי. לחמם כוס חלב עם ארבע כפות מהדגן לערבב היטב כמה דקות עד שהדייסה סמיכה. להוסיף כפית סילאן או סירופ מייפל וזהו. ניתן להוסיף פרי או כפית טחינה משקדים או שומשום מלאים. פשוט תבקשי בחנות שיראו לך מה זה.
חג שמח שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)